Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

jakou pastu na chladič?

aquaris (71)|14.4.2008 05:13
Jakou pastu mám pořídit? rozhoduji se mezi:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
kane.shw (1231)|14.4.2008 07:52
Určitě si přečti Sedm teplovodivých past v testu.
Js. si prve trochu searchni na netu ;) - tobě samotnému to ušetří čas.

Osobně se přikláním k AC-MX2 :thumb
trodas (1753)|14.4.2008 11:01
Me se nejvice osvedcila AS3 - oproi AS5 stupen az dva dolu ve vsech pripadech a na vsech pocalech.
(take jsem tomu puvodne neveril a musel jsem si to zkusit a fakt ze jo...)

Dalsi na zvazeni je ta Liquid PRO od Cool Laboratory ;) Ma jednoznacne nej vysledky, ale jen na core + MEDENY chladic. Hlinik = katastrofa. Ale opravdova, hlinik bude sezran za ziva :D
http://www.frozencpu.com/products/3784/thr-26/Coollaboratory_Liquid_PRO_Thermal_Interface_Material.html?tl=g8c127
aquaris (71)|14.4.2008 18:04
pro mě jsou ty vaše připomínky dost užitečný.. na netu člověk nikdy neví, jeslti ty recenze jsou fakt pravdivý, protože do toho nevidím.

Už se blížím do finále, takže mě zajímá opravdu, jakou pastu.. as3 nebo as5 nebo mx2 ... ten cenový rozdíl je mi celkem jedno.. Liquid nechci právě kvůli tomu hliníku.. chci tady dát do kupy ještě pár starších strojů.. sice nějakou pastu mám, byla kdysi dobrá, ale má už 5let - netuším, jestli to ztrácí na kvalitě nebo co. Každopádně chci do nového pc novou... takže pište svoje příspěvky postřehy a poučky, ať jsme my amatéři pořád o něco chytřejší...

Mám tady jeden athlon 2800+ netaktovaný a má 63°C předtím mi ten 1700+ jel hezky tiše a chladně. Takže to chci přelepit .. tam je sice měď vlastně, ale to je jedno. prostě to podlě mě je hnusná teplota a jdu s tím něco dělat.
mech13 (5526)|14.4.2008 18:10
ja jsem jednoznacne pro MX-2 - pouzival jsem uz MX-1 ktera byla tuzsi a hur se nanasela a byl jsem maximalne spokojen. MX-2 je temer to same, jen ridsi takze se s ni lip dela

ale chybu neudelas rozhodne ani s AS, vsechno to jsou slusne pasty a rozdil je v radech stupnu... AC i AS jsou dobre pasty, mnohem lepsi nez bila anonymni a box zvykacka
Jimmyjek (123)|14.4.2008 22:43
Stačí již implentovaná teplovodivá "podložka" na chladiči AC freezer 7 pro?
mech13 (5526)|14.4.2008 22:51
jo, te se neboj. AC tam dava tusim MX-2 nebo MX-1 a to jsou dobre pasty (dnes uz asi MX-2, je novsi a MX-1 kdo vi jestli jeste dela)
Sieben (513)|14.4.2008 23:09
já sem taky měl Zalman ZM-STG1 -má nejlepší aplikaci co sem kdy zažil (šteteček) a ta je taky dobrá...ale dražší...kdyby to bylo plný ta lahvička, tak je to :thumb to nejlepší..bohužel je skoro prázdná:(
okaberon (15)|16.4.2008 19:19
ARCTIC-COOLING MX-2
Zatím jsem ji použil 2x (na 2 procesory) a řekl bych že je super....
Měl jsem taky nějakou "no name" silikonovou - (mám ji na PC v kanceláři) - byla taková "řídká" a docela špatně se aplikovala.. co chtít za necelých 30 Kč. :-)))
Ale PC valí na normalních teplotách - na tisk faktur to stačí..
tequilla (1015)|17.4.2008 15:02
Ja cpu AC MX-2 uplne vsude, overila se mi casem jako moc dobra investice nejen z hlediska teplot, ale i z hlediska lepsiho nanaseni (oproti tuzsim pastam) a abych nezapomel, tak pomer cena / obsah je take vyborna (jedna ta tuba mi stacila na 4x CPU, 2x chipset, grafiku a jeste porad v ni neco zbyva).
Pavel Boček (4169)|20.4.2008 17:34
[QUOTE=trodas;112028]...ale jen na core + MEDENY chladic...[/QUOTE]

To myslíš vážně ? Vždyť se to pak musí odbrousit !!! Chci vidět, jak budeš brousit jádro :mistake Collaboratory Liquid PRO má právě jediné využití a sice Intel, kde je IHS připájeno (kov) a tohle je tak kov, u AMD vyjde mnohem lépe sundat IHS a použít nějakou vysoce kvalitní pastu (MX-2 apod.).
Woyta (284)|24.4.2008 17:54
JJ IHS dole je dobra vec. Jen se pak clovek boji velkejch chladicu. Ja mam vodu tak to odpada.
Ja resil vyber co maj skladem. MX2 byla nevyzkousena novinka a Silver osvedcena klasika. Takze mam Silver. Ale uz mi dochazi takze si koupim mx2. MX1 jsem taky pouzival ale to byl strasnej tmel. Pro CPU s holym jadrem byla bezva ale s IHS des.