Tak se tak koukám po chladičích a zdá se, že do 500-, Kč tu není nic lepšího než Freezer...? nebo jsem něco přehlédl ? [SIZE="1"]Primárně na AM2, ale většina těch chladičů už je univerzál...[/SIZE]
To ano, ale vážně začínají lepší chladiče až od 600 - 700 Kč ? Cooler Master Hyper TX2 je horší, ale Vortex 752 nevypadá úplně špatně...
co treba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , ale zadny test jsem na nej nevidel :( , konstrukce stejna ... asi je Freezer stejne lepsi
EDIT: jsem ja to ale tupec, vzdyt je v testu tady na SHW :D
EDIT2: mozna bych videl vyhodu oproti Freezeru, ze ma mensi hustotu zeber - lepsi prutok vzduchu
EDIT: jsem ja to ale tupec, vzdyt je v testu tady na SHW :D
EDIT2: mozna bych videl vyhodu oproti Freezeru, ze ma mensi hustotu zeber - lepsi prutok vzduchu
Oba zajímavé, díky :) V žádném větším e-shopu v Brně jsem je nevicěl, tak bych je zasklil :D
Na druhou stranu, podle dosti testů vrčí...jak to tak může být v porovnání s Freezerem...? Každopádně u mě by teď byl spolu s disky chladič na CPU nejhlučnější komponenta...asi to bude opravdu hodně přechodná záležitost :)
Na druhou stranu, podle dosti testů vrčí...jak to tak může být v porovnání s Freezerem...? Každopádně u mě by teď byl spolu s disky chladič na CPU nejhlučnější komponenta...asi to bude opravdu hodně přechodná záležitost :)
No, možná to tak nakonec stejně udělám, ve skříni mám sakra průvan (2x zpomalený Nexus 92 mm dovnitř, NF-P12 ven 900 RPM a 140mm Aerocool tak na 50 % otáček ven, mám ještě chuť udělat do skříně díru a na dno dát 120mm fan dovnitř, aby foukal na Accelero a směr nahoru...prostě chci 25 stupňů na GPU v IDLE :D), tak by to mohl i ten BOX celkem ustát s OC :D
Ale i tak díky za přehled :thumb
Ale i tak díky za přehled :thumb
No šance, že bych ho koupil, tu nakonec též je...byl by vystaven přímo do proudění vzhůru, takže by to dost dobře chladilo, ještě s další NF-P12 :notsure:p Škoda jen, že zavazí nad paměťmi...no ale to už je OT, ten rozhodně není do 500,- Kč :turtle:slug
Hele, jeste posledni zbibec OT, ale tohle Ti procte musim ukazat, tenhle chladic jsem vzdycky obdivoval, ale myslim, ze je k nicemu ... ale proste kvuli tomu vzhledu :slug
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
(vzdycky mi pripomene Bioshock, kdyz se na nej koukam :inlove )
EDIT2: a nechces treba za cokoladu starsiho Freezera 64 Pro (prozatim)
/nabizel jsem ho tady v Bazaru, takze za cokoladu je tvuj ...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
(vzdycky mi pripomene Bioshock, kdyz se na nej koukam :inlove )
EDIT2: a nechces treba za cokoladu starsiho Freezera 64 Pro (prozatim)
/nabizel jsem ho tady v Bazaru, takze za cokoladu je tvuj ...
Podle mně je stále nejlepším chladičem v poměru cena/výkon/kvalita Scythe Mini Ninja, ať už si říká kdo chce co chce...:thumb
No, podle mě je to BOX->Freezer->a pak až nad 1000,- To jsou 3 klategorie, kde BOX nemá konkurenci, Freezer nemá konkurenci a potom jsou to ty nej chladiče, co jsou k sehnání. Dále by to pokračovalo voda->dusík.
Do 500 jedině Freezer, stačí ale došetřit a ...
hele ty máš v casu pěkný větráčky:inlovedocela drahý, vždyť jen ta outtake Noctua stála jak Freezer:) Asi už víš co chci naznačit...
...došetři:)
verdikt: Freezer a nepřemýšlej
// [QUOTE=Pavel Boček;114203]Tak jestli ho někde mají za 500,- Kč tak jich beru pět :notsure[/QUOTE]
5*500 = 2500 - tak si kup chladič za 2500 než 5 za 500:D
EDIT: fuj to je hnusnej post:) i trochu OT:shut
Do 500 jedině Freezer, stačí ale došetřit a ...
hele ty máš v casu pěkný větráčky:inlovedocela drahý, vždyť jen ta outtake Noctua stála jak Freezer:) Asi už víš co chci naznačit...
...došetři:)
verdikt: Freezer a nepřemýšlej
// [QUOTE=Pavel Boček;114203]Tak jestli ho někde mají za 500,- Kč tak jich beru pět :notsure[/QUOTE]
5*500 = 2500 - tak si kup chladič za 2500 než 5 za 500:D
EDIT: fuj to je hnusnej post:) i trochu OT:shut
[SIZE="1"]No, větráčky jsem koupil nepředpokládajíc, že za tři týdny budu kupovat nový vnitřek :mistake A nechci trpět s BOXem, jedu trvale na řekněme 80 % zatížení (dle frekvence) v BOINCu.
S těmi pěti snad víš, jak to bylo myšleno...obratem bych je samozřejmě střelil za 700 Kč :D
Uf, to budou dva měsíce :notsure No, dneska jsem dal dolů tu no-name 120ku (ale na to, že stál 50 Kč je bezkonkurenční - odvážím se říct, že od Noctuy ho dělí tak 10% zlepšení lopatek a 30% zlepšení motoru...a stačilo ho zalít silikonovým olejem a se 40 ohmy v rezistorech fouká jak blázen a není slyšet :) Skoro bych řekl, že je to nějaká značka, jen někdo z něj sloupnul štítek :notsure) za cenu dvou plátků do přímočaré pily a jednoho do ruční pily, takže průvan snad pomůže i BOXu :D[/SIZE]
Jinak na OC už někdo označil Akasu za nástupce Freezera, takže pokud nebude nějak vrčet, je to jasné...
Jak vlastně vypadají ty lopatky Freezera dnes ? Sundával jsem ten svůj starý a na straně, kde ventilátor prořezává vzduch, je to absolutně nezbroušené a naopak na druhé straně je to jako břitva :mistake Možná to vysvětluje, že se mi opravdu nezdál tak moc hlučný na max, no na druhou stranu měl o pár procet nižší chladící výkon...
S těmi pěti snad víš, jak to bylo myšleno...obratem bych je samozřejmě střelil za 700 Kč :D
Uf, to budou dva měsíce :notsure No, dneska jsem dal dolů tu no-name 120ku (ale na to, že stál 50 Kč je bezkonkurenční - odvážím se říct, že od Noctuy ho dělí tak 10% zlepšení lopatek a 30% zlepšení motoru...a stačilo ho zalít silikonovým olejem a se 40 ohmy v rezistorech fouká jak blázen a není slyšet :) Skoro bych řekl, že je to nějaká značka, jen někdo z něj sloupnul štítek :notsure) za cenu dvou plátků do přímočaré pily a jednoho do ruční pily, takže průvan snad pomůže i BOXu :D[/SIZE]
Jinak na OC už někdo označil Akasu za nástupce Freezera, takže pokud nebude nějak vrčet, je to jasné...
Jak vlastně vypadají ty lopatky Freezera dnes ? Sundával jsem ten svůj starý a na straně, kde ventilátor prořezává vzduch, je to absolutně nezbroušené a naopak na druhé straně je to jako břitva :mistake Možná to vysvětluje, že se mi opravdu nezdál tak moc hlučný na max, no na druhou stranu měl o pár procet nižší chladící výkon...
no mě boxovej chladič nebyl schopnej uchladit procesor (Athlon4800...jako že jsem hrál COD4 nebo Crysis trochu dele a PC se vyplo :( ) tak jsem si řikal že něco lepšiho koupim... ale znáte to :) bez peněz pro pořádnej CPU chladič nelez...(taky jsem nechtěl dát za chladič víc jak 500) Nakonec jsem koupil Scythe katana 2 a absolutní spokojenost... větrák na 1500 otáčkách je neslyšitelnej... za 724 Kč hodně muziky :) a vydrží to i nějaký ten overclocking...teď asi ještě vemu AC Accelero S1 nechám to pasivně nebo něco s malejma otáčkama a bude pořádný silence :)