Lze připojit eSATA HDD SATA kabelem?
Zdravim. Chci si objednat externí pevný disk s eSATA konektorem, ale není s ním prodáván příslušný kabel, proto by mě zajímalo, zda je možné připojit ho přes eSATA rozhraní normálním SATA kabelem určeným pro interní HDD.
Ještě by mě zajímalo, zda je možné připojit tento externí HDD ke dvěma počítačům zároveň, když má i USB konektor (tzn. k jednomu PC přes eSATA, k druhému přes USB), ale předpokládám, že ano.
Ještě by mě zajímalo, zda je možné připojit tento externí HDD ke dvěma počítačům zároveň, když má i USB konektor (tzn. k jednomu PC přes eSATA, k druhému přes USB), ale předpokládám, že ano.
1. e-sata ma jiny koncovky = jiny kabel. budes ho muset dokoupit. pokud kupujes freeagent, muzes mit s e-sata problemy.
2. imho oboje naraz nejde.
2. imho oboje naraz nejde.
[QUOTE=ICEBOSS;133167]1. e-sata ma jiny koncovky = jiny kabel. budes ho muset dokoupit. pokud kupujes freeagent, muzes mit s e-sata problemy.
2. imho oboje naraz nejde.[/QUOTE]
Máš nějaké větší info o Freeagentech a eSATA.? Já jej chci kupovat a rád bych se vyvaroval nějakému problému. :thumb
2. imho oboje naraz nejde.[/QUOTE]
Máš nějaké větší info o Freeagentech a eSATA.? Já jej chci kupovat a rád bych se vyvaroval nějakému problému. :thumb
Mám pocit, že u WD MyBook bylo před připojením ke dvěma PC dost důrazné varování.
Připojení na normální SATA jsem nikdy nezkoušel (nechci riskovat), ale existují dvě možnosti:
- SATA -> eSATA kabel a vyvést dírou po záslepce
- SATA -> eSATA konektor na záslepce + eSATA-eSATA kabel
Na konkurenčním pctuningu byl mimochodem na toto téma celkem hezký článek (2-3 týdny z5).
Můj dojem s eSATA je, že to nefunguje vždy úplně spolehlivě :-(
[QUOTE=Withman;133523]Máš nějaké větší info o Freeagentech a eSATA.? Já jej chci kupovat a rád bych se vyvaroval nějakému problému. :thumb[/QUOTE]
Podívej se do uživatelských článků ICEBOSSe, k WD MyBook jsem dal nakonec dva příspěvky s testy a názory, možná je to tam dost OT
Připojení na normální SATA jsem nikdy nezkoušel (nechci riskovat), ale existují dvě možnosti:
- SATA -> eSATA kabel a vyvést dírou po záslepce
- SATA -> eSATA konektor na záslepce + eSATA-eSATA kabel
Na konkurenčním pctuningu byl mimochodem na toto téma celkem hezký článek (2-3 týdny z5).
Můj dojem s eSATA je, že to nefunguje vždy úplně spolehlivě :-(
[QUOTE=Withman;133523]Máš nějaké větší info o Freeagentech a eSATA.? Já jej chci kupovat a rád bych se vyvaroval nějakému problému. :thumb[/QUOTE]
Podívej se do uživatelských článků ICEBOSSe, k WD MyBook jsem dal nakonec dva příspěvky s testy a názory, možná je to tam dost OT
[QUOTE=Hofik;133052]Zdravim. Chci si objednat externí pevný disk s eSATA konektorem, ale není s ním prodáván příslušný kabel, proto by mě zajímalo, zda je možné připojit ho přes eSATA rozhraní normálním SATA kabelem určeným pro interní HDD.
Ještě by mě zajímalo, zda je možné připojit tento externí HDD ke dvěma počítačům zároveň, když má i USB konektor (tzn. k jednomu PC přes eSATA, k druhému přes USB), ale předpokládám, že ano.[/QUOTE]
jestli chceš ,tak mám doma ještě jeden ,originál zabalený ;) tak se můžeme po SZ domluvit na prodeji za nějakou dvacku ;)
Ještě by mě zajímalo, zda je možné připojit tento externí HDD ke dvěma počítačům zároveň, když má i USB konektor (tzn. k jednomu PC přes eSATA, k druhému přes USB), ale předpokládám, že ano.[/QUOTE]
jestli chceš ,tak mám doma ještě jeden ,originál zabalený ;) tak se můžeme po SZ domluvit na prodeji za nějakou dvacku ;)
[QUOTE=pavel_p;133527]Podívej se do uživatelských článků ICEBOSSe, k WD MyBook jsem dal nakonec dva příspěvky s testy a názory, možná je to tam dost OT[/QUOTE]
Díky, mrknu se. :thumb
Díky, mrknu se. :thumb
tady je jeste doplneny zbytek informaci o problemech freeagentu...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]