ahoj, nevite nekdo, jak je pripojen ventilator ve zdroji Fortron Epsilon FX600-80 600W ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) ??? potreboval bych vedet jestli je tam klasicky 3-pin konektor nebo jestli je to natvrdo napajene... diky
Fortron GLN má 2 pinový konektor, myslím že to bude podobné. Ale není problém tam připojit jiný větrák, jestli ti jde o tohle.
[QUOTE=johny__g;139937]Fortron GLN má 2 pinový konektor, myslím že to bude podobné. Ale není problém tam připojit jiný větrák, jestli ti jde o tohle.[/QUOTE]
no, potrebuju tam dat jinej vetrak (ten puvodni je strasne hlucnej) ale ten ma 3pin konektor... tak nevim jak to udelat
no, potrebuju tam dat jinej vetrak (ten puvodni je strasne hlucnej) ale ten ma 3pin konektor... tak nevim jak to udelat
[QUOTE=tomas.f1;139939]no, potrebuju tam dat jinej vetrak (ten puvodni je strasne hlucnej) ale ten ma 3pin konektor... tak nevim jak to udelat[/QUOTE]
pokud jseš aspoň minimálně schopnej s pájkou,tak to není problém připájet si na původní konektor ve zdroji.
Já to řeším tak ,že vyvedu klasickej 3pin od ventilátoru ze zdroje ven,pichnu na desku a můžu tak větrák i regulovat: )
pokud jseš aspoň minimálně schopnej s pájkou,tak to není problém připájet si na původní konektor ve zdroji.
Já to řeším tak ,že vyvedu klasickej 3pin od ventilátoru ze zdroje ven,pichnu na desku a můžu tak větrák i regulovat: )
[QUOTE=crasher.km;139941]pokud jseš aspoň minimálně schopnej s pájkou,tak to není problém připájet si na původní konektor ve zdroji.
Já to řeším tak ,že vyvedu klasickej 3pin od ventilátoru ze zdroje ven,pichnu na desku a můžu tak větrák i regulovat: )[/QUOTE]
jj, vytahnout kabl ven bude asi idealni... chci ticho:)
Já to řeším tak ,že vyvedu klasickej 3pin od ventilátoru ze zdroje ven,pichnu na desku a můžu tak větrák i regulovat: )[/QUOTE]
jj, vytahnout kabl ven bude asi idealni... chci ticho:)
Buď jak radí crasher.km nebo jednoduše vem původní větrák, ucvakni konektor, to samé s tím novým a napájej. Nápověda: černý drát z konektoru patří na černý drát k větráku, červený ... ale na to přijdeš už sám. ;) Ten žlutý u větráku nech být, ten je na monitoring otáček.
EDIT: tady najdeš návod i s obrázky. Pozor, link vede na jeden málo známý blog "toho o kom se nemluví". :D
EDIT: tady najdeš návod i s obrázky. Pozor, link vede na jeden málo známý blog "toho o kom se nemluví". :D
[QUOTE=johny__g;139943]Buď jak radí crasher.km nebo jednoduše vem původní větrák, ucvakni konektor, to samé s tím novým a napájej. Nápověda: černý drát z konektoru patří na černý drát k větráku, červený ... ale na to přijdeš už sám. ;) Ten žlutý u větráku nech být, ten je na monitoring otáček.
EDIT: tady najdeš návod i s obrázky. Pozor, link vede na jeden málo známý blog "toho o kom se nemluví". :D[/QUOTE]
cernej drat na cernej? fakt? :D pajet to nechci, chci to vytahnout ven aby to nejelo na max otacky... jak jsem psal, chci ticho:) jen mi bylo blby to proste ustipnout ten puvodni, tak me zajimalo jestli to je odpojitelnej konektor... kdyz uz mam prijit o zaruku tak at vim do ceho du:)
BTW: stranky toho o kom se nemluvi uz nejakou dobu nejdou:) (aspon ne me)
EDIT: tady najdeš návod i s obrázky. Pozor, link vede na jeden málo známý blog "toho o kom se nemluví". :D[/QUOTE]
cernej drat na cernej? fakt? :D pajet to nechci, chci to vytahnout ven aby to nejelo na max otacky... jak jsem psal, chci ticho:) jen mi bylo blby to proste ustipnout ten puvodni, tak me zajimalo jestli to je odpojitelnej konektor... kdyz uz mam prijit o zaruku tak at vim do ceho du:)
BTW: stranky toho o kom se nemluvi uz nejakou dobu nejdou:) (aspon ne me)
[size="1"]Opravdu se omlouvám za OT, ale už jsi uvažoval o prodeji tvého stávajícího a koupi nového zdroje? Možná by to vyšlo o nějakou stokorunu dráž (no možná ani ne :notsure), ale zas by jsi to měl nové, se zárukou atd...
Je to jen otázka - no flame ;)[/size]
Je to jen otázka - no flame ;)[/size]
[QUOTE=tomas.f1;139966]cernej drat na cernej? fakt? :D pajet to nechci, chci to vytahnout ven aby to nejelo na max otacky... jak jsem psal, chci ticho:) jen mi bylo blby to proste ustipnout ten puvodni, tak me zajimalo jestli to je odpojitelnej konektor... kdyz uz mam prijit o zaruku tak at vim do ceho du:)
BTW: stranky toho o kom se nemluvi uz nejakou dobu nejdou:) (aspon ne me)[/QUOTE]
Ono by to na max. otáčky nejelo, ten zdroj si to reguluje. Ale jestli máš náhradní větrák s dost dlouhým kablíkem tak je to nejjednodušší řešení. Jen nesmíš ten větrák zapomenout zapojit! Jestli zdroj nemá pečeť, tak o záruku nepřijdeš, starý větrák si schováš a v případě reklamace dáš zpět.
BTW: stranky toho o kom se nemluvi uz nejakou dobu nejdou:) (aspon ne me)[/QUOTE]
Ono by to na max. otáčky nejelo, ten zdroj si to reguluje. Ale jestli máš náhradní větrák s dost dlouhým kablíkem tak je to nejjednodušší řešení. Jen nesmíš ten větrák zapomenout zapojit! Jestli zdroj nemá pečeť, tak o záruku nepřijdeš, starý větrák si schováš a v případě reklamace dáš zpět.
[QUOTE=johny__g;139977]Ono by to na max. otáčky nejelo, ten zdroj si to reguluje. Ale jestli máš náhradní větrák s dost dlouhým kablíkem tak je to nejjednodušší řešení. Jen nesmíš ten větrák zapomenout zapojit! Jestli zdroj nemá pečeť, tak o záruku nepřijdeš, starý větrák si schováš a v případě reklamace dáš zpět.[/QUOTE]
pecet ma, ale to nejak poresim:) když se šikovně nahřeje tak by měla jit dolu... doufam... mam v casu ten kram na regulaci otacek s jednim volnym 4pin konektorem, tak ho tam dam a bude klid:)
pecet ma, ale to nejak poresim:) když se šikovně nahřeje tak by měla jit dolu... doufam... mam v casu ten kram na regulaci otacek s jednim volnym 4pin konektorem, tak ho tam dam a bude klid:)
[QUOTE=kane.shw;139971][size="1"]Opravdu se omlouvám za OT, ale už jsi uvažoval o prodeji tvého stávajícího a koupi nového zdroje? Možná by to vyšlo o nějakou stokorunu dráž (no možná ani ne :notsure), ale zas by jsi to měl nové, se zárukou atd...
Je to jen otázka - no flame ;)[/size][/QUOTE]
uvazoval a zamitl jsem to:) zdroj bych prodal o litr min nez jsem ho v lednu kupoval a novej by me stal dalsi peto navic.... to to radsi risknu a dam tam za 150 vetrak:)
Je to jen otázka - no flame ;)[/size][/QUOTE]
uvazoval a zamitl jsem to:) zdroj bych prodal o litr min nez jsem ho v lednu kupoval a novej by me stal dalsi peto navic.... to to radsi risknu a dam tam za 150 vetrak:)