Jméno tazatele: neowhiterabbit
Znění dotazu:
Při spuštění PC nenaskočí monitor, svítí ihned oranžová neblikající kontrolka na monitoru, PC dle harddisku nabíhá, ale přes vyzkoušení DVI i analog výstupu graf.karty je kontrolka stále oranžová, při vysunutí konektoru z graf.karty se objeví hláška "no signal", při opětovném zasunutí opět oranžová "neblikající" kontrolka
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Windows XP, intel 3 GHZ, motherboard Intel s vypn.integrovanou grafickou kartou, 1GB DDR2, grafika - GeForce 7600 256MB
Znění dotazu:
Při spuštění PC nenaskočí monitor, svítí ihned oranžová neblikající kontrolka na monitoru, PC dle harddisku nabíhá, ale přes vyzkoušení DVI i analog výstupu graf.karty je kontrolka stále oranžová, při vysunutí konektoru z graf.karty se objeví hláška "no signal", při opětovném zasunutí opět oranžová "neblikající" kontrolka
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Windows XP, intel 3 GHZ, motherboard Intel s vypn.integrovanou grafickou kartou, 1GB DDR2, grafika - GeForce 7600 256MB
Jaký je tam zdroj (značka, výkon) ? Začalo to dělat z ničeho nic ?
Zkus resetovat CMOS (je tam na to jumper, přehodíš z 2-3 na 1-2 a po chvíli zase zpátky nebo vyndáš baterku a vrátíš, obojí s vypnutým zdrojem), pokud nepomůže rozebrat, vyčistit PC a složit. Zpřeházet paměti, zkusit jen s jednou. Zkusit vydělat VGA ve slotu a rozjet s tou v desce.
Zkus resetovat CMOS (je tam na to jumper, přehodíš z 2-3 na 1-2 a po chvíli zase zpátky nebo vyndáš baterku a vrátíš, obojí s vypnutým zdrojem), pokud nepomůže rozebrat, vyčistit PC a složit. Zpřeházet paměti, zkusit jen s jednou. Zkusit vydělat VGA ve slotu a rozjet s tou v desce.
Jak psal PB, jen bych nejdriv zkusil odpojit GK a vyzkouset tu integrovanou, pokud to nepomuze, Clear CMOS a pokud ani to nepomuze, tak nakonec vse rozebrat, vycistit a opet slozit.
Podobný problém sem řešil nedávno v práci. Jenže mě se to nerozběhlo ani z integrovane grafiky, asi byla v biosu natvrdo nastavená přídavná. Doteď vpodstatě nevim v čem byl problém, ale po delši chvili bez šťavy se to spravilo samo. Asi stačilo jen "resetovat" zdroj.
[QUOTE=HiLow;145665]Jak psal PB, jen bych nejdriv zkusil odpojit GK a vyzkouset tu integrovanou, pokud to nepomuze, Clear CMOS a pokud ani to nepomuze, tak nakonec vse rozebrat, vycistit a opet slozit.[/QUOTE]
Ješziě bych integrovanou grafiku zkontroloval jestli je povolena v BIOSU
Ješziě bych integrovanou grafiku zkontroloval jestli je povolena v BIOSU
[quote=astec;145748]Ješziě bych integrovanou grafiku zkontroloval jestli je povolena v BIOSU[/quote]
To je celkem jasny, ale kdyz se mu monitor nezapne, tak je to blby. Ale na novejsich deskach si BIOS sam zjisti, ze nema dedikovanou grafiku a spusti integrovanou. V opacnem pripade prichazi na radu Clear CMOS.
To je celkem jasny, ale kdyz se mu monitor nezapne, tak je to blby. Ale na novejsich deskach si BIOS sam zjisti, ze nema dedikovanou grafiku a spusti integrovanou. V opacnem pripade prichazi na radu Clear CMOS.
Já vím že je to málo pravděpodobný ale stejnej problem měl kámoš s compem tak sem odpojil mechaniky a disky, furt stejný vyndal sem ramky a už to jel a dostal sem se do biosu ramku sem přendal do vedlejšího slotu a jelo to
takže vyndej ramky a skus jestli to najede
takže vyndej ramky a skus jestli to najede
Proč se opakujete ? Napsal jsem reset CMOS jako první. Tím se zapne integrovaná VGA (defaultní stav), akorát může být vypnuta v přítomnosti karty ve slotu. Proto jsem napsal zkusit ji vytáhnout. O pohrání s paměťmi jsem také napsal. [SIZE="1"]Jó není nad trochu PH :stupid[/SIZE] Co počkat, jak to dopadne, než se pořád opakovat :idea