Koupil jsem enermax PRO82+, problém je v tom, že v ceníku i na fotkách v jednom obchodě byl hlavní napájecí konektor dělený 20+4 ve skutečnosti je však nedělený 24pin. Otázka zní, můžu jej zapojit na desku s 20pin napájecím konektorem? Teď jsem jej tam zkusil nasunout a při trošce snahy to jde, ale nevím, jestli mi pak bude zdroj tu desku korektně napájet? Jestli je rozdíl jen v tom konektoru (rozdělený, nerozdělený), nebo i v zapojení ve zdroji.....
Rozdíl dělěný/nedělený žádný není, napájet to bude dobře. Co máš za desku, že má jen 20pin? Myslel jsem že dnes je už většina 24.
urcite to nejde rozpojit? oni to dnes delaji ze to vypada napevno ale ve skutecnosti to jde rozpojit... nemuzes sem hodit detajlnejsi fotku toho konektoru?
EDIT: tema jsem lechce prejmenoval
EDIT: tema jsem lechce prejmenoval
Taky si myslím, že by měl jít rozpojit. Zkus jej vytáhnout, ať už dolů či nahoru nebo jej jakoby zlomit. :notsure
//Prolejzám web a vypadá to, že verze 525W a 625W nemají rozpojitelný konektor...:o)
//Prolejzám web a vypadá to, že verze 525W a 625W nemají rozpojitelný konektor...:o)
[QUOTE=johny__g;122211]Rozdíl dělěný/nedělený žádný není, napájet to bude dobře. Co máš za desku, že má jen 20pin? Myslel jsem že dnes je už většina 24.[/QUOTE]
mám starou K8T MSI, kvůli AGP slotu.
[QUOTE=mech13;122214]urcite to nejde rozpojit? oni to dnes delaji ze to vypada napevno ale ve skutecnosti to jde rozpojit... nemuzes sem hodit detajlnejsi fotku toho konektoru?
EDIT: tema jsem lechce prejmenoval[/QUOTE]
když jsem koukal na papír, který je přímo u toho zdroje, tak tam je uvedeno, že rozpojitelný mají 350 a 425W, 525 a výš už mají nerozpojitelný
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=Withman;122216]Taky si myslím, že by měl jít rozpojit. Zkus jej vytáhnout, ať už dolů či nahoru nebo jej jakoby zlomit. :notsure
//Prolejzám web a vypadá to, že verze 525W a 625W nemají rozpojitelný konektor...:o)[/QUOTE]
právě že nejde...... je to jak jsi napsal 525 a 625 nemají dělený konektor.....
teď jde o to, jestli to po zapojení do desky s 20pinem pojede.....
mám starou K8T MSI, kvůli AGP slotu.
[QUOTE=mech13;122214]urcite to nejde rozpojit? oni to dnes delaji ze to vypada napevno ale ve skutecnosti to jde rozpojit... nemuzes sem hodit detajlnejsi fotku toho konektoru?
EDIT: tema jsem lechce prejmenoval[/QUOTE]
když jsem koukal na papír, který je přímo u toho zdroje, tak tam je uvedeno, že rozpojitelný mají 350 a 425W, 525 a výš už mají nerozpojitelný
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=Withman;122216]Taky si myslím, že by měl jít rozpojit. Zkus jej vytáhnout, ať už dolů či nahoru nebo jej jakoby zlomit. :notsure
//Prolejzám web a vypadá to, že verze 525W a 625W nemají rozpojitelný konektor...:o)[/QUOTE]
právě že nejde...... je to jak jsi napsal 525 a 625 nemají dělený konektor.....
teď jde o to, jestli to po zapojení do desky s 20pinem pojede.....
pouzivej EDIT nebo vicenasobne citace.
pokud se ti podari tam ten konektor rozumne narvat, tak to samozdrejme pojede. problem by byl spis ze bys tam ten konektor nedostal - neco vedle konektoru na desce, siroky ramecek kolem konektoru a uzka mezera mezi pinama...
pokud se ti podari tam ten konektor rozumne narvat, tak to samozdrejme pojede. problem by byl spis ze bys tam ten konektor nedostal - neco vedle konektoru na desce, siroky ramecek kolem konektoru a uzka mezera mezi pinama...
ok, polepším se
každopádně, jde tam nasadit celkem pohodově, nic nezavází....... takže vyzkouším a zítra dám vědět jestli jede. Díky za rady
každopádně, jde tam nasadit celkem pohodově, nic nezavází....... takže vyzkouším a zítra dám vědět jestli jede. Díky za rady
a aj v pohode bude fungovať ďalej. Nevidím príčinu prečo by nemal, tie štyri čo by sa mali oddeliť zapojené niesu a nejako inak by to aj tak zapojiť nešlo.
mam pocit ze ty 4 piny navic tam jsou kvuli napajeni zravejsich grafik - PCI-E krmi 75W, nedejboze kdyz dvakrat, AGP nemelo ani 50W (35?) a bylo vzdy jen jedno
mno...grafiku sice mám AGP, ale s převodníkem z PCI-E, takže teoreticky by to mělo mít stejný odběr jako PCI-E?
To je možné, ale spotřeba grafiky je potom realizována přes přídavné napájení (pokud je potřeba, AGP slot je schopný dodat cca 50W)