Zdravím!
Je tu někdo se zkušenostmi (pokud možno dlouhodobějšími) se Scythe Zipang? Jde mi hlavně o hlučnost po delším používání.
Jo a nemáte někdo Thermaltake V1? Jak to chladí a hlučí? Na proclockers se jim celkem líbil, ale radši bych zkušenosti z normálního provozu.
Je tu někdo se zkušenostmi (pokud možno dlouhodobějšími) se Scythe Zipang? Jde mi hlavně o hlučnost po delším používání.
Jo a nemáte někdo Thermaltake V1? Jak to chladí a hlučí? Na proclockers se jim celkem líbil, ale radši bych zkušenosti z normálního provozu.
Mezitím nám Noctua vydala stejně konstruovaný NH-C12P, Withman dal link sem: www.dragonsteelmods.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7370&Itemid=38 a já mám jasno. Noctua by se v krámech měla objevit brzy a já si na ní počkám...
Jo, tato nová Noctua vypadá dost stejně. Zipang má ale o něco větší větrák 14 cm a tvrdí cosi o nové technologii heatpipes, což ale nemusí znamenat nic. A Zipang se už dá koupit.
Ten Scythe určitě není špatnej, ale Noctuy se v testech pravidelně umisťují na vrcholu. I podle doporučení majitelů tady na fóru fungují skvěle a tiše.
Na ten Zipang jsem se ptal hlavně kvůli kuličkovým ložiskům. Tam může být po čase problém s hlukem. Navíc ta Noctua bude o něco lehčí.
Co se dostupnosti týče, v diskusi pod článkem https://www.svethardware.cz/noctua-uvadi-zcela-novy-procesorovy-chladic-nh-c12p/23302/diskuze, píše "Alphacool support", že by měly být už příští týden. Ale to je samozřejmě otázka...:notsure
Pokud bude a pokud bude opravdu jen o cca 100,- dražší než U12P, tak bude můj!
Na ten Zipang jsem se ptal hlavně kvůli kuličkovým ložiskům. Tam může být po čase problém s hlukem. Navíc ta Noctua bude o něco lehčí.
Co se dostupnosti týče, v diskusi pod článkem https://www.svethardware.cz/noctua-uvadi-zcela-novy-procesorovy-chladic-nh-c12p/23302/diskuze, píše "Alphacool support", že by měly být už příští týden. Ale to je samozřejmě otázka...:notsure
Pokud bude a pokud bude opravdu jen o cca 100,- dražší než U12P, tak bude můj!
Taky uvažuju o té Noctue, tak jestli ji budeš mít, dej vědět, možná budu mít nějaké otázky.. Doufám,že se brzo někde objeví srovnání těchto chladičů..
To je IMHO hlavně ventilátorem. Schválně je měl zkusit přehodit :)
[SIZE="1"]OT: A to vyjadřování už zlepšil, ale stále to není ono :thumbdown Že na PCT ještě někdo chodí, vždyť to je samý OBR a Highlander…:D /OT[/SIZE]
[SIZE="1"]OT: A to vyjadřování už zlepšil, ale stále to není ono :thumbdown Že na PCT ještě někdo chodí, vždyť to je samý OBR a Highlander…:D /OT[/SIZE]
Proč by je přehazoval? Oba chladiče dva už mají ventilátory v balení a tak byly i testovány. A vítěz je jasný.
Proč proč...proč ne ? Třeba by Zippang byl lepší. A vzhledem k ceně by se pomalu i vyplatilo koupit Zipang a dát na něj Noctuu, přičemž bys Scythe ventilátor prodal. Scythe má dobré pasivy, ale ventilátory na nic...
Proč by měl normální člověk absolvovat tak šílenou vyfikundaci s nákupama, prodejem a výměnama ventilátorů, aby nakonec dostal prakticky to samý se značně diskutabilní úsporou peněz. Neboli - to už si radši rovnou koupím tu Noctuu, těch pár ušetřených stovek mi za ty starosti kolem nestojí.
No jak myslíš. IMHO je právě na nic, že neprodávají i verzi čistě s pasivem bez ventilátoru, jako u daších chladičů...
IMHO je pro člověka z ulice lepší, když to dostane komplet (Noctua) a nemusí nic řešit. Na druhou stranu, když si koupí Zipang s jeho ventilátorem s kuličkovým ložiskem, může být po nějaké době lehce nervózní. Ale nejspíš mu to ani nepříjde, třeba si řekne, že ten randál k tomu prostě patří.:notsure
Ty samostatný pasivy by samozřejmě byly lepší pro lidi, co si s tím rádi pohrajou (myslím s chlazením:D). Teď o víkendu jsem se na jedný akci zmínil, že v pondělí očekávám dva větráky a pak jsem to poslouchal celej večer...:mistake
Ty samostatný pasivy by samozřejmě byly lepší pro lidi, co si s tím rádi pohrajou (myslím s chlazením:D). Teď o víkendu jsem se na jedný akci zmínil, že v pondělí očekávám dva větráky a pak jsem to poslouchal celej večer...:mistake
[quote=Pavel Boček;144251]No, v ruce jsem to přiznám se neměl, ale podle fotografií Noctua právě není komplet :) Resp. v balení je všechno, ale každý si musí nasadit ventilátor a sám to musí zregulovat.
[/quote]
No, když jsem to zvládl já, tak snad každej. Největší je**čka je udržet silikonový proužky na správném místě esteticky správně, tzn. aby nebyly při pohledu z boku viditelně prohnuté. Pak už jen spony a v případě potřeby redukci, na jejímž zapojení se nedá nic zkazit.
[/quote]
No, když jsem to zvládl já, tak snad každej. Největší je**čka je udržet silikonový proužky na správném místě esteticky správně, tzn. aby nebyly při pohledu z boku viditelně prohnuté. Pak už jen spony a v případě potřeby redukci, na jejímž zapojení se nedá nic zkazit.
Řekl bych, že ne, hodil by se snad na 35W Athlony X2 3800+ EE...má hodně málo prostoru mezi žebry, moc vzduchu tam neproleze. Jedině snad, kdybys ho na s. 775 otočil o 90° tak, aby šel vzduch do výstupního ventilátoru skrz něj.
[quote=MIZ;144869]Navíc právě Zipang má výhodu, že jeho megavrtule ofukuje přímo i základní desku kolem procesoru.[/quote]
Jak dlouho ho máš a co hlučnost?
Jak dlouho ho máš a co hlučnost?
No mám to PC v podpisu postavené asi 3 týdny. Ten Phenom jede na 100% Distributed Computing do 60 st. C. Zipang točil lehce přes tisíc. Obrazovka s teplotami a otáčkami v HW monitoru zde: http://www.spacefamily.czeweb.cz/forum/download/file.php?id=49
Zatím vše default takty. Teď jsou chladnější dny, tak má tak 55 st. C. a Zipang točí pod 800 otáček. Slyšet není vůbec.
Slyšet je jen hukot vzduchu od 2 výfukových větráků skříně - jeden mám na "mid", ale druhý na "max", protože v těch teplých dnech byla jedna ze 3 teplot chipsetu či čeho ke stovce. Teď v chladnějším počasí to je míň, tak zkusím i ten druhý zase ztlumit na "mid".
Zatím vše default takty. Teď jsou chladnější dny, tak má tak 55 st. C. a Zipang točí pod 800 otáček. Slyšet není vůbec.
Slyšet je jen hukot vzduchu od 2 výfukových větráků skříně - jeden mám na "mid", ale druhý na "max", protože v těch teplých dnech byla jedna ze 3 teplot chipsetu či čeho ke stovce. Teď v chladnějším počasí to je míň, tak zkusím i ten druhý zase ztlumit na "mid".
Tak to je hodně slušné, ještě když si vemu, že ten tvůj procák má TDP125W :) Jo a kdybys neměl co dělat, mohl bys zkusit změřit na kolik stupňů to vyleze pokud vypneš ventilátor na zipangu?(intake a outake necháš půštěné) Vím, že si asi moc dobře nepovede, ale chtěl bych vidět, jaký to bude rozdíl. Dík
[quote=alkaba;144944]Tak to je hodně slušné, ještě když si vemu, že ten tvůj procák má TDP125W :) Jo a kdybys neměl co dělat, mohl bys zkusit změřit na kolik stupňů to vyleze pokud vypneš ventilátor na zipangu?(intake a outake necháš půštěné) Vím, že si asi moc dobře nepovede, ale chtěl bych vidět, jaký to bude rozdíl. Dík[/quote]
Nemyslím si, že by C-typ chladiče byl ideální pro pasivní chlazení. Věžový typ mnohem líp vystavíš proudění vzduchu ve skříni.
Nemyslím si, že by C-typ chladiče byl ideální pro pasivní chlazení. Věžový typ mnohem líp vystavíš proudění vzduchu ve skříni.
Omlouvám se, ale odpojovat vrtuli se mi fakt nechce. Osobně se mi to zdá jednak trochu riskantní a jednak zbytečné - ten chladič se mi nezdá navržený pro "pasivní" provoz. Ventilátor je obrovský 13.9 cm a točí zcela neslyšně v chladných dnech pod 800 ot., tak mi moc není jasné, proč ho nezapojit, když už ho mám dodaný jako součást.
Ještě doplňuji, že styčná plocha tohoto chladiče je zrcadlově hladká. Použil jsem pastu Arctic Cooling MX-2.
Ještě doplňuji, že styčná plocha tohoto chladiče je zrcadlově hladká. Použil jsem pastu Arctic Cooling MX-2.