Jméno tazatele: Mates
Znění dotazu:
Zdravím všechny,
hodlám si kupovat PC, které chci provozovat jako server. Tzn. nebudu k němu mít připojený monitor, ovládat ho budu pouze přes síť. A mám dilema, zda potřebuju k takovému PC grafickou kartu. Zda bez ní vůbec rozjedu systém, abych se k PC mohl připojit a ovládat přes síť.
Dík za pomoc
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Znění dotazu:
Zdravím všechny,
hodlám si kupovat PC, které chci provozovat jako server. Tzn. nebudu k němu mít připojený monitor, ovládat ho budu pouze přes síť. A mám dilema, zda potřebuju k takovému PC grafickou kartu. Zda bez ní vůbec rozjedu systém, abych se k PC mohl připojit a ovládat přes síť.
Dík za pomoc
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Osobně si myslím,že tam GK mít musíš, aby jsi vůbec mohl nainstalovat OS. Poté těžko říct.Ale myslím si,že PC se bez GK nerozběhne (těžko říct , nikdy jsem to nezkoušel :) ) .Není problém koupit desku alespoň s integrovanou GK a mít jistotu. Investice je to minimální. Monitor pak samozřejmně být připojený nemusí. Tedy můj názor..
Jasně na nainstalování to být musí, to si taky myslím. To bych si vypůjčil grafiku z jiného PC. Ale právě na ten provoz jestli je to potřeba. Pokud nedostanu jednoznačnou odpověď, tak radši pro jistotu koupím desku s integrovanou grafikou. Ale už mám desku vybranou (po dlouhém vybírání) a ta ji nemá a musel bych vybírat jinou...
Tak tam dej nějakou starou PCI kartu (ATi Rage II, S3 apod.), pro instalování systému stačí, spotřeba +- nic, cena je za "děkuji".
[QUOTE=Neregistrovaný;148241]Jasně na nainstalování to být musí, to si taky myslím. To bych si vypůjčil grafiku z jiného PC. Ale právě na ten provoz jestli je to potřeba. Pokud nedostanu jednoznačnou odpověď, tak radši pro jistotu koupím desku s integrovanou grafikou. Ale už mám desku vybranou (po dlouhém vybírání) a ta ji nemá a musel bych vybírat jinou...[/QUOTE]
Pokud budeš kupovat serverovou desku tak ta většinou integrovanou grafiku má. Pokud chceš dělat server na desktopové desce a najdeš nějakou vyhovující s integrovanou grafikou, nebo vrazíš pár stovek do nějakýho ležáku - podle mne neprohloupíš - může se hodit a usnadnit případnou opravu. (třeba flash nového biosu)
Jinak by to mohlo jet i bez grafiky - musel by jsi v biosu vypnout "halt on errors" - nevím to na 100% - taky jsem nezkoušel.
Pokud budeš kupovat serverovou desku tak ta většinou integrovanou grafiku má. Pokud chceš dělat server na desktopové desce a najdeš nějakou vyhovující s integrovanou grafikou, nebo vrazíš pár stovek do nějakýho ležáku - podle mne neprohloupíš - může se hodit a usnadnit případnou opravu. (třeba flash nového biosu)
Jinak by to mohlo jet i bez grafiky - musel by jsi v biosu vypnout "halt on errors" - nevím to na 100% - taky jsem nezkoušel.
Tak díky za všechny rady. Koupím si k tomu ještě nějakou gráfku teda. Je fakt že peněz to moc nebude, a třeba najdu i nějakou ve svých starších PC... ;)