Jaký máte fotoaparát?
Tak nemám ... až budu mít finance, tak s největší pravděpodobností půjdu do Finepix S6500 (oproti 9500 má 2x menší počet pixelů v hledáčku, ale zato o půl palce větší LCD, větší CCD, méně šumu a o 2 000 ,- menší cenu) :) .
Sony DSC-P72 :-) starý cyber shot, přežil úplně vše, včetně pádu ze skály a koupele ve vodě a pivu...
Canon EOS 30D + Sigma 18-50 F2,8EX + Canon 17-85 IS USM + Canon Speedlite 550EX
...a rozlišení? 2150 lph ;-p
...a rozlišení? 2150 lph ;-p
[QUOTE=Kamílek;54029]Canon EOS 350D + EF 50 1,8 II + EF 17-40 F4 L USM + EF 70-200 F2,8 L USM + Sigma DG500 Super[/QUOTE]
Výborný objektivy. EF 50/F1,8 si budu teď kupovat a ty eLka ti budu závidět;-) Zkus si to ale někdy nasadit na lepší tělo. U reportáží to oceníš. S 350D jsem fotil 2 roky a vím, o čem mluvím.
Výborný objektivy. EF 50/F1,8 si budu teď kupovat a ty eLka ti budu závidět;-) Zkus si to ale někdy nasadit na lepší tělo. U reportáží to oceníš. S 350D jsem fotil 2 roky a vím, o čem mluvím.
[QUOTE=Jan Čerbák;54647]Výborný objektivy. EF 50/F1,8 si budu teď kupovat a ty eLka ti budu závidět;-) Zkus si to ale někdy nasadit na lepší tělo. U reportáží to oceníš. S 350D jsem fotil 2 roky a vím, o čem mluvím.[/QUOTE]
Nasadit je na lepší tělo mám docela strach, protože vím, že bych se 100% namlsal a momentálně bohužel na nové tělo nemám :-(
Nasadit je na lepší tělo mám docela strach, protože vím, že bych se 100% namlsal a momentálně bohužel na nové tělo nemám :-(
Tak už mám Fujifilm S6500fd. Plná spokojenost. Jen škoda hloubky ostrosti (ale to u kompaktů - EVF už lepší nebude).
Nikon D50 a vůbec mě netrápí, že to není D70s....Spíš mě štvou ty nesvětelný setový objektivy 18-55 a 55-200, hlavně to tele to je příšerný....
Jo tak dSLR bych si nechal líbit s jakýmkoli objektivem :) ... ale musela by bejt před dvouma tejdnama za 9000 Kč :stupid .
Z druhé ruky se dá bez problémů sehnat i za nižší ceny a i tři roky stará DSLR natrhne 10 MPx kompaktu s ultra malými rozměry[SIZE="1"] řiť[/SIZE] :).
EDIT:
Celkem nově mám z druhé ruky:
Canon 350D + seťák 18-55 + objednanej 50 mm f/1.8. Tak se moc těším až přileze, doručovací doba je ve všech eshopech 14 dní :(.
EDIT:
Celkem nově mám z druhé ruky:
Canon 350D + seťák 18-55 + objednanej 50 mm f/1.8. Tak se moc těším až přileze, doručovací doba je ve všech eshopech 14 dní :(.
No tak ale pak je to zase otázka záruky (přece jenom je SLR - speciálně zrcátko - dost náchylná na poškození) .. teďka mám Fujifilm S6500 - a to neni žádnej 10 mpx šumící drobeček (i když nepochybuju, že dSLR vyhrává větším čipem).
Já nevím, šel jsem z S5000 na tu 350D a ačkoliv jsem narazil na některá úskalí na DSLR (tedy právě na to co potřebuji - produktová fotografie - se DSLR nehodí) jsem docela překvapen skokem kvality fotek, především šum, nemluvě o šeru/tmě, je o dost lepší. Ale samozřejmě S5000 je vlastně 3MPx (6MPx interpolací), což je zhruba použitelný 4-5MPx :).
Ale na produktovku to teda stojí za velký kulový, čekám v naději na nový - vysoce světelný - objektiv, že konečně bude i kvalita fotek v produktovce vyšší než u S5000.
Ale na produktovku to teda stojí za velký kulový, čekám v naději na nový - vysoce světelný - objektiv, že konečně bude i kvalita fotek v produktovce vyšší než u S5000.
Tak S5000 a S6500 nemůžeš srovnávat - S6500 má velkej snímač a o hodně kvalitnější optiku .. alespoň doufám - tady je pár snímků, co jsem s ní vyfotil (kdyby se někdo chtěl podívat, jak "to" fotí :) ):
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
JJ jasný, opravdu jsou to moc pěkný fotky (no taky to neni příliš velký rozlišení ;)), ale jinak bez šumu a pěkně fotíš :thumb.
Díky :) - je pravda, že to neni zmenšený jen tak ... občas má S6500 docela problémy s aberací :runaway
Konica Minolta 5D, uz dva a pul roku. Objektivy zakladak 18-70, dlouhy sklo 70-300. K tomu polarizak a poradny batoh. Vyborna je stabilizace pomoci cipu. I s levnejsim dlouhym objektiv jde fotit na dost dlouhy casy z ruky. Super je take cip ktery na 800 ISO nema zadny sum (alfa 100 uz i na 800 sumi).
Canon PowerShot A430 - blue
Foti pekne, lahko prenosne, vela nezere a navyse v oblubenej farbe ;)
-
Zrkadlovka to nieje, ale myslim ze moje (viac menej amaterske) potreby presahuje dvojnasobne.
Foti pekne, lahko prenosne, vela nezere a navyse v oblubenej farbe ;)
-
Zrkadlovka to nieje, ale myslim ze moje (viac menej amaterske) potreby presahuje dvojnasobne.
Canon PowerShot A40, 2Mpix, 4 AA baterie, 500g... no ma prezdivku cihla :D
Ale jsem s nim maximalne spokojenej, kam se hrabou dnesni kompakty s kvalitou fotek. Hlavne hodne megapixelu a ISO 10000 :stupid
Ale jsem s nim maximalne spokojenej, kam se hrabou dnesni kompakty s kvalitou fotek. Hlavne hodne megapixelu a ISO 10000 :stupid
Souhlasím že optika by měla být větší ale taky s tím že s malým čipem s malým rozlišením to moc neklape, teď mám konica minolta dimage Z3 když je přiměřeně světla fotí perfektně ale pánuju něco jako pentax k100d nebo sony alfa
Nechci rejpat, ale označení "EVF zrcadlovka" je tak trochu mimo. I já bych si přál, aby můj panák FZ-50 zrcadlovkou byl, ale bohužel už asi navždy zůstane "jen" EVF kompaktním ultrazoomem. Jinak, fotkám zdar!
Canon EOS 400D + set objektiv 18-55 + 85-250 tele se stabilizátorem + nějaký ty filtříky...
Dříve jsem měl Minolta Dimage Z1 a nedá se to srovnávat :) I když to taky nebyl špatnej foťák, Canon je úplně někde jinde...
Dříve jsem měl Minolta Dimage Z1 a nedá se to srovnávat :) I když to taky nebyl špatnej foťák, Canon je úplně někde jinde...
[QUOTE=mrozu;81273]Canon PowerShot A40, 2Mpix, 4 AA baterie, 500g... no ma prezdivku cihla :D
Ale jsem s nim maximalne spokojenej, kam se hrabou dnesni kompakty s kvalitou fotek. Hlavne hodne megapixelu a ISO 10000 :stupid[/QUOTE]
Víš, zrovna testuju jeden 12 Mpix s max ISO 12 800. Je to dost hrůza, ale na ISO 100-200 je naprosto OK a na testchartech vykreslí přes 2200 lph. Nevěřím, že Tvůj 2 Mpix. vykreslí víc, než 1500 lph. Věř mi. Tak to prostě je a říkam to jako odpůrce vysokých rozlišení a canonista.
...a že jsi s fotkama spokojenej. No, některý starý foťáky šumí příšerně i na ISO 50. Tvůj Canon ale patří k tomu lepšímu z té doby. Pokud jde o šum, máloco jsem ochoten skousnout.
[QUOTE=TJK;100666]Canon EOS350 se seťákem a pevnou 50 + Exacta VX1000[/QUOTE]
Úžasněj foťák. Je šíleně plastovej, neskutečně blbě se drží a ovládání stojí za ... , ale při ISO do 800 dělá úžasný fotky a to se počítá. Fotil jsem s ním 2 roky.
[QUOTE=dkas;99872]Canon EOS 400D + set objektiv 18-55 + 85-250 tele se stabilizátorem + nějaký ty filtříky...
Dříve jsem měl Minolta Dimage Z1 a nedá se to srovnávat :) I když to taky nebyl špatnej foťák, Canon je úplně někde jinde...[/QUOTE]
Takový teleobjektiv neexistuje. Nevyrábí ho ani Canon, ani Sigma, Tokina, Voightländer, Tamron. Možná sis koupil C/N adaptér, abys mohl použít objektiv Nikon, ale ani Nikon takový objektiv nedělá. Jestli máš Canon EF-S 55-250 mm IS, tak ten je úplně krutej. Nechtěl bych ho a vystačím si s Canonem EF 70-300 mm IS USM, ale ten Tvůj dobře fotí a stojí míň než polovinu.
Ale jsem s nim maximalne spokojenej, kam se hrabou dnesni kompakty s kvalitou fotek. Hlavne hodne megapixelu a ISO 10000 :stupid[/QUOTE]
Víš, zrovna testuju jeden 12 Mpix s max ISO 12 800. Je to dost hrůza, ale na ISO 100-200 je naprosto OK a na testchartech vykreslí přes 2200 lph. Nevěřím, že Tvůj 2 Mpix. vykreslí víc, než 1500 lph. Věř mi. Tak to prostě je a říkam to jako odpůrce vysokých rozlišení a canonista.
...a že jsi s fotkama spokojenej. No, některý starý foťáky šumí příšerně i na ISO 50. Tvůj Canon ale patří k tomu lepšímu z té doby. Pokud jde o šum, máloco jsem ochoten skousnout.
[QUOTE=TJK;100666]Canon EOS350 se seťákem a pevnou 50 + Exacta VX1000[/QUOTE]
Úžasněj foťák. Je šíleně plastovej, neskutečně blbě se drží a ovládání stojí za ... , ale při ISO do 800 dělá úžasný fotky a to se počítá. Fotil jsem s ním 2 roky.
[QUOTE=dkas;99872]Canon EOS 400D + set objektiv 18-55 + 85-250 tele se stabilizátorem + nějaký ty filtříky...
Dříve jsem měl Minolta Dimage Z1 a nedá se to srovnávat :) I když to taky nebyl špatnej foťák, Canon je úplně někde jinde...[/QUOTE]
Takový teleobjektiv neexistuje. Nevyrábí ho ani Canon, ani Sigma, Tokina, Voightländer, Tamron. Možná sis koupil C/N adaptér, abys mohl použít objektiv Nikon, ale ani Nikon takový objektiv nedělá. Jestli máš Canon EF-S 55-250 mm IS, tak ten je úplně krutej. Nechtěl bych ho a vystačím si s Canonem EF 70-300 mm IS USM, ale ten Tvůj dobře fotí a stojí míň než polovinu.
2 Jan Čerbák...
Hele já nemám moc s čím srovnávat... Jen s tou Exaktou (držel jsem i N D40,D80)... Ten Canonek je sice malý, ale mě si drží dobře i bez Batt Gripu (ten jsem měl na 350 v prodejně Canonu). A fotí opravdu jedna báseň... Pří ISO 400 ještě prakticky vůbec nešumí a já na nej nafotím kolem 800 fotek (při opravdu min. používání displaye - zvyk z klasického zrcadla). Takové pi.oviny jako Live View opravdu nepotřebuju (člověk když fotí zrcadlem a kouká přitom na display místo hledáčku je úchylka nehrubšího zrna)
Hele já nemám moc s čím srovnávat... Jen s tou Exaktou (držel jsem i N D40,D80)... Ten Canonek je sice malý, ale mě si drží dobře i bez Batt Gripu (ten jsem měl na 350 v prodejně Canonu). A fotí opravdu jedna báseň... Pří ISO 400 ještě prakticky vůbec nešumí a já na nej nafotím kolem 800 fotek (při opravdu min. používání displaye - zvyk z klasického zrcadla). Takové pi.oviny jako Live View opravdu nepotřebuju (člověk když fotí zrcadlem a kouká přitom na display místo hledáčku je úchylka nehrubšího zrna)
2TJK: Na 350D mi chyběl antiprachový filtr, bodové měřění a LiveView. ANO, LIVEVIEW!!! Pro focení ze stativu je LV úplně skvělá věc. S pomocí mřížky si foťák nastavíš jak chceš, nemusíš se k němu naklánět, protože na LCD je to vidět dobře. Pokud ale jde o kvalitu obrazu, tak na hledáček SLR (jakýchkoliv SLR, DSLR, středoformátů, dvouokých SLR, ...) nemá žádný displej.
Původně CANON S2 IS, na tu dobu dobrá hračka. Přešel jsem na EOS 350D , ale chtělo by to lepší sklo :) , seťák opravdu za moc nestoji. Jeden se mi rozbil při pádu z gauče (cca 40cm),ale samozřejmně moje chyba :) a taky, co by člověk od seťáku chtěl. Ten Liveview by se tam opravdu občas bodl :)
Kdyz mas nizky financni limity, mel sis koupit misto EOS-350 Olympus E-510. Mel by po problemech s objektivama (setaky olympusu jsou lepsi), stabilizaci, odprasovanim atd... pouzitelna zrcadlovka pro lamky (napriklad pro me) :)
Pokud chce člověk dobrej foťák, tak si prostě připlatit musí. Jinak ale souhlasím s Icem. Olympus má velmi dobrý poměr kvalita/cena. Šum je s Pentaxem a Panasonicem srovnatelný a seťák + teleobjektiv v double zoom kitu jsou za velmi pěknou cenu.
Sam vis jak to je...
Dude si koupi meganigga telo, aby brothas z ghetta rekli, ze je to velkej gangsta s hustym fotakem. Pak ho dotycny lamer taha v igelitce a ma na nem navzdy pouze setak, protoze neni schopen nasourcovat dost penez na novy objektiv a na assault nema koule. Brothas mu vycitaji, ze jeho fotky nejsou dost cool, protoze ma jenom setak a nakonec ho z ghetta vyrazi.
Takze tady vidis k cemu vede, kdyz si lidi koupi neco, co:
1. nejsou schopni vyuzit
2. nejsou schopni uzivit
3. do ceho nejsou ochotni uz dal investovat
Vyrazi te z tvyho ghetta, a pak te kuchnou lidi z westside. Yeah?
A kdyz odpovidas na predchozi prispevek, tak ho nemusis citovat.
Dude si koupi meganigga telo, aby brothas z ghetta rekli, ze je to velkej gangsta s hustym fotakem. Pak ho dotycny lamer taha v igelitce a ma na nem navzdy pouze setak, protoze neni schopen nasourcovat dost penez na novy objektiv a na assault nema koule. Brothas mu vycitaji, ze jeho fotky nejsou dost cool, protoze ma jenom setak a nakonec ho z ghetta vyrazi.
Takze tady vidis k cemu vede, kdyz si lidi koupi neco, co:
1. nejsou schopni vyuzit
2. nejsou schopni uzivit
3. do ceho nejsou ochotni uz dal investovat
Vyrazi te z tvyho ghetta, a pak te kuchnou lidi z westside. Yeah?
A kdyz odpovidas na predchozi prispevek, tak ho nemusis citovat.
A tos jako četl gde? To s tím citováním, co?
A ne že mi daš žlutou za OT
BTW, niggas s DSLR si kupujou kjůl image. Kvalita seťáku jde stranou.
A ne že mi daš žlutou za OT
BTW, niggas s DSLR si kupujou kjůl image. Kvalita seťáku jde stranou.
Panasonic Lumix DMC-LZ5 a PRAKTICA +2 oběktivy (standartní a takový menší tele) bohužel s telátkem se bez stativu moc fotit nedá...:(
Používám starší Konika Minolta Z10 a jsem spokojený, sebou vozím mobil, který má 2mpix - není to sice foťák, ale tohle jsem zahlédl to stačí. A prckovi v druhé třídě jsem od kamaráda za lahev dostal starý dvoumegapix..a jak je spokojený.
Panasonic Lumix DMC-FZ20.
Dnes už takový digitální staříček, ale na moje potřeby stačí. A už dávno vím, že kvalitní fotky se daly udělat i s kinofilmovým automatem. Kolega má foťák za stovku a vše mele na auto a pak to upravuje ve photoshopu. Pořád mu dokola vysvětluji, že chybějící data ten program nedopočítá. :cry
Dnes už takový digitální staříček, ale na moje potřeby stačí. A už dávno vím, že kvalitní fotky se daly udělat i s kinofilmovým automatem. Kolega má foťák za stovku a vše mele na auto a pak to upravuje ve photoshopu. Pořád mu dokola vysvětluji, že chybějící data ten program nedopočítá. :cry