otcův pc
konfigurace:
board siemens d1064
Pentium3 500MHz - pasiv - vlastní tvorba - ajeto :)
300MB sdram
Geforce2 mx400 32mb - pasiv
80GB disk
CD-rom
250W zdroj
skříň EC ML999 (ta je nejvíc podobná) - oproti skříním KME je z tvrdšího/silnějšího plechu
konfigurace:
board siemens d1064
Pentium3 500MHz - pasiv - vlastní tvorba - ajeto :)
300MB sdram
Geforce2 mx400 32mb - pasiv
80GB disk
CD-rom
250W zdroj
skříň EC ML999 (ta je nejvíc podobná) - oproti skříním KME je z tvrdšího/silnějšího plechu
Muj prerostlej obal na cdcka zevnitr ;-)
Momentalne slouzi jako primar...
Tak schvalne kdo ma nejlip uklizeny kabely?!
Momentalne slouzi jako primar...
Tak schvalne kdo ma nejlip uklizeny kabely?!
Upgradoval jsem z P965 na 975X :) Vypadalo to líp s červenýma A-DATA Vitesta, bohužel je tahle Abitka nějak nemá ráda :notsure
[attach]7376[/attach]
//EDIT: cool.user - ty tomu vůbec nerozumíš :p Ale teď vážně - pokud není potřeba vysoké FSB, tak je úplně jedno jestli má člověk P965, P35, P45, X38, X48 nebo 975X. Na stejné konfiguraci je 975X dokonce trochu rychlejší než 965P (kvůli menším latencím, zčásti proto taky dosahuje nižších FSB). Co se týče procesorů, konkrétně AW9D-MAX pobere všechno krom 45nm čtyřjáder (taky buguje s Q6600 rev. G0), ale to je mi stejně jedno, zůstane v ní už navěky E6600 L629B, příští upgrade procesoru bude úplně nové PC. Stavět PC pro někoho, dám do něj EP35 DS3 nebo do dražšího IP35 Pro (když se ještě podaří sehnat). Já jsem ale tak trochu sběratel.
[attach]7376[/attach]
//EDIT: cool.user - ty tomu vůbec nerozumíš :p Ale teď vážně - pokud není potřeba vysoké FSB, tak je úplně jedno jestli má člověk P965, P35, P45, X38, X48 nebo 975X. Na stejné konfiguraci je 975X dokonce trochu rychlejší než 965P (kvůli menším latencím, zčásti proto taky dosahuje nižších FSB). Co se týče procesorů, konkrétně AW9D-MAX pobere všechno krom 45nm čtyřjáder (taky buguje s Q6600 rev. G0), ale to je mi stejně jedno, zůstane v ní už navěky E6600 L629B, příští upgrade procesoru bude úplně nové PC. Stavět PC pro někoho, dám do něj EP35 DS3 nebo do dražšího IP35 Pro (když se ještě podaří sehnat). Já jsem ale tak trochu sběratel.
[QUOTE=elpsycho;168619]Upgradoval jsem z P965 na 975X :) Vypadalo to líp s červenýma A-DATA Vitesta, bohužel je tahle Abitka nějak nemá ráda :notsure
[/QUOTE]
Neni to spis downgrade?
[/QUOTE]
Neni to spis downgrade?
kedze pracujem vo firme, co sa zivi predajom PC, menim HW cca niekolkokrat do roka. Fotim iba obcas.
posledne 2 zostavy, hmm a grafiku mam uz od vianoc, treba upgrade:
posledne 2 zostavy, hmm a grafiku mam uz od vianoc, treba upgrade:
Audi RS2 je sice OT ale hezké OT :) Pod kapotou to vypadá líp než ve skříni, tam by chtělo ještě trochu poklidit kabely ;)
Omyl, kolego. 928 je V8, toto je R5 + garrett.
Ale to nic, aj tak nam to OT asi zmazu. A skus uhadnut druhy motor.
A v skrinke ten maly technik tie kabely porozhadzoval sam, to nie ja. :)
Na druhej fotke je najhlasitejsi ArcticCooling na svete.
Zakaznik pochopil, preco sa mu po 5 minutach od zapnutia vypina PC.
Zakaznik pochopil, preco sa mu po 5 minutach od zapnutia vypina PC.
[FONT="Microsoft Sans Serif"]Můj asi měsíc starý PC.[/FONT]
[FONT="Microsoft Sans Serif"]
Soupisek komponent je v mém podpisu takže mi přijde zbytečné to sem vypisovat.
Pro úplnost dodám:
Pro úplnost dodám:
- Hodně tiché řešení PC (podle mně ;) ).
- Pasivně chlazené CPU (ventilátor z Katany2 odebrán - není potřeba). :thumb
- Speciálně ;) uložený jednoplotnový disk v/na "extra-molitan vibration reduction". Kupodivu perfektní řešení, které ale plánuji časem ještě vylepšit.
- Téměř všude jsou prachové filtry, které opravdu lapají prach (jak jsem se mohl sám přesvědčit).
- Uchycení Katany2 chladiče CPU je pomocí backplate, podložek a křídlových matek.
Zakaznik pochopil, preco sa mu po 5 minutach od zapnutia vypina PC.[/QUOTE]
ze by 180sx, mozna 200sx? ty ja rad - jednu 200 kamos rozsekal za necelych 5minut tak ze byla na odpis... a to jeste v posledni zatacce prohlasil: tohle sedi lip nez moje siro, seplo turbo a pak jenom zacaly zhasinat mrkaci svetla a motor o pul metru jinde...
Zakaznik pochopil, preco sa mu po 5 minutach od zapnutia vypina PC.[/QUOTE]
ze by 180sx, mozna 200sx? ty ja rad - jednu 200 kamos rozsekal za necelych 5minut tak ze byla na odpis... a to jeste v posledni zatacce prohlasil: tohle sedi lip nez moje siro, seplo turbo a pak jenom zacaly zhasinat mrkaci svetla a motor o pul metru jinde...
Moje mašinka...
MB: Gigabyte EP35-DS4
CPU: C2D 8200 2,66 GHz@3,2 GHz + Noctua NH-U12P
Paměti: Geil Ultra Plus PC2-8500 2x1GB 4-4-4-12 1066MHz@1200 MHz 5-5-5-16
PSU: Point of View Black Diamond 500W
VGA:GB 8800GT (NX88T512HP) 700/1700/1920@750/1815/2000 +Accelero S1+turbo module
Zvuk: SB X-Fi Xtreme
Skříň: Gigabyte 3D Aurora
TV karta: AverTV Hybrid Speedy PCI-E H788R
Periferie: Razer Diamondback Magma + eXactMat + eXactRest, Revoltec Advanced Fightborad
3D Mark 06: 13471 bodů
MB: Gigabyte EP35-DS4
CPU: C2D 8200 2,66 GHz@3,2 GHz + Noctua NH-U12P
Paměti: Geil Ultra Plus PC2-8500 2x1GB 4-4-4-12 1066MHz@1200 MHz 5-5-5-16
PSU: Point of View Black Diamond 500W
VGA:GB 8800GT (NX88T512HP) 700/1700/1920@750/1815/2000 +Accelero S1+turbo module
Zvuk: SB X-Fi Xtreme
Skříň: Gigabyte 3D Aurora
TV karta: AverTV Hybrid Speedy PCI-E H788R
Periferie: Razer Diamondback Magma + eXactMat + eXactRest, Revoltec Advanced Fightborad
3D Mark 06: 13471 bodů
[QUOTE=Richmond;168735]ze by 180sx, mozna 200sx? ty ja rad - jednu 200 kamos rozsekal za necelych 5minut tak ze byla na odpis... a to jeste v posledni zatacce prohlasil: tohle sedi lip nez moje siro, seplo turbo a pak jenom zacaly zhasinat mrkaci svetla a motor o pul metru jinde...[/QUOTE]
Ten druhy motor je Nissan Primera P11 2.0i 96kW (1998), mojej pani manzelky.
V 180SX je, tusim, motor ulozeny pozdlzne, ma zadny nahon.
Na tomto obrazku je krasne vnutro NB acer, skoda, ze zakaznik utrhol cely napajaci konektor (vlavo dole).
Ten druhy motor je Nissan Primera P11 2.0i 96kW (1998), mojej pani manzelky.
V 180SX je, tusim, motor ulozeny pozdlzne, ma zadny nahon.
Na tomto obrazku je krasne vnutro NB acer, skoda, ze zakaznik utrhol cely napajaci konektor (vlavo dole).
Ja si to splet s takovym zaoblenym, prosklenym - 100SX? Kazdopadne zena ma vkus (a i tezkou nohu - nebo je ten motor jenom spinavej?), u nas se kupujou samy maly tezky liny a vysoky polo-mercedsy (A160, 75kw ale 1500kg!) :mistake
...mno puvodne jsem chtel jeste prihodit fotky z nejmensiho vaia, ale vzhledem k pokrocile hodine musi stacit vnitrek me skrine...
chvalim rotika za prikladny vyber casu vcetne barvy :thumb
edit: moje "pracoviste" - inu neni nad peclive vybrane umisteni komponent ;) (omlouvam se za barvy, na konci dne uz neni stava :sleep)
...mno puvodne jsem chtel jeste prihodit fotky z nejmensiho vaia, ale vzhledem k pokrocile hodine musi stacit vnitrek me skrine...
chvalim rotika za prikladny vyber casu vcetne barvy :thumb
edit: moje "pracoviste" - inu neni nad peclive vybrane umisteni komponent ;) (omlouvam se za barvy, na konci dne uz neni stava :sleep)
Tak já sem taky něco hodím. Bohužel skříň je trochu užší, takže se tam trochu bije Accelero s diskem, ale to už bohužel neovlivním... Jinak je to aktuálně:
Gigabyte EP31-DS3L
Pentium DualCore E2160 1,8@2,8GHz (Coolermaster Hyper TX2 silent)
Kingstone 2*1GB DDR2
Saphire Ati Radeon HD4670 (Accelero S1)
TV Genius TV WONDER III
DVD LG, 2x SATA Samsung, 1x SATA Seagate, 1x SATA Maxtor
a pohání to Enermax Modu 82+
Gigabyte EP31-DS3L
Pentium DualCore E2160 1,8@2,8GHz (Coolermaster Hyper TX2 silent)
Kingstone 2*1GB DDR2
Saphire Ati Radeon HD4670 (Accelero S1)
TV Genius TV WONDER III
DVD LG, 2x SATA Samsung, 1x SATA Seagate, 1x SATA Maxtor
a pohání to Enermax Modu 82+
MB: ASUS P5B-MX/WIFI-AP
RAM: 2x1Gb 667MHz
ZDROJ: 350W
HDD: 320GB,160GB
VGA: 8600gt 512mb
CPU : 3,06GHz Celeron D
Není to žádná sláva ale stačí!!!!!!
RAM: 2x1Gb 667MHz
ZDROJ: 350W
HDD: 320GB,160GB
VGA: 8600gt 512mb
CPU : 3,06GHz Celeron D
Není to žádná sláva ale stačí!!!!!!
[QUOTE=Alzerous;172320]
Není to žádná sláva ale stačí!!!!!![/QUOTE]
To hej, ale určite by sa dalo trošku popracovať na tej kabeláži;)
To hej, ale určite by sa dalo trošku popracovať na tej kabeláži;)
Teploty pri otvorenych bocniciach (este som ich nenamontoval, dnes som este riesil zdroj) :
E5200@stock@idle : 44C
HDD (WD6401AALS): 38C
HD4850&T-Rad2 : 45C
2x9.2cm Noctuy idu na 34-40% otacky (4-5V).
2x12cm Magmy na 30% (3.8V).
1xNexus na procesore ide na 30%.
V tejto skrinke (PC-V350) sa kabelaz riesi strasne tazko :).
E5200@stock@idle : 44C
HDD (WD6401AALS): 38C
HD4850&T-Rad2 : 45C
2x9.2cm Noctuy idu na 34-40% otacky (4-5V).
2x12cm Magmy na 30% (3.8V).
1xNexus na procesore ide na 30%.
V tejto skrinke (PC-V350) sa kabelaz riesi strasne tazko :).
To faugusztin: Nemas trochu malo mista mezi ventilatorem chladice cpu a zdrojem?
A zda se mi to nebo nezda, ze ten zdroj ma ventilator umisteny taky proti tomu ventilatoru chladice cpu?
PS: Jinak dobre
A zda se mi to nebo nezda, ze ten zdroj ma ventilator umisteny taky proti tomu ventilatoru chladice cpu?
PS: Jinak dobre
Ale ano, je tam malo miesta. Preto fuka ventilator do zdroja, a uvazujem o zakupeni tenkeho ventilatora :
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Hlavne ze se ti na grafiku vlezly ventilatory. TO ted resim ja. Navic mam vedle grafiky jeste TV tuner.
[QUOTE=mstejska;173990]Hlavne ze se ti na grafiku vlezly ventilatory. TO ted resim ja. Navic mam vedle grafiky jeste TV tuner.[/QUOTE]
Presne kvoli tomu som si kupoval T-Rad2, vedel som ze sa to tam zmesti a 9.2cm ventilatory su standardne podporovane montazou cez skrutky. Ale aj tak to bolo natesno, mozno su tam 2-3mm rezervy :D
Presne kvoli tomu som si kupoval T-Rad2, vedel som ze sa to tam zmesti a 9.2cm ventilatory su standardne podporovane montazou cez skrutky. Ale aj tak to bolo natesno, mozno su tam 2-3mm rezervy :D
No, jestli ten ventilator ve zdroji a u CPU běží stejnym směrem, tak je to myslim Ok a netřeba kupovat ten tenkej. Naopak bych přemejšlel, jestli nejde ventilátor z chladiče odstranit úplně a udělat tam z kusu plastu "windtunel".
[QUOTE=Alzerous;172320]
to neni slava, to je primo hruza. bu.
to neni slava, to je primo hruza. bu.
[QUOTE=mstejska;179584]Tak jsem si dnes pohral s tunelem pro CPU a GPU. A zde je vysledek:[/QUOTE]
hele, nedusí se Ti tam trošku ten CPU ? Přijde mi, že ten molitan, nebo co to je, brání odvodu ohřátého vzduchu z chladiče CPU. Ale možná, že se mi to jen tak zdá z fotek :)
hele, nedusí se Ti tam trošku ten CPU ? Přijde mi, že ten molitan, nebo co to je, brání odvodu ohřátého vzduchu z chladiče CPU. Ale možná, že se mi to jen tak zdá z fotek :)
Ne prave ze tohle byla ta nejlepsi zmena. Ten molitan na CPU neni az k desce ale jenom privadi studeny vzduch stropem skrine, k chladici. Pokud se podivas na 2 obrazek s vymontovanou deskou, tak ten molitan ve skutecnosti konci s urovni vetraku na cpu. Prave ze jsem mel problem ze cely chladic i s ventilatorem zabira pouze 6 cm a nad ventilatorem bylo jeste asi 7 cm volneho mista. Ventilator pak nasaval uz teply vzduch ze skrine, a teploty byly asi o 10 stupnu vyssi. Proto jsem se snazil aby horky vzduch od grafiky nesel do skrine, ale hned ven a aby chladic cpu dostaval studeny vzduch.
Nedávno, když jsem dával dohromady sestavu známému, koukal jsem i na tuhle case. Přišlo mi šílený, že by ta Noctua NH-C12P (prezentovaná coby ideální do HTPC) nasávala, jak říkáš, nejteplejší vzduch v case. Ona ta Noctua měří 114mm, takže je o dost vyšší.
Tak jsem si tehdy říkal, že bych asi otočil směr foukání fanů na outtake (takž by z nich vlastně byly intake) i na Noctue (nasávala by vzduch skrze pasiv a foukala nahoru). Otázkou je, jestli by ten teplý vzduch dokázala odvádět perforace navrchu case, nebo jestli by se musela do víka udělat díra. A ještě navíc - řezat do case za ty peníze:notsure. Jo, a taky bych - pokud to jde - otočil zdroj, aby nasával zvenku.
Nakonec jsem po domluvě se známým zařadil do sestavy DH104, takže k bastlení asi nedojde. ASI ;):D...
Jinak, pěkná práce! Merkur je holt Merkur!:D
Tak jsem si tehdy říkal, že bych asi otočil směr foukání fanů na outtake (takž by z nich vlastně byly intake) i na Noctue (nasávala by vzduch skrze pasiv a foukala nahoru). Otázkou je, jestli by ten teplý vzduch dokázala odvádět perforace navrchu case, nebo jestli by se musela do víka udělat díra. A ještě navíc - řezat do case za ty peníze:notsure. Jo, a taky bych - pokud to jde - otočil zdroj, aby nasával zvenku.
Nakonec jsem po domluvě se známým zařadil do sestavy DH104, takže k bastlení asi nedojde. ASI ;):D...
Jinak, pěkná práce! Merkur je holt Merkur!:D
Merkur je idealni stavebnice na upravy PC.
Ted je na ceste Coolink GFXChilla, takze si budu zase hrat. Ten papundekl z krabice neni dobry fakt se hluk zvysil, krasna ozvucna deska.
Ted je na ceste Coolink GFXChilla, takze si budu zase hrat. Ten papundekl z krabice neni dobry fakt se hluk zvysil, krasna ozvucna deska.
Tady je moje PC
Intel Celeron D 3,06GHz + Arctic-Cooling Freezer 7 | MB ASUS P5B-MX/WIFI-AP | 1x2Gb DDRII Aeneon 667MHz | ASUS EN8600GT SILENT/HTDP, 512MB DDR3 + Accelero S1 (Rev. 2) | 1x WESTERN DIGITAL Caviar SE 320GB, 8MB cache, 7200ot + 1x WESTERN DIGITAL Caviar SE 160GB, SATA II, 8MB cache, 7200ot | Case COLORSIT ATRIX 9001 C-4 + 3x80mm + 1x 92x92 | Eurocase 350W OEM | 17" Philips | A4Tech X-750F| Keyboard : Microsoft Sidewinder X6 |
Poradte co udělat s kabelama atd.... jak to upravit.
Uvolnit místo a tak...
Intel Celeron D 3,06GHz + Arctic-Cooling Freezer 7 | MB ASUS P5B-MX/WIFI-AP | 1x2Gb DDRII Aeneon 667MHz | ASUS EN8600GT SILENT/HTDP, 512MB DDR3 + Accelero S1 (Rev. 2) | 1x WESTERN DIGITAL Caviar SE 320GB, 8MB cache, 7200ot + 1x WESTERN DIGITAL Caviar SE 160GB, SATA II, 8MB cache, 7200ot | Case COLORSIT ATRIX 9001 C-4 + 3x80mm + 1x 92x92 | Eurocase 350W OEM | 17" Philips | A4Tech X-750F| Keyboard : Microsoft Sidewinder X6 |
Poradte co udělat s kabelama atd.... jak to upravit.
Uvolnit místo a tak...
[quote=Salamander;180756]Proc ta prazdna sachta na HDD ?[/quote]
IMHO jsou hadry nahoře v 5,25" slotech...:notsure Potom bych ale HDD šachtu odstranil úplně. Jenom brání průtoku vzduchu.
IMHO jsou hadry nahoře v 5,25" slotech...:notsure Potom bych ale HDD šachtu odstranil úplně. Jenom brání průtoku vzduchu.
treba nebude brzdit prutok vzduchu od predniho ventilatoru :D
//pozde, btw: to nechce ani tak vyvazat, jako vymenit zdroj ....
//pozde, btw: to nechce ani tak vyvazat, jako vymenit zdroj ....
Zatim jsem se zdrojem spokojen vím že eurocase pro vás není moc dobrá značka. ale já jsem s nimi neměl zatim žádný problém.
[QUOTE=Alzerous;180765]Zatim jsem se zdrojem spokojen vím že eurocase pro vás není moc dobrá značka. ale já jsem s nimi neměl zatim žádný problém.[/QUOTE]
k těm kabelum: Buď je svaž jak už bylo řečeno nebo si kup lepší zdroj s modulární kabeláží ;).
/OT: jak myslíš, ale až ti kixne a vezme s sebou MB, GPU, CPU atd. Tak potom budeš litovat, že sis za 1000,- nekoupil lepší zdroj, když ti vzal do hrobu sestavu za několik tisíc...
k těm kabelum: Buď je svaž jak už bylo řečeno nebo si kup lepší zdroj s modulární kabeláží ;).
/OT: jak myslíš, ale až ti kixne a vezme s sebou MB, GPU, CPU atd. Tak potom budeš litovat, že sis za 1000,- nekoupil lepší zdroj, když ti vzal do hrobu sestavu za několik tisíc...