Tak PC je už týden v kupě tak jsem udělal konečně nějaké fotečky, zbývá už jen příští týden koupit CM hyper 212+ a je to celé ten boxovanej chladič je ale docela dobrej nejvíc je slyšet chladič na grafice který když vypnu tak neslyšim nic (při idle)
fotky na profilu ;)
fotky na profilu ;)
[quote=Vinie;293354]
fotky na profilu ;)[/quote]
Mohl jsi par hodit i sem :notsure
Ty kabely by to urcite chtelo lip uklidit, mam podobnou skrin a kabely se daji krasne schovat za ten uchyt traye desky, a kdyz uz ne tam, mohl bys je aspon posvazovat k sobe stahovacima paskama (ke Corsairum se vzdycky davaly)
fotky na profilu ;)[/quote]
Mohl jsi par hodit i sem :notsure
Ty kabely by to urcite chtelo lip uklidit, mam podobnou skrin a kabely se daji krasne schovat za ten uchyt traye desky, a kdyz uz ne tam, mohl bys je aspon posvazovat k sobe stahovacima paskama (ke Corsairum se vzdycky davaly)
Mno určitě s tim ještě něco provedu ;)
krásná deska :D
ještě bude úprava cable a je to ;)
krasavice ;)
chybí už jen chladič CPU :(
ten chladič na GPU je jediné co je slyšet:( i ty větráky ve skříni jsou krásně tiché:) tuhle bednu doporučuju;)
kvalita nic moc (foceno mobilem)
krásná deska :D
ještě bude úprava cable a je to ;)
krasavice ;)
chybí už jen chladič CPU :(
ten chladič na GPU je jediné co je slyšet:( i ty větráky ve skříni jsou krásně tiché:) tuhle bednu doporučuju;)
kvalita nic moc (foceno mobilem)
Upgrade na i5, presun SSD... kable od SSD a BR mechaniky nie su velmi upratane, musi to ale pockat na dalsiu cistky ktora pride po obdrzani Thermalright S1156 kitu a HD5870.:)
PS: S chladicom a RAM to bolo viac nez tesne, vid 2. obrazok.
PS: S chladicom a RAM to bolo viac nez tesne, vid 2. obrazok.
Tak jsem si lépe uspořádal kabeláž ve skříni Coolermaster Cosmos. Všechno jsem se snažil nacpat za tray a tady můžete posoudit jak se mi to povedlo. Dále jsem provrtal další tři velké otvory pro napájecí kabely od zdroje, abych je mohl vést zadem. Disk jsem umístil do antivibračního rámečku, ale moc to nepomohlo, horní plastový kryt stále duní od vibrací i přesto že je podlepený izolační hmotou, asi problém vyřeším nákupem SSD :) Dále jsem instaloval panel Scythe na regulaci otáček a snížil počet fanů na 1x intake + 1x 140mm outtake.
Asi by pomohlo, kdyz bys disk v boxu nekam zevesil, treba na gumu, nebo neco podobneho.
Pak take nechapu vyznam toho ventilatoru na spodu skrine :notsure
Pak take nechapu vyznam toho ventilatoru na spodu skrine :notsure
[quote=Salamander;294250]
Pak take nechapu vyznam toho ventilatoru na spodu skrine :notsure[/quote]
Cosmos 1000 má přece nasávací otvor zespodu, takže je toto jediná správná pozice pro intake ventilátor.
Pak take nechapu vyznam toho ventilatoru na spodu skrine :notsure[/quote]
Cosmos 1000 má přece nasávací otvor zespodu, takže je toto jediná správná pozice pro intake ventilátor.
[quote=Neocz1;294275]Cosmos 1000 má přece nasávací otvor zespodu, takže je toto jediná správná pozice pro intake ventilátor.[/quote]
Ajo, tak to promin, myslel jsem, ze ma nasavani jeste nekde za tim drzakem HDD ... :(
Ajo, tak to promin, myslel jsem, ze ma nasavani jeste nekde za tim drzakem HDD ... :(
Tak nakoniec som sa s tym este trosku pohral pred dodanim novej karty a montazneho kitu pre chladic. Ano viem, mal by som utriet prach a odtlacky, to ale fakt az ked znova vyberiem dosku zo skrine :D
Neměl jsem na to moc času, montoval jsem pc jedné známé, tak jsem to tak krapet odfláknul.
I když co by za to dalo moje pc.
I když co by za to dalo moje pc.
K..va asi jedou, jak jsem se kingstony snažil rozjet na 1066, tak jsem je zkoušel v singlu a teď nevím, jestli jsem je tak nechal nebo jsem je zapojil zpět do dualu, dík za upozornění
A nejspíš bych vyhodil ty prázdný šuplíky na disky, aby nebránily průtoku vzduchu z intake dál ke komponentům, který ten nasátý chladný vzduch potřebují..:notsure
[quote=robky;297609]nakoľko o krátky čas sa moje komponenty presťahujú do novej case ...zalman gs1000 se:inlove[/quote]
Zdravim chlape, tuhle skříňku jsem si zhruba 3 mesícě zpět pořídil - a rád bych se tady pochlubil svými fotkami a dojmy, ale nemám to čím nafotit - pár fotek pořízených mám, ale je to bohužel jen z mobilu (nokia E65, 2mpix ale špatný; a HTC Hermes, 2mpix ale fotky taky nic moc). Každopádně bednu bych jenom doporučil, zvlášť pokud chceš zkombinovat ticho se solidním chlazením...
Zdravim chlape, tuhle skříňku jsem si zhruba 3 mesícě zpět pořídil - a rád bych se tady pochlubil svými fotkami a dojmy, ale nemám to čím nafotit - pár fotek pořízených mám, ale je to bohužel jen z mobilu (nokia E65, 2mpix ale špatný; a HTC Hermes, 2mpix ale fotky taky nic moc). Každopádně bednu bych jenom doporučil, zvlášť pokud chceš zkombinovat ticho se solidním chlazením...
[quote=kevin00;297714]HDD bych pověsil na gumy do 5,25" pozice a vyjmul celý držák na pevné disky.[/quote]
Jak jsem psal, dělal jsem to pro známou, tak jsem tomu věnoval jen čas nutný k tomu, aby ty kabely moc nepřekážely. Jinak připomínky jsou dobré, na svém si ten hdd asi zavěsím. Jen překonat tu lenost.
Jak jsem psal, dělal jsem to pro známou, tak jsem tomu věnoval jen čas nutný k tomu, aby ty kabely moc nepřekážely. Jinak připomínky jsou dobré, na svém si ten hdd asi zavěsím. Jen překonat tu lenost.
[quote=KunNy;297716]Zdravim chlape, tuhle skříňku jsem si zhruba 3 mesícě zpět pořídil - a rád bych se tady pochlubil svými fotkami a dojmy, ale nemám to čím nafotit - pár fotek pořízených mám, ale je to bohužel jen z mobilu (nokia E65, 2mpix ale špatný; a HTC Hermes, 2mpix ale fotky taky nic moc). Každopádně bednu bych jenom doporučil, zvlášť pokud chceš zkombinovat ticho se solidním chlazením...[/quote]
Jen to nafoť mobilem, já to taky blejsknul 6500 clasicem a celkem to újde, však pokud to nebudeš fotit v noci, jako tady nedávno někteří, tak se nic neděje
Neumíte to někde použít jako multicitace, všimnul jsem si toho pozdě a teď nevím, jak ten jeden odstranit a nechci to tu moc rozvrtat
Jen to nafoť mobilem, já to taky blejsknul 6500 clasicem a celkem to újde, však pokud to nebudeš fotit v noci, jako tady nedávno někteří, tak se nic neděje
Neumíte to někde použít jako multicitace, všimnul jsem si toho pozdě a teď nevím, jak ten jeden odstranit a nechci to tu moc rozvrtat
[quote=dzandra;297720]Jak jsem psal, dělal jsem to pro známou, tak jsem tomu věnoval jen čas nutný k tomu, aby ty kabely moc nepřekážely. Jinak připomínky jsou dobré, na svém si ten hdd asi zavěsím. Jen překonat tu lenost.[/quote]
mi nevrav, že ten prídavný 4-pin do základnej dosky sa nedal natiahnuť poza tray:notsure a káble do front panelu určite tiež. Ale ináč celkom good, ono v tej Lancool-ke sa to upratuje celkom samo :thumb
mi nevrav, že ten prídavný 4-pin do základnej dosky sa nedal natiahnuť poza tray:notsure a káble do front panelu určite tiež. Ale ináč celkom good, ono v tej Lancool-ke sa to upratuje celkom samo :thumb
[quote=EditorPO;297614]A co tie kable? Nesli schovat, vyviazat?[/quote]
Je to v plánu už tu mám nachystané pásky i bužírku ale budu si teď kupovat novej zdroj tak ať zbitečně neplítvám :D
[quote=Logout;297620]To by nešel jeden z nich pověsit na gumu do 5,25" šachty?[/quote]
Ještě nad nima je jedna 3,5" šachta ale není nějak důvod tam jeden z těch disků dávat telota u obou dvou málokdy přesáhne vůbec 35°C ;)
Je to v plánu už tu mám nachystané pásky i bužírku ale budu si teď kupovat novej zdroj tak ať zbitečně neplítvám :D
[quote=Logout;297620]To by nešel jeden z nich pověsit na gumu do 5,25" šachty?[/quote]
Ještě nad nima je jedna 3,5" šachta ale není nějak důvod tam jeden z těch disků dávat telota u obou dvou málokdy přesáhne vůbec 35°C ;)
[quote=Total AMD;297844]Ještě nad nima je jedna 3,5" šachta ale není nějak důvod tam jeden z těch disků dávat telota u obou dvou málokdy přesáhne vůbec 35°C ;)[/quote]
Veset hdd na gumy je blbost, disky nemaji vibrace moc v lasce. Kdyz uz, tak pres nejakou redukci do 5a1/4 nebo rovnou do pouzdra. A vubec, pokud vyberes tichej disk, tak neni zadnej duvod nic nikam zavesovat;)
Veset hdd na gumy je blbost, disky nemaji vibrace moc v lasce. Kdyz uz, tak pres nejakou redukci do 5a1/4 nebo rovnou do pouzdra. A vubec, pokud vyberes tichej disk, tak neni zadnej duvod nic nikam zavesovat;)
[quote=robky;297747]mi nevrav, že ten prídavný 4-pin do základnej dosky sa nedal natiahnuť poza tray:notsure a káble do front panelu určite tiež. Ale ináč celkom good, ono v tej Lancool-ke sa to upratuje celkom samo :thumb[/quote]
Neměl jsem prodlužku a nevyšlo to, chybělo 10cm, tak jsem to narval takhle,navic ten fron panel je má taky celkem krátké což mě překvapilo, ale bije to hned do očí co :D.
Možná jsem tam měl nechat ten chaos normální a ani by si toho nikdo nevšiml :D
Neměl jsem prodlužku a nevyšlo to, chybělo 10cm, tak jsem to narval takhle,navic ten fron panel je má taky celkem krátké což mě překvapilo, ale bije to hned do očí co :D.
Možná jsem tam měl nechat ten chaos normální a ani by si toho nikdo nevšiml :D
[quote=Richmond;297849]Veset hdd na gumy je blbost, disky nemaji vibrace moc v lasce. Kdyz uz, tak pres nejakou redukci do 5a1/4 nebo rovnou do pouzdra. A vubec, pokud vyberes tichej disk, tak neni zadnej duvod nic nikam zavesovat;)[/quote]
Zavěšení HDD na gumu není nikterak nebezpečné. Copak s case pořád kýváš ze stranu na stranu ? Disk je tam umístěn de facto napevno, pouze nepřenáší vibrace na case. Nesmíš ovšem použít gumičku do vlasů, pak to blbost je.
Zavěšení HDD na gumu není nikterak nebezpečné. Copak s case pořád kýváš ze stranu na stranu ? Disk je tam umístěn de facto napevno, pouze nepřenáší vibrace na case. Nesmíš ovšem použít gumičku do vlasů, pak to blbost je.
Prave naopak - kdybych kyval, mela by guma smysl. Jak rikam, je to v prvni rade o vyberu komponent (tzn. i case). Schvalne si zkus povesit mobil na gumu a pak do sveraku, ktery zpusob bude vic vibrovat?
Přirovnávat vibrační vyzvánění mobilu k činnosti pevného disku je trochu nesmyslné. HDD nikdy nebude vibrovat takovým způsobem a uchycení na pevné gumě mu nijak neškodí. Navíc eliminuješ vibrace přenášené na okolní materiál. IMHO Vibrace způsobené samotnou činností HDD jemu samotnému neuškodí, neboť je konstruován, aby v takových podmínkách pracoval. Je to stejné, jako by jsi jej položil na stůl.
[quote=kevin00, Richmond]...[/quote]
Vy si nedate pokoj, co ?
Nechte toho OT a vyreste si to laskave po SZ nabo na Skladce, diky.
Vy si nedate pokoj, co ?
Nechte toho OT a vyreste si to laskave po SZ nabo na Skladce, diky.
[quote=Salamander;297896]Vy si nedate pokoj, co ?[/quote]
Fyzika nepusti ;)
Zaveseny na gume ? polozeny na stole :mistake
Fyzika nepusti ;)
Zaveseny na gume ? polozeny na stole :mistake
Tak tady něco málo, ale špatně mi funguje fórum a přílohy prostě nepošlu, takže tady na imagehostingu:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale, on to byl původně jiný záměr - že použiju 10cm sata kablíky kterých mám snad 5, jenže ve výsledku to není až tak dobré. Disk je v boxu a né v 3.5 pozicích, takže kabel je fakt našponovaný a asi ho vyměním za pěkně vyvázaný 30cm kabel. Jinak ta druhá strana ještě snad taky projde úpravama, ale všude po stranách tam je zapojených 5 120mm větráků takže to je vše docela na míru, včetně kablíku pro přídavné napájení CPU (8pin) a ATX 24pin vyšel přesně namíru..
No, jeden vyměněný Nexus ze zdroje, jedna Noctua z chladiče CPU (bohužel nejdražší a nejhlučnější ventilátor mého PC) a další 3 ventilátory v case na outtake - dva nahoře, jeden nahoře ve svislé pozici. Takhle jsem zkombinoval velmi tiché a přitom účinné chlazení. Jak už jsem psal - Noctua větrák na Noctue U12F už delší dobu nepříjemně hučí, resp už chce nejspíš promazat ložiska. Ale vše držím většinou kolem 800RPM, to zaručuje prakticky bezhlučný chod...
Jinak teploty mám pěkné, při OC CPU na 3.5Ghz kolem 35° C na jádrech, při OC a undervoltu k 1.1V teploty jdou hodně pod 30°C... GK to samé, v idle teploty okolo 40° C.
Jinak teploty mám pěkné, při OC CPU na 3.5Ghz kolem 35° C na jádrech, při OC a undervoltu k 1.1V teploty jdou hodně pod 30°C... GK to samé, v idle teploty okolo 40° C.
neviem cim regulujes ventilatory,ale noctua cez zalman fan mate 2, ide na 650ot a malo by ti to uchladit...
ak mas ventilator v zaruke skus ho reklamovat...mne po 2r aj 10mesiacov ide uplne v pohode..
moja skrinka a chladenie by malo byt o par stran dozadu aspon myslim :) (push a pull na procaku, 1x hore outake a 1 vzadu outake)
ak mas ventilator v zaruke skus ho reklamovat...mne po 2r aj 10mesiacov ide uplne v pohode..
moja skrinka a chladenie by malo byt o par stran dozadu aspon myslim :) (push a pull na procaku, 1x hore outake a 1 vzadu outake)
[quote=KunNy;299352]... jedna Noctua z chladiče CPU (bohužel nejdražší a nejhlučnější ventilátor mého PC) ...[/quote]
Nejhlučnější ? Máš nastavenu regulaci v BIOSu a nalepeny antivibrační pásky na chladiči ?
[quote=KunNy;299352]... 3 ventilátory v case na outtake - dva nahoře, jeden nahoře ve svislé pozici ...[/quote]
IMHO naprosto zbytečné mít 3 ventilátory na outtake. Min. můžeš 1 ventilátor na horní stěně case vyjmout.
Nejhlučnější ? Máš nastavenu regulaci v BIOSu a nalepeny antivibrační pásky na chladiči ?
[quote=KunNy;299352]... 3 ventilátory v case na outtake - dva nahoře, jeden nahoře ve svislé pozici ...[/quote]
IMHO naprosto zbytečné mít 3 ventilátory na outtake. Min. můžeš 1 ventilátor na horní stěně case vyjmout.
na druhej strane gs 1000 nema ziaden intake a najlepsie vysledky v chladeni su s 3x outake.
da sa spravit este alternativa ktora mne vychadza najlepsie...pouzit jeden horny outake na pull na CPU. pre teba to je asi zbytocne s takymi teplotami jake mas ale pre niekoho nie...
napr dneska sa mi neroztocil zadny outake a isiel len horny ktory mam na cca 700ot
vysledok +8st na CPU
da sa spravit este alternativa ktora mne vychadza najlepsie...pouzit jeden horny outake na pull na CPU. pre teba to je asi zbytocne s takymi teplotami jake mas ale pre niekoho nie...
napr dneska sa mi neroztocil zadny outake a isiel len horny ktory mam na cca 700ot
vysledok +8st na CPU
hawkeye9898: Je to všechno píchlé v Zalman ZM-MFC1. Ventilátor už v záruce není, asi to vyřeším koupi dalšího Nexusu, přece jenom těch 170 korun obětuju, btw tomu chladiči se nedaří špatně ani s vypnutou Noctuou - okolní větráky tahají dost.
kevin00: Jde o to, že jak už jsem se zmíníl tak Noctua větráku nejspíš odcházejí ložiska a vydávají nepříjemný zvuk slyšitelný už od nízkých otáček, samozřejmě při nastavených max otáčkách se zvýší i aerodynamický hluk. Ventilátor mám manuálně stáhlý na cca 800RPM přes zmíněný Zalman ZM-MFC1, antivibrační pásky tam taky mám - problém je fakt IMHO v ložiskách ventilátoru.
Když už jsme u toho, všechny ostatní větráky (Nexusy) jsou přichycené přes antivibrační držáky místo šroubků.
Jasně, jeden větrák nůžu oželit - ale je tady otázka proč, když ho neslyším a tahle kombinace mi vytváří pěkný průvan. Spíše uvažuju o tom že odpojím úplně Noctuu z CPU a nechám to na těch 3 okolních větrácích, ikdyž ta U12F není nejvhodnější pro pasivní použití tak výsledky byly pěkné.
kevin00: Jde o to, že jak už jsem se zmíníl tak Noctua větráku nejspíš odcházejí ložiska a vydávají nepříjemný zvuk slyšitelný už od nízkých otáček, samozřejmě při nastavených max otáčkách se zvýší i aerodynamický hluk. Ventilátor mám manuálně stáhlý na cca 800RPM přes zmíněný Zalman ZM-MFC1, antivibrační pásky tam taky mám - problém je fakt IMHO v ložiskách ventilátoru.
Když už jsme u toho, všechny ostatní větráky (Nexusy) jsou přichycené přes antivibrační držáky místo šroubků.
Jasně, jeden větrák nůžu oželit - ale je tady otázka proč, když ho neslyším a tahle kombinace mi vytváří pěkný průvan. Spíše uvažuju o tom že odpojím úplně Noctuu z CPU a nechám to na těch 3 okolních větrácích, ikdyž ta U12F není nejvhodnější pro pasivní použití tak výsledky byly pěkné.
Lian Li na svych strankach nabizi jako novinku toto-moc pekny a nic co by cesky clovek nedokazal vyrobit,me se to libi a urcite to pomuze pri poradku ve skrini,snad to nekomu pomuze v inspiraci
http://www.lian-li.com.tw/v2/en/product/product04.php?cl_index=2&sc_index=10&ss_index=19
http://www.lian-li.com.tw/v2/en/product/product04.php?cl_index=2&sc_index=10&ss_index=19
Ja mam podobne udelany kably k prednim USB/FireWire/Audiu/FrontPanelu - z jednoho "tlustyho" vycuhuji tenci kably, vse ve flexu :thumb
Je to už dávno, ale zkoušel jsem rychle a levně odhlučnit HDD. Poněvadž PC byl na stole a drkotání disku mi rezonovalo celým nábytkem. Ty gumové podložky u Thermaltaku Armor Jr jsou na prd...
Mno a jediné co mě napadlo bylo vyprat ven klec disku a zavěsit ho na ....
...gumu od spoďárů.
Není to špígl nígl ESD ale fungovalo to perfektně.
Mno a jediné co mě napadlo bylo vyprat ven klec disku a zavěsit ho na ....
...gumu od spoďárů.
Není to špígl nígl ESD ale fungovalo to perfektně.
[quote=lexxxa;300743]:thumb foto by nebylo? urcite nejsem sam koho by to zajimalo[/quote]
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/17103-pochlubte-se-vnitrkem-sve-skrine#143558 - ta tlusta "hadice" dole (to je fotka jeste s predchozi sestavou), dneska to vypada trosku jinak, ale uz se mi to nechce otvirat - musel bych utirat prach atd. - vzdyt to znate, ne? :D
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/17103-pochlubte-se-vnitrkem-sve-skrine#143558 - ta tlusta "hadice" dole (to je fotka jeste s predchozi sestavou), dneska to vypada trosku jinak, ale uz se mi to nechce otvirat - musel bych utirat prach atd. - vzdyt to znate, ne? :D
Pro me by byla lepis spise soutez "O nejvice bordelarsky PC" :P Já si v tom ani moc delat poradek nemuzu, protoze to mam vecne otvreny porad neco prepojuju jak na prvnim, tak druhym PC. Ale planuji tedka nekdy koupit nejaky novy case, poradnou strelu, ale budu muset vyrezat stul aby sla videt bocnice :D
Na tie obrazky je fakt vhodny popis "to je hnus velebnosti du blejt"... To, co je na tych obrazkoch sa ani neda urobit. To je nutne specialne planovat.
PS: Corsair Obsidian 800D je skrinka pre teba :).
PS: Corsair Obsidian 800D je skrinka pre teba :).
[quote=faugusztin;301771]Na tie obrazky je fakt vhodny popis "to je hnus velebnosti du blejt"... To, co je na tych obrazkoch sa ani neda urobit. To je nutne specialne planovat.
PS: Corsair Obsidian 800D je skrinka pre teba :).[/quote]
Ani ja se na to nemuzu koukat, ale co mam delat :D Vidim to tak do konce mesice na tu novou case, potom si tam udelam poradek jeste musim koupit chladic na CPU a nejaky krytky na kabely. Jinak 6,5k za case opravdu dávat nebudu :D
PS: Corsair Obsidian 800D je skrinka pre teba :).[/quote]
Ani ja se na to nemuzu koukat, ale co mam delat :D Vidim to tak do konce mesice na tu novou case, potom si tam udelam poradek jeste musim koupit chladic na CPU a nejaky krytky na kabely. Jinak 6,5k za case opravdu dávat nebudu :D
Vím, že by se na kabeláži dalo ještě zapracovat, ale asi by se to neobešlo bez vrtání a řezání skříně, čemuž jsem se chtěl vyhnout. Přeci je ten jeden otvor na MB trayi trochu málo a otovry pod trayem protáhnu leda ploché kabely. Navíc zdrojové kabely k mechanikám a k diskům od Corsairu mají až moc konektorů, které se pak obtížně schovávají. O datovém kabelu k mechanice ani nemluvě. Časem si třeba dám tu práci a koupím kabely, které jsou pro cabel-managment lepší, ale zatím mě to moc nežere. :-)
Enermax Magma je regulovaný FanMatem, který ovšem není z fotek vidět.
Enermax Magma je regulovaný FanMatem, který ovšem není z fotek vidět.