Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD MyBook Essential 500GB - problémy při kopírování

blackskull (5)|4.7.2008 21:56
Mám doma tento disk tejden. A když kopíruju z nebo na WD větší množství dat tak se mi pravidelně sekne celý PC a následuje restart. Je jedno jestli to jsou 700MB videa nebo 6GB ISO. Když táhnu soubory do cca 5GB tak v pohodě, ale víc GB se tak po 10GB sekne. Takže tahat 200GB videí wrestlingu je celkem na dlouho, když u toho musím sedět a dávat kopírovat max. těch 5GB. Napadlo mě ještě přehřívání v těch vedrech. Zkusil jsem nový ovladače desky a nic. Reinstal systému jsem nezkoušel a ani nebudu (hodně dat). Ještě zkusím odstranit oddíl a znova naformátovat NTFS. Pak už jen reklamace. Ale tahat sem tam 350GB dat se záseky je paráda. Neměl někdo podobný problém , že by mne navedl. PC WIN XP Pro SP3, Athlon XP2600+ Barton, deska DFI AD77, X1950GT. 160GB Passport funguje bez problémů. Díky
Withman (1337)|4.7.2008 22:03
Tak zrovna tento disk jsem měl teď na stole a kopíroval jsem na něj větší množství dat a překvapila mě jedna zajímavost. Na první PC (BE-2300, Gigabyte 780G, 2GB RAM, 320GB HDD) se data kopírovala přes USB rychlostí max. 10MB/sec...ať byl zapojen v předním či zadním USB.

Na druhém PC (Q6600, 4GB, P35-DS4) se v předním USB dostal na rychlost 19MB/sec.

Tak kde je chyba.? :notsure

P.S.: Sorry za OT
skawagon (104)|4.7.2008 22:57
Mám Premium Essential, (obsahuje navíc E-sata) a rozhodně bych jej v létě nedoporučil dlouhodobě zatěžřovat, teplota stoupá až ke 40°C takže je to spíš na grilování. Na druhou stranu nemyslím, že by na to u WD nějak extrémně dbali a řekl bych že nějakou "teplotní ochranu" ten disk nemá... Tvůj problém může být možná také v CPU - USB má určité nároky na procesor, tak se může přehřát ten... (Jaký máš chladič?) Prvně bych vyzkoušel zkopírovat pár desítek giga dat u kámoše, jestli to udělá taky....
kane.shw (1231)|4.7.2008 23:15
[QUOTE=blackskull;139027]Mám doma tento disk tejden...[/QUOTE]

A co takhle zkusit ten disk na jiném počítači nejlépe s nějakým novějším hardwarem, než letět někam s reklamačkou... teprve až budeš vědět, že je to opravdu diskem bych ho dal reklamovat.

Bez urážky;), ale viděl bych to spíše na problém ve tvém PC než v tom disku. Neříkám, že nový disk se nemůže pokazit, ale možná bude zlobit výkon tvého PC při dlouhodobějším kopírování velkého objemu dat :notsure
blackskull (5)|4.7.2008 23:34
[QUOTE=kane.shw;139048]A co takhle zkusit ten disk na jiném počítači nejlépe s nějakým novějším hardwarem, než letět někam s reklamačkou... teprve až budeš vědět, že je to opravdu diskem bych ho dal reklamovat.

Bez urážky;), ale viděl bych to spíše na problém ve tvém PC než v tom disku. Neříkám, že nový disk se nemůže pokazit, ale možná bude zlobit výkon tvého PC při dlouhodobějším kopírování velkého objemu dat :notsure[/QUOTE]

Samozřejmě jsem zkoušel i na dvou jiných PC (jen jsem to nenapsal). Na C2D ten samý problém, X2 to jelo. Jen se divím, že na WD Passport 160GB mi stejný objem dat jde udělat drag&drop a jede třeba 100GB v kuse, ale jen když je 500GB odpojenej z USB (jiný USB porty jsem taky zkoušel). Teplota procesoru při kopírování max. 55 st. (pohoda) dle Everestu.
kane.shw (1231)|4.7.2008 23:41
hmm... divný, tak to potom opravdu asi reklamovat, tohle přece nemůže být normální.

Zrovna tohle jsou případy, kdy to těm klukům (a možná i holkám :notsure) na reklamačním vůbec nezávidím :D
Encore1106 (424)|9.7.2008 21:33
Pokud máš možnost, tak ho zkus postavit do průvanu (zapojit před něj nějaký větráček, ať fouká skrz tu mřížku dovnitř).
Já ho mam doma, kromě toho že slušně topí, si na něj nemůžu stěžovat. Kámoš ho měl taky, ale při kopírování většího množství dat se mu seknul (jenom disk, počítač běžel dál). Musel se vždycky vytáhnout ze zásuvky, pak zapojit a zase jel... Kámoš to vyřešil reklamací a koupil si místo toho nějakej Thermaltake rámeček...

Edit: Koukám, že už pár dnů staré téma :(
blackskull (5)|10.7.2008 14:10
Děkuji všem. Disk se asi fakt přehříval. Protože trochu drnčel na stole, dal jsem pod něj podložku od myši. Tak jsem jí nechal, ale disk jsem hodil naležato. Od tý doby funguje v pohodě, je to není tak efektní.