Dobrý den mám dotaz bude vylepšovat pc konkrétně lepší grafikou ATI 4850 nebo 70 ale asi 50 pač tak bohatej nejsem:)
SESTAVA: procesor: AMD Athlon 5000+EE box
RAM: 1+1G Kingstom
!!!ZDROJ!!! : Fotron 400w ??? bude stačit?
pak 2xHDD,1CD-dvd ...
grafika :ATI 4850(70)
Bude stačit teda 400w zdroj?asi ne když jsme se tak dival na forum .
Nic neni taktovanyho ani nehodlam taktovat akorát vylepšovat.
díky moc za rady jsme začátečník tak se nezlobte kdybych něco napsal blbě:(
Popřípade jakej zroj by jste mně doporučily? max 1700kc
dík za rady
SESTAVA: procesor: AMD Athlon 5000+EE box
RAM: 1+1G Kingstom
!!!ZDROJ!!! : Fotron 400w ??? bude stačit?
pak 2xHDD,1CD-dvd ...
grafika :ATI 4850(70)
Bude stačit teda 400w zdroj?asi ne když jsme se tak dival na forum .
Nic neni taktovanyho ani nehodlam taktovat akorát vylepšovat.
díky moc za rady jsme začátečník tak se nezlobte kdybych něco napsal blbě:(
Popřípade jakej zroj by jste mně doporučily? max 1700kc
dík za rady
Tak zdroj by stačiť mal, Fortron je taký základ medzi zdrojmi, ale pri 4870 by som už kúpil nejaký lepší napr. Corsair XV450 alebo Enermax 82+Pro 425W
a nebo můžeš pouvažovat o zdroji Corsair HX520 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale je asi o 300 nad tvým limitem... na druhou stranu si myslím že jsou to dobře investované 3 stovky
ale je asi o 300 nad tvým limitem... na druhou stranu si myslím že jsou to dobře investované 3 stovky
Pro info kalkulacka ;)
http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
[QUOTE=Klingacikx;138982]Len sa nezľakni ak ti tá kalkulačka vyhodí vysoké hodnoty, dosť to nadhodnocuje.[/QUOTE]
Presne tak - nadhodnucuje. Ale aspon se Ti nestane, ze to pak ten zdroj neutahne ;)
Presne tak - nadhodnucuje. Ale aspon se Ti nestane, ze to pak ten zdroj neutahne ;)
Pokud máš 1700CZK, tak si imho ještě 300CZK přidej a kup si vážně rovnou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], souhlas s Janeks :thumb
Jinak za sebe ti můžu doporučit na HD4850 ber [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a na HD4870 už výše zmiňovaný [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Akorát mám takové menší dilema... Když se podíváte na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], tak ten má pro napájení grafiky dva PCIex konektory (6pin a dokonce 6+2!!!), přitom [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] má jen jeden 6pin PCIex konektor pro napájení grafiky. Ten 425W Enermax dokonce ATi uznává/certifikuje pro napájení dokonce i HD4870. Ale o VX450 se přímo ATi nijak nezmiňuje.
Z toho mi logicky vyplývá otázka - co si o tom mám myslet :notsure
Buď jsou Enermaxy tak kvalitní, nebo je ATi vědomě/nevědomě podceňuje. Naproti Corsairy jsou pro ATi buď tak nekvalitní, nebo raději doporučuje ty silnější verze (HX520 už v certifikaci samo figuruje). Neříkejte mi, že je takový propastný rozdíl ve výkonu takových zdrojů PRO+425 vs. VX450. Ještě připomenu, že HD4850 má jeden přídavný 6pin a HD4870 má dva 6pin konektory. Možná je to kapku OT, ale možná ani ne, když se sám zadavatel rozhoduje mezi HD4850 a HD4870, potažmo mezi různými zdroji.
Jinak moje stanovisko zůstává stejné, raději si koupím silnější zdroj a mám pokoj :cool:, ono taky se nedá všemu na internetu věřit, že ;)
Jinak za sebe ti můžu doporučit na HD4850 ber [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a na HD4870 už výše zmiňovaný [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Akorát mám takové menší dilema... Když se podíváte na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], tak ten má pro napájení grafiky dva PCIex konektory (6pin a dokonce 6+2!!!), přitom [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] má jen jeden 6pin PCIex konektor pro napájení grafiky. Ten 425W Enermax dokonce ATi uznává/certifikuje pro napájení dokonce i HD4870. Ale o VX450 se přímo ATi nijak nezmiňuje.
Z toho mi logicky vyplývá otázka - co si o tom mám myslet :notsure
Buď jsou Enermaxy tak kvalitní, nebo je ATi vědomě/nevědomě podceňuje. Naproti Corsairy jsou pro ATi buď tak nekvalitní, nebo raději doporučuje ty silnější verze (HX520 už v certifikaci samo figuruje). Neříkejte mi, že je takový propastný rozdíl ve výkonu takových zdrojů PRO+425 vs. VX450. Ještě připomenu, že HD4850 má jeden přídavný 6pin a HD4870 má dva 6pin konektory. Možná je to kapku OT, ale možná ani ne, když se sám zadavatel rozhoduje mezi HD4850 a HD4870, potažmo mezi různými zdroji.
Jinak moje stanovisko zůstává stejné, raději si koupím silnější zdroj a mám pokoj :cool:, ono taky se nedá všemu na internetu věřit, že ;)
tech 400w bude stacit urcite, ja na 410w chieftec mival amd athlon 32bit na 2250mhz (oc z 1800mhz), 1bg ram, 6600gt, 4xhdd, 2x dvd, tv karta, sata pci karta, satelitni kartu a zvukovku + 2x12 cm fan a vsechno slapalo, zalezi na tobe co s tim pc chcel delat do budoucna aby se ti nestalo ze najednou stacit nebude
400W fortron by to mel zvladnout bez probelmu, otazka je jak je stary... co je to presne za model?
jestli rok stary GLN tak tam rovnou hod 4850 a neres to, jestli tri roky jety model s horsi ucinosti uvazoval bych o novym...
jestli rok stary GLN tak tam rovnou hod 4850 a neres to, jestli tri roky jety model s horsi ucinosti uvazoval bych o novym...
Nebo pokud je to nedejbože licenčně dělaný EC nebo některá z těch nových, zatím pochybných (neznámých) řad [SIZE="1"](mechu ? ;))[/SIZE] Tak se mrkni, co to je vlastně za model...
skus a uvidis, utahnout by to mel, nechtej videt co utahne 400w (cpu amd ath 2,2+ na 1,8ghz, oc na 2,240ghz, 1gb ram, gf 6600 gt, 4x disk, 2x dvd, 3x pci karta (sata, satelit, zvukovka) a 2 x 12cm fan, na 410w chieftecu)
[QUOTE=cejny;146286]skus a uvidis, utahnout by to mel, nechtej videt co utahne 400w (cpu amd ath 2,2+ na 1,8ghz, oc na 2,240ghz, 1gb ram, gf 6600 gt, 4x disk, 2x dvd, 3x pci karta (sata, satelit, zvukovka) a 2 x 12cm fan, na 410w chieftecu)[/QUOTE]
jedna vec je rozdychat a druha byt dlouhodobe rockstable provozuschopny a nic nespalit...
seasonic 400W OEM utahl C2Q a 2x X1950... (mam pocit ze i OC CPU na 3GHz, ale nevim presne. uz je to nejakou dobu. je to tu nekde na foru, withman a jeho test 1950 CF) - to ale neznamena ze by ten zdroj byl nasdseny ze na tom nekdo bude nonstop nekolik mesicu parit crysis
jedna vec je rozdychat a druha byt dlouhodobe rockstable provozuschopny a nic nespalit...
seasonic 400W OEM utahl C2Q a 2x X1950... (mam pocit ze i OC CPU na 3GHz, ale nevim presne. uz je to nejakou dobu. je to tu nekde na foru, withman a jeho test 1950 CF) - to ale neznamena ze by ten zdroj byl nasdseny ze na tom nekdo bude nonstop nekolik mesicu parit crysis
[QUOTE=mech13;146317]jedna vec je rozdychat a druha byt dlouhodobe rockstable provozuschopny a nic nespalit...
seasonic 400W OEM utahl C2Q a 2x X1950... (mam pocit ze i OC CPU na 3GHz, ale nevim presne. uz je to nejakou dobu. je to tu nekde na foru, withman a jeho test 1950 CF) - to ale neznamena ze by ten zdroj byl nasdseny ze na tom nekdo bude nonstop nekolik mesicu parit crysis[/QUOTE]
ja vim ze z toho nemusi byt nadsene, ale prijde me ze ma slusne zdroj a ta jeho sestava snad neni zas tak zrava aby musel kupovat 500W,. je teda pravda ze mam 700w
PC: cpu E6750/3,8 GHz, chladič SCYTHE SCINF-1000 Mugen, deska Gigabite P35-ds4, ram 2x1 GB Adata 1024 Mhz, Gainward 8800GT 512MB DDR3 GS, 4x HDD, DVD, zdroj Forton EPSILON FX700-GLN, zvukovka SB Creative X-Fi Elite Pro, sat karta skystar HD
seasonic 400W OEM utahl C2Q a 2x X1950... (mam pocit ze i OC CPU na 3GHz, ale nevim presne. uz je to nejakou dobu. je to tu nekde na foru, withman a jeho test 1950 CF) - to ale neznamena ze by ten zdroj byl nasdseny ze na tom nekdo bude nonstop nekolik mesicu parit crysis[/QUOTE]
ja vim ze z toho nemusi byt nadsene, ale prijde me ze ma slusne zdroj a ta jeho sestava snad neni zas tak zrava aby musel kupovat 500W,. je teda pravda ze mam 700w
PC: cpu E6750/3,8 GHz, chladič SCYTHE SCINF-1000 Mugen, deska Gigabite P35-ds4, ram 2x1 GB Adata 1024 Mhz, Gainward 8800GT 512MB DDR3 GS, 4x HDD, DVD, zdroj Forton EPSILON FX700-GLN, zvukovka SB Creative X-Fi Elite Pro, sat karta skystar HD