[QUOTE=netopejr;233137]No, díky za úklid .... (stále mne dráždí ten kablík). Jo update ...?, nu RAM asi do dvou mněsíců na 4GB (více XP neumí a do M$ hnist nejdu ani omylem, to už do GNU/Debianu radši). A VGA ?, tak to nevím ... vím jen že o5 nVidia ale jaký typ to netuším. Jelikoš moc peněs solidní grafarna stojí a za chviličku je o5 lowend ... ( jak teď ta má co mám). :)[/QUOTE]
Tak ono je asi finančně nejméně náročné kupovat častěji mainstreamové kousky... Např. si koupíš kartu za cca. 5000Kč... Za rok až rok a půl ji prodáš za 2500Kč (jelikož bude pořád ještě v nabídce třeba za 4000Kč) a koupíš zase nějaký další mainstream...
Tak ono je asi finančně nejméně náročné kupovat častěji mainstreamové kousky... Např. si koupíš kartu za cca. 5000Kč... Za rok až rok a půl ji prodáš za 2500Kč (jelikož bude pořád ještě v nabídce třeba za 4000Kč) a koupíš zase nějaký další mainstream...
Jo, to máš pravdu. Ale mne to celkem dost štve, když musím a to si přiznejme; zcela zbytečně updatovat něco co funguje zcela bezchybně (a to jenom proto, že výrobci HW - VGA, a bastliči - výrobci her a M$, vše dělají aby se muselo updatovat tak, jak nikdy před tím).
Tedy asi si počkám, a koupím "něco - VGA" dvou čipového a s dostatečnou pamětí. (to, ale sem do tohoto vlákna nepatří).
Tedy z5 k tématu:
Ten "úklid" ve skříni je ale dán tím (že ta to skříň) má perfektní možnosti kabel menežmentu ... a PSU rovněž tak. To je celé kouzlo, i sebekrásnější a designová vychytávka (case), pokud s tím nepočítá. Tak většinou stojíš na cestě velmi trnité, ne-li do pekel. :(
P.S. o5 je jedno co to je za značku ... vždy musí mýt přítomen rozum (ale hliník není marný ..., ikdyž je známo že je v Humpolci :D )
Tedy asi si počkám, a koupím "něco - VGA" dvou čipového a s dostatečnou pamětí. (to, ale sem do tohoto vlákna nepatří).
Tedy z5 k tématu:
Ten "úklid" ve skříni je ale dán tím (že ta to skříň) má perfektní možnosti kabel menežmentu ... a PSU rovněž tak. To je celé kouzlo, i sebekrásnější a designová vychytávka (case), pokud s tím nepočítá. Tak většinou stojíš na cestě velmi trnité, ne-li do pekel. :(
P.S. o5 je jedno co to je za značku ... vždy musí mýt přítomen rozum (ale hliník není marný ..., ikdyž je známo že je v Humpolci :D )
Co se týče grafické karty, tak osobně bych asi zatím do dvojjádrového systému nešel... Jsou zatím extrémně drahé a navíc u mě by byly i zbytečné vzhledem jak k velikosti monitoru, tak i dvojjádrovému CPU, který by tu kartu zbytečně brzdil...
Jinak co se týče toho "managementu", tam bych k tvým dvěma bodům přidal ještě třetí... Vnitřní velikost skříně... Může být sebelepší a třeba i z titanu, ale pokud tam máš málo prostoru a hodně komponent k napájení a napojení, tak s tím managementem bud vcelku dost práce...
Jinak co se týče toho "managementu", tam bych k tvým dvěma bodům přidal ještě třetí... Vnitřní velikost skříně... Může být sebelepší a třeba i z titanu, ale pokud tam máš málo prostoru a hodně komponent k napájení a napojení, tak s tím managementem bud vcelku dost práce...
Ano, to je pravda. a to se právě moc nezmiňuje a to je chyba. Myslímsi, že to to je to nejdůležitější - velikost vnitřku.:)
[QUOTE=Janyk1;238844]Co máš za desku, respektive máš RAM v dualu? A co máš za sestavu, že to tak mohutně chladíš?[/QUOTE]
MSI K9A2 Platinum
Phenom II X3 720 (zatial na 3600Mhz)
2giga ram OCZ (zatial, planovany upgrade na 2x2giga 1066Mhz)
8800GT (na ceste 4850 matrix edition)
teploty - procak v burne 40, grafika 58
MSI K9A2 Platinum
Phenom II X3 720 (zatial na 3600Mhz)
2giga ram OCZ (zatial, planovany upgrade na 2x2giga 1066Mhz)
8800GT (na ceste 4850 matrix edition)
teploty - procak v burne 40, grafika 58
Před (07/2008)
[ATTACH]10456[/ATTACH]
Soucastnost
[ATTACH]10457[/ATTACH][ATTACH]10459[/ATTACH][ATTACH]10458[/ATTACH]
[ATTACH]10456[/ATTACH]
Soucastnost
[ATTACH]10457[/ATTACH][ATTACH]10459[/ATTACH][ATTACH]10458[/ATTACH]
[QUOTE=Total AMD;243513]První obrázek (24.12.2008) Další dva to co mám teď :)[/QUOTE]
Stáhni si ten ATA kabel do bužírky a bude vypadat o dost lépe a zabere o dost méně místa ;) :)
Stáhni si ten ATA kabel do bužírky a bude vypadat o dost lépe a zabere o dost méně místa ;) :)
[QUOTE=kevin00;243516]Stáhni si ten ATA kabel do bužírky a bude vypadat o dost lépe a zabere o dost méně místa ;) :)[/QUOTE]
No on je připlácnutej na tom plechu takže místa moc nezabírá :) Ale no skusím to no :D třeba to bude fakt vypadat líp :)
No on je připlácnutej na tom plechu takže místa moc nezabírá :) Ale no skusím to no :D třeba to bude fakt vypadat líp :)
Určitě to vypadá lépe, natahuji to všem zákazníkům na všechny kabely i ty IDE. Když koupíš černou, je to souper trouper :D
Nemyslím kulatý z výroby, myslím ten klasický plochý IDE kabel potáhnout bužírkou (taková ta plastová "nakrucovací").
Mno vzdyt ja taky, spis bych pres to natahl flexo (mensi nez na demonstracnim fotce, nejlepe to teflonovy - clean cut) :thumb
To kevin00: Myslíš tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] :D
//Použito s příspěvku Salamandera #158 :)
//Použito s příspěvku Salamandera #158 :)
Ja myslim tohle http://www.techflex.com/prod_CCP.asp - je to trochu hustejs "prosivany" a hlavne to lip klouze. Tt jsem v ruce nemel, pouze UV Blue od Revoltecu ale ten spis kabely schova nez aby je stahnul (na chlup stejny jako Flexo-PET od Riegger Tuningu)
Total AMD: Je to ten druhý obrázek, akorát v černém. Stojí to pár kaček a je to good
Richmond: vypadá to luxusně a asi lépe než svazkovací spirála, ale ta cena bude také jinde ... to by se asi zákazníkovi nelíbilo, kdyby to měl platit ;)
Richmond: vypadá to luxusně a asi lépe než svazkovací spirála, ale ta cena bude také jinde ... to by se asi zákazníkovi nelíbilo, kdyby to měl platit ;)
Tak nevím no co mám vzít uvidím :) 1.Fáze bude to nařezat :D nikdy sem to nedělal no tak zatím trénuju na starejch ATA kabelech docela to de :)
Doporučuji svazkovací spirálu, ale záleží samozřejmě na tom, jak chceš aby to vypadalo a kolik chceš za to dát. Spirála jde "natočit" dobře a vypadá hezky. Myslím, že je to dobré v poměru cena/služba :)
pro mechaniku můžeš použít i ata33 kabel stejně rychlejc fungovat neumí
jinak do tý spirály by ten kabel možná šel i stočit
jinak do tý spirály by ten kabel možná šel i stočit
Nejdriv nozem nariznout a pak "roztrhnout" po 6-ti nebo 8-mi dratech (ne po 7-mi apod.)
Flexo stoji cca 30,- - podle rozmeru - viz. http://www.riegger.cz/zbozi_flexo.php?menu=flexo&skupina=clean_cut&prumer=1/8 bohuzel ma tu nevyhodu, ze je navykovy - pak budes oflexovavat vsechno :D
Flexo stoji cca 30,- - podle rozmeru - viz. http://www.riegger.cz/zbozi_flexo.php?menu=flexo&skupina=clean_cut&prumer=1/8 bohuzel ma tu nevyhodu, ze je navykovy - pak budes oflexovavat vsechno :D
To kevin00: A nemáš nějakou fotku přímo s tou černou spirálou jak vipadá přímo v CASE na tom ATA kabelu?:)
Tu mam akorat na stazeni oflexovanejch kabelu a otvirat bednu se mi 2x nechce...
edit: tu kroutici bych si do kejsu nedal, ale pod stolem mi nevadi...
edit: tu kroutici bych si do kejsu nedal, ale pod stolem mi nevadi...
[QUOTE=matyyy;243554]jinak do tý spirály by ten kabel možná šel i stočit[/QUOTE]
Stočit jde ;)
Já ho složím na 3x (levou stranu, pravou stranu a pak na polovinu) a pak zabalím to bužírky a je to :)
EDIT:
TotalAMD: Zítra v práci zabalím kabel a vyfotím Ti ho. Bohužel (spíš tedy bohudík) ve svém case ATA již nemám.
Richmond: Svazkovací spirálu fasuji ve fabrice, takže mě nic nestojí. Tahám ji na krám po balíkách zadarmo :D Akorát zákazník dává na nákup :D :D
Stočit jde ;)
Já ho složím na 3x (levou stranu, pravou stranu a pak na polovinu) a pak zabalím to bužírky a je to :)
EDIT:
TotalAMD: Zítra v práci zabalím kabel a vyfotím Ti ho. Bohužel (spíš tedy bohudík) ve svém case ATA již nemám.
Richmond: Svazkovací spirálu fasuji ve fabrice, takže mě nic nestojí. Tahám ji na krám po balíkách zadarmo :D Akorát zákazník dává na nákup :D :D
[QUOTE=kevin00;243558]Richmond: Svazkovací spirálu fasuji ve fabrice, takže mě nic nestojí. Tahám ji na krám po balíkách zadarmo :D Akorát zákazník dává na nákup :D :D[/QUOTE]
U me dostava zakaznik vse v SATA a Enermaxy jsou uz ve flexu (a to ve fesnym, se zlatou "nitkou") :D - je fakt, ze bohudik nemusim delat sestavy za 5tis. a podobny kompromisy :thumb
U me dostava zakaznik vse v SATA a Enermaxy jsou uz ve flexu (a to ve fesnym, se zlatou "nitkou") :D - je fakt, ze bohudik nemusim delat sestavy za 5tis. a podobny kompromisy :thumb
[QUOTE=Richmond;243562]U me dostava zakaznik vse v SATA a Enermaxy jsou uz ve flexu (a to ve fesnym, se zlatou "nitkou") :D - je fakt, ze bohudik nemusim delat sestavy za 5tis. a podobny kompromisy :thumb[/QUOTE]
Náš zákazník, náš pán ...
Dělají se sestavy, kdy se základ dá nový a např. HDD a DVD jsou zajeté. Opravují se staré sestavy, čistí apod. Pokud se mi pod ruku dostane starý comp a mám ho vyčistit (resp. pokaždé, když jsem donucen jej otevřít) namotám na kabeláž svazkovací spirálu.
Nevím, kde makáš, ale bohužel v Ústí nad Labem není situace taková, abychom zákazníky s repasem, čátečným upgradem a sestavami pod nějakou finanční hranici vyhnali pryč. A také proč bychom to dělali ? I 500 Kč jsou peníze :thumb
EDIT:
TotalAMD: I tak musíš uklidit :D
Náš zákazník, náš pán ...
Dělají se sestavy, kdy se základ dá nový a např. HDD a DVD jsou zajeté. Opravují se staré sestavy, čistí apod. Pokud se mi pod ruku dostane starý comp a mám ho vyčistit (resp. pokaždé, když jsem donucen jej otevřít) namotám na kabeláž svazkovací spirálu.
Nevím, kde makáš, ale bohužel v Ústí nad Labem není situace taková, abychom zákazníky s repasem, čátečným upgradem a sestavami pod nějakou finanční hranici vyhnali pryč. A také proč bychom to dělali ? I 500 Kč jsou peníze :thumb
EDIT:
TotalAMD: I tak musíš uklidit :D
[QUOTE=kevin00;243566]TotalAMD: I tak musíš uklidit :D[/QUOTE]
Musím ale bude to snažší :D
Našel jsem doma tenhle gáblík nevím co je to zač nějakej IDE myslíš že na něm pofachá ta DVD?
Musím ale bude to snažší :D
Našel jsem doma tenhle gáblík nevím co je to zač nějakej IDE myslíš že na něm pofachá ta DVD?
[QUOTE=Total AMD;243565]No novej zdroj mám v plánu :) Ale nejspíš s Modulární kabeláží. Pak bude uklizeno :D[/QUOTE]
Ne tak docela - stejne musis zapojit vetsinu kabelu takze tam stejne budou (rekneme ze usetris 2 kabely oproti ne-modu zdroji) ;)
Jinak ja vzdy rozeberu komplet kejs, natahnu flexo + kravatky + smrstovacky na front panel, do kejsu pridam par zacvakavacich sponek + stahnu a je hotovo. Pri cisteni pak staci vyndat gk (a procistit stetcem), profouknout kompresorem a otrit flexo. U vyssich nebo full-custom sestav je vetsinou vymena vetraku zdarma - jde o krabice s max. 3 ventilatorama (gk, psu, out). Nejlepsi chvile je treba kdyz zakaznik zapne pc a s nastvanym pohledem rika: "Vzdyt to nebezi!", s usmevem odvetim: "To musite koukat na tu kontrolku, kdyz sviti tak to bezi" :D
Ne tak docela - stejne musis zapojit vetsinu kabelu takze tam stejne budou (rekneme ze usetris 2 kabely oproti ne-modu zdroji) ;)
Jinak ja vzdy rozeberu komplet kejs, natahnu flexo + kravatky + smrstovacky na front panel, do kejsu pridam par zacvakavacich sponek + stahnu a je hotovo. Pri cisteni pak staci vyndat gk (a procistit stetcem), profouknout kompresorem a otrit flexo. U vyssich nebo full-custom sestav je vetsinou vymena vetraku zdarma - jde o krabice s max. 3 ventilatorama (gk, psu, out). Nejlepsi chvile je treba kdyz zakaznik zapne pc a s nastvanym pohledem rika: "Vzdyt to nebezi!", s usmevem odvetim: "To musite koukat na tu kontrolku, kdyz sviti tak to bezi" :D
Tak tohle je moje skříň Coolermaster Cosmos 1000. Není to úplně dokonalé, ale jsem velmi spokojen s celkovou tichostí počítače a chlazením komponent, dřív jsem totiž měl "papírovou" skříň EuroCase ML5410.
Teploty v zátěži mám na MB 44°C, na CPU 47°C. V klidu pak 33 / 35°C.
Teploty v zátěži mám na MB 44°C, na CPU 47°C. V klidu pak 33 / 35°C.
[QUOTE=Neocz1;243602]Tak tohle je moje skříň Coolermaster Cosmos 1000. Není to úplně dokonalé, ale jsem velmi spokojen s celkovou tichostí počítače a chlazením komponent, dřív jsem totiž měl "papírovou" skříň EuroCase ML5410.
Teploty v zátěži mám na MB 44°C, na CPU 47°C. V klidu pak 33 / 35°C.[/QUOTE]
Kterým směrem ti fouká ta Noctua a kterým ten outtake?
Teploty v zátěži mám na MB 44°C, na CPU 47°C. V klidu pak 33 / 35°C.[/QUOTE]
Kterým směrem ti fouká ta Noctua a kterým ten outtake?
No ta Noctua nasává okolní vzduch na žebra a ten ventiátor vzadu vyfukuje ven horký vzduch ze skříně a také přímo od žeber té Noctuy...mám ho takto otočený, protože když jsem ho měl obráceně o 180°C, tak jsem neměl dobrý přístup k pamětem na desce. Ventilátor Noctua se téméř dotýkal pasivů od paměťových modulů. Ale asi by takto být neměl, že? Pere se totiž s tím outtake o vzduch...
[QUOTE=Neocz1;243608]Ale asi by takto být neměl, že? Pere se totiž s tím outtake o vzduch...[/QUOTE]Tak ten fan na Noctue taky otoč o 180°, ať ti vysává vzduch ze žeber.... a nebo si dej ramky do druhých (bílých) slotů ;)
[QUOTE=Neocz1;243608] Ale asi by takto být neměl, že? Pere se totiž s tím outtake o vzduch...[/QUOTE]
Jj ;).
[QUOTE=husky14;243609]Tak ten fan na Noctue taky otoč o 180°, ať ti vysává vzduch ze žeber.... a nebo si dej ramky do druhých (bílých) slotů ;)[/QUOTE]
Jj :thumb.
Jj ;).
[QUOTE=husky14;243609]Tak ten fan na Noctue taky otoč o 180°, ať ti vysává vzduch ze žeber.... a nebo si dej ramky do druhých (bílých) slotů ;)[/QUOTE]
Jj :thumb.
Tak nevim nevim, tohle se mi zda docela zhnacany, nerad takhle lamu kabely a asi to nebude vypada tak dobre az to bude zatoceny. Nemuzu si pomoct, ale ta "moje" varianta se mi zda kompaktnejsi (u konektoru urcite)
To je věc názoru, když to ohneš a natvaruješ do skříně, tak se bužírka kousek roztáhne a vypadá to dobře. Takhle je mám připravený a pak stačí bužírku přistříhnout a rovnoměrně roztáhnout. Osobně nemám důvod flexi kupovat. Je to drahé a také to nevypadá profi :)
Ale porad je to drazsi nez u Rieggeru (33,-) - FlexoPET bude mozna jeste levnejsi (viz. odkazy co jsem daval vcera)... Myslim ze flexo je o uroven vyse ;)
edit: Tusim, ze Spire dela komplet sadu na zdroj (spis tak na dva) za necely 3 stovky vcetne konektoru a "nastroje" na rozebirani molexu ;)
edit: Tusim, ze Spire dela komplet sadu na zdroj (spis tak na dva) za necely 3 stovky vcetne konektoru a "nastroje" na rozebirani molexu ;)
[QUOTE=kevin00;243756]Tož já zase dokládám svou svazkovací spirálu (omlouvám se za kvalitu, mám jen telefon na focení):[/QUOTE]
[QUOTE=Richmond;243704]Jeste doplnim k vcerejsimu flexu - Revoltec UV Blue set[/QUOTE]
Moc dík oboje vypadá fajnově :D Těžké rozhodování :notsure
Ps.: Rád bych dal RB+ aji Kevinovi ale nějak to nejde prej sem ti nedávno nějakej dával :D
[QUOTE=Richmond;243704]Jeste doplnim k vcerejsimu flexu - Revoltec UV Blue set[/QUOTE]
Moc dík oboje vypadá fajnově :D Těžké rozhodování :notsure
Ps.: Rád bych dal RB+ aji Kevinovi ale nějak to nejde prej sem ti nedávno nějakej dával :D
Timto prohlasuji toto tema za znovuotevrene :)
Presedlal jsem na jinsi skrinku, jeste jsem si s tema kabelama nestacil moc vyhrat, daval jsem to dokupy celkem narychlo ... ale pochlubit se musim :D
Presedlal jsem na jinsi skrinku, jeste jsem si s tema kabelama nestacil moc vyhrat, daval jsem to dokupy celkem narychlo ... ale pochlubit se musim :D
[QUOTE=Salamander;256693]
Presedlal jsem na jinsi skrinku
[/QUOTE]
co napsat těm hlupákům, co nemaj v hlavě sortiment skříní podle vnitřků, co to je za case
Presedlal jsem na jinsi skrinku
[/QUOTE]
co napsat těm hlupákům, co nemaj v hlavě sortiment skříní podle vnitřků, co to je za case