Komolení cizích slov, aneb něco k pousmání...
Určitě se vám stalo, že jste občas řekli, nebo jste slyšeli, jak někdo krásně zkomolí slovo z IT prostředí. :D Někdy je to naprosto úchvatné...přidávám svůj miniseznam, který mám v hlavě. :D
Celeron - Čeleton, Kleron, Keleron
Sempron - Semptron, Setron
Bluetooth - Blůtůs
Bluetooth BTOES - Blůtoch Betos :D
Conroe - Konor
Dvoujádrový - dvoujaderný :D
D-Link - Dejlink
Router - rojtr (asi ta agentura :D)
WiFi - Váááájfááááj
FireWire - Fáááájvááááj
:D :D :D
Celeron - Čeleton, Kleron, Keleron
Sempron - Semptron, Setron
Bluetooth - Blůtůs
Bluetooth BTOES - Blůtoch Betos :D
Conroe - Konor
Dvoujádrový - dvoujaderný :D
D-Link - Dejlink
Router - rojtr (asi ta agentura :D)
WiFi - Váááájfááááj
FireWire - Fáááájvááááj
:D :D :D
Pridavam
Seagate - sídžejdt.
//Edit: Jinak moc pekny post, doufam, ze kazdy prida kousek ze sve zkusenosti.
Seagate - sídžejdt.
//Edit: Jinak moc pekny post, doufam, ze kazdy prida kousek ze sve zkusenosti.
Můj spolužák na elektro mi ve čtvrťáku řekl: "Hele je aušus dobrá značka desek?".
Málem jsem umřel smíchy :D. Chudák se ani nedočkal odpovědi....
Málem jsem umřel smíchy :D. Chudák se ani nedočkal odpovědi....
Intel Core2Duo = Intel kór dva duo
LG = el gé
Genius = žínius
Crysis = Kryzis
[QUOTE=Withman;133547]
Bluetooth - Blůtůs
[/QUOTE]
Tak u nas tomu familierne rikame modrozub, nebo modrozubka .... :thumb
LG = el gé
Genius = žínius
Crysis = Kryzis
[QUOTE=Withman;133547]
Bluetooth - Blůtůs
[/QUOTE]
Tak u nas tomu familierne rikame modrozub, nebo modrozubka .... :thumb
Já se přiznám k tomu, že ještě donedávna jsem komolil název FSC a to tak, že jsem měl prohozený 2 písmenka... Líp se to prostě vyslovovalo...
Fujitsu-Siemens = Fujistu-Siemens
To je teď jediná věc, která mě napadla... Ale určitě postupem času vyhrabu nějaký další ;)
Fujitsu-Siemens = Fujistu-Siemens
To je teď jediná věc, která mě napadla... Ale určitě postupem času vyhrabu nějaký další ;)
[QUOTE=Salamander;133568]Intel Core2Duo = Intel kór dva duo
[/QUOTE]
Tak abych se přiznal, tak já neříkám "kodtuduo", ale říkám právě "kórdvaduo" :D :D
Jinak Aušus používám taky, dost často...a ještě jsem slýchával...Ovislink - Opiclink :D
Brůůůtůůůt nemá chybu. :D
// Prestigio - Prstížijo, Prestížijo
Acer - Acééééér
Benq - Benkvé, Benk
USB hub - úesbéhup
XP Home - ykspé home
Office - Opice
[/QUOTE]
Tak abych se přiznal, tak já neříkám "kodtuduo", ale říkám právě "kórdvaduo" :D :D
Jinak Aušus používám taky, dost často...a ještě jsem slýchával...Ovislink - Opiclink :D
Brůůůtůůůt nemá chybu. :D
// Prestigio - Prstížijo, Prestížijo
Acer - Acééééér
Benq - Benkvé, Benk
USB hub - úesbéhup
XP Home - ykspé home
Office - Opice
[quote=HiLow;133564]Pridavam
Seagate - sídžejdt.
//Edit: Jinak moc pekny post, doufam, ze kazdy prida kousek ze sve zkusenosti.[/quote]
to se cte prece sejdžít!
Seagate - sídžejdt.
//Edit: Jinak moc pekny post, doufam, ze kazdy prida kousek ze sve zkusenosti.[/quote]
to se cte prece sejdžít!
Kolega obchodak dela machirka pred zakazniky a rad pouziva cizi slova. Akorat o anglictine nema moc paru a kdyz ma neco napsat, tak to dopada takto:
Jeho no.1 je Nojbůk mysleno Netebook. Dale treba misto OFFLINE pise OFLINE, Keshbak jako CashBack, Dubl misto Double.
A takovych perlicek generuje povicero. Nejhorsi je, kdyz to pak posila v mailech zakaznikum. To se pak za firmu stydim.
Jeho no.1 je Nojbůk mysleno Netebook. Dale treba misto OFFLINE pise OFLINE, Keshbak jako CashBack, Dubl misto Double.
A takovych perlicek generuje povicero. Nejhorsi je, kdyz to pak posila v mailech zakaznikum. To se pak za firmu stydim.
Hodím sem Janykův post ze skládky, to mě rozsekalo. :D
[QUOTE=Janyk1;133436]:D:D:D děda zaperlil, řekl jsem mu Golden Gate Bridge ať to zopakuje a on řekl golem gay bitch :D:D:D[/QUOTE]
[QUOTE=Janyk1;133436]:D:D:D děda zaperlil, řekl jsem mu Golden Gate Bridge ať to zopakuje a on řekl golem gay bitch :D:D:D[/QUOTE]
[QUOTE=meeee;133632]Hodím sem Janykův post ze skládky, to mě rozsekalo. :D[/QUOTE]
Mno, dobrej děda. :D
Ještě mě napadli dvě slova...
Imation - Imatijón
Cartridge - Kartuš :D
Mno, dobrej děda. :D
Ještě mě napadli dvě slova...
Imation - Imatijón
Cartridge - Kartuš :D
no, tento thread se Vám opravdu povedl :)
jediné,na co si teď vzpomenu je můj známý, který Outlooku říkal OTLUK.A to přesně jak to píšu :D
jediné,na co si teď vzpomenu je můj známý, který Outlooku říkal OTLUK.A to přesně jak to píšu :D
[QUOTE=noegoncz;133637]no, tento thread se Vám opravdu povedl :)
jediné,na co si teď vzpomenu je můj známý, který Outlooku říkal OTLUK.A to přesně jak to píšu :D[/QUOTE]
Mno u nás v rodině se říká Outlooku, prostě OUTLUKU! :D Zapni si outluku. :D
jediné,na co si teď vzpomenu je můj známý, který Outlooku říkal OTLUK.A to přesně jak to píšu :D[/QUOTE]
Mno u nás v rodině se říká Outlooku, prostě OUTLUKU! :D Zapni si outluku. :D
No me naposledy rozesmal nas vratny ktery dosel ze mu na monitoru vyskakuje hlaska ze ma zrestaourovat pocitac .. jestli s ena to muzu podivat :) Samozrejme to byl vyzadany restart po nejake aktualizaci ..
To ze nekdo neco omylem zkomoli uz moc nevnimam, teda kdyz pochopim o co de, ale docela casto se setkavam s umyslnym zkomolovanim a casto je i sam vyuzivam.
Ted me napada:
hard disk - hadr
ASUS - ešus
switch - svišť (to uz tu ale bylo)
celeron - celer
Ted me napada:
hard disk - hadr
ASUS - ešus
switch - svišť (to uz tu ale bylo)
celeron - celer
Taky pár, který občas používám (záměrně mezi znalými, pro obveselení :)):
message (chybové hlášení) - mesáž
notebook - notová kniha (sbalim si noty a pudu = vložím notebook do tašky a vyrazím z práce domů)
internet - interfernet
bluetooth - blůtůffffffffffff (neprsk sem na vás?), modrej zub samozřejmě taky
// EDIT: jak teď pask! napsal s těma oknama tak jsem si ještě vzpomněl že taky používám
wokna
wokňous (od slova Windows) :)
message (chybové hlášení) - mesáž
notebook - notová kniha (sbalim si noty a pudu = vložím notebook do tašky a vyrazím z práce domů)
internet - interfernet
bluetooth - blůtůffffffffffff (neprsk sem na vás?), modrej zub samozřejmě taky
// EDIT: jak teď pask! napsal s těma oknama tak jsem si ještě vzpomněl že taky používám
wokna
wokňous (od slova Windows) :)
Dobrá je také počeštěná anglická zkratka win XP. Česky je celkem běžný výraz "ixpéčka" ale když někdo vezme anglickou výslovnost té zkratky, je z toho "expíčka". Slyšel jsem to od kolegyně v práci. Podle mě by tohle bylo spíš označení pro přeoperovanou ženu (na chlapa)?
[QUOTE=johny__g;133695]Dobrá je také počeštěná anglická zkratka win XP. Česky je celkem běžný výraz "ixpéčka" ale když někdo vezme anglickou výslovnost té zkratky, je z toho "expíčka". Slyšel jsem to od kolegyně v práci. Podle mě by tohle bylo spíš označení pro přeoperovanou ženu (na chlapa)?[/QUOTE]
Tak Ex píčka to teda nema chybu. Muze se za tohle udelit nejaky ten RB?
Tak Ex píčka to teda nema chybu. Muze se za tohle udelit nejaky ten RB?
[QUOTE=hl.hl;133848]Tak Ex píčka to teda nema chybu. Muze se za tohle udelit nejaky ten RB?[/QUOTE]
Za všechno se dá...já jsem musel. :D
Za všechno se dá...já jsem musel. :D
hlášky od člověka co prohlásil že bude dělat stovkovou páteř na koaxiálním kabelu
Tycyp protokol - TCP/IP protokol
ten počítač s tím scojůrixem - PC s OS SCO-UNIX
Tycyp protokol - TCP/IP protokol
ten počítač s tím scojůrixem - PC s OS SCO-UNIX
to co sem tady četl ,tak to je nic ,co na mě vybalil kamarád ve třídě...
youtube- jůtůbíčko ..... no jako když to řeknete nahlas,tak to zní hodně divně :)
a ještě teda mě irituje "DÝFKO" místo DVD
youtube- jůtůbíčko ..... no jako když to řeknete nahlas,tak to zní hodně divně :)
a ještě teda mě irituje "DÝFKO" místo DVD
[quote=crasher.km;133895]to co sem tady četl ,tak to je nic ,co na mě vybalil kamarád ve třídě...
a ještě teda mě irituje "DÝFKO" místo DVD[/quote]
No zas takova bomba to neni:)
a ještě teda mě irituje "DÝFKO" místo DVD[/quote]
No zas takova bomba to neni:)
[quote=Withman;133547]
WiFi - Váááájfááááj
[/quote]
V anglicky mluvících zemích, ale WiFi nikdo neřekne jinak než "VajFaj" :-)
Přidám ještě jeden poznatek: Nedávno jsme ve škole v jazyce četli článek o různých technologiích. Já si přečetl svoje a pak si převzal štafetu spolužák, který měl číst zrovna o WiFi. Ten úryvek co četl obsahoval tuto zkratku několikrát.
Poprvé jej přečetl jako "WiFi" - učitel ho opravil "VajFaj". Chvíli četl a pak narazil opět na stejnou zkratku a asi zapomněl, jak se WiFi vyslovuje. Řekl "VajFi". Další zkratku v pořadí se mu podařilo opět překomolit, už si ale nepamatuju přesně jak :( :D
Já vedle něj jsem z toho měl samozřejmě strašnou srandu a než jsem se uklidnil, tak kvůli mě skoro nebyl slyšet :D :D :D
BTW: Nejlepší na tom bylo sledovat, jak při nadcházejícím slově "WiFi" v textu se odmlčel a přemýšlel, jak se to vlastně řekne :D
WiFi - Váááájfááááj
[/quote]
V anglicky mluvících zemích, ale WiFi nikdo neřekne jinak než "VajFaj" :-)
Přidám ještě jeden poznatek: Nedávno jsme ve škole v jazyce četli článek o různých technologiích. Já si přečetl svoje a pak si převzal štafetu spolužák, který měl číst zrovna o WiFi. Ten úryvek co četl obsahoval tuto zkratku několikrát.
Poprvé jej přečetl jako "WiFi" - učitel ho opravil "VajFaj". Chvíli četl a pak narazil opět na stejnou zkratku a asi zapomněl, jak se WiFi vyslovuje. Řekl "VajFi". Další zkratku v pořadí se mu podařilo opět překomolit, už si ale nepamatuju přesně jak :( :D
Já vedle něj jsem z toho měl samozřejmě strašnou srandu a než jsem se uklidnil, tak kvůli mě skoro nebyl slyšet :D :D :D
BTW: Nejlepší na tom bylo sledovat, jak při nadcházejícím slově "WiFi" v textu se odmlčel a přemýšlel, jak se to vlastně řekne :D
[QUOTE=crasher.km;133895]to co sem tady četl ,tak to je nic ,co na mě vybalil kamarád ve třídě...
a ještě teda mě irituje "DÝFKO" místo DVD[/QUOTE]
Nevim co ti vadi na krasnym ceskym slove dýfko (pokud to nekdo nenapise slecne)...
Ale celkem casto se setkavam, ze dost ne uplne znalych lidi, i kdyz vedi o co jde, vyslovuji youtube jako jůtů (co maj U2 spolecnyho s videama na netu? :notsure ).
a ještě teda mě irituje "DÝFKO" místo DVD[/QUOTE]
Nevim co ti vadi na krasnym ceskym slove dýfko (pokud to nekdo nenapise slecne)...
Ale celkem casto se setkavam, ze dost ne uplne znalych lidi, i kdyz vedi o co jde, vyslovuji youtube jako jůtů (co maj U2 spolecnyho s videama na netu? :notsure ).
[QUOTE=crasher.km;133950]hej tak jak se čte WIFI ? doteď sem byl přesvědčen že Vajfi (nebo spíš takový to Vuajfi):)[/QUOTE]
No je to VájFáj...ale někteří lidí to dokáží říci fakt zajímavě....Vááááááááááááááááááááááááájfáááááááááááj....krásně to protahují...
No je to VájFáj...ale někteří lidí to dokáží říci fakt zajímavě....Vááááááááááááááááááááááááájfáááááááááááj....krásně to protahují...
Když už jsme u tý výslovnosti, sice OT, ale Arnold Schwarzenegger se samozřejmě správně čte "Ernould Švorcenegr" :D
[QUOTE=Withman;133581]Tak abych se přiznal, tak já neříkám "kodtuduo", ale říkám právě "kórdvaduo" :D :D[/QUOTE]
Taky
[QUOTE=ICEBOSS;133582]to se cte prece sejdžít![/QUOTE]
Segate. :)
Jedině Utlouk.
[QUOTE=pas!k;133642]No me naposledy rozesmal nas vratny ktery dosel ze mu na monitoru vyskakuje hlaska ze ma zrestaourovat pocitac .. jestli s ena to muzu podivat :) Samozrejme to byl vyzadany restart po nejake aktualizaci ..[/QUOTE]
No já kdysi ve W95 restauroval systémový registr.
[QUOTE=astec;133860]Tycyp protokol - TCP/IP protokol[/QUOTE]
Tycype ípé
Taky
[QUOTE=ICEBOSS;133582]to se cte prece sejdžít![/QUOTE]
Segate. :)
Jedině Utlouk.
[QUOTE=pas!k;133642]No me naposledy rozesmal nas vratny ktery dosel ze mu na monitoru vyskakuje hlaska ze ma zrestaourovat pocitac .. jestli s ena to muzu podivat :) Samozrejme to byl vyzadany restart po nejake aktualizaci ..[/QUOTE]
No já kdysi ve W95 restauroval systémový registr.
[QUOTE=astec;133860]Tycyp protokol - TCP/IP protokol[/QUOTE]
Tycype ípé
Nj tak náký kámoši sou odborníci
Latex=Linux
Krejzis=Crysis
Turamb=Thunderbird
Kurva duo=Core 2 Duo
Mozarela=Firefox
Kase=Bedna(počítačová skříň)
Latex=Linux
Krejzis=Crysis
Turamb=Thunderbird
Kurva duo=Core 2 Duo
Mozarela=Firefox
Kase=Bedna(počítačová skříň)
[QUOTE=Jiziii;134425]Nj tak náký kámoši sou odborníci
Latex=Linux
Krejzis=Crysis
Turamb=Thunderbird
Kurva duo=Core 2 Duo
Mozarela=Firefox
Kase=Bedna(počítačová skříň)[/QUOTE]
Kurva Duo...luxusní...:D :D :D
Latex=Linux
Krejzis=Crysis
Turamb=Thunderbird
Kurva duo=Core 2 Duo
Mozarela=Firefox
Kase=Bedna(počítačová skříň)[/QUOTE]
Kurva Duo...luxusní...:D :D :D
[QUOTE=Withman;133980]No je to VájFáj...ale někteří lidí to dokáží říci fakt zajímavě....Vááááááááááááááááááááááááájfáááááááááááj....krásně to protahují...[/QUOTE]
Hm, ja tomu rikam "vifina"... to je jako fifina :D
Hm, ja tomu rikam "vifina"... to je jako fifina :D
[quote=crasher.km;134447]sakra :D asi musím změnit výslovnosti - jak se čte seagate ? snad sígejt ne ?[/quote]
Presne tak, ako keby si cital za sebou slova sea (more/ocean) a gate (brana).
Presne tak, ako keby si cital za sebou slova sea (more/ocean) a gate (brana).
ja se doucil anglictinu tim ze jsem si nasel zahranicni 4um s tematem co me zajima a zacal komunikovat,podle toho jak vam to jde bud vas prijmou mezi sebe,nebo vas budou ignorovat ....
Před chvílí jsem nafasoval nový noťas. Acer EXTENSA 7620. Když mi jej vydával sám velký sám, tak mi jej předával takto : Tady maš ten Akcer Ekštendu. Podotýkám že ten člověk je vedoucí oddělení IT.... a má všechny zuby svoje...
No, když jsem uvažoval o koupi procesoru Intel Xeon (X3350, ale to je jedno), tak mi strašně moc lidí psalo informace o úplně jiném procesoru, který se jmenuje XENON :) :), stejně jako ten plyn (který Vám po vdechnutí udělá hlubší hlas - opak helia). Prý ho vyrábí taky Intel - "Intel Xenon X3350 je dobrej procesor":)
A teď silná káva - náš PROFESOR INFORMATIKY (člověk by tipoval, že to bude odborník) neumí anglicky ani slovo, (ale komolí i české názvy,) takže
'Tab' je pro něj 'tabelátor',
'Delete' je 'delete' (ano, s touto výslovností)
roztomilý je 'Backspace' - tedy 'bejkspís'
konektor 'CINCH' - foneticky skutečně jen CINCH (mladíku, zapojte tam ty cinchy!)
atd ...
Byla s nim sranda :-)
A teď silná káva - náš PROFESOR INFORMATIKY (člověk by tipoval, že to bude odborník) neumí anglicky ani slovo, (ale komolí i české názvy,) takže
'Tab' je pro něj 'tabelátor',
'Delete' je 'delete' (ano, s touto výslovností)
roztomilý je 'Backspace' - tedy 'bejkspís'
konektor 'CINCH' - foneticky skutečně jen CINCH (mladíku, zapojte tam ty cinchy!)
atd ...
Byla s nim sranda :-)
[quote=Zeus(CZ);134694]roztomilý je 'Backspace' - tedy 'bejskpís'
konektor 'CINCH' - foneticky skutečně jen CINCH (mladíku, zapojte tam ty cinchy!)[/quote]
Tak tohle me fakt dostalo:D
konektor 'CINCH' - foneticky skutečně jen CINCH (mladíku, zapojte tam ty cinchy!)[/quote]
Tak tohle me fakt dostalo:D
Tak sem si vzpomnel na nejmenovaného asistenta na CVUT (asi 60let), který taky viděl angličtinu z rychlíku.
Zatim jsem si vzpomněl na jeho interpertaci slova Directory : dyrektorář (y at je to foneticky spravne).
Zatim jsem si vzpomněl na jeho interpertaci slova Directory : dyrektorář (y at je to foneticky spravne).
[QUOTE=Withman;134725]Cinch - činč, činče :D[/QUOTE]
však tak se to ale čte ne kua ?:D hej lidi vy mě děsíte :D
však tak se to ale čte ne kua ?:D hej lidi vy mě děsíte :D