Chtěl bych se zeptat jak propojit v siti jednu tiskarnu mezi dva počitače tiskárna je na jednom počitači naistalova a chsi ji sprovoznit na druhym přes síť mám win xp můžete někdo poradit dikec
Melo by stacit zapnout sdileni tiskarny na tom pc, kde je nainstalovana...nemam ted po ruce xp, takze nevim zda cesta bude presne: ovladaci panely -> tiskarny -> pravy klik na tiskarnu -> vlastnosti -> sdileni -> zapnes sdileni a zadas sitovy nazev tiskarny -> pouzit /ok.
Na druhem pc das pridat novou tiskarnu, v pruvodci si zadas ze se jedna o sitovou tiskarnu a bud zadas rovnou sitovy nazev nebo das tlacitko vyhledat...
Na druhem pc das pridat novou tiskarnu, v pruvodci si zadas ze se jedna o sitovou tiskarnu a bud zadas rovnou sitovy nazev nebo das tlacitko vyhledat...
přesně takle jsem to dělal ale nefunguje mi to a jak mám zadat cestu k té tiskarně kde ju zistim přesně pokud je to možné?
[QUOTE=phenix.com;141294]přesně takle jsem to dělal ale nefunguje mi to a jak mám zadat cestu k té tiskarně kde ju zistim přesně pokud je to možné?[/QUOTE]
Nejlepší je, okolní počítače, najít si ten počítač s tiskárnou, rozklepnout a přetáhnout ikonu tiskárny k sobě , vyzve tě to k zadání ovladačů a hotovo.
Předpokládám že máš obě mašiny se stejými IP rozsahem
případně vypnuté firewaly ...
Nejlepší je, okolní počítače, najít si ten počítač s tiskárnou, rozklepnout a přetáhnout ikonu tiskárny k sobě , vyzve tě to k zadání ovladačů a hotovo.
Předpokládám že máš obě mašiny se stejými IP rozsahem
případně vypnuté firewaly ...
Pokud Ti ten pocitac nejde najit, tak muzes zkusit misto jeho jmena zadat jeho ipadresu
(tu zjistis kdyz kliknes pravym na sitove pripojeni, zvolis status a na zalozce support - cesky to bude asi podpora)
.
(tu zjistis kdyz kliknes pravym na sitove pripojeni, zvolis status a na zalozce support - cesky to bude asi podpora)
.