Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ARCTIC Freezer 64 PRO vs Chladič OCZ Vanquisher

MrDevil (37)|4.6.2008 10:21
Nazdar ... rozmyslam o kupe chladica pre AM2 procesor (nic silneho) a neviem sa rozhodnut medzi tymito dvoma ...

Tak som zvedavy ci ma nekto skusenodti aj s OCZ Vanquisher alebo ci ich niekto porovnaval ( cena je na chlp rovnaka lol ) ...

Dik
kane.shw (1231)|4.6.2008 10:58
Ještě, že máme ten google, že? :)

AC Freezer Pro 64 a OCZ Vanquisher
MrDevil (37)|4.6.2008 12:16
Takze je to v podstate jedno bo su obidbva rovnakej kvality a aj ich vykon je rovnaky lol ...

myslel som si ze OCZ sa predvedie lepsie lol

bdw ... google poznam aj ja ale rad sa dozviem prakticke skusenosti aj od inych
Richmond (8084)|5.6.2008 17:12
mam vanquishera ale v zakladne byl dulek (ted uz sice mensi ale stale tam je), freezer zas mel na zakladne stopy po freze takze se asi lappingu nevyhnes :angry
Marty363 (115)|5.6.2008 21:31
Já říkam jednoznačně freezra mam jeho brášku pro Intel a sem naprosto spokojený a těm otáčkám nevěř u mě to jde 1100-3000 a ten ventilatorek je u 7pro a 64pro je stejny(teda aspoň myslim protože jaky by mělo smysl tam davat jiný už jen kvůli tomu že by to bylo neekonomicke) nevím co s tím chceš chladit ale ten můj zázrak to uchladí naklid.Jo jen chci dodat že AC k tomu dáva už nanesenou pastu která začne fungovat až tak za týden takže v realu to bude mit ještě lepši výsledky než v testech.To jsem nepřečet to mám fakt ověřené
Richmond (8084)|6.6.2008 00:03
vanquisher má na sobě taky pastu, ale narozdíl od freezera se nedá otočit spona takže se dá nasadit jen jedním resp. dvěma směry - jestli to chceš na intela tak je to ale u obou jedno. větrák mi v idle běží kolem 760 rpm (ocz)...
MrDevil (37)|6.6.2008 08:51
Budem to davat na nejaky slabsi AMD ...

neviete ci sa da na freezery v pripade potreby vymenit vetrak?? niekde bolo pisane ze ma atypicku velkost lol

lol asi radsej budem mat na zakladni stopy po freze ako ju nemat rovnu lol, ale s tym vanquisher to bude iba chyba daneho kusu
Marty363 (115)|6.6.2008 11:41
u toho freezera je ten ventiltor 92mm a rozdělil bych to na 3 časti, pasiv, ukotvení pro ventilator a ventilator.To ukotvení drži na tom pasivu za 2 zobáčky a na něm je přes gumky uchycený ventilator takže to nepřenaší žádné vybrace.Takže pokud AC k tomu neudělá nějaký přídavek(ale zas naco)tak jediný spůsob jak tam dát jiny FAN je tak že to tam nějak přigumičkuješ, ještě bys ho tam nějak mohl přichytit špejlí jak sem to udělal u meho stareho PC viz. muj obrazek
nevím jak je to se zárukou u OCZ ale AC ma myslim nějakých 7let(ale nejsem si jisty) a dle mho názoru ho za nějakých5 let stejně nebudeě mít
Richmond (8084)|6.6.2008 12:29
k cemu je 6let zaruka kdyz akoro vsechny arcticy s ker. loziskama brumi (teda aspon ty co mi prosly rukama)? uchyceni bych resil podobne jako treba u ninji - pres naohybany drat, ale na vanquisheru to pujde asi lip pac ma tech vykouslejch mist vic a ma dirky na sroubky za ktery drzi ta mrizka... ja kdyz ho rovnal/lapoval tak jsem mu utrh 2 cudliky za ktery tam drzi motorek ventilatoru a presto se nikam neposunuje a az zacne tak uslysim mlaceni lopatek takze jsem celkem v klidu :D