Novy PC - Sekanie Windowsu
Mam nový PC:
zakl: ASUS P5K PREMIUM
graficka: ASUS GEFORCE 9800 GTX
PROCESOR: INTEL CORE 2 DUO E7200
RAM: 2GB CORSAIR
Zdroj: FORTRON Blue storm II 500W
Hry my idu bez problemov, napriklad CRYSIS NAPLNO a neseka vobec
ale mam iny problem. Stale vo windowse ked nieco robim tak mi to seka, miska seka ked daco robim , seka hudba, prehliadac vsetko:( neda sa vobec pracovat co s tym moze byt?? ako to opravit
dakujem vam pekne
zakl: ASUS P5K PREMIUM
graficka: ASUS GEFORCE 9800 GTX
PROCESOR: INTEL CORE 2 DUO E7200
RAM: 2GB CORSAIR
Zdroj: FORTRON Blue storm II 500W
Hry my idu bez problemov, napriklad CRYSIS NAPLNO a neseka vobec
ale mam iny problem. Stale vo windowse ked nieco robim tak mi to seka, miska seka ked daco robim , seka hudba, prehliadac vsetko:( neda sa vobec pracovat co s tym moze byt?? ako to opravit
dakujem vam pekne
Ja bych zkusil na jiny disk cistou instalaci Win a vyzkousel jestli to bude delat. Jinak nejede treba disk v PIO modu?
Nevidím jaké widle sekají, nevidím jestli máš antivir, jestli během sekání nepozoruješ větší zatížení CPU... :angry
Může jít i o problém s nějakým ovladačem, či HW. Použij DPC Latency Checker. Návod najdeš v tomto vlákně: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/17004-problemy-s-pc-hw-sw-problem-s-vytizenim-procesoru
takze pekne porade:
pouzivam antivirus AVG FREE, robilo to aj s nim aj bez neho.
ten Latency checker som pozrel. Dostava sa mi to tam do cervenych cisiel. a vtedy ked to tam je tak vtedy mi pc trhne.
pouzivam antivirus AVG FREE, robilo to aj s nim aj bez neho.
ten Latency checker som pozrel. Dostava sa mi to tam do cervenych cisiel. a vtedy ked to tam je tak vtedy mi pc trhne.
Tak postupně vypínej jednotlivá zařízení v následujícím pořadí:
- síťové adaptéry
- interní modemy
- interní zvukové karty
- další rozšiřující karty (TV, FireWire apod.)
Pokud to dělá při přehrávání hudby, tak bych se primárně zaměřil na zvukovou kartu. Používáš integrovanou, nebo dedikovanou? Verze ovladače?
- síťové adaptéry
- interní modemy
- interní zvukové karty
- další rozšiřující karty (TV, FireWire apod.)
Pokud to dělá při přehrávání hudby, tak bych se primárně zaměřil na zvukovou kartu. Používáš integrovanou, nebo dedikovanou? Verze ovladače?
vsetko mam v samostatnej zasuvke . treeba to aj tak vytahovat??
no a zvukovka:
CREATIVE X-FI SOUND BLASTER EXTREME AUDIO
ovladace: 5.12.1.621 , su najnovsie ake boli na creative.com
alepodotykam ze neseka len zvuk ale prosto vsetko, aj miška a okna..všecko
no a zvukovka:
alepodotykam ze neseka len zvuk ale prosto vsetko, aj miška a okna..všecko
[QUOTE=tomco3131;125525]vsetko mam v samostatnej zasuvke . treeba to aj tak vytahovat??[/QUOTE]
Stačí zakázat ve Správci zařízení (někdy může být vyžadován restart).
[QUOTE=tomco3131;125525]no a zvukovka:
ovladace: 5.12.1.621 , su najnovsie ake boli na creative.com[/QUOTE]
Začni s ní.
[QUOTE=tomco3131;125525]alepodotykam ze neseka len zvuk ale prosto vsetko, aj miška a okna..všecko[/QUOTE]
To je důsledek nějakého HW konfliktu, či problémového ovladače.
BTW: Teploty máš OK?
Stačí zakázat ve Správci zařízení (někdy může být vyžadován restart).
[QUOTE=tomco3131;125525]no a zvukovka:
ovladace: 5.12.1.621 , su najnovsie ake boli na creative.com[/QUOTE]
Začni s ní.
[QUOTE=tomco3131;125525]alepodotykam ze neseka len zvuk ale prosto vsetko, aj miška a okna..všecko[/QUOTE]
To je důsledek nějakého HW konfliktu, či problémového ovladače.
BTW: Teploty máš OK?
Zakaž zvukovou kartu, a po restartu sleduj pomocí DPC Latency Checkeru chování systému při běžné činnosti (serfování, instalace apod.).
[QUOTE=tomco3131;125525]vsetko mam v samostatnej zasuvke . treeba to aj tak vytahovat??
no a zvukovka:
alepodotykam ze neseka len zvuk ale prosto vsetko, aj miška a okna..všecko[/QUOTE]
No kolega myslel asi vypinat zarizeni ve windows a ne ze zasuvky. Jinak ty obrazky jsou tak male, ze jsou necitelne.
no a zvukovka:
alepodotykam ze neseka len zvuk ale prosto vsetko, aj miška a okna..všecko[/QUOTE]
No kolega myslel asi vypinat zarizeni ve windows a ne ze zasuvky. Jinak ty obrazky jsou tak male, ze jsou necitelne.
to hl.hl: staci na obrazky kliknut :p //edit: aha fakt su male:D:D aj ked kliknes no co uz:) vidno tam podstatu:)
to reaktor: Zakazal som zvukovku no stale su tie stlpce cervene
to reaktor: Zakazal som zvukovku no stale su tie stlpce cervene
[QUOTE=tomco3131;125546]Zakazal som zvukovku no stale su tie stlpce cervene[/QUOTE]
Tak pokračuj dalšími zařízeními (síťovka, TV, řadiče atd.).
Tak pokračuj dalšími zařízeními (síťovka, TV, řadiče atd.).
[QUOTE=hl.hl;125552]Zeptam se te taky jako nekde vedle. Neblika pri tom cukani kontrolka HDD?[/QUOTE]
hmm.... viac menej ano, blika
hmm.... viac menej ano, blika
DVD-ROM: LG HS - 50 tuším ze takto sa vola,
HDD: MAXTOR 120 GB
WD 200GB SATA - nieje zapojeny
su pripojene normalne na zakladnu dosku:D
a v akom rezime beia netusim
a v akom rezime beia netusim
[QUOTE=tomco3131;125557]DVD-ROM: LG HS - 50 tuším ze takto sa vola,[/QUOTE]
HS-50 neznám. Nebude to spíše GSA-H50x?
[QUOTE=tomco3131;125557]HDD: MAXTOR 120 GB[/QUOTE]
To je IDE, nebo SATA?
[QUOTE=tomco3131;125557]su pripojene normalne na zakladnu dosku:D[/QUOTE]
Deska má dva řadiče (JMicron + ICH9), takže by to chtělo konkrétnější odpověď.
[QUOTE=tomco3131;125557]a v akom rezime beia netusim[/QUOTE]
Zjistíš to v BIOSu.
HS-50 neznám. Nebude to spíše GSA-H50x?
[QUOTE=tomco3131;125557]HDD: MAXTOR 120 GB[/QUOTE]
To je IDE, nebo SATA?
[QUOTE=tomco3131;125557]su pripojene normalne na zakladnu dosku:D[/QUOTE]
Deska má dva řadiče (JMicron + ICH9), takže by to chtělo konkrétnější odpověď.
[QUOTE=tomco3131;125557]a v akom rezime beia netusim[/QUOTE]
Zjistíš to v BIOSu.
[QUOTE=tomco3131;125557]DVD-ROM: LG HS - 50 tuším ze takto sa vola,
a v akom rezime beia netusim[/QUOTE]
Zkus kopirovat nejaky opravdu velky soubor a mej pri tom zobrazenou obrazovku vytizeni procesoru. Nesmi to byt kolem 100%. To by znamenalo, ze disk jede pravdepodobne v PIO modu.
a v akom rezime beia netusim[/QUOTE]
Zkus kopirovat nejaky opravdu velky soubor a mej pri tom zobrazenou obrazovku vytizeni procesoru. Nesmi to byt kolem 100%. To by znamenalo, ze disk jede pravdepodobne v PIO modu.
[QUOTE=r34ktor;125562]Zjistíš to v BIOSu.[/QUOTE]
To nemusi byt ale uplna pravda. V BIOSu muze byt UDMA ale Windows si to z nejakeho duvodu obcas shodi prave do PIO modu. Pravdu rekne, kdyz se podiva do seznamu zarizeni, najde radice a podiva se primo bud na konkretni primarni nebo sekundarni kanal. Zde jsou zalozky a druha ukaze v jakem rezimu ten kanal a konkretni zarizeni jede.
To nemusi byt ale uplna pravda. V BIOSu muze byt UDMA ale Windows si to z nejakeho duvodu obcas shodi prave do PIO modu. Pravdu rekne, kdyz se podiva do seznamu zarizeni, najde radice a podiva se primo bud na konkretni primarni nebo sekundarni kanal. Zde jsou zalozky a druha ukaze v jakem rezimu ten kanal a konkretni zarizeni jede.
Ak neni zapnuty PIO rezim, na niektorych zostavach v kombinacii s HDD, sposobovalo sekanie zapnuty rezim pre automaticku obnovu. Vypnutie tohoto rezimu casto pomohlo.
Už to tu někdo psal - nemáš disk v režimu PIO místo UDMA? - přesně tohle, co popisuješ, mi dělalo 2 roky nazpět a problém byl v tomhle. Všechno se mi v pravidelných intervalech (asi 1-2 sekundy) zadrhávalo.
EDIT: kurnik, před chvílí tu ty 3 posty nade mnou nebyly :) - nicméně - v tomto bude problém.
EDIT: kurnik, před chvílí tu ty 3 posty nade mnou nebyly :) - nicméně - v tomto bude problém.
[QUOTE=hl.hl;125566][QUOTE=r34ktor;125562]Zjistíš to v BIOSu.[/QUOTE]To nemusi byt ale uplna pravda. V BIOSu muze byt UDMA ale Windows si to z nejakeho duvodu obcas shodi prave do PIO modu.[/QUOTE]
Nemyslel jsem DMA/PIO, ale AHCI/emul. IDE (což by ovšem mělo význam jen v případě, že používá SATA disk).
O DMA/PIO jsi psal už na začátku, takže předpokládám, že to překontroloval.
Nemyslel jsem DMA/PIO, ale AHCI/emul. IDE (což by ovšem mělo význam jen v případě, že používá SATA disk).
O DMA/PIO jsi psal už na začátku, takže předpokládám, že to překontroloval.
Je to ve spravci zarizeni, kde si najdes radice ATAPI/ATA, zde primarni kanal, das vlastnosti a na druhe zalozce to je. Doufam ze jsem to od oka trefil.
Máš tam nějaké OC ? Protože na IDLE je ta teplota 50 stupňů na procesoru nějak moc velká, stačí menší zátěž a už se může začít přehřívat a vkládat prázdné cykly (C2D to totiž pokud vím dělá také).
ked pozriem tam kde sa to nastavuje tak to mam vsade nastavene na:
Režim prenosu: DMA(Je-li k dispozici)
Aktuální režim prenosu: Nelze použít
Takto to mám na všetkých. a mám Prímárni kanál 2x a akhj sekundárni
Režim prenosu: DMA(Je-li k dispozici)
Aktuální režim prenosu: Nelze použít
Takto to mám na všetkých. a mám Prímárni kanál 2x a akhj sekundárni
Divas se dobre? Je tam vzdy zarizeni0 a zarizeni1. To je opravdu vsude Nelze pouzit? To by znamenalo, ze bud nemas pripojeny zadny disk a zadnou mechaniku nebo tam mas nejaky jiny napriklad pridavny radic. Zkoukni to jeste jednou a kdyztak priloz screeny.
Přepni si ve Správci zařízení pohled (Zobrazit -> Zařízení podle připojení) a dej sem screenshot s kompletně rozbaleným stromem.
páČi sa: /všetky ked boli rozbalene sa nezmestili:) ale myslim ze tie neiesu nejako dvolezite co su zbalene
Jaký režim je nastaven v BIOSu (Integrated Peripherals -> Advanced -> OnBoard Devices Configuration -> Controller Mode)?
Sorry za mystifikaci. :mistake Odpovídám více lidem, a nějak jsem si spletl typ tvé desky (opraveno výše; doufám, že ten Asus P5K Deluxe platí). :slug :D
Mas nainstalovane posledni ovladace pro ten radic (JMicron JMB363)?
Jeste otazka jestli je ta DVD mechanika taky IDE? Pokud ano, tak musi byt pripojena na stejne ksande a prave DVD mechaniky maji pry dost casto problem s timto radicem. Zkusil bych ji odpojit a vyzkouset jak bude PC chodit.
Jeste mozna hod screen vlastnosti tohoto radice jestli tam neni nejaka moznost rezimy prepinat.
Jeste otazka jestli je ta DVD mechanika taky IDE? Pokud ano, tak musi byt pripojena na stejne ksande a prave DVD mechaniky maji pry dost casto problem s timto radicem. Zkusil bych ji odpojit a vyzkouset jak bude PC chodit.
Jeste mozna hod screen vlastnosti tohoto radice jestli tam neni nejaka moznost rezimy prepinat.
ovladace su s koncu roku 2007, tieto boli k doske..
idem skusit odpojit mechaniku, prepinat sa tam neda nic take..takze screen tu zbitcne dam
idem skusit odpojit mechaniku, prepinat sa tam neda nic take..takze screen tu zbitcne dam
ODPOJENA DVD-ROM, STALE TO ROBI..ba mam pocit ze este kus viac ale to je asi iba pocit:)
/tertazsom si vsimol ze v tento pocitaci mi ukazuje ze mam zapojenu disketovu mechaniku a ja ju nemam vobec tam zapojenu..mam juv yhodenu nam stole. Nemoze byt toto pricinou?
/tertazsom si vsimol ze v tento pocitaci mi ukazuje ze mam zapojenu disketovu mechaniku a ja ju nemam vobec tam zapojenu..mam juv yhodenu nam stole. Nemoze byt toto pricinou?
Tak ji zkus zakázat v BIOSu, bývá to hned pod první položka hlavního menu...(oh, to je označení :turtle).
[SIZE="1"]A používej EDIT :thumb[/SIZE]
[SIZE="1"]A používej EDIT :thumb[/SIZE]
[QUOTE=tomco3131;125850]ODPOJENA DVD-ROM, STALE TO ROBI..ba mam pocit ze este kus viac ale to je asi iba pocit:)
/tertazsom si vsimol ze v tento pocitaci mi ukazuje ze mam zapojenu disketovu mechaniku a ja ju nemam vobec tam zapojenu..mam juv yhodenu nam stole. Nemoze byt toto pricinou?[/QUOTE]
Hezke hezke. Ta disketovka to na 99% nebude. Jinak nevim jestli to tu uz nepadlo, ale neni mozne na nejaky starsi maly disk udelat cistou instalaci Widli?
/tertazsom si vsimol ze v tento pocitaci mi ukazuje ze mam zapojenu disketovu mechaniku a ja ju nemam vobec tam zapojenu..mam juv yhodenu nam stole. Nemoze byt toto pricinou?[/QUOTE]
Hezke hezke. Ta disketovka to na 99% nebude. Jinak nevim jestli to tu uz nepadlo, ale neni mozne na nejaky starsi maly disk udelat cistou instalaci Widli?