Čím se léčíte po tahu?
Tak co? Jaké jsou vaše recepty? Já většinou jogurt, nebo nějaké jogurtové mléko. V druhém případě uvařím 0,5l vody s masoxem a trochou sádla a ve třetím dobře vychlazenou 12ku.:p Každopádně vždy vypiju šumivý mulťák abych doplnil vitamíny.
[QUOTE=mech13;150035]...nebo kdyz piju tak piju tak, abych se rano nemusel lecit;)[/QUOTE]
To máš recht. Ono taky záleží jak ti sedne.:)
To máš recht. Ono taky záleží jak ti sedne.:)
nejlepší je ráno si udělat vaječnou omeletu a opražit si šunku,protože tuk rozbourává alkohol :) k tomu kotel kafe a hektolitry vody:) nejlépe rajec mateřídouška :)
No já skoro ničím, takže jsem vždycky k nepoužití. Snažím se jíst a hodně pít, ale né vždy to pomáhá. Jednou jsem byl tak na šrot, že jsem nemohl sníst jídlo a pořádně se napít. Pokaždé když jsem to udělal, tak jsem se šel vyblejt...no a to bylo v práci...moc hrozný. :D
Příští víkend jedu na jednu chlastací akcičku, tak přemýšlím, že si koupím antiethanol 07. Má někdo zkušenost.?
Příští víkend jedu na jednu chlastací akcičku, tak přemýšlím, že si koupím antiethanol 07. Má někdo zkušenost.?
[QUOTE=Withman;150059]
Příští víkend jedu na jednu chlastací akcičku, tak přemýšlím, že si koupím antiethanol 07. Má někdo zkušenost.?[/QUOTE]
Jezisi to mi ani nepripominej... Ono to mozna funguje, ale my to s borcema pojmuli stylem "muzem chlastat do nemoty, mame prece antiethanol!!!!" :D Dopadlo to, tak ze jsem byl nasrot tak moc, ze jsem nebyl schopen kloudne artikulovat (a to ja bezne zvladam, se mi to stalo po nekolika letech), mno a vsech 7 lidi melo dost kruty rano :D Ale aspon jsme rano mohli jist ;)
Příští víkend jedu na jednu chlastací akcičku, tak přemýšlím, že si koupím antiethanol 07. Má někdo zkušenost.?[/QUOTE]
Jezisi to mi ani nepripominej... Ono to mozna funguje, ale my to s borcema pojmuli stylem "muzem chlastat do nemoty, mame prece antiethanol!!!!" :D Dopadlo to, tak ze jsem byl nasrot tak moc, ze jsem nebyl schopen kloudne artikulovat (a to ja bezne zvladam, se mi to stalo po nekolika letech), mno a vsech 7 lidi melo dost kruty rano :D Ale aspon jsme rano mohli jist ;)
Ještě než ulehnu, vezmu si několik lžiček cukru a zapiju to 0,5l vody... někde jsem četl, že tělo po větším množství alkoholu je dehydrovaný a přes noc se spotřebuje spousta nergie, vzhledem k během chlastání načerpaný, tak jsem to zkusil řešit takhle a funguje to. Sice je to asi placebiální účinek, než cokoli jiného, ale ty rána jsou o poznání snasitelnější :-)
[QUOTE=koubis;150081]Ještě než ulehnu, vezmu si několik lžiček cukru a zapiju to 0,5l vody... někde jsem četl, že tělo po větším množství alkoholu je dehydrovaný a přes noc se spotřebuje spousta nergie, vzhledem k během chlastání načerpaný, tak jsem to zkusil řešit takhle a funguje to. Sice je to asi placebiální účinek, než cokoli jiného, ale ty rána jsou o poznání snasitelnější :-)[/QUOTE]
Není to placebo. Po cukru se člověk fakt vzpamatuje. Hlavně mozek, protože dostane glukózu. Já to třeba řeším coca-colou, ta má cukru až moc. Dobré jsou taky tablety magnesium nebo minerálka Magnesia. A jak jsem psal o tom pivu...
EDIT: Hlavně když dorazíte domů tak nejezte, tělo pak alkohol déle odbourává. Vyzkoušeno, funguje!
Není to placebo. Po cukru se člověk fakt vzpamatuje. Hlavně mozek, protože dostane glukózu. Já to třeba řeším coca-colou, ta má cukru až moc. Dobré jsou taky tablety magnesium nebo minerálka Magnesia. A jak jsem psal o tom pivu...
EDIT: Hlavně když dorazíte domů tak nejezte, tělo pak alkohol déle odbourává. Vyzkoušeno, funguje!
Docela se osvědčila prevence. Když cítím, že mám dost, tak prokládat alkohol nějakým semtexem, minerálkama, a v nejhorším před spaním vyvolat zvracení.
Souhlas s cukrem.. v mem okoli overena metoda.. rano poradny lok Kofoly, Coly apod. a clovek je za 15-30min ready.. jinak samozrejme klasika v podobe spravovaciho pivka funguje taky..
[QUOTE=Sikil79;150086]Není to placebo. Po cukru se člověk fakt vzpamatuje. Hlavně mozek, protože dostane glukózu. Já to třeba řeším coca-colou, ta má cukru až moc. Dobré jsou taky tablety magnesium nebo minerálka Magnesia. A jak jsem psal o tom pivu...[/QUOTE]
Tak tak, minerálky. Dobré to je prokládat před, během, potom nebo kdykoliv mezi tím lákem od okurek (voda, sůl, cukr, vitamíny) a od paprik (většinou tam bývá olej, což pomůže). Dobré je ještě i před tím si dát něco mastného.
Další alkohol sice pomůže od toho nejhoršího, ale zase to trvá déle se vzpamatovat a občas to na člověka udeří zase stejně, akorát později :D No pořád lepší, když jsi třeba v práci, jako Withman, že :)
Tak tak, minerálky. Dobré to je prokládat před, během, potom nebo kdykoliv mezi tím lákem od okurek (voda, sůl, cukr, vitamíny) a od paprik (většinou tam bývá olej, což pomůže). Dobré je ještě i před tím si dát něco mastného.
Další alkohol sice pomůže od toho nejhoršího, ale zase to trvá déle se vzpamatovat a občas to na člověka udeří zase stejně, akorát později :D No pořád lepší, když jsi třeba v práci, jako Withman, že :)
[QUOTE=Pavel Boček;150131]No pořád lepší, když jsi třeba v práci, jako Withman, že :)[/QUOTE]
Z toho jsem vyléčený, ale taky se někdy stane, že fakt nejde. Rači vezmu volno (pokud to jde) a nebo volám střídači jestli by mi nevyměnil. Stejně zarvu jednou za čas, takže si to raději náplánuju dopředu.:)
Z toho jsem vyléčený, ale taky se někdy stane, že fakt nejde. Rači vezmu volno (pokud to jde) a nebo volám střídači jestli by mi nevyměnil. Stejně zarvu jednou za čas, takže si to raději náplánuju dopředu.:)
hodně tekutin, nejlépe sladké (ale nvm proč, prostě tělo to chce), když to žaludek zvládne, tak něco mastného, vitaminy, acilpirin a nejlepší je se prostě pozvracet :D
Zrovna jsem todle v sobotu ráno řešil :D. Ale už dost pozdě...
Osobně se snažim co nejvíc jíst a pít. Co nejméně kyselé a ostré.
A pak čekám až to na mně přijde, položím kabel a je po všem. Takže moje rada je dojít si na záchod :-)).
Já mám kocovinu jenom když piju tvrdý nebo hodně piv za sebou, ale stačí to občas proložit matonkou a všechno je ok.
[QUOTE="Withman"]Příští víkend jedu na jednu chlastací akcičku, tak přemýšlím, že si koupím antiethanol 07. Má někdo zkušenost.?[/QUOTE]
Dali jsme si to všichni před našim maturákem. Těžko říct zda to účinkovalo, ale opravdu některý se vožrali jak dogy a vše ok a někteří stejně a druhý ráno bylo krušný. Ale na někoho to zabralo, ale je to tak trochu ruská ruleta :D.
Osobně se snažim co nejvíc jíst a pít. Co nejméně kyselé a ostré.
A pak čekám až to na mně přijde, položím kabel a je po všem. Takže moje rada je dojít si na záchod :-)).
Já mám kocovinu jenom když piju tvrdý nebo hodně piv za sebou, ale stačí to občas proložit matonkou a všechno je ok.
[QUOTE="Withman"]Příští víkend jedu na jednu chlastací akcičku, tak přemýšlím, že si koupím antiethanol 07. Má někdo zkušenost.?[/QUOTE]
Dali jsme si to všichni před našim maturákem. Těžko říct zda to účinkovalo, ale opravdu některý se vožrali jak dogy a vše ok a někteří stejně a druhý ráno bylo krušný. Ale na někoho to zabralo, ale je to tak trochu ruská ruleta :D.
během pití čehokoliv zavlažovat, protože chodíš na záchod a ztrácíš tekutiny a hlavně soli. Takže pít minerálky, nebo stačí i obyčejná voda. Po návratu domů napít se, šumivý celaskon, nebo celaskon s vápníkem, špetičku, ale skutečnš špetičku soli. Ráno horký silný přeslazený čaj, pak pít, protože hlava bolí nejvíce z nedostaku vody. Dopoledne polévku, ale ne tu ting - tjong. A jakýkoliv pohyb na čerstvém vzduchu
U mňa účinkuje staré dobré - klin sa klinom vybíja. Takže nejaké chladené, najlepšie 10° pivečko, dve, slovom päť:D
[quote=robky;150179]Takže nejaké chladené, najlepšie 10° pivečko, dve, slovom päť:D[/quote]
a do toho nejaký poldeci:D
ja to liečim tak, že ráno vyslopem pollitra čaju, niečim zajem a chytím sa nejakej roboty pri ktorej sa dobre rozkývam...
Keby som spal celý deň tak som rozbitý furt, najlepšie sa mi je rozkývať a večer spím ako dudek...
a do toho nejaký poldeci:D
ja to liečim tak, že ráno vyslopem pollitra čaju, niečim zajem a chytím sa nejakej roboty pri ktorej sa dobre rozkývam...
Keby som spal celý deň tak som rozbitý furt, najlepšie sa mi je rozkývať a večer spím ako dudek...
Prevenci - nechodim na tahy :)
Ucinnost - 100% :D
Jinak kdyz blbou dlouho do noci (treba resim random postery... coz je pitomost prvniho radu) a boli me rano hlava, tak hrozny + kavu + rohlik a je to :) A studenou sprchu, samo.
Ucinnost - 100% :D
Jinak kdyz blbou dlouho do noci (treba resim random postery... coz je pitomost prvniho radu) a boli me rano hlava, tak hrozny + kavu + rohlik a je to :) A studenou sprchu, samo.
[QUOTE=robky;150179]U mňa účinkuje staré dobré - klin sa klinom vybíja. Takže nejaké chladené, najlepšie 10° pivečko, dve, slovom päť:D[/QUOTE]
Pozor - první sice léčí ale druhé vrací do hry!
Přísun tekutin je jednoznačný, ten pomáhá. Ten jogurt je taky OK, po chlastu má člověk překyselený žaludek a jogurt to trochu napraví.
Anebo "v nejlepším přestat", to pak nemusíte řešit ranní kocovinu.
Pozor - první sice léčí ale druhé vrací do hry!
Přísun tekutin je jednoznačný, ten pomáhá. Ten jogurt je taky OK, po chlastu má člověk překyselený žaludek a jogurt to trochu napraví.
Anebo "v nejlepším přestat", to pak nemusíte řešit ranní kocovinu.
1)naučit se chlastat, aneb co komu sedne a v jakém množství, v případě potřeby během konzumace ředit nealkem, prokládat fyzickou aktivitou (tanec, přelézání hřbitovní zdi nebo svižný přesun do jiiné putyky)
2)po návratu voda, voda, voda
3)den poté - sprcha a instantní polívka
2)po návratu voda, voda, voda
3)den poté - sprcha a instantní polívka
dobrý je Dobrý Hostinec od vitany, příprava cca 5 minut,stačí míchat a máš celkem dobrý jídlo,který i celkem na kocovinu pomáhá (v řecku sme to jedli pořád :D )
Pokud to hodně přeženu a druhej den mám bolehlav ( což se až tak moc nestává ) tak si dám hrnek kávy a do půl hodiny jako by mi nic nebylo :-) Zkuste někdy, doporučuju ;-)
[QUOTE=astec;150586]Proč vlastně bolí hlava[/QUOTE]
Oprav prosím ten obrázek. Máš to asi zkopírováno z nějakého náhledu.
Tohle pak vymažte, díky.
Oprav prosím ten obrázek. Máš to asi zkopírováno z nějakého náhledu.
Tohle pak vymažte, díky.
Pár posledních akcí mi dopadlo tak, že jsem řídil buď rovnou z akce, nebo druhej den ráno, takže to jsem kalil Coca-Coly, nebo RedBully (bohužel chodíme do jednoho podniku, kde nás 0,25 Cola vyjde ze známosti na 25,-Kč, RedBull tak jako tak na 90,-, takže byby bylo lepší zahodit řidičák a jít se ztřískat:D).
Jindy to je tak, že piva a tvrdej pozdějc míchám (někdo řiká, že je to blbost, ale proložit pivka trochou (tři-čtyři za večer s kámoškou) Tequilly, nebo Turbem (stroh, hnědý cukr, víc jak dvě je sebevražda) [SIZE=2]mi nějak problém nedělá) s Colou, Bonaquou nebo zase RedBullem, případně nějaké koktejly s džusem a domu jsem zatim po svejch[SIZE=2] došel vždycky...:D[/SIZE]
[/SIZE]
Jindy to je tak, že piva a tvrdej pozdějc míchám (někdo řiká, že je to blbost, ale proložit pivka trochou (tři-čtyři za večer s kámoškou) Tequilly, nebo Turbem (stroh, hnědý cukr, víc jak dvě je sebevražda) [SIZE=2]mi nějak problém nedělá) s Colou, Bonaquou nebo zase RedBullem, případně nějaké koktejly s džusem a domu jsem zatim po svejch[SIZE=2] došel vždycky...:D[/SIZE]
[/SIZE]
[QUOTE=Encore1106;150606]a domu jsem zatim po svejch došel vždycky...:D[/QUOTE]
Niečo v štýle - položte mi ruky na zem a ja pôjdem sám :D ?
Ináč dobrá je káva s vytlačeným citrónom. S kolegom na jeho chajde si vždy počas chlastania varíme aj slepačí vývar (na ráno) - vďaka Bože za ten dar.
Niečo v štýle - položte mi ruky na zem a ja pôjdem sám :D ?
Ináč dobrá je káva s vytlačeným citrónom. S kolegom na jeho chajde si vždy počas chlastania varíme aj slepačí vývar (na ráno) - vďaka Bože za ten dar.
[QUOTE=Withman;150059]No já skoro ničím, takže jsem vždycky k nepoužití. Snažím se jíst a hodně pít, ale né vždy to pomáhá. Jednou jsem byl tak na šrot, že jsem nemohl sníst jídlo a pořádně se napít. Pokaždé když jsem to udělal, tak jsem se šel vyblejt...no a to bylo v práci...moc hrozný. :D
[/QUOTE]
Mi na toto stačí jak večer vypiju víc jak 6 piv 12°. Jediná prevence, na kterou jsem přišel, je hodně jíst večer i ráno. A v práci se mi to taky párkrát povedlo. Ale ani toto mě ještě neodradilo od pití alkoholu.
[/QUOTE]
Mi na toto stačí jak večer vypiju víc jak 6 piv 12°. Jediná prevence, na kterou jsem přišel, je hodně jíst večer i ráno. A v práci se mi to taky párkrát povedlo. Ale ani toto mě ještě neodradilo od pití alkoholu.