Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Skládání PC na živnosťák, co je potřeba splňovat?

Milis (6)|6.8.2008 09:45
Nikde se nemohu dočíst odpovědi, tak se ptám, je zde někdo, kdo má zkušenosti, či přímo tuto výdělečnou činnost provozuje a poradí?

Konkrétně:

1. Například pokud budu někomu dělat cokoliv, pravděpodobně vždy budu mít kontakt a adresu. Je potřeba se někam zaregistrovat či něco splnit, či stačí jen uvést klauzuli, že s osobními údaji zacházím dle příslušného zákona a chovat se podle toho?

2. Ve firmě, kde se skládají PC se každé složené PC přeměří přístrojem REVEX 51 na izolační odpor a unikající proud. K sestavě se pak napíše že sestava vyhovuje normě dle ČSN 331610 (myslím). Jenže to je stroj za 20k. Nemůžu se dopátrat, zda je toto měření opravdu nutné? V případě například požáru bych se pak mohl odvolat, že PC byl elektricky v pořádku, pokud bych ho měl změřeé, nebo by šla odpovědnost na mně jako prodejce?

3. ve světle výše zmíněného mně napadá, zda jsou ještě další věci tohoto charakteru potřeba a pátrám a pátrám, co by to mohlo být. Mám rád vše podle pravidel. No a prostě se dopátrat nemůžu, tak jsem doufal, že tady jistě nějací živnostníci jsou.

Psal jsem dotaz na Živnostenský úřad a na ČOI, a dověděl jsem se... nic. Pročetl jsem ty zákony a byl ještě více zmaten:confused:

ČOI:
[quote]ve věci skládání PC sestav sdělujeme, že práva a povinnosti, které tyto výrobky uvádějí na trh nebo distribuují, popřípadě uvádějí do provozu jsou upraveny zákonem č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky v platném znění a podmínky pro uvedení výrobků na trh nebo do provozu zahrnující postupy a úkony, které musí být splněny při posuzování shody jejich vlastností se stanovenými technickými požadavky jsou upraveny v Nařízení vlády č.17/2003 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na elektrická zařízení nízkého napětí a v Nařízení vlády č. 616/2006 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na výrobky z hlediska jejich elektromagnetické kompatibility. [/quote]

ŽÚ napsal také jen

[quote]Jedná se o živnost řemeslnou Výroba, instalace a opravy elektronických zařízení. K získání tohoto oprávnění je nutno prokázat odbornou způsobilost, ve Vašem případě doložením maturitního vysvědčení a dokladem o vykonání dvouleté praxe v oboru. Pokud nesplňujete zákonem stanovenou kvalifikaci, můžete živnost provozovat prostřednictvím odpovědného zástupce, který musí splňovat všeobecné i zvláštní podmínky provozování živnosti.[/quote]

Zná to někdo, dělá to někdo, poradí někdo??? Díky