Ahoj už si važně nevím rady. Našel jsem návod na zvýšení otáček u Karty radeon Hd4850 přes profil v Catalystech vše jsem tak udělal ale nezdá se mi že by se otáčky zvýšily teplota při hraní se mi vyšplhala až na 100stupńu.. Co dělám špatně pora´dte mi prosím nebo je i jyný způsob zvýšení těch proklatých otáček přes atitool nebo rivu to nejde tto už vím. Budu rád za každou radu děkuji.
No nejlepší možnost by byla kdybys koupil novej pořádnej chladič např: accelero s1 bo podobný
Ten větrák má náký maximum (asi kolem 2000 rpm ) a pes to už ti ta rychlost prostě víc nepude
Bo jako takovou nouzovou možnost mužeš vzít pokud se ti moc přehřívá tak vyměn teplovodivou pastu
(nemáš to taktovaný?)
Ten větrák má náký maximum (asi kolem 2000 rpm ) a pes to už ti ta rychlost prostě víc nepude
Bo jako takovou nouzovou možnost mužeš vzít pokud se ti moc přehřívá tak vyměn teplovodivou pastu
(nemáš to taktovaný?)
Zřejmě jsi postupoval podle https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/19988-nastaveni-otacek-vetraku-hd4800-series#137886.
Mohl bys zkusit ještě upravit BIOS. Na TechPowerUp je MSI BIOS s upravenou frekvencí ve 2D (snižuje teplotu když nic neděláš), pak si stáhni Radeon BIOS Editor a v něm si upravit otáčky vetilátoru.
Naflashuješ to pomocí ATiFlash z diskety nebo bootovacího Flash disku nebo CD. Syntaxe je
atiflash -f -p 0 nazev_biosu.rom (může být .bin)
Doporučení je ještě původní BIOS uložit, pro jistotu...
atiflash -s 0 backup.rom
Pokud na to máš kuráž, v příloze je v archivu mnou modifikovaný BIOS :) 20 % na 69 °C až 100 % na 95 °C.
Mohl bys zkusit ještě upravit BIOS. Na TechPowerUp je MSI BIOS s upravenou frekvencí ve 2D (snižuje teplotu když nic neděláš), pak si stáhni Radeon BIOS Editor a v něm si upravit otáčky vetilátoru.
Naflashuješ to pomocí ATiFlash z diskety nebo bootovacího Flash disku nebo CD. Syntaxe je
atiflash -f -p 0 nazev_biosu.rom (může být .bin)
Doporučení je ještě původní BIOS uložit, pro jistotu...
atiflash -s 0 backup.rom
Pokud na to máš kuráž, v příloze je v archivu mnou modifikovaný BIOS :) 20 % na 69 °C až 100 % na 95 °C.
Ahoj dík za radu jenže já ještě nikdy bios neflashoval.. tak z toho mám celkem strach a navíc mám ten radeon od Gigabite tak nevím jestli je dobrý nápad tam dávat bios od MSI..
No riziko to samozřejmě vždycky je...ale nebál bych se dát tam BIOS jiného výrobce, já na svou nereferenční Sapphire HD 3870 dal BIOS od HISu :) Ten stejný, jaký na své karty dávali i další tři výrobci.
Kdyby něco tak seženeš PCI kartu a můžeš to přeflashovat zpátky či kdyby to nepomohlo prostě reklamovat :) Ale nechci tě do ničeho nutit, je to na tobě :thumb
Kdyby něco tak seženeš PCI kartu a můžeš to přeflashovat zpátky či kdyby to nepomohlo prostě reklamovat :) Ale nechci tě do ničeho nutit, je to na tobě :thumb