Jméno tazatele: lp23
Znění dotazu:
Nainstaloval jsem bez problémů novou kartu, ale v 3D Marku 05 podává slabý výkon, zhruba 9500 bodů. To je jen o trochu víc než s mou starou kartou X1950PRO. V 3DMarku 06 - 7500 bodů. Známý na téměř stejné sestavě dosahuje podobných výsledků se slabší kartou HD3870. Instaloval jsem nově Win XP, SP2 a Catalyst 8.6 i ovl. dvoujádra (před reinstalací Win byly výsledky ještě horší) Na jiném PC, v 3DMark 05 naměřil 19000 bodů, sice se silnějším procesorem, ale rozdíl přece nemůže být tak obrovský. Karta hřeje tak jak má 75/85 stupňů C. Ve hrách běží dobře, až na ten výkon a přehrávání videa je vynikající. Žádné sekání, artefakty, zatuhávání ani samovolné restarty se nekonají. Jen ten mizerný výkon. Poradíte prosím?
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Sapphire ATI HD 4850 512MB, Athlon 64 X2 4200+, MSI K8N Neo4 F soc939, 2GB RAM, Fortron 500W
Znění dotazu:
Nainstaloval jsem bez problémů novou kartu, ale v 3D Marku 05 podává slabý výkon, zhruba 9500 bodů. To je jen o trochu víc než s mou starou kartou X1950PRO. V 3DMarku 06 - 7500 bodů. Známý na téměř stejné sestavě dosahuje podobných výsledků se slabší kartou HD3870. Instaloval jsem nově Win XP, SP2 a Catalyst 8.6 i ovl. dvoujádra (před reinstalací Win byly výsledky ještě horší) Na jiném PC, v 3DMark 05 naměřil 19000 bodů, sice se silnějším procesorem, ale rozdíl přece nemůže být tak obrovský. Karta hřeje tak jak má 75/85 stupňů C. Ve hrách běží dobře, až na ten výkon a přehrávání videa je vynikající. Žádné sekání, artefakty, zatuhávání ani samovolné restarty se nekonají. Jen ten mizerný výkon. Poradíte prosím?
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Sapphire ATI HD 4850 512MB, Athlon 64 X2 4200+, MSI K8N Neo4 F soc939, 2GB RAM, Fortron 500W
pri akom nastavení 3DMarky prebiehali? totiž, čím väčšie rozlíšenie, AA, AF, detaily tým menšie skóre
pridavne napajeni a vsechno radne zapojeno? skus najit patch, AMD ted neco vydalo co melo zvedat vykon, aby to bylo rychlej nez dalsi ovladace za mesic
Všechno je zapojené a někokrát jsem to kontroloval. Měl jsem i podezření na načatý zdroj. Použij jsem Fortron 350W, odpojil všechny karty a disky, které jsem nepotřeboval a výsledek stejný, tedy bídný.
A nebude to zas nějaká ta krpa s PCIe x16? :notsure ...i když mám dojem, že tohle dělaly čipsety VIA... (nevim)
Ty máš nForce 4 Ultra, co má za čipset ten kamarád, kterému to dávalo v 3D05 cca 19000 markbodů?
PS: ...btw dávat na nForce grafiku ATi - to je skoro hřích ;)
Ty máš nForce 4 Ultra, co má za čipset ten kamarád, kterému to dávalo v 3D05 cca 19000 markbodů?
PS: ...btw dávat na nForce grafiku ATi - to je skoro hřích ;)
IMHO ji dost brzdí ten Athlon, zvlášť pokud jede na defaultu. Co tam bylo za procesor při těch 19k bodech?
3DMARK 2005 nemeri vykon procesoru a nepromita ho do vysledku. zatezuje hlavne a predevsim grafickou kartu (samozdrejme ze P3 nenakrmi 88GTS. ale X2 4200 musi stacit)
Na nForce4 bylo problémů poměrně dost....
BIOS desky máš aktuální? Drivery čipsetu taky? HDD jede v Ultra DMA režimu? VGA jede na PCIe x16 linek?
Zkus v BIOSu povypínat všechny nepotřebný věci, na zkoušku můžeš vypnout třeba i C&Q.
Zkontroluj případný konflikty IRQ....
BIOS desky máš aktuální? Drivery čipsetu taky? HDD jede v Ultra DMA režimu? VGA jede na PCIe x16 linek?
Zkus v BIOSu povypínat všechny nepotřebný věci, na zkoušku můžeš vypnout třeba i C&Q.
Zkontroluj případný konflikty IRQ....
Radeon™ HD 4800 Series Hotfix
The information in this article applies to the following configuration(s):
Radeon™ HD 4870 series
Radeon™ HD 4850 series
This Hotfix improves overall performance and stability. The Hotfix includes the Display Driver and Catalyst Control Center.
http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894 (Most Recent Topics -> 2. Radeon™ HD 4800 Series Hotfix)
The information in this article applies to the following configuration(s):
Radeon™ HD 4870 series
Radeon™ HD 4850 series
This Hotfix improves overall performance and stability. The Hotfix includes the Display Driver and Catalyst Control Center.
http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894 (Most Recent Topics -> 2. Radeon™ HD 4800 Series Hotfix)
Co má za čipset kamarád nevím, jen že nějaké silnější dvoujádro od intelu a 4GB RAM. C&Q jsem vypnul a výsledky byly jen o trošku jepší. Zkoušel jsem i resetovat Bios - mám aktuální verzi a nic.
[QUOTE=mech13;136860]3DMARK 2005 nemeri vykon procesoru a nepromita ho do vysledku. zatezuje hlavne a predevsim grafickou kartu (samozdrejme ze P3 nenakrmi 88GTS. ale X2 4200 musi stacit)[/QUOTE]
Já viděl o kolik brzdil v 05 X2 4800+(nebo 4600+?//možná to byla 4400+, ale tam nejsou extra rozdíly) oproti E6550 Radka X1950. Už tam to dalo nějaký dva tisíce.
Já viděl o kolik brzdil v 05 X2 4800+(nebo 4600+?//možná to byla 4400+, ale tam nejsou extra rozdíly) oproti E6550 Radka X1950. Už tam to dalo nějaký dva tisíce.
Nemáš náhodou i v klidu hodně vytížen procesor (třeba i na 100 %) ? Měl jsem podobný problém s HD 3870, dělalo to HW přerušení a pomohlo ve správci zařízení zakázat int. zvuk na kartě :) (se mi tam snad i nějak nainstalovaly ovladače na kartu v desce či co :notsure Ve správci zařízení to bylo zamíchání uprostřed zvukových zařízení v desce).
Pardon za OT, ale stale me udivuje i za tech 20 let v IT jak se daji resit problemy. Spise, ze k takovymto nekompatibilitam muze jeste dochazet. Zvlaste, ze dnes muze byt problem s IRQ.
Procesor je v klidu na 0-4%. Ale se slabším procesorem 3800+ na desce Asus M2 nebo M3 s crossfire nevím přesně, pouze s rychlejšími pamětmi 800MHz moje karta dosáhla v 3DM05 13350 bodů. Že by to brzdila moje deska od MSI?
Asi to bude opravdu platformou, až teď jsem si všiml, že máš s. 939. To je
a) PCIe x16 1.0/1.1
b) DDR paměti
c) slabý procesor
S bodem a) nic neuděláš, s body b) a c) můžeš udělat to, že si přes prázdniny počteš o taktování, koupíš chladiče do skříně jestli nemáš, něco na procesor a pustíš se do taktování. Pokud vyženeš procesor nad 2,7 GHz a paměti aspoň na 500 MHz, tak možná pokoříš i víc jak 11k bodů v 3D Marku 2005, jinak ne. Měl jsem 4800+ a výsledky byly s HD 3870 také o dost slabší, HD 4850 je zase ještě o kus víc závislá na datech z procesoru.
a) PCIe x16 1.0/1.1
b) DDR paměti
c) slabý procesor
S bodem a) nic neuděláš, s body b) a c) můžeš udělat to, že si přes prázdniny počteš o taktování, koupíš chladiče do skříně jestli nemáš, něco na procesor a pustíš se do taktování. Pokud vyženeš procesor nad 2,7 GHz a paměti aspoň na 500 MHz, tak možná pokoříš i víc jak 11k bodů v 3D Marku 2005, jinak ne. Měl jsem 4800+ a výsledky byly s HD 3870 také o dost slabší, HD 4850 je zase ještě o kus víc závislá na datech z procesoru.