Jméno tazatele: Lenny
Znění dotazu:
Potřebuji notebook na práci s fotkami, hlavně Photoshop a Illustrator. Dělám design, takže možná časem i nějaké 3D aplikace. Měl by nahradit 2 už nefunkční pevné PC.
Důležitá je pro mě mobilita-tzn. max 15" (budu mít externí monitor) a co nejnižší hmotnost.
Pevný disk není pro až tak rozhodující, protože taky počítám s externím.
Chtěla bych nějakou spolehlivou značku, měl by vydržet 4 roky s tím, že ho budu asi dost často převážet.
Cenový limit je 28 000
Docela se mi zamlouvaly HP Pavilion special edition ... nevím ale který ... dostupné jsou (6780 a 6898) ....
Líbí se mi i VAIO CR31S/W .Má trochu horší parametry-nevím,jestli je to pro moje účely dostačující...ale je malé a mí přátelé si ho docela chválí..
Můžete mi poradit, co z toho je lepší volba, případně nějakou jinou alternativu?
Nevíte třeba o nějakém solidním Dell v téhle cenové kategorii?
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Znění dotazu:
Potřebuji notebook na práci s fotkami, hlavně Photoshop a Illustrator. Dělám design, takže možná časem i nějaké 3D aplikace. Měl by nahradit 2 už nefunkční pevné PC.
Důležitá je pro mě mobilita-tzn. max 15" (budu mít externí monitor) a co nejnižší hmotnost.
Pevný disk není pro až tak rozhodující, protože taky počítám s externím.
Chtěla bych nějakou spolehlivou značku, měl by vydržet 4 roky s tím, že ho budu asi dost často převážet.
Cenový limit je 28 000
Docela se mi zamlouvaly HP Pavilion special edition ... nevím ale který ... dostupné jsou (6780 a 6898) ....
Líbí se mi i VAIO CR31S/W .Má trochu horší parametry-nevím,jestli je to pro moje účely dostačující...ale je malé a mí přátelé si ho docela chválí..
Můžete mi poradit, co z toho je lepší volba, případně nějakou jinou alternativu?
Nevíte třeba o nějakém solidním Dell v téhle cenové kategorii?
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Já bych vzal [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].Pokud by ti přišlo málo RAM tak se dají za málo peněz dokoupit a ještě ti zbyde na pořádny příslušenství(batoh nebo brašna,kvalizní myš) atd.
no,na mladou fashion designerku je to to trochu usedlá krabice...
nerada bych si dělala negativní reklamu ;-)...
chybí mi tam info o váze...budu to tahat do školy,takže je to pro mě docela podstatné.
Původně jsem chtěla Dell XPS 1530,ale bohužel to není v mých finančních možnostech
Dívala jsem se na Inspirony,ale vesměs mají všechny integrovanou grafiku,co?
nerada bych si dělala negativní reklamu ;-)...
chybí mi tam info o váze...budu to tahat do školy,takže je to pro mě docela podstatné.
Původně jsem chtěla Dell XPS 1530,ale bohužel to není v mých finančních možnostech
Dívala jsem se na Inspirony,ale vesměs mají všechny integrovanou grafiku,co?
Dell Inspiron bude ideální. Int. grafika pro tvoje potřeby naprosto stačí. Navíc jsou Inspirony i v několika barevných vyvedeních. :thumb
takže když budu hodně konkrétní :-)
http://www.helko.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=35456
http://www.helko.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=32917
http://www.helko.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=34824
co z toho je nejlepší?
http://www.helko.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=35456
http://www.helko.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=32917
http://www.helko.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=34824
co z toho je nejlepší?
Co tahle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]???Hodně slušně vybavená,vzhed snad taky neurazí,váha 2.7 kg.......
O Toshibách nevím vůbec nic,ale nějak k té značce nemám důvěru..chtěla bych něco spolehlivého,protože si nemůžu dovolit ten notebook za 2 roky vyhodit,tak jako musela vyhodit moje kamarádka Fujitsu,který byl úplně na odpis..
Pokud jde o HP,tak jsem se tu dočetla,že mají poměrně solidní konstrukci a že se tam platí spíš za kvalitu...ale ověřené to nemám.Máte s tím někdo osobní zkušenosti?Jaký je servis a tak?
Na Vaio jsem slyšela zatím jenom chválu,ale jak je to se spolehlivostí a servisem,to taky nevím...
Ty Inspirony jsou fajn,ale opravdu nechápu filozofii značky-udělat notebook designem pro slečny,ale s váhou 3,45 kg..to už je na mě opravdu hodně.
Pokud jde o HP,tak jsem se tu dočetla,že mají poměrně solidní konstrukci a že se tam platí spíš za kvalitu...ale ověřené to nemám.Máte s tím někdo osobní zkušenosti?Jaký je servis a tak?
Na Vaio jsem slyšela zatím jenom chválu,ale jak je to se spolehlivostí a servisem,to taky nevím...
Ty Inspirony jsou fajn,ale opravdu nechápu filozofii značky-udělat notebook designem pro slečny,ale s váhou 3,45 kg..to už je na mě opravdu hodně.
Ještě takový dotaz....myslíte,že by do tohohle VAIO šla přidat paměť (aspoň na 3GB?)
2GB je prý na Visty dost málo...
Sony VAIO CR31S/W, Intel Core 2 DuoT8100, 2x1024MB, 160GB, 14.1" TFT WXGA 1280x800, ATI X2300, DVDRW/RAM, Vista Premium
Procesor a systémová sběrnice:
- Procesor Intel® Core™ 2 Duo T8100 (2,1 GHz, 3MB L2 Cache, FSB 800MHz), podporuje technologii Enhanced Intel SpeedStep®
Chipset:
- Mobile Intel® PM965 Express
Operační paměť:
- 2x 1024MB DDR2 SDRAM 667 MHz
Záleží prý na základové desce, procesoru a OS atd...jestli to bude pracovat a nebo tu kapacitu nevyužije i když ji tam přidám...
2GB je prý na Visty dost málo...
Sony VAIO CR31S/W, Intel Core 2 DuoT8100, 2x1024MB, 160GB, 14.1" TFT WXGA 1280x800, ATI X2300, DVDRW/RAM, Vista Premium
Procesor a systémová sběrnice:
- Procesor Intel® Core™ 2 Duo T8100 (2,1 GHz, 3MB L2 Cache, FSB 800MHz), podporuje technologii Enhanced Intel SpeedStep®
Chipset:
- Mobile Intel® PM965 Express
Operační paměť:
- 2x 1024MB DDR2 SDRAM 667 MHz
Záleží prý na základové desce, procesoru a OS atd...jestli to bude pracovat a nebo tu kapacitu nevyužije i když ji tam přidám...
Pokud tam budeš mít Visty tak čím víc pamětí tim lépe.2GB je pro mě na Vistu minimum.Dej sem odkaz přímo na ten notebook,kapacitu povolených pamětí by měl mít v popisu,nebo v popisu u výrobce na ofic. stránkách.
V popisu jsem to nenašla :-( ...a nebo nevim co mám hledat
http://www.barbone.cz/index.asp?stiid=70845&strsort=&str=0&tit=SONY%20VAIO%20CR31SW%20141''T81002GB160GBx2300%20DVD%B1RWWLBTCAMVHP
http://www.barbone.cz/index.asp?stiid=70845&strsort=&str=0&tit=SONY%20VAIO%20CR31SW%20141''T81002GB160GBx2300%20DVD%B1RWWLBTCAMVHP
Toshiba - Japonsko. Kvalitka srovnatelná s Dell nikoli s HP Pavilion (Jdi do nějakého Datartu a vyzkoušej si je oba dva - možná ti přijde povedenější Pavilion ale osbně si myslím, že T. Satelitle na tom je líp) A konkrétně tento kus je skutečně dobře vybaven. U DELL, konkrétně toho na který si sama odkazovala bych zase zvážil výhodu NBD - když se ti pokazí zavoláš do servisu a hned další den je u tebe technik který ho dá do kupy... Ještě k tomu jsou u něj 3 roky této skvělé záruky, což je myslím taky plus. Pokud jde o výkon bral bych ale Toshibu. HP je fajn, ale myslím, že za to nestojí. Spolužačka vlastní Pavilion, a spolužák ten "profi" HP a kvalita je myslím neodpovídajcí ceně vzhledem ke kvalitě konkurence. A co takhle zkusit ještě IBM/Lenovo?
----------------------------------------
Edit: To VAIO (resp. chipset Mobile Intel® PM965 Express) dokáže adresovat až 4GB RAM, tj. Určitě se dá jeden gigový modul vyměnit - při dnešních cenách ram to jistě nebude ani příliš drahý zákrok.
----------------------------------------
Edit: To VAIO (resp. chipset Mobile Intel® PM965 Express) dokáže adresovat až 4GB RAM, tj. Určitě se dá jeden gigový modul vyměnit - při dnešních cenách ram to jistě nebude ani příliš drahý zákrok.
Lenovo jsou prý super,ale myslím,že by tomu nepomohl ani balík polepových folií :-)
VAIO versus Lenovo je něco jako Porsche versus tank ..pokud jde o design..pokud jde o výkon,je to nepochybně naopak :-(
Když jsem viděla vedle sebe Dell XPS a HP ,tak nebylo co řešit...jenže když si k XPS připočítám myš,externí HDD a pouzdro,tak jsem na 36 000 a na to opravdu nemám...no a Inspirony jsou sice designově uspokojivé,cenově dost nízko,ale těžké ..ve srovnání s VAIO je to 1 kg rozdíl....no a když se dívám na ty parametry,tak jsou asi o kategorii níž,než jsem měla v úmyslu..když potřebuju notebook s perspektivou životnosti 4 roky,tak se mi to zdá fakt dost slabé.
Co je mi platné,že budu mít 3 roky skvělý servis,když už první týden mi bude jasné,že je pro mě moc pomalý...
potřebovala bych něco mezi XPS a Inspiron
VAIO versus Lenovo je něco jako Porsche versus tank ..pokud jde o design..pokud jde o výkon,je to nepochybně naopak :-(
Když jsem viděla vedle sebe Dell XPS a HP ,tak nebylo co řešit...jenže když si k XPS připočítám myš,externí HDD a pouzdro,tak jsem na 36 000 a na to opravdu nemám...no a Inspirony jsou sice designově uspokojivé,cenově dost nízko,ale těžké ..ve srovnání s VAIO je to 1 kg rozdíl....no a když se dívám na ty parametry,tak jsou asi o kategorii níž,než jsem měla v úmyslu..když potřebuju notebook s perspektivou životnosti 4 roky,tak se mi to zdá fakt dost slabé.
Co je mi platné,že budu mít 3 roky skvělý servis,když už první týden mi bude jasné,že je pro mě moc pomalý...
potřebovala bych něco mezi XPS a Inspiron