Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo neznáte program na řízení výkonu a otáček větráku pro grafickou kartu GeForce6600GT(256Mb) pod operáčním systémem Win Vista. Původně jsem používal SmartDoctor na Windows XP, tam si to našlo ovladače samo(nainstaloval sem je z orig. CD) a mohl sem si to řídit, jak jsem chtěl. U Vist mi ale SmartDoctor hlásí, že nemůže najít info o grafické kartě, protože si Vista stáhla pravděpodobně jiný ovladač, který SD nepodporuje, a když chci nahrát ovladač z CD, tak hlásí, že je nainstalován již novější. Potřeboval bych tedy poradit, jaký program, ovladač, je možné použít ve Windows Vista k řízení otáček a výkonu grafické karty, protože teď mi větrák běží na plno a je to docela dost slyšet =). Díky
Zkus novější verzi.
5.08 (Asus), 5.131 (opendrives.com)
5.08 (Asus), 5.131 (opendrives.com)
Vím, že je to kapku OT, ale co takhle koupit nový chladič na grafiku? Samo pokud to prašule, zručnost, prostor v case a vůbec chuť dovolí ;)
Když tam dáš [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a na něj nějaký [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] na cca 600-700 otáček ho neuslyšíš už vůbec a chladící účinek bude určo úplně někde jinde :thumb
Pokud do toho jít nechceš, tak prosím tento můj příspěvek ignoruj/te ;)
EDIT: @cool.user podemnou: jde hlavně o to, že když tam dá fan za cca 100CZK, tak o něm na tak nízké otáčky nebude vědět. Nevím jak to má s chlazením skříně atp. Takže to beru spíše jako sázku na jistotu ;)
Když tam dáš [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a na něj nějaký [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] na cca 600-700 otáček ho neuslyšíš už vůbec a chladící účinek bude určo úplně někde jinde :thumb
Pokud do toho jít nechceš, tak prosím tento můj příspěvek ignoruj/te ;)
EDIT: @cool.user podemnou: jde hlavně o to, že když tam dá fan za cca 100CZK, tak o něm na tak nízké otáčky nebude vědět. Nevím jak to má s chlazením skříně atp. Takže to beru spíše jako sázku na jistotu ;)
[QUOTE=tommik;125967]...[/QUOTE]
Speedfan (nejnovejsi) by mel byt s vistama plne kompatibilni.
2kane: ja bych hlavne rekl, ze k tomu acceleru je na 6600gt aj ten vetrak celkem zbytecnej.
Speedfan (nejnovejsi) by mel byt s vistama plne kompatibilni.
2kane: ja bych hlavne rekl, ze k tomu acceleru je na 6600gt aj ten vetrak celkem zbytecnej.
No, SpeedFan jsem uz taky vyzkousel, ale porad s nim nemuzu ovladat otacky u graficke karty. Nejnovejsi SmartDoctor taky nejde =(. Jinak sem googloval na netu, a pisou, ze to zatim ani nejde vyresit jinak, nez koupenim kvalitnejsiho chladice. Takze si asi poridim rovnou novo grafickou kartu =), a nebo pojedu na starych xp, kde mi to funguje normalne.