Otázka jednoznačná, kterým ze současně prodávaných zdrojů se mám podívat na zoubek. :)
btw: dnes zcela výjímečně porušuji klid a po dlouhé době postuji na SHW, už jen 14 dnů nebudu odpovídat.
btw: dnes zcela výjímečně porušuji klid a po dlouhé době postuji na SHW, už jen 14 dnů nebudu odpovídat.
No, myslis, ze by slo proklepnout nove Enermaxy Pro82+ 425, 525 a 625W?
pak by mozna stalo za to mrknout se na EuroCase 1050W - jen ze zvedavosti ;)
pak by mozna stalo za to mrknout se na EuroCase 1050W - jen ze zvedavosti ;)
Fortron FSP350-60GLN
Fortron FSP350-60THN-P (PNF)
nějaký cooler master dodávaný se skříní.
U Fortronů by mne docela by mne zajímal rozdíl v účinnosti a názor na to, proč je GLN lehčí, levnější, účinější a jestli se vyplatí (vzhledem k tomu, že stojí to co EC o něm mám malinko pochybnosti, THN je ověřený praxí). Že jsou ve Fortronech kondenzátory CapXon, OST, Teapo a jen někdy omylem Nippon Chemicon vím, ale přesto tyto zdroje během dvou let neodchází.
Že seš to ty, tak prosím ke kondenzátorům přihlédni, ale neber je jako jediné měřítko kvality. Nemyslím, že jsou zodpovědné za nejhorší poruchy, po kterých odejde nejen deska, ale klidně vše co je připojené do USB a polovina komponent v PC.
Obecně mne moc nezajímají zdroje, které jsou extrémně drahé, mají výkon přes 600W nebo zdroje, které při zátěži na štítku zaručeně shoří. Spíš mne zajímá taková střední třída. No pro výstrahu bych nějaký shit do recenze dal. Také bych možná varoval před zdroji, které jsou předražené, nablýskané a nespolehlivé. Jenže spolehlivost se v recenzi dost blbě hodnotí.
EDIT: reakce na elpsycha: Fortron GLN 80+? Na http://www.80plus.org/manu/psu_80plus/psu_detail.aspx?id=37&type=2 takový 400W model není, nevím jestli nešel na certifikaci nebo se účinnost této řady pohybuje kolem 80% a ne vždy ji dosahuje.
Fortron FSP350-60THN-P (PNF)
nějaký cooler master dodávaný se skříní.
U Fortronů by mne docela by mne zajímal rozdíl v účinnosti a názor na to, proč je GLN lehčí, levnější, účinější a jestli se vyplatí (vzhledem k tomu, že stojí to co EC o něm mám malinko pochybnosti, THN je ověřený praxí). Že jsou ve Fortronech kondenzátory CapXon, OST, Teapo a jen někdy omylem Nippon Chemicon vím, ale přesto tyto zdroje během dvou let neodchází.
Že seš to ty, tak prosím ke kondenzátorům přihlédni, ale neber je jako jediné měřítko kvality. Nemyslím, že jsou zodpovědné za nejhorší poruchy, po kterých odejde nejen deska, ale klidně vše co je připojené do USB a polovina komponent v PC.
Obecně mne moc nezajímají zdroje, které jsou extrémně drahé, mají výkon přes 600W nebo zdroje, které při zátěži na štítku zaručeně shoří. Spíš mne zajímá taková střední třída. No pro výstrahu bych nějaký shit do recenze dal. Také bych možná varoval před zdroji, které jsou předražené, nablýskané a nespolehlivé. Jenže spolehlivost se v recenzi dost blbě hodnotí.
EDIT: reakce na elpsycha: Fortron GLN 80+? Na http://www.80plus.org/manu/psu_80plus/psu_detail.aspx?id=37&type=2 takový 400W model není, nevím jestli nešel na certifikaci nebo se účinnost této řady pohybuje kolem 80% a ne vždy ji dosahuje.
[quote=Salamander;128473]No, myslis, ze by slo proklepnout nove Enermaxy Pro82+ 425, 525 a 625W?
pak by mozna stalo za to mrknout se na EuroCase 1050W - jen ze zvedavosti ;)[/quote]
Enery máme s Pavlem otestovaný, zbývá jen dopsat text a ořezat fotky.
Jo ten Eurocase mě zajímá - vnitřnosti jsou podobný Odinovi, TX750, některým Chieftecům....
pak by mozna stalo za to mrknout se na EuroCase 1050W - jen ze zvedavosti ;)[/quote]
Enery máme s Pavlem otestovaný, zbývá jen dopsat text a ořezat fotky.
Jo ten Eurocase mě zajímá - vnitřnosti jsou podobný Odinovi, TX750, některým Chieftecům....
Já bych přivítal otestování tradiční levné volby - Fortronu GLN, teď navíc začali prodávat 80+ verzi, tak jestli se něčím liší kromě toho že už jsou vyrobné po certifikaci. Tak, dál by mě osobně zajímaly na opatření asi složitější kousky - Yesico, PC Power (by OCZ) Silencer, SilverStone, Silentmaxx. Všechny čtyři se tváří jako luxusní značky, zajímalo by mě jestli oprávněně.
[QUOTE=robky;128474]Mňa by zaujímalo porovnanie Seasonic OEM a nonOEM.[/QUOTE]
mel jsem je vedle sebe i otevrene zde: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/16661-test-mainstreamovych-zdroju
k tem fortronom GLN - docela me to dostalo, kdyz jsem na strankach 80+ videl ten uzasny udaj 80.01% nebo kolik to bylo:D
mel jsem je vedle sebe i otevrene zde: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/16661-test-mainstreamovych-zdroju
k tem fortronom GLN - docela me to dostalo, kdyz jsem na strankach 80+ videl ten uzasny udaj 80.01% nebo kolik to bylo:D
ted jsem si uvedomil ze mam doma i 350GLN (80+) tak ho muzu zaroven s enerem prihodit do mojeho testu
Jak psal Honza, tak Enery a Gigabyte ODIN GT už otestovany máme, možná je tam přihodíme pro porovnání.
Na test EC 1050W jsme zvědaví všichni. Snad nám zase neodpálí umělou zátěž... :)
Dále jsem rád, že se v názorech shodujeme i na Fortron FSP350-60GLN.
Nad značky typu "Yesico, PC Power (by OCZ) Silencer, SilverStone, Silentmaxx" také přemýšlíme, uvidíme co se podaří sehnat atd. Docela by mě zajímal RaptoxX Exxtreme Series RT-500EBAL, ale nevím jestli je vůbec někde skladem.
Nějaký MODECOM určitě změříme, ještě se musíme rozhodnout pro jaký model. Více modelů tohoto výrobce snad nebude potřeba...
Honzo, co by jsi říkal na Seasonic ECO300 SS-300SFD?
Na test EC 1050W jsme zvědaví všichni. Snad nám zase neodpálí umělou zátěž... :)
Dále jsem rád, že se v názorech shodujeme i na Fortron FSP350-60GLN.
Nad značky typu "Yesico, PC Power (by OCZ) Silencer, SilverStone, Silentmaxx" také přemýšlíme, uvidíme co se podaří sehnat atd. Docela by mě zajímal RaptoxX Exxtreme Series RT-500EBAL, ale nevím jestli je vůbec někde skladem.
Nějaký MODECOM určitě změříme, ještě se musíme rozhodnout pro jaký model. Více modelů tohoto výrobce snad nebude potřeba...
Honzo, co by jsi říkal na Seasonic ECO300 SS-300SFD?
IXOXI: Tak potom radsej Modecom 500W. Niekto hovoril, ze vraj uz medzi 350W a 400W je kvalitativny rozdiel v osadeni.
Z těch Fortronů mne ještě napadl SAGA, dle spec. má vyšší hlučnost, podobnou účinost a srovnatelnou cenu jak GLN a hnusnou barvu. Liší se verzí ATX.
vsechny woe...
zajimaly by me
Fortrony GLN, THN, PNR a Bluestorm
Seasonic OEM/S12-II
Chieftecy
Modecomy a ASUSy
zajimaly by me
Fortrony GLN, THN, PNR a Bluestorm
Seasonic OEM/S12-II
Chieftecy
Modecomy a ASUSy
Je na to vyhrazenýho strašně málo prostoru (cca jen 6 stránek), a navíc kdo se má s těma krámama testovat? :D Jak o tobě uslyší, tak shoří. Už teď máme seznam 34 zdrojů.:runaway
btw: OT tvoje reputace je konečně hodna Intelu 286.
btw: OT tvoje reputace je konečně hodna Intelu 286.
Me by hodne zajimalo, jak si povede napr. LC POWER
napr. LC POWER LC POWER LC5450-v2.2 450W/ 120mm
LC POWER LC POWER LC6550-v2.0 550W/ 120mm/ Black Silent
Jsou totiz docela levne (patri mezi low-end), tiche, maji pekny design. Ale co je uvnitr? :-)
Ja mam ve svem PC zdroj LC POWER a vse beha bez problemu, lze dobre taktovat. Nicmene nebylo by na skodu podrobit tyto zdroje dukladnejsim testum.
napr. LC POWER LC POWER LC5450-v2.2 450W/ 120mm
LC POWER LC POWER LC6550-v2.0 550W/ 120mm/ Black Silent
Jsou totiz docela levne (patri mezi low-end), tiche, maji pekny design. Ale co je uvnitr? :-)
Ja mam ve svem PC zdroj LC POWER a vse beha bez problemu, lze dobre taktovat. Nicmene nebylo by na skodu podrobit tyto zdroje dukladnejsim testum.
Pravda, tie LC by ma zaujimali uz z toho dovodu, ze tie 300W modely, co byvali v antler skrinkach mam vo vacsom pocte roky a su OK, kazivost minimalna. Napriek tomu, ze v okoli boli dost ohovarane, problemy som nemal. A to su uz vo vacsine v nasadeni tak 4-5 rokov...