Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lze připojit eSATA HDD SATA kabelem?

Hofik (56)|17.6.2008 15:43
Zdravim. Chci si objednat externí pevný disk s eSATA konektorem, ale není s ním prodáván příslušný kabel, proto by mě zajímalo, zda je možné připojit ho přes eSATA rozhraní normálním SATA kabelem určeným pro interní HDD.

Ještě by mě zajímalo, zda je možné připojit tento externí HDD ke dvěma počítačům zároveň, když má i USB konektor (tzn. k jednomu PC přes eSATA, k druhému přes USB), ale předpokládám, že ano.
ICEBOSS (3435)|17.6.2008 21:55
1. e-sata ma jiny koncovky = jiny kabel. budes ho muset dokoupit. pokud kupujes freeagent, muzes mit s e-sata problemy.
2. imho oboje naraz nejde.
Withman (1337)|18.6.2008 20:53
[QUOTE=ICEBOSS;133167]1. e-sata ma jiny koncovky = jiny kabel. budes ho muset dokoupit. pokud kupujes freeagent, muzes mit s e-sata problemy.
2. imho oboje naraz nejde.[/QUOTE]

Máš nějaké větší info o Freeagentech a eSATA.? Já jej chci kupovat a rád bych se vyvaroval nějakému problému. :thumb
pavel_p (993)|18.6.2008 21:09
Mám pocit, že u WD MyBook bylo před připojením ke dvěma PC dost důrazné varování.

Připojení na normální SATA jsem nikdy nezkoušel (nechci riskovat), ale existují dvě možnosti:
- SATA -> eSATA kabel a vyvést dírou po záslepce
- SATA -> eSATA konektor na záslepce + eSATA-eSATA kabel

Na konkurenčním pctuningu byl mimochodem na toto téma celkem hezký článek (2-3 týdny z5).
Můj dojem s eSATA je, že to nefunguje vždy úplně spolehlivě :-(

[QUOTE=Withman;133523]Máš nějaké větší info o Freeagentech a eSATA.? Já jej chci kupovat a rád bych se vyvaroval nějakému problému. :thumb[/QUOTE]
Podívej se do uživatelských článků ICEBOSSe, k WD MyBook jsem dal nakonec dva příspěvky s testy a názory, možná je to tam dost OT
crasher.km (919)|18.6.2008 21:13
[QUOTE=Hofik;133052]Zdravim. Chci si objednat externí pevný disk s eSATA konektorem, ale není s ním prodáván příslušný kabel, proto by mě zajímalo, zda je možné připojit ho přes eSATA rozhraní normálním SATA kabelem určeným pro interní HDD.

Ještě by mě zajímalo, zda je možné připojit tento externí HDD ke dvěma počítačům zároveň, když má i USB konektor (tzn. k jednomu PC přes eSATA, k druhému přes USB), ale předpokládám, že ano.[/QUOTE]

jestli chceš ,tak mám doma ještě jeden ,originál zabalený ;) tak se můžeme po SZ domluvit na prodeji za nějakou dvacku ;)
Withman (1337)|18.6.2008 22:09
[QUOTE=pavel_p;133527]Podívej se do uživatelských článků ICEBOSSe, k WD MyBook jsem dal nakonec dva příspěvky s testy a názory, možná je to tam dost OT[/QUOTE]

Díky, mrknu se. :thumb
ICEBOSS (3435)|20.6.2008 13:10
tady je jeste doplneny zbytek informaci o problemech freeagentu...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Hofik (56)|20.6.2008 21:17
Dobrá, eSATA kabel koupím přes internet :D

K mé druhé otázce: uvažoval jsem o koupi tohoto disku:
[code]http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051K407H24C1TUFYF[/code]
A chtěl jsem ho hlavně proto, abych mohl přes něj sdílet obsah přes dva PC - myslíte tedy, že by s tím byly problémy?
ICEBOSS (3435)|23.6.2008 14:26
ano. pokud chces disk, abys ho mohl sdilet pro oba PC, potrebujes nejaky suplik s pripojenim do LAN - NAS BOX...

jinak ten WD pripojis k jednomu PC a pro druhy ho muzes klasicky nasdilet... samozrejme ti zustane podminka, ze prvni PC musi byt zapnuty.