Jiste, ze ho pochvali i Salamander, za co me tady mate ?
Pekna prace :thumb (navic se mi libi ta skrin :D)
jenom upozornim na fakt, ze osobne nemam moc dobre zkusenosti s "alternativnimi" polohami HDD, muj WD jen tezne rozdychal umisteni "vzhuru nohama", ale na kolmo to snad nevadi :)
jenom upozornim na fakt, ze osobne nemam moc dobre zkusenosti s "alternativnimi" polohami HDD, muj WD jen tezne rozdychal umisteni "vzhuru nohama", ale na kolmo to snad nevadi :)
Veľmi pekné:thumb, veď v takejto skrini hádam nie je čo pokaziť. Vlastne len jedna otázka - ten prostredný kôš sa predsa dá vybrať, prečo tam zavadzia:notsure
[quote=Salamander;184974]Jiste, ze ho pochvali i Salamander, za co me tady mate ?
jenom upozornim na fakt, ze osobne nemam moc dobre zkusenosti s "alternativnimi" polohami HDD, muj WD jen tezne rozdychal umisteni "vzhuru nohama", ale na kolmo to snad nevadi :)[/quote]
Já myslel, jako že máš rád uklizený kabely...:);)
K těm hadrům - taky už jsem je viděl vzhůru nohama a do skříní HTPC se taky dávávají nabok. Asi to tomu nevadí :notsure. To víte, já ještě pamatuju gramofony. A takovej gramec dát na bok nebo obráceně, to by se božskýmu Kájovi špatně zpívala Lady Karneval...:D
@robky: ty woé, ten koš stojí aspoň 500,-, přece ho nevyhodí...:D:D:D
jenom upozornim na fakt, ze osobne nemam moc dobre zkusenosti s "alternativnimi" polohami HDD, muj WD jen tezne rozdychal umisteni "vzhuru nohama", ale na kolmo to snad nevadi :)[/quote]
Já myslel, jako že máš rád uklizený kabely...:);)
K těm hadrům - taky už jsem je viděl vzhůru nohama a do skříní HTPC se taky dávávají nabok. Asi to tomu nevadí :notsure. To víte, já ještě pamatuju gramofony. A takovej gramec dát na bok nebo obráceně, to by se božskýmu Kájovi špatně zpívala Lady Karneval...:D
@robky: ty woé, ten koš stojí aspoň 500,-, přece ho nevyhodí...:D:D:D
Někde jsem četl, že dnešní HDD můžou pracovat v jakékoliv poloze , ale musí v ní už zůstat do smrti :-) jinak je zle.
Koš tam být nemusí, ale na fotce vypadá dobře a prázdný ničemu nepřekáží, navíc přitlačuje ventilátor
Koš tam být nemusí, ale na fotce vypadá dobře a prázdný ničemu nepřekáží, navíc přitlačuje ventilátor
Ještě chci podotknout, že v ALFACOMPU nějak nepostřehli, že tato bedna je dělaná pro kabely vedené zadem. Takže jsem vše musel doma rozebrat a předrátovat :-(
[quote=rychnoka;185308]Ještě chci podotknout, že v ALFACOMPU nějak nepostřehli, že tato bedna je dělaná pro kabely vedené zadem. Takže jsem vše musel doma rozebrat a předrátovat :-([/quote]
Takže kdyby sis to složil rovnou sám, měl bys to lacinější?
Takže kdyby sis to složil rovnou sám, měl bys to lacinější?
O celých 1200 kč, ale zase to vyzkoušeli a otestovali funkčnost takže nemusím laborovat , kdyby bylo něco špatně. Zase až tak dobrý IT nejsem :-)
[QUOTE=Salamander;185318]Ne, tlacitkem EDIT myslim tlacitko pro editaci vlastnich prispevku :angry
//@deeean : ha ha ha :D
//A DOST OT ![/QUOTE]
Stydím se, nějak jsem odfláknul napovědu a tolik příspěvků jsem ještě nenapsal. Jdu se učit :-)
Snad už jsem pochopil rozdíl mezi tlačítky edit a cituj, ale musel mi to vysvětlit junior, je to otrlý diskutér :-)
//@deeean : ha ha ha :D
//A DOST OT ![/QUOTE]
Stydím se, nějak jsem odfláknul napovědu a tolik příspěvků jsem ještě nenapsal. Jdu se učit :-)
Snad už jsem pochopil rozdíl mezi tlačítky edit a cituj, ale musel mi to vysvětlit junior, je to otrlý diskutér :-)
Abych zastavil toto straslive OT, dam jsem neco z vlastnich zdroju :D
#1 PC na strih videa, cable management zatim nic moc, pustim se do nej zitra :)
//ten "zajimavej" chladic na GPU je stock Gainward se 120 Noctuou
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
#2 A tohle je muj milaaasek, po drobne obmene hardwaru, ceka ho jeste mala uprava ulozeni disku (podrobnosti vi zatim jen fanynek :D)
#1 PC na strih videa, cable management zatim nic moc, pustim se do nej zitra :)
//ten "zajimavej" chladic na GPU je stock Gainward se 120 Noctuou
#2 A tohle je muj milaaasek, po drobne obmene hardwaru, ceka ho jeste mala uprava ulozeni disku (podrobnosti vi zatim jen fanynek :D)
Yeong Yang Cetus YY-5601 =CASE ,Gigabyte GA-EP45-DS4 (rev.1.0) - základní deska,Intel Core 2 Duo E8400 BOX - procesor, Gainward HD 4850 512MB DDR3 9566 - grafická karta, Enermax PRO82+ 525W - zdroj , A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz - operační paměť DDR2, Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) - chladič grafické karty, pasivní, Arctic Cooling Turbo Module - sada 2 rozšiřujících ventilátorů pro chladič Arctic Cooling Accelero S1 a S2, Noctua NF-S12-800 - ventilátor, ultratichý, rozměry 120x120x25mm, hlučnost 5.0 až 8.0dB 2krat, Sharkoon Anti-Vibe PowerSupply - odhlučňovací materiál, SilentMaxx HD silencer modrý - box pro pevný disk, Thermalright IFX-14 - chladič procesoru, pasivni :) ,
[quote=Japanfromlondon;187034]Thermalright IFX-14 - chladič procesoru, pasivni :) ,[/quote]
Sakra, to je mrakodrap ...
Sakra, to je mrakodrap ...
Ale v kazdem pripade moc pekne uklizena skrin. Ted to poradne pretaktni a natri to deeeanovi a Fanynkovi v overclock threadu.:)
To je nápad! :thumb
[quote=Japanfromlondon;187125]No to je, taky sem nevedel, jestli se tam vejde, az do chvile nez tam byl :)[/quote]
ake mas teploty CPU idle a pri zatazi?
ake mas teploty CPU idle a pri zatazi?
ted cili to bude vicemene idle ( internet, muzika..) 39
a pri zatezi (par hodin hrani Crisis nebo farcry2) to nebylo nikdy vic nez 49
PS: Je to mereny podle EasyTune 6 coz je soft k MB
PS2: pro zajimavost grafika je ted 40 a nikdy nebyla vic jak cca 49( pokud jel tubro module) bez nej to slo i pres 55 (zase farcry2) a pak sem zapnul turbomodule ...Teplota merena z Catalyst control center
a pri zatezi (par hodin hrani Crisis nebo farcry2) to nebylo nikdy vic nez 49
PS: Je to mereny podle EasyTune 6 coz je soft k MB
PS2: pro zajimavost grafika je ted 40 a nikdy nebyla vic jak cca 49( pokud jel tubro module) bez nej to slo i pres 55 (zase farcry2) a pak sem zapnul turbomodule ...Teplota merena z Catalyst control center
[QUOTE=deeean;187127]To za ty prachy muselo být docela napínavý...:)[/QUOTE]
No bylo, ale me to hlavne v prvni chvili vubec nenapadlo, ze by se to tam nemuselo vejit :), az potom co to tady nekdo napsal ... ( Zivot blbce je bezstarostny... )
No bylo, ale me to hlavne v prvni chvili vubec nenapadlo, ze by se to tam nemuselo vejit :), az potom co to tady nekdo napsal ... ( Zivot blbce je bezstarostny... )
[QUOTE=Japanfromlondon;187145]No bylo, ale me to hlavne v prvni chvili vubec nenapadlo, ze by se to tam nemuselo vejit :), az potom co to tady nekdo napsal ... ( Zivot blbce je bezstarostny... )[/QUOTE]
mas to fakt moc hezky, libi se mi to. Cetus neni nijak extremne prostorny, ze se do nej vejde i ta obludka na CPU je fakt mazec :-D
mas to fakt moc hezky, libi se mi to. Cetus neni nijak extremne prostorny, ze se do nej vejde i ta obludka na CPU je fakt mazec :-D
Takze, updatovana verze na 2.1 beta :)
Tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je ten "hlavni" upgrade :)
No a pak tady mam zase nejake zbezna pohledy
:( Ani jsem nestihl vylestit plexisklo :( OSTUDA :eek: :slug
Doufam, ze se Vam to bude libit, hlucnost se momentalne snizila na ... skoro nic :D
Tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je ten "hlavni" upgrade :)
No a pak tady mam zase nejake zbezna pohledy
:( Ani jsem nestihl vylestit plexisklo :( OSTUDA :eek: :slug
Doufam, ze se Vam to bude libit, hlucnost se momentalne snizila na ... skoro nic :D
@Razi3l:
[QUOTE=Janyk1;125280]x[/QUOTE]
[QUOTE=Encore1106;125302]x[/QUOTE]
[QUOTE=Janyk1;125450]x[/QUOTE]
[QUOTE=Encore1106;125478]x[/QUOTE]
[QUOTE=Salamander;125941]x[/QUOTE]
Už se to tu řešilo:)
[QUOTE=Janyk1;125280]x[/QUOTE]
[QUOTE=Encore1106;125302]x[/QUOTE]
[QUOTE=Janyk1;125450]x[/QUOTE]
[QUOTE=Encore1106;125478]x[/QUOTE]
[QUOTE=Salamander;125941]x[/QUOTE]
Už se to tu řešilo:)
[QUOTE=pas!k;187361]430w proc?[/QUOTE]
No vzhledem k tvé sestavě bych čekal něco silnějšího,nezkoušel jsi měřit jakou má spotřebu tvůj komp ?
No vzhledem k tvé sestavě bych čekal něco silnějšího,nezkoušel jsi měřit jakou má spotřebu tvůj komp ?
[QUOTE=Honza23;188089]No vzhledem k tvé sestavě bych čekal něco silnějšího,nezkoušel jsi měřit jakou má spotřebu tvůj komp ?[/QUOTE]
Ja vim je to tak na hranici ale ten s to zatim dava ale chystam si dat pod stromecek novy zdroj teda ja ho chtel koupit uz s tou grafikou protoze potrebuju vymenit zdroj i v druhe sestave co mam doma jenze tak nejak porad nemam cas :)
Ja vim je to tak na hranici ale ten s to zatim dava ale chystam si dat pod stromecek novy zdroj teda ja ho chtel koupit uz s tou grafikou protoze potrebuju vymenit zdroj i v druhe sestave co mam doma jenze tak nejak porad nemam cas :)
[QUOTE=pas!k;188108]Ja vim je to tak na hranici ale ten s to zatim dava ale chystam si dat pod stromecek novy zdroj teda ja ho chtel koupit uz s tou grafikou protoze potrebuju vymenit zdroj i v druhe sestave co mam doma jenze tak nejak porad nemam cas :)[/QUOTE]
A jakej máš v plánu koupit ?
A jakej máš v plánu koupit ?
Jedna ze sestav kterou sem dělal v práci :thumb tak snad se bude líbit
(zdroj nekomentovat, byla nouze...) mohl bych to ještě zlepšit...já vím
//říkám že byla nouze, teď tam dávám "jen" Seasonic 400W ;)
(zdroj nekomentovat, byla nouze...) mohl bych to ještě zlepšit...já vím
//říkám že byla nouze, teď tam dávám "jen" Seasonic 400W ;)
[QUOTE=Sieben;188207](zdroj nekomentovat, byla nouze...) mohl bych to ještě zlepšit...já vím[/QUOTE]
Ty tam mas jenom FORTRONA? Ses zblaznil ne? Ihned kup corsaira nebo ti to vybouchne a veme vsechno s sebou :D
Ty tam mas jenom FORTRONA? Ses zblaznil ne? Ihned kup corsaira nebo ti to vybouchne a veme vsechno s sebou :D
Jen si dovolim lehky OT ke spotrebe sestavy:) Mam dost podobne PC - muj chipset P45 bere vic, o dve pameti mene, nemam tam zatim externi zvukovku a televizni kartu - moc neberou, dale lehce vykonejsi CPU, o jeden disk mene a jen 4850 a meril jsem spotrebu a maximum je nekde kolem 200W a po pretaktovani GPU kolem 220W, takze tvoje PC bych videl do 300W ve spicce kdyz se vezme v potaz ucinost zdroje, tak je to jeste mene, takze upgrade zdroje neni nijak kriticky i kdyz rozhodne neuskodi ;-)
Ja si to taky myslim proto me to taky delsi dobu nechava klidnym ale ten upgrade stejne udelam protoze resim zdroj v dalsi stanici v baraku a tam poputuje ten Seasonic .. A do budoucna se petistovka ener urcite sikne .. a konec ot :)
Takže jsem ubastlil komp švárovi a protože jste mi tak pěkně radili, ukážu vám pár fotek. Sestava a krátký komentář zde.
V podstatě je problém ty kabely schovat právě kvůli jejich "délce". Třeba v tomhle kompu je většina napájených věcí nahoře. Ale je to spíš problém estetický, průtoku vzduchu to nevadí...:thumb
Ahojky, všichni chtěli sem poslat fotku vnitřku nového PC, tak to tímto plním. Nic moc, klidně navrhněte změny.
plch
plch