caues,
tak sem po dlouhe dobe nemel zase co delat a zkousel sem taktovat sapphire X1650PRO 512MB DDR2 AGP s jadrem RV 535XT a aktivnim chlazenim origo vetrakem s tim zebrovanim. Zatim jsem se dostal z default 600/800 na nejakych 675/815, ale jak stoupaji frekvence, stoupa i teplota, normalne mam na cipu tak 73°C a v okoli tak 50°C, ted pri plne zatezi 90/55. Zajima me, kam az se da zajit u tech teplot, co to vydrzi, aby se to nerozteklo :-). Momentalne predelavam case, takze to mam vsechno v jine s otevrenyma bocnicema a zadnym vetranim ve skrinu, jen to tak obcas profoukne vitr otevrenym oknem. Tak jestli mate vetsi zkusenosti nebo znalosti, poradte me prosim.
DIKY
tak sem po dlouhe dobe nemel zase co delat a zkousel sem taktovat sapphire X1650PRO 512MB DDR2 AGP s jadrem RV 535XT a aktivnim chlazenim origo vetrakem s tim zebrovanim. Zatim jsem se dostal z default 600/800 na nejakych 675/815, ale jak stoupaji frekvence, stoupa i teplota, normalne mam na cipu tak 73°C a v okoli tak 50°C, ted pri plne zatezi 90/55. Zajima me, kam az se da zajit u tech teplot, co to vydrzi, aby se to nerozteklo :-). Momentalne predelavam case, takze to mam vsechno v jine s otevrenyma bocnicema a zadnym vetranim ve skrinu, jen to tak obcas profoukne vitr otevrenym oknem. Tak jestli mate vetsi zkusenosti nebo znalosti, poradte me prosim.
DIKY
90°C už je tak na hraně. Grafické čipy sice vydrží mnohem víc než procesory (po poruše ventilátoru na GF6200 mi jela grafika při 127°C než zkolabovala) ale dlouhodobě jim to samozřejmě nedělá dobře. 80° by bylo ideální ale 90 ještě neni uplně katastrofa (navíc je asi v záruce a že byla taktovaná se poznat nedá, pokud to neni děláno úpravou biosu, takže kdyby se upekla tak reklamace)
no predelam bednu a pak se to snad zlepsi. Takze 90 na prd, budu si to pamatovat, i tu reklamaci...diky :-)
No já mám podobnej problém. Ve hře Assasin Creed mi Everest ukázal skok teploty z 60 stuúňů na 80...a to prosím jenom v menu hry...při běhu se to pak už nemění, zůstává 80. Tak jsem vyměnil orig. chladič s větráčkem a nahradil ho pasivním AC Accelero S2. Ale teplota zůstala. Dozadu do skříně jsem přidal větrák a chystám se přidat i dopředu. Ale bojím se, že to moc nepomůže. Bohužel mám mrňavou skříň, takže nemůžu dát S2 a zároveň boční větrák. Kdo viděl S2 chápe :) A přímo na S2 dát větrák taky nemůžu, protože pod grafikou mám SB Live. Onboard zvukovku mám sice taky...momentálně vyplou, ale tu bych nerad měnil místo toho SB Live. Ne že by nebyla tak kvalitní, ale že na ní nemám MIDI a to potřebuju na klávesy.
Takže k dotazu...80 stupňů...jednak, mám tomu věřit? Po vypnutí hry teplota ukazuje opět 60. To je blobost, zchládnout za těch pár vteřin o 20 stupňů? To mi hlava nebere.
A ve hře Mass Effect mám místo rozmáznutého pozadí kostičky (artefakty?)...což připisuju té teplotě. Proto to chci zkusit ještě zchladit, ale už moc nevím jak....jinak než jinou grafikou, casem a komplet jiným chlazením :) Jinak mám stejnou grafiku jako xtreetfighter, akorát bez jakéhokoliv přetaktování na defaultní nastavení.
Nějaké rady? Možná podtaktovat?
Takže k dotazu...80 stupňů...jednak, mám tomu věřit? Po vypnutí hry teplota ukazuje opět 60. To je blobost, zchládnout za těch pár vteřin o 20 stupňů? To mi hlava nebere.
A ve hře Mass Effect mám místo rozmáznutého pozadí kostičky (artefakty?)...což připisuju té teplotě. Proto to chci zkusit ještě zchladit, ale už moc nevím jak....jinak než jinou grafikou, casem a komplet jiným chlazením :) Jinak mám stejnou grafiku jako xtreetfighter, akorát bez jakéhokoliv přetaktování na defaultní nastavení.
Nějaké rady? Možná podtaktovat?