[quote=Pavel Boček;141679]Dobré odhlučnění disku...ten tunel u Noctuy na Acceleru saje spodkem case či jak ?[/quote]
Sháním ještě lepší gumu (silnější).
Ve dnu skříně jsem vystříhl díru. Ještě chci zvýšit nožičky, aby to líp sálo. Vzduch zvenčí je lepší než recyklovanej zevnitř case. Ještě možná dám 100mm větrák na díry slotů, aby to líp táhlo ven. Jen nevim jakou značku (ticho).
Původně to chlazení vypadalo jinak (viz obrázek). V idle mnohem lepší než ref. chlazení, v burnu už to tak moc dobrý nebylo. Noctua byla na čele pod tím oranžovým Tt. Windtunnel sestaven z trubek a kanálů pro digestoře.
Sháním ještě lepší gumu (silnější).
Ve dnu skříně jsem vystříhl díru. Ještě chci zvýšit nožičky, aby to líp sálo. Vzduch zvenčí je lepší než recyklovanej zevnitř case. Ještě možná dám 100mm větrák na díry slotů, aby to líp táhlo ven. Jen nevim jakou značku (ticho).
Původně to chlazení vypadalo jinak (viz obrázek). V idle mnohem lepší než ref. chlazení, v burnu už to tak moc dobrý nebylo. Noctua byla na čele pod tím oranžovým Tt. Windtunnel sestaven z trubek a kanálů pro digestoře.
Také mám takhle díru, ale extra proto jsem si říznul a nabarvil špalky, na které pak mám v plánu case postavit. Doporučuji ji také vyzvednout trochu do vzduchu, takhle ten ventilátor nemá odkud sát.
Ve skutečnosti už mám koupený takový ty cca 2,5cm vysoký gumový nožičky, co se dřív dávaly třeba na samo-domo reprobedny. Zjistil jsem ale, že nemám nic pořádnýho, čim bych to přidělal. Takže zítra do železářství!
Možná, že to počítám blbě, ale s nějakou podložkou by mi měly stačit nožičky cca 3cm. Díra do case má průměr 11cm. Obsah obdélníku vypočítaného jako obvod díry krát výška nožiček by měl být větší než obsah díry samotné.
Spíš mi ale připadá, že každej máme na mysli něco jiného.:runaway:notsure
Každopádně, nakonec ta skříň bude vypadat jako Havel v dobách své největší slávy.:D
EDIT: á, už to vidím, v čem je chyba. Mě vždycky trvá sto let, než něco nadatluju a potom odpovídám na něco jinýho. Ty dva obrázky z postu 307 jsou už minulost a tuhle variantu už jsem zavrhl. Možná někdy v budoucnu...
Spíš mi ale připadá, že každej máme na mysli něco jiného.:runaway:notsure
Každopádně, nakonec ta skříň bude vypadat jako Havel v dobách své největší slávy.:D
EDIT: á, už to vidím, v čem je chyba. Mě vždycky trvá sto let, než něco nadatluju a potom odpovídám na něco jinýho. Ty dva obrázky z postu 307 jsou už minulost a tuhle variantu už jsem zavrhl. Možná někdy v budoucnu...
[QUOTE=deeean;141703]Spíš mi ale připadá, že každej máme na mysli něco jiného.:runaway:notsure[/QUOTE]
Snad ne...mluvím o tom, že case si chci postavit na špalky, aby mohl ventilátor na dně lépe nasávat. Ty předpokládám mluvíš o tomtéž, akorát chceš case nadzvednout pomocí nožiček...nebo ne ?
Snad ne...mluvím o tom, že case si chci postavit na špalky, aby mohl ventilátor na dně lépe nasávat. Ty předpokládám mluvíš o tomtéž, akorát chceš case nadzvednout pomocí nožiček...nebo ne ?
Tak nakonec mluvíme o tom samém...
15cm mi příjde moc. Když si vezmu, že se prodávají skříně s otvorem pro nasávání ke zdroji zespodu (Centurion 590) a mají celkem normální nožičky, tak mi 3cm příjde dost. Samozřejmě, zdroj asi nemá takový průtok, ale měl by mít zase nějakou rezervu.:notsure
15cm mi příjde moc. Když si vezmu, že se prodávají skříně s otvorem pro nasávání ke zdroji zespodu (Centurion 590) a mají celkem normální nožičky, tak mi 3cm příjde dost. Samozřejmě, zdroj asi nemá takový průtok, ale měl by mít zase nějakou rezervu.:notsure
No, chci prostě mít naprosto volný průtok, bez jakéhokoliv omezení a bez toho, aby mi to vysávalo prach ze stolu. Prostor na to celkem mám, takže není důvod to tak nenechat...tiché a účinné chlazení nadevše :)
[quote=Pavel Boček;141721]...tiché a účinné chlazení nadevše :)[/quote]
Máš recht!
Když to tak vezmu, obstojně mi to chladí i teď. Prach mám pořešenej tím filtrem, takže ty cca 2cm budou spíš pro klidné svědomí.
Máš recht!
Když to tak vezmu, obstojně mi to chladí i teď. Prach mám pořešenej tím filtrem, takže ty cca 2cm budou spíš pro klidné svědomí.
Tak jsem vyřezal mřířky a trochu jsem si s case pohral...A jak to dopadlo???
Bylo to ovšem moje první lakování a tak mi lak dole trochu stekl...ale nejvetší kravina je to vynechané místo mezi napájecím a IDE kabelem...:mistakejá blbec si neuvědomil,že šroubky jsou těsně u konce desky...tak zas příště no:D
Bylo to ovšem moje první lakování a tak mi lak dole trochu stekl...ale nejvetší kravina je to vynechané místo mezi napájecím a IDE kabelem...:mistakejá blbec si neuvědomil,že šroubky jsou těsně u konce desky...tak zas příště no:D
[quote=deeean;141722]Máš recht!
Když to tak vezmu, obstojně mi to chladí i teď. Prach mám pořešenej tím filtrem, takže ty cca 2cm budou spíš pro klidné svědomí.[/quote]
Svědomí, nesvědomí, teploty šly o několik stupňů dolu:thumb
Když to tak vezmu, obstojně mi to chladí i teď. Prach mám pořešenej tím filtrem, takže ty cca 2cm budou spíš pro klidné svědomí.[/quote]
Svědomí, nesvědomí, teploty šly o několik stupňů dolu:thumb
[QUOTE=...No...Name...;142408]Tak jsem vyřezal mřířky a trochu jsem si s case pohral...A jak to dopadlo???
...
Bylo to ovšem moje první lakování a tak mi lak dole trochu stekl...ale nejvetší kravina je to vynechané místo mezi napájecím a IDE kabelem...:mistakejá blbec si neuvědomil,že šroubky jsou těsně u konce desky...tak zas příště no:D[/QUOTE]
Na to, ze je to poprve, tak je to mooc pekna prace :thumb Jen tak dal ...
...
Bylo to ovšem moje první lakování a tak mi lak dole trochu stekl...ale nejvetší kravina je to vynechané místo mezi napájecím a IDE kabelem...:mistakejá blbec si neuvědomil,že šroubky jsou těsně u konce desky...tak zas příště no:D[/QUOTE]
Na to, ze je to poprve, tak je to mooc pekna prace :thumb Jen tak dal ...
Tady je můj stroj:
CPU - Athlon X2 4000+ Brisbane
MB - Asus M2A-VM HDMI
Pamět - 2GB (2x1GB) A-Data Vitesta EE DDR2 800+
GPU - Leadtek PX7600GS
Zdroj - Fortron 300W
Skříň - minitower CoolerMaster Elite 340
CPU - Athlon X2 4000+ Brisbane
MB - Asus M2A-VM HDMI
Pamět - 2GB (2x1GB) A-Data Vitesta EE DDR2 800+
GPU - Leadtek PX7600GS
Zdroj - Fortron 300W
Skříň - minitower CoolerMaster Elite 340
deeean : máš to fakt dobře pořešený !
Disk mám podobne pridelanej, jen mi nejde dat 120fun zepredu:( tak to fouka ze spod a neni to ono,nekdy se mi to vysplha i na 39,coz neni tak moc hezky cislo!
Chce to novou skrin:)
Disk mám podobne pridelanej, jen mi nejde dat 120fun zepredu:( tak to fouka ze spod a neni to ono,nekdy se mi to vysplha i na 39,coz neni tak moc hezky cislo!
Chce to novou skrin:)
[quote=lubayys;143300]deeean : máš to fakt dobře pořešený !
Chce to novou skrin:)[/quote]
Díky! 39°C zas není tak strašný. Mezi 30 a 40° je to dobrý.
Chce to novou skrin:)[/quote]
Díky! 39°C zas není tak strašný. Mezi 30 a 40° je to dobrý.
[QUOTE=berazde;143308]Tak sem se rozhod že se taky pochlubím svým "výtvorem" :D[/QUOTE]
Zdroj by se mohl vyměnit, nemyslíš? Eurocase, no, nic moc!
Máš pěkně srulovaný SATA, ale nebude to držet ten tvar jak jiný kábly, kdyby se někdy dalo jinam/jinak?
A jak to máš ty s tím dual channel?
Zdroj by se mohl vyměnit, nemyslíš? Eurocase, no, nic moc!
Máš pěkně srulovaný SATA, ale nebude to držet ten tvar jak jiný kábly, kdyby se někdy dalo jinam/jinak?
A jak to máš ty s tím dual channel?
[quote=Janyk1;143324]
A jak to máš ty s tím dual channel?[/quote]
Jestli je to tahle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , tak je to cajk.
Asus má u některých MB RAM sloty střídavě a někdy vedle sebe. Berazde má RAM-ky ve žlutých.
A jak to máš ty s tím dual channel?[/quote]
Jestli je to tahle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , tak je to cajk.
Asus má u některých MB RAM sloty střídavě a někdy vedle sebe. Berazde má RAM-ky ve žlutých.
Tak zdroj budu měnit určitě jen zatim nějak nejsou prachy.
Ty RAMky jsou v duálu (tahle deska má žlutý sloty vedle sebe a ne ob jedno)
Ty RAMky jsou v duálu (tahle deska má žlutý sloty vedle sebe a ne ob jedno)
[SIZE="1"]U těch pamětí nikdy nemůžete na první pohled říct, jak to má být. Někdy je Dual Channel ve stejně barevně označených slotech, někdy naopak v různě označených. Někdy jsou sloty vedle sebe, někdy objedno :) Hnus, velebnosti :p[/SIZE]
Speda: doporučuji vystříhat ten otvor pro ventilátor, je tam víc plechu jak děr :) Tipuju po zákroku o 30-40 % lepší průtok a o 10-20 % nižší hluk.
Speda: doporučuji vystříhat ten otvor pro ventilátor, je tam víc plechu jak děr :) Tipuju po zákroku o 30-40 % lepší průtok a o 10-20 % nižší hluk.
S tema mrizkama muzu potvrdit, se docela divim ze to nedelaji vyrazeny uz od vyroby (snad krome lian-li, avance to taky resi pekne), zbytecne to pak "zdrzuje".... Taky se ti ohyba deska s tim Silent Square?
sorry za kvalitku (takhle to zustalo provizorne), ten lumik je fakt na ven (+ nutnost zesvetlovat ve phtshp kdyz na to clovek zapomene)...
edit: ano, porad mam i disketovku ;)
sorry za kvalitku (takhle to zustalo provizorne), ten lumik je fakt na ven (+ nutnost zesvetlovat ve phtshp kdyz na to clovek zapomene)...
edit: ano, porad mam i disketovku ;)
sry za kvalitu foták na mobilu c65 foceno večer.. (750ku sem nechal v obýváku a nece se mi budit mati :D)
btw. to je moje sestava 3.5roku stará :D je tam amd 3000+ 1.9,6600 128mb,512mb ram:D ale zahraju si na tom aj cod4,sc double agent:D
ale už kupuji novou ;) spíš vybírám
btw. to je moje sestava 3.5roku stará :D je tam amd 3000+ 1.9,6600 128mb,512mb ram:D ale zahraju si na tom aj cod4,sc double agent:D
ale už kupuji novou ;) spíš vybírám
[QUOTE=kid.cze;143816]sry za kvalitu foták na mobilu c65 foceno večer.. (750ku sem nechal v obýváku a nece se mi budit mati:D)[/quote]
Život umělcův je někdy strastiplný :turtle
Život umělcův je někdy strastiplný :turtle
Tak to je moje malinka skrin z SGI O2 ;-)
Ted je to AMD Opteron 165, 4x512 MB RAM, Asus A8N-VM CSM
PS: na posledni fotce jeste stary chladic severniho mustku.
Ted je to AMD Opteron 165, 4x512 MB RAM, Asus A8N-VM CSM
PS: na posledni fotce jeste stary chladic severniho mustku.
Tak tady jsou moje střeva. Jinak koukám, že Accelero je velmi oblíbený a ze své zkušenosti musím říct, že velmi kvalitní chladič na grafnu. Jinak se snažím mít ve skříni pořádek, když není zrovna prostorná (CoolerMaster - Centurion)
Jinak omluvte kvalitu: mobil
Jinak omluvte kvalitu: mobil
Tak tady bych se nechytal :-D
Ve svém počítači musím mít bordel v kabelech, bez bordelu si to neumím představit. Myslím, že je to má také své kouzlo. Když tam každou chvíli zkouším nějaký disk, rozšiřující kartu, optiku nebo cokoli jiného, pořádek je k ničemu. Bordel je obecně praktičtější, člověk se o něj nemusí tolik starat :-)
Kabely mě zajímají "pouze" ve skříních zákazníků.
Ve svém počítači musím mít bordel v kabelech, bez bordelu si to neumím představit. Myslím, že je to má také své kouzlo. Když tam každou chvíli zkouším nějaký disk, rozšiřující kartu, optiku nebo cokoli jiného, pořádek je k ničemu. Bordel je obecně praktičtější, člověk se o něj nemusí tolik starat :-)
Kabely mě zajímají "pouze" ve skříních zákazníků.
Máš to tam dosť na tesno, to je ale skriňou.
Akurát nechápem, prečo máš ventilátor na tej Noctue z opačnej strany.:mistake
Akurát nechápem, prečo máš ventilátor na tej Noctue z opačnej strany.:mistake
No pripadá mi logické, aby zohriaty vzduch od procesorového chadiča bol vyťahovaný zo skrine zadným ventilátorom a zdrojom.Takto sa teplý vzduch od chladiča dostáva (podľa mňa zbytočne) naspäť do skrine.
Pravda uz ho otacim a davam pred chladic.
Zajimalo by me jak si poznal ze fouka dovnitr a neotaci se na druhou stranu.
Zajimalo by me jak si poznal ze fouka dovnitr a neotaci se na druhou stranu.
Pozna se to jednoduse: na ty strane kam fouka jsou vyztuzny pricky na kterych drzi moturek ;-) ale na druhy strane nic takovyho neni
edit: rozhodne se da i v tyhle skrini uklidit vic ;-)
edit: rozhodne se da i v tyhle skrini uklidit vic ;-)
[quote=)aguar;159885]
Zajimalo by me jak si poznal ze fouka dovnitr a neotaci se na druhou stranu.[/quote]
Jsem línej otvírat case, tak se zkus podívat sám - některý větráky mají na rámečku zboku dvě šipky. Jedna ukazuje směr otáčení vrtule a druhá směr proudění vzduchu.
Zajimalo by me jak si poznal ze fouka dovnitr a neotaci se na druhou stranu.[/quote]
Jsem línej otvírat case, tak se zkus podívat sám - některý větráky mají na rámečku zboku dvě šipky. Jedna ukazuje směr otáčení vrtule a druhá směr proudění vzduchu.
No jo tak sem to tam dal asi opacne omg. Snad se zas tak moc nestalo.
Mam otocit vetracek nebo ho dat napravo (z pohledu)? I kdyz nejsem si jist jestli tam pujde dat protoze tam uz neni moc mista kvuli RAMkam. Co je lepsi? Podle vas
Mam otocit vetracek nebo ho dat napravo (z pohledu)? I kdyz nejsem si jist jestli tam pujde dat protoze tam uz neni moc mista kvuli RAMkam. Co je lepsi? Podle vas
Už jsme trochu OT
IMHO je to jedno, ale většina lidí to dává zprava, tzn. fan vzduch pasivem protlačuje.
IMHO je to jedno, ale většina lidí to dává zprava, tzn. fan vzduch pasivem protlačuje.
Tohle, dámy a pánové, je moje stolní herka, když tady řešíte ty kabely, u mě je neřešte:-D je to PC na net a na testy :-) chystám se na novej kompík:-)
He he, dik za oziveni threadu :thumb
KVI zije :D
Tak aspon s tema kabelama neco udelej .... aspon teda doufam, ze to novy PC bude vypadat vevnitr o trosku lip.
A ostatni - nebojte se take prispet se svym strojem :)
KVI zije :D
Tak aspon s tema kabelama neco udelej .... aspon teda doufam, ze to novy PC bude vypadat vevnitr o trosku lip.
A ostatni - nebojte se take prispet se svym strojem :)
Tohle je odkaz do threadu kde resim cim chladit gk. takze fotky mam tam. https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/19546-amd-ati-rv770-r700-radeony-hd-4830-hd4850-4870-a-4870-x2#158644