Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nastavení otáček větráku HD4800 series

JimikCZE (12)|1.7.2008 22:27
Mám doma asi týden Powercolor HD4850 a dost mě zarážela teplota v klidu, která byla kolem 80ti stupňů a větráček jel jenom na 25%. Tak sem trošku pogooglil a myslim, že tenhle návod pomůže několika lidem.

1)Založte si nový profil v catalistech, třeba FAN.
2)Potom jděte do "C:\Users\XXX\AppData\Local\ATI\ACE\FAN. xml (když ho nebudete moct najít, dejte hledat i ve skrytých souborech) - xml soubor bude mít stejnej název jako profil, kterej jste vytvořili, otevřete například v Notepadu
3)

Změňte hodnoty "Manual" a hodnotu "65" na jakou chcete, aby se větrák otáčel (%) - já mám 37% a teplota je 60 stupňů.

4) Ten soubor uložte a reaktivujte profil v catalystech
RVH (37)|2.7.2008 15:14
Kde sa daju zistit otacky vetraku? Urobil som si profil na 50%, ale neviem, ci to funguje, preto by so potreboval niede zistit na akych otackach bezi.
cool.user (2822)|2.7.2008 15:19
[QUOTE=RVH;138107]Kde sa daju zistit otacky vetraku? Urobil som si profil na 50%, ale neviem, ci to funguje, preto by so potreboval niede zistit na akych otackach bezi.[/QUOTE]
Speedfan, atitool.
Pavel Boček (4169)|2.7.2008 15:39
Zkus RivaTuner.

Není jednodušší než se vrtat v XML souborech prostě stáhnout z karty BIOS, upravit ho a přeflashovat ? Nástroje tu na to jsou, případně je mají na TechPowerUp. Je to napořád a dá se tím krásně regulovat kdy se ventilátor spustí a kdy pojede naplno. Způsobem jak je to tady to prostě jde pořád na 37 %...

Nechce to někdo zkusit ? To řízení otáček je vlastně dobře, je nastaveno stejně jako u HD 38x0, spouští se naplno až při 105 stupních a mezi tím rostou otáčky pomalu nebo vůbec...akorát nikdo 105 stupňů nechce že :)
imperator21 (56)|2.7.2008 15:49
Já bych tam narval Accelero S1 a je po problémech.. :thumb
RVH (37)|3.7.2008 00:44
uz sa mi podarili zvysit tie otacky. dal som ich na 45% a teploty mam 54/63 stupnov (idle/load). AC S1 je prilis velky a su to peniaze navyse, preto si myslim, ze pokial sa karta nebude taktovat je zbytocne menit referencny chladic.
mstejska (2912)|7.7.2008 13:07
Neznate nahodou nekdo nejaky chladic, ktery je vyklapeci, tzn do desktopu. Mam skrin http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1319&ID=1426#Tab2 a chtel bych do ni dat HD4850. Nekde jsem videl takocy chladic na grafiku, ale bohuzel si neemohu vzpomenout na jmeno. Mainboard je vodorovne, grafiku bych zasunul svisle a chtel jsem nejaky chladic, ktery by mel vytazeny pasiv nad tu grafiku aby byl zase vodorovne. Zatim vsechny chladice ktere jsem videl mely pasiv bud po jedne nebo po druhe strane graficke karty. Diky za radu.
Smeli (2302)|7.7.2008 13:32
[QUOTE=mstejska;139617]Neznate nahodou nekdo nejaky chladic, ktery je vyklapeci, tzn do desktopu. Mam skrin http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1319&ID=1426#Tab2 a chtel bych do ni dat HD4850. Nekde jsem videl takocy chladic na grafiku, ale bohuzel si neemohu vzpomenout na jmeno. Mainboard je vodorovne, grafiku bych zasunul svisle a chtel jsem nejaky chladic, ktery by mel vytazeny pasiv nad tu grafiku aby byl zase vodorovne. Zatim vsechny chladice ktere jsem videl mely pasiv bud po jedne nebo po druhe strane graficke karty. Diky za radu.[/QUOTE]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Bral bych spíš ten CM, ale ani u jednoho si nejsem jistý, jestli to zvládnou bez ofuku.
mstejska (2912)|7.7.2008 13:49
Jo, to je ono. Diky. Pocitam tam s ventilatorem na pomale otacky.
Pavel Boček (4169)|11.7.2008 17:34
Ještě máš na výběr [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], IMHO je ale stejně nejlepší Accelero S1 - když to krásně chladí i pod kartou, tak proč by to nechladilo i svisle ?

Vejít by se do case s odřenýma ušima Accelero mělo, maximálně očešeš ten plast...
mstejska (2912)|15.7.2008 10:43
No nejvic se mi asi libi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pridam k nemu ventilator a budu ten horky vzduch hned foukat stropem skrine ven.
Pavel Boček (4169)|15.7.2008 18:49
[SIZE="1"]IMHO bude mnohem lepší Accelero, ale jak chceš...a dost už OT :)[/SIZE]