SATAII 3gb na 1.5gb?
Zdravim poradte my ktore disky sa daju takto prekonfigurovat mam zakladnu dosku ASUS P4P800-X a ona podporuje iba prenos 1.5 gb tak mam strach aby som nekupil disk a on my nesiel.Velikost by som chcel 320 gb.
[QUOTE=Richmond;141424]sata 2 = sata 1 kompatibilni[/QUOTE]
No to nie je celkom pravda. Pokiaľ radič nepodporuje SATA 3Gb/s musíš HDD prepnúť do módu SATA 1,5Gb/s.
Niektoré disky sa prepínajú pomocou jumpera, na niektoré musíš použiť utilitu od výrobcu. Prakticky každý novší typ hdd sa dá prepnúť do SATA1,5Gb/s módu.
No to nie je celkom pravda. Pokiaľ radič nepodporuje SATA 3Gb/s musíš HDD prepnúť do módu SATA 1,5Gb/s.
Niektoré disky sa prepínajú pomocou jumpera, na niektoré musíš použiť utilitu od výrobcu. Prakticky každý novší typ hdd sa dá prepnúť do SATA1,5Gb/s módu.
o utilite slysim poprve - je vubec mozne prepnout disk pomoci utility kdyz mi mi ho nepodari napr. "chytnout" biosem? :notsure
edit: s tou kompatibilitou to bylo mysleno ze sata2 je (chcete-li mela by) zpetne kompatibilni se sata1 - je to stejny jako ata133 / ata100. to ze disk nebude umet napr. ncq nebo pojede pomaleji (teoreticky) je vec jina, nicmene logicka a proto jsem se o ni nezminoval.
edit: s tou kompatibilitou to bylo mysleno ze sata2 je (chcete-li mela by) zpetne kompatibilni se sata1 - je to stejny jako ata133 / ata100. to ze disk nebude umet napr. ncq nebo pojede pomaleji (teoreticky) je vec jina, nicmene logicka a proto jsem se o ni nezminoval.
[QUOTE=Richmond;141424]sata 2 = sata 1 kompatibilni[/QUOTE]
Platí to až na několik málo vyjímek (nejčastěji se tento problém vyskytuje u northbridge VIA VT8237, který se dával na Socket A desky KT600 KT880 a který některé SATA2 disky bez přepnutí na SATA1 vůbec nevidí ).
U Vaší desky s northbridgem ICH5 budou fungovat vsechny disky bez problémů.
Platí to až na několik málo vyjímek (nejčastěji se tento problém vyskytuje u northbridge VIA VT8237, který se dával na Socket A desky KT600 KT880 a který některé SATA2 disky bez přepnutí na SATA1 vůbec nevidí ).
U Vaší desky s northbridgem ICH5 budou fungovat vsechny disky bez problémů.
Dik za rady tak som sa rozhodol pre tento-Seagate Barracuda 7200.11 3.5" 320GB ST3320613AS tak dufam ze pofici.
"Pofici" ale je to hroznej disk. Nedoporucuji!
Kup [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (jedna plotna = vysoký výkon a nízká hlučnost a spotřeba) !
Kup [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (jedna plotna = vysoký výkon a nízká hlučnost a spotřeba) !
take muzu vrele doporucit samsunga! alternativou je jeste jednoplotnovy wd, ale ten je o chloupek hlucnejsi
edit: samsung ma na sobe jumpery na prepinani sata1
edit: samsung ma na sobe jumpery na prepinani sata1