[QUOTE=Salamander;169649]kup si lepsi chladic ...
Freezer 64 Pro ?
nebo zkus aspon zcheckovat tepl. pastu, jestli je dobre rozetrena, jestli se toci vetrak a tak ...[/QUOTE]
Freezer 64 pro asi ne já mám AM2, vetrak se toči a chladi ale asi málo a pastu nevim ta asi stejnak moc nepomáhá.
Freezer 64 Pro ?
nebo zkus aspon zcheckovat tepl. pastu, jestli je dobre rozetrena, jestli se toci vetrak a tak ...[/QUOTE]
Freezer 64 pro asi ne já mám AM2, vetrak se toči a chladi ale asi málo a pastu nevim ta asi stejnak moc nepomáhá.
[QUOTE=ICEBOSS;169690]mozne priciny:
spatne nasazeny chladic, nezapojeny vetrak na CPU, opravdu spatne vetrana skrin (coz se ukazuje vsouvistlosti s novou grafikou jako pravdepodobna moznost), overvoltovany CPU[/QUOTE]
Presne tak, nejdriv zkus jestli se ti vubec toci ventilator na chladici CPU. Jestli je dobre nasazeny jsi myslim uz zkontroloval. A ano ten obyvakovy vetrak ti muze docasne pomoci, sundej bocnici a nasmeruj ho do PC.
spatne nasazeny chladic, nezapojeny vetrak na CPU, opravdu spatne vetrana skrin (coz se ukazuje vsouvistlosti s novou grafikou jako pravdepodobna moznost), overvoltovany CPU[/QUOTE]
Presne tak, nejdriv zkus jestli se ti vubec toci ventilator na chladici CPU. Jestli je dobre nasazeny jsi myslim uz zkontroloval. A ano ten obyvakovy vetrak ti muze docasne pomoci, sundej bocnici a nasmeruj ho do PC.
freezer 64 pro je s AM2 kompatibilni... sockety uz dlouho nelame. tahle feature byla davno odstranena.
Otazka je, co se vlastne prehriva...
Otazka je, co se vlastne prehriva...
Nemohl jsi drbnout do chladice, kdyz uz byla pasta zapecena? treba jak jsi tam daval tu grafickou kartu?
[QUOTE=HiLow;169698]Presne tak, nejdriv zkus jestli se ti vubec toci ventilator na chladici CPU. Jestli je dobre nasazeny jsi myslim uz zkontroloval. A ano ten obyvakovy vetrak ti muze docasne pomoci, sundej bocnici a nasmeruj ho do PC.[/QUOTE]
Jo jo vetrak je spravne nasazeny, ventilátor se točí. S tím Freezrem si to rozmyslim a asi do toho půjdu, zatím to budu chladit tím větrákem :)
[QUOTE=mstejska;169706]Nemohl jsi drbnout do chladice, kdyz uz byla pasta zapecena? treba jak jsi tam daval tu grafickou kartu?[/QUOTE]
Myslim že ne. Dneska už se mi do toho nechce ale zítra pořádně zkontroluju tu pastu jestli tam nějaká vůbec je.
Jo jo vetrak je spravne nasazeny, ventilátor se točí. S tím Freezrem si to rozmyslim a asi do toho půjdu, zatím to budu chladit tím větrákem :)
[QUOTE=mstejska;169706]Nemohl jsi drbnout do chladice, kdyz uz byla pasta zapecena? treba jak jsi tam daval tu grafickou kartu?[/QUOTE]
Myslim že ne. Dneska už se mi do toho nechce ale zítra pořádně zkontroluju tu pastu jestli tam nějaká vůbec je.
[QUOTE=ICEBOSS;169718]neni normalni, aby melo AMD 5000+ 100°C ani s BOXEM. hod sem fotku vnitrku tve skrine.[/QUOTE]
5200+ To mi povídej.Komplet nebo jenom procesor?
5200+ To mi povídej.Komplet nebo jenom procesor?
[QUOTE=Jimbo440;169721]Komplet nebo jenom procesor?[/QUOTE]
Fotku, z ktere je jasne, jak je nasazeny chladic. A vice fotek by neskodilo - z ruznych uhlu.
Fotku, z ktere je jasne, jak je nasazeny chladic. A vice fotek by neskodilo - z ruznych uhlu.
Tohle se mi stalo u athlona XP 1800+. Po spusteni PC se roztocil vetrak a pak se vypnul. Teplota stoupala asi k 70. Pak se vetrak zase roztocil a srazil teplotu dolu. podruhe vystoupala teplota o kousek vys nad 70 a vetrak to zase razil dolu. a tak to pokracovalo az melo cpu asi 100. smula byla ze vetrak byl rizeny nejakou termosondou primo v chladici. a kdyz jsem odpojil ten orig vetrak na chladici a dal tam 120mm 12V tak uz bylo pozde PC nenabehlo.
athlon XP1800+... socket A... nebyl tam tech chladic dany "naopak", takze visel na zubu toho socketu? To jsem uz videl mockrat :-)
foto jak rekl hilow.
foto jak rekl hilow.
[QUOTE=HiLow;169726]Fotku, z ktere je jasne, jak je nasazeny chladic. A vice fotek by neskodilo - z ruznych uhlu.[/QUOTE]
Tak to se omlouvám ale dneska už na to nemám. Zítra to sem hned nahodim, doufám že mi budete nápomocní. Díky
P.S: jedna jednoduchá rychlo fotka [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tak to se omlouvám ale dneska už na to nemám. Zítra to sem hned nahodim, doufám že mi budete nápomocní. Díky
P.S: jedna jednoduchá rychlo fotka [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Z toho fota je jenom jasne, ze mas BOX chladic a strasnej neporadek v kabelech. Ty kabely zkus trosku uklidit, i kdyz ti to moc ted neprida. Uvidime zitra s dalsim fotem z jineho uhlu. Jinak z tohohle to vypada v pohode.
chladic vypada nasazeny dobre. je to zebro horky, kdyz na nej sahnes? 100° bude pekelne horky.
stejne bych ten chladic sundal, jestli tam na necem nevisi, ocistil a podmazl ho novou pastou...
kabely si trosku uklid, ale 100°C na CPU ti to neudela :-)
stejne bych ten chladic sundal, jestli tam na necem nevisi, ocistil a podmazl ho novou pastou...
kabely si trosku uklid, ale 100°C na CPU ti to neudela :-)
Ta GPU vypadá jednoslotově. Outtake chybí (když nepočítám zdroj). Intake s otazníkem. Možná to nebude úplně hlavní, ale řekl bych, že chladíš procesor teplým vzduchem od GPU.
Napiš typ karty a změř, kolik topí.
Napiš typ karty a změř, kolik topí.
1. Zkus dat ramku do vedlejsiho slotu (DDRII_1)
2. Pak mrkni do biosu a nastav Vcore podle cpu (5200+ Brisbane ma tusim 1.35v, kdyztak je to napsany na krabici) - proste vypni automatiku...
3. Sahni na ten chladic jestli je teply (v tvym pripade by mel byt spis horky) , jestli je studenej tak ho sundej, ocisti, premazni pastou (treba i obyc silikonovou za par kacek) a nasad zpet.
4. Urcite dopln skrin o outtake fan...
Odkud vede ten SATA kabl? Nebo ze by nakej optickej klam?
Jinak teplota 5700+ s boxem by nemela jit pres 50 stupnu ve vetrany bedne...
2. Pak mrkni do biosu a nastav Vcore podle cpu (5200+ Brisbane ma tusim 1.35v, kdyztak je to napsany na krabici) - proste vypni automatiku...
3. Sahni na ten chladic jestli je teply (v tvym pripade by mel byt spis horky) , jestli je studenej tak ho sundej, ocisti, premazni pastou (treba i obyc silikonovou za par kacek) a nasad zpet.
4. Urcite dopln skrin o outtake fan...
Odkud vede ten SATA kabl? Nebo ze by nakej optickej klam?
Jinak teplota 5700+ s boxem by nemela jit pres 50 stupnu ve vetrany bedne...