Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vista-čarná obrazovka

j1rka (154)|23.6.2008 07:56
Při startu se mi taková ta obrazovka ve vistach s tím vítejte zobrazovala nějak dlouho a pak najednou jak měla naběhnout plochy tak naskočilo černo a nic víc.

Z paniky jsem zkoušel hybat myší a stiskl tlačítko pro vypnutí (tím by se měl notebook přepnout do režimu spanku) a nakonec po dlouhem čekání jsem dele podržel tlačítko pro vypnutí.

A při startu mi tam vyskočila ta nabídka že windows nebyly ukončeny standardnim postupem a jestli chci do nouzového režimu no ale nic jsem nedal a naběhly normálně.

Ještě před tím jsem instaloval USB flash Drivery a používal program xs++ nemuže to být tím? Mám sice vytvořený bod obnovy ktery jsem si dělal před tou instalaci ale nevím jestli to muže byt těma ovladačema tak se mi to nechce obnovovat. Zatím to jede normálně.





Podrobnější info :
Problém byl možná i v tom (ale fakt nevím jestli to má vliv) že:
Měl jsem připojeny flash disk a odebral jsem jej normálné jen vytáhnutím bez žadného potvrzování v pc. Ale po vytahnuti na liště zustala ikonka pro odebirani hardware která by měla normálně zmyznout.

Když jsem jej ale znovu připojoval tak mi to furt psalo že připojené zařízení nemohlo být přečteno a mám jej zkusit připojit znovu nebo tak něco tak jsem jej vytahl.

Na liště ale byla ikonka o odebrani hardware a když jsem vyvolal nabídku a chtěl ukonšit ten flash disk který tam nebyl tak se mi zobrazilo místo myši jen to čekací kolečko a dlouhou dobu se nic nedělo tak jsem tu nabídku zavřel.

Tak jsem to připojil znovu a zase mi to tu flashku nenačetlo. Tak jsem ji normalně vytahnutím vyndal. Ale pořád celou dobu na liště byla ta ikonka pro odebrání i když už tam nic nebylo připojeno.

Když jsem chtěl zapnout tu nabídku na to odebrání hardware tak se nic nedělo a ja na to zkusil znovu kliknout a nic.

Tak jsem se chtěl odhlásit ze svého učtu. Odhlášeni proběhlo, ale při startu jak se měla načíst plocha (to vítejte trvalo trochu dele) tak najednou black screen.

Z paniky jsem zkoušel hybat myší a stiskl tlačítko pro vypnutí (tím by se měl nb přepnout do režimu spanku) a nakonec po dlouhem čekání jsem dele podržel tlačítko pro vypnutí.

A při startu mi tam vyskočila ta nabídka že windows nebyly ukončeny standardnim postupem a jestli chci do nouzového režimu no ale nic jsem nedal a naběhly normálně.

Ale chyba ve flash disku nebyla. Nemohlo se tím poškodit windows když mi při startu naběhla ta nabídka? Muže to být těma USB FlashDriverama nebo xs++? Nevím jestli mám windowsy obnovit do doby před instalací ovladaču ale podle mě to tim asi nebude.
Sice už windowsy jedou normálně ale nevím čím to.
crasher.km (919)|23.6.2008 08:24
trošku je v tom zmatek .


takže ti to udělalo black screen jenom jednou ,nebo je už pořád ?
Neměl jsi náhodou ten wallpaper na té flashce ?
j1rka (154)|23.6.2008 09:02
Ne žadnej wallpaper tam nebyl.
Ono to udělalo jen jednou jak jsem blbě vyndal ten flash disk a jinak zatím už ne.

Ale nevím co s tím co se zobrazilo po startu že windows nebyly ukončeny standardnim postupem a jestli chci do nouzového režimu no ale nic jsem nedal a naběhly normálně.
To se tam asi zobrazilo z toho duvodu že jsem to vypnul tím delším stiskem tlačítka pro vypnutí.
crasher.km (919)|23.6.2008 09:13
[QUOTE=j1rka;134834]Ne žadnej wallpaper tam nebyl.
Ono to udělalo jen jednou jak jsem blbě vyndal ten flash disk a jinak zatím už ne.

Ale nevím co s tím co se zobrazilo po startu že windows nebyly ukončeny standardnim postupem a jestli chci do nouzového režimu no ale nic jsem nedal a naběhly normálně.
To se tam asi zobrazilo z toho duvodu že jsem to vypnul tím delším stiskem tlačítka pro vypnutí.[/QUOTE]

tady to je standartní a není se čeho bát .... s tou černou obrazovkou to bude asi tím,že winy ztratily cestu na wallpaper. Podle mě se nic nestalo a není se čeho bát ;)
j1rka (154)|23.6.2008 09:27
No ja měl strach protože jsem windowsy nechal normálně naběhnout a nespouštěl jsem ten nouzový režim.
A měl jsem strach jestli se nemohlo něco stát když jsem to tak vypnul.
Takže nemusím nic obnovovat? Sice před tou instalaci ovladaču mám udělany bod obnovy ale pochybuji že to bude tím takže se mi to nechce zbytečně obnovovat protože pak bych asi zase musel ty ovladače znovu instalovat a to se mi nechce.

P.S.: jinak nevím co furt máte s tím wallpaperem :D Protože mě se tam neukazaly ani ikonky a nic prostě přez celou obrazovku jen černo.
daemon64 (86)|23.6.2008 10:05
Nějaká černá obrazovka se ukazuje, když máš nelegální windows a nainstaluješ jeden update od MS, ale tam se snad také zobrazují ikony, tak to asi nebude ono ...
Dojigiri (1629)|23.6.2008 11:18
No, tak se prostě jednou nerozběh systém, stane se. Pokud to nedělá furt, tak bych to neřešil. Mně se naposled stalo něco podobnýho u XP asi před tejdnem.

Pokud chceš hledat nějaký příčiny těchhle náhodných výpadků, můžeš zkusit zkontrolovat pamět MemTestem nebo GoldMemory, zkontrolovat stabilitu Prime, Orthosem apod., ale lze očekávat, že třeba taky ani žádnej problém nenajdeš. Ta flashka za to možná třeba taky může (nejjednodušejc to ověřiš tak, že to zkusíš ještě jednou, jestli se to povede znova). Ale pokud to teď běží a nedělá to při každým startu, bych to fakt vůbec neřešil.
pas!k (3765)|23.6.2008 11:26
Podival bych se do aplikacniho a systemoveho logu ..
crasher.km (919)|23.6.2008 11:27
[QUOTE=daemon64;134851]Nějaká černá obrazovka se ukazuje, když máš nelegální windows a nainstaluješ jeden update od MS, ale tam se snad také zobrazují ikony, tak to asi nebude ono ...[/QUOTE]

to by ale bylo nelegálním softwarem a vyhodilo by to hlášku ;)
j1rka (154)|23.6.2008 14:16
pas!k: kde jej najdu?

Nelegání to není já si na legálnost potrpím vše mám legálně (až na photoshop který si ale taky pujdu už koupit-asi příští týden- jen jsem jej potřeboval otestovat jestli to má cenu)

Jinak už to jede normálně (teda jen jednou jsem to zkoušel ale zatím jo). I ta FLASHka jede jen poprvé to chtělo nějakou tu opravu sektoru nebo co ale už jede.

Ty testy možná vyzkouším ale až bude čas snad to zatím nebude tak duležité. Jak dlouho takový test trvá?

P.S.:Takže dokud to nebude dělat znovu tak nic neřešit?
A to že jsem ten notebook tak blbě vypnul taky neřešit, to moc nevadí?
Dojigiri (1629)|23.6.2008 14:49
Jediný, co se mohlo stát vypnutím natvrdo, je nějaká potenciální chyba na disku, pokud neměl všechno zapsaný, takže možno otestovat např. přes chkdsk (pokud už se netestoval při následujícím bootu).
j1rka (154)|23.6.2008 19:33
Tak ja teď nevím ale ten chkdsk je nějaký program nebo spíše přikaz na CMD.
j1rka (154)|26.6.2008 22:58
chtěl jsem teda dát chkdsk a vypsalo mi to:
přístup byl odepřen, protože nemáte dostatečná oprávnění.
Tento nástroj je nutné spustit v režimu zvýšených oprávnění.

Vždyť jsem na učtu administrátora tak o co jde?
j1rka (154)|28.6.2008 21:49
Nevíte teda prosím co s tím? Rád bych udělal teda ten test ale nevím co s tou hláškou.
supfor (29)|8.2.2009 15:31
ČERNÁ OBRAZOVKA zavítala i ke mně!Asi rok bezproblémového provozu :
VistaHomePremium64 - legální
Asus P5E X38
Grainw GTS 8800 512
2x2GB +2x1GB A-Data E 800 PC4 4-4-4-4-12
zdroj SEASONIC S12 500W
Zhruba před 3 týdny - zapnutí PC + ......až nakonec obrazovka s vítejte (ten animovaný graf.kroužek byl zamrzlý),pak černá čistá obrazovka a okénko s "Program neodpovídá,přestal pracovat,ukončete,...".Dal jsem Reset a už nenaběhl ani Bios,Restartoval jsem znova a napotřetí Systém naběhl normálně.Od té doby mi to dělá tak co druhý den,s tím že po Restartu hned najede správně.
Zkoušel jsem default BIOS,upgradeBIOS, - nic!
Větráky,teploty ,monitor - vše jede normálně.Díky za případné vaše zkušenosti.