Zdravim,
mam propojen pc a ntb pres sitovej kabel.
v pc mam nastavenou IP a masku klasicky:
192.168.0.1
255.255.255.0
a v ntb mam:
192.168.0.2
255.255.255.0
ale pocitace se navzajem nevidi Sad
na pc mam XPP a na ntb Vista Business
muze mi nekdo poradit jak vytvorit sit mezi temito zarizenimi?
mam propojen pc a ntb pres sitovej kabel.
v pc mam nastavenou IP a masku klasicky:
192.168.0.1
255.255.255.0
a v ntb mam:
192.168.0.2
255.255.255.0
ale pocitace se navzajem nevidi Sad
na pc mam XPP a na ntb Vista Business
muze mi nekdo poradit jak vytvorit sit mezi temito zarizenimi?
co znamena ze se nevidi? chodi ti sdileni? pingnout nejdou vubec?
zkus neco nasdilet a pak hodit do nakyho cmd v commander \\nazev_pc\nazevsdileny_slozky jestli se tam dostanes
ja osobne v XP musim "mistnich zabezpeceni" povolovat ucet hosta (guest) a zkontrolovat jestli mu neni odepren pristup do site, tak to zkus zkouknout
zkus neco nasdilet a pak hodit do nakyho cmd v commander \\nazev_pc\nazevsdileny_slozky jestli se tam dostanes
ja osobne v XP musim "mistnich zabezpeceni" povolovat ucet hosta (guest) a zkontrolovat jestli mu neni odepren pristup do site, tak to zkus zkouknout
Zkus pokud neprojdou pingy, vypnout firewal, ( no nemusí být vypnut, stačí dát připojeni do vyjimek) Pozor na antiviry - ty mají také firewal)
jeste sem taky slysel neco o tom ze visty maj takovejch moznosti ze se tam da i nastavit ve ktery siti bude pc viditelny a ve ktery ne...ja visty zatim nemam a ani nechci,asi tak jako sem nechtel XP pred Sp 2 :)
Křížený kabel prý není zapotřebí pokud to umí síťové karty (nemám to prakticky vyzkoušené takže bych na to nespoléhal). Vista vs XP není problém. Doma mi to fungovalo Vista B a XP.
jinak když mi něco nefunguje na síti tak "ping 192.168.1.3" do příkazové řádky (dosadit dle sítě).
jinak když mi něco nefunguje na síti tak "ping 192.168.1.3" do příkazové řádky (dosadit dle sítě).
Prakticky všechny dnešní síťovky si se špatnym (ať kříženym či nekříženym) kabelem poraděj. V tom problém určitě nebude.
uz sem to vyresil ;) sem to skusil pres integorvanou sitovku, kde sem mel predtim net (takze sem to vymenil) a vali mi oboje...
dostanu se z visty na XP, ale naopak ne... neni to zase takovej problem ale rad bych to vyresil :(:)
dostanu se z visty na XP, ale naopak ne... neni to zase takovej problem ale rad bych to vyresil :(:)
A mně se to taky nedařilo, ale už je to vyřešeno. Musíš přidělit práva pro sdílení a zároveň práva pro přístup k NTFS. Jinak se do sdílené složky stejně nedostaneš.
[QUOTE=Logout;146251]Prakticky všechny dnešní síťovky si se špatnym (ať kříženym či nekříženym) kabelem poraděj. V tom problém určitě nebude.[/QUOTE]
Počkej, počkej, to myslíš tak že když propojím dvě PC nekříženým kabelem, tak si to síťovky přeberou a komunikace bude fungovat?
Počkej, počkej, to myslíš tak že když propojím dvě PC nekříženým kabelem, tak si to síťovky přeberou a komunikace bude fungovat?
Jo, přesně tak. Stačí ab y to uměla jedna (zařídí se), a narazit na síťovku která to neumí je IMHO už rarita.
[quote=Prochy_;146340]uz sem to vyresil ;) sem to skusil pres integorvanou sitovku, kde sem mel predtim net (takze sem to vymenil) a vali mi oboje...
dostanu se z visty na XP, ale naopak ne... neni to zase takovej problem ale rad bych to vyresil :(:)[/quote]
Musi mit povoleny NetBios nad protokolem TCP/IP. (Vlastnosti protokolu TCP/IP)
dostanu se z visty na XP, ale naopak ne... neni to zase takovej problem ale rad bych to vyresil :(:)[/quote]
Musi mit povoleny NetBios nad protokolem TCP/IP. (Vlastnosti protokolu TCP/IP)