Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZALMAN CNPS9700 LED na Intel Core 2 Duo E6750

Vesport (28)|22.8.2008 10:15
Prosim vas mam tento chladic a tento procak este to nemam zapojene takze neviem ako to je dufam ze tento chladic nebude mat problemy co na to hovorite?
grapherX (888)|22.8.2008 10:23
Chladič to zvládne bezproblémů. Někde jsem viděl ,že timto chladičem . Chladil C2Q 6600 s přetaktovním . A v pohodě. Nemáš mít proč obavy. JEdinej problém kterej může nastat ,že ti nevleze do skříně. Ale předpokládám ,že nemáš MiniTower
Vesport (28)|22.8.2008 11:24
Co je to mini tower? Vojde mi do skrine mam tuto http://www.tntrade.sk/Default.asp?cls=stoitem&stiid=7671 co na nu hovoris?
Pavel Boček (4169)|24.8.2008 13:09
Jo vejde se. Skříň vypsdá slušně, ač by mohla být z lepšího materiálu.

MiniTower je třída case, mrkni se do nějakého e-shopu :)
kody33 (51)|12.9.2008 01:27
ja mam velmi dobre skusenosti so Zalmanom. mam presne ten isty procesor a v pohode mi ho uchladi aj konstrukcne starsi Zalman 7700! a to nema ziadne Headpipe, a je asi 2 roky stary! tieto chladice su sice dost velke, ak ti to vojde do skrine, mas vyhrate! v klude mam teplotu okolo 23 stupnov a v zatazi som si este nevsimol vacsiu ako 40, takze bez problemov!

edit by speedsnail: smazány pěti a vícenásobné vykřičníky. jeden pro expresivní vyjádření zcela jistě stačí!
Vesport (28)|16.9.2008 14:01
Ano uz mam pc zapojeny asi 3 dni a parada odporucam tieto chladice;)
Boslie (13)|5.1.2009 18:45
Tento chladic mam, je to uctyhodny kousek budici respekt. Sel jsem do nej hlavne pro tichy chod a vyplatil se... I kdyz mam otacky na max, je to nejtissi vec v mem PC. Bezva je i regulator otacek.
zajdax3 (138)|5.1.2009 20:13
na max? ja ho mam taky a na max se to vazne neda provozovat, dela to silenej randal, to i GTX260 je tissi!
speedsnail (4876)|5.1.2009 20:44
No kolega Boslie má totiž zdroj xilence (který pokud vím má zmrvenou termoregulaci a jede pořád naplno) a 2 disky seagate (tradičně nejhlučnější disky na trhu) takže ten zalman může být opravdu to nejtišší. I když ta grafika má celkem slušnej chladič, řekl bych ta na tom bude s hlučností ještě lépe.

Zkus si koupit normální zdroj (enermax 425+ nebo corsair VX450) a ten chladič jako mávnutím kouzelného proutku uslyšíš :)

edit: neberte to jako hanění vašich komponent, prošel jsem zcela stejnou procedůrou. Měl jsem zato, že mám tichý zdroj a vůbec jsem o něm nevěděl. Po postupné výměně všech ostatních chladičů v PC jsem zjistil že i bez zátěže hluboce hučí a je to nejhlučnější co v PC mám.. ta hlučnost je v tomto případě velmi relativní.
zajdax3 (138)|5.1.2009 21:58
enermax mam, ten je v poho, 2 disky seagate taky, v RAID 0. Grafiku slysim pouze s chladicem na minimalni otacky, pokud jede chladic naplno pak to vsechno prehlusi. a z vlstni zkusenosti mi moje cpu Q9400 pretaktovany na 3.6GHz s napetim 1.3V uchladi i na min otacky na teplotu 40°
speedsnail (4876)|5.1.2009 22:41
Ty máš pravděpodobně jedny z mála povedených disků které Seagate vyrobil. Nové 7200.11 jednoplotnové 250Gb disky které jsou ale prodávány jako 7200.10 že?

Sám sem starší barracudu 7200.8 měnil za WD3200AAKS a je to nebe a dudy..
zajdax3 (138)|6.1.2009 06:52
Jj, mám. Nejsou skoro slyšet. Maximalne slabý susteni. Oproti terabajtu co mám jako třetí disk jsou neslysny.
Boslie (13)|13.1.2009 14:19
[QUOTE=speedsnail;202966]No kolega Boslie má totiž zdroj xilence (který pokud vím má zmrvenou termoregulaci a jede pořád naplno) a 2 disky seagate (tradičně nejhlučnější disky na trhu) takže ten zalman může být opravdu to nejtišší. I když ta grafika má celkem slušnej chladič, řekl bych ta na tom bude s hlučností ještě lépe.

Zkus si koupit normální zdroj (enermax 425+ nebo corsair VX450) a ten chladič jako mávnutím kouzelného proutku uslyšíš :)

edit: neberte to jako hanění vašich komponent, prošel jsem zcela stejnou procedůrou. Měl jsem zato, že mám tichý zdroj a vůbec jsem o něm nevěděl. Po postupné výměně všech ostatních chladičů v PC jsem zjistil že i bez zátěže hluboce hučí a je to nejhlučnější co v PC mám.. ta hlučnost je v tomto případě velmi relativní.
[/QUOTE]

Omlouvam se, spatne jsem precetl o jaky chladic jde. Ja mam uplne jiny ( jedna se o uplne jineho zaka - z jine tridy ). Co se tyce zbytku, tak nejhlucnejsi komponenta v mem PC je bocni vetrak v CASE nasledovan ventilatorem s grafiky. U disku jsem si nevsimnul zadne zvysene hlucnosti. PS. kde jsi prisel na to, ze ma xilencee zmrvenou termoregulaci?
speedsnail (4876)|13.1.2009 23:40
Rozhodně si pamatuji že zde na fóru se řešil problém se zdrojem Xilence, který byl hlučný protože ventilátor běžel stále naplno. Přes značnou snahu jsem to téma prozatím nenašel..
amrtin (68)|28.3.2009 01:20
Já ho mám na E6550@2800MHz. Bez zátěže(dle GPU-Z)44st,v biosu 37st,při zátěži 65st.Ventilátor ručně pořád skoro na minimu,při zvýšení otáček je hodně hlučný a tepl.klesne jen o pár stupňů.
nová Case 010.jpg
Dufinos (422)|28.3.2009 15:05
Páni... já osobně mám Noctua NH-U9F (vím, že je to z jiného soudku, co se tématu týče) a C2D E6600 na 3.33 GHz a i když mám nastavený "silent" mod (deska asus), tak mi v zátěži nejdou teploty víc než 53st. Nikde jsem tedy zatím nečetl srovnávací test přímo těchto dvou chladičů a asi nikde nepřečtu, páč se přeci jenom jedná o jiné kategorie, ale... Ty tvoje teploty se mi zdají docela vysoké na tak velký a dobře hodnocený chladič... Nestálo by za to, zkusit jej přepastovat?

Jinak ta hlučnost v "normal" modu musí být docela síla... 35dB... Hmmm... to bych na jednu stranu docela i přemýšlel, jestli jít do tohoto chladiče...
amrtin (68)|28.3.2009 15:54
Co se týká hlučnosti,tak po stažení otáček neni skoro vůbec slyšet(vyšší otáčky jsou zbytečné)a ty teploty?Já mám pocit,že CoreTemp kecá(zkusim něco jinýho).V biosu je 37st.Už jsem ho přepastoval a nepomohlo to. :notsure
amrtin (68)|28.3.2009 16:29
Tak tohle je zajímavý:SpeedFan ukazuje Core0 35st,core1 35st a core 45st(to je grafika :p ).Přitom CoreTemp uk. 65st!!!-bez zátěže!!! :stupid :mistake :eek:
Dufinos (422)|28.3.2009 18:54
Hmmm... já jsem to u sebe porovnával. Bios a Everest ultimate se +/- shodují v teplotách bez zátěže, takže věřím i tomu everestu, že ty teploty v zátěži budou taky sedět... Ale např. Sisoft Sandra ukazuje o cca. 4 st. více, než everest. Takže je otázka, čemu vlastně věřit...

Čumím, kolik ti to ukazuje... Zkoušel jsi, kolik ukáže CoreTemp v zátěži? Aby ti to ještě tak došlo na "vypínací teplotu" :)
amrtin (68)|29.3.2009 06:31
Právě že v zátěži CoreTemp ukazuje míň než bez,takže u mě skončil :mistake :thumbdown
Dufinos (422)|29.3.2009 12:12
zkus tu SiSoft Sandru popř. Everesta... Ty jsou podle ohlasů vesměs spolehlivé... Teoreticky by mohl být problém i přímo v CPU, ale tam měly problémy spíše první penryny (E8200, E8400), které ukazovaly opravdu velmi skreslené hodnoty... U "našich" řad (6x00 a 6x50) jsem se zatím nikde nesetkal s podobnými problémy...
KunNy (410)|29.3.2009 12:32
U mého C2D E6750 - stejné jádro Conroe i ostatní parametry kromě násobiče ukazují správně (a stejně) jak CoreTemp, tak SpeedFan tak Everest správné hodnoty. Klidně můžeš mít na CPU špatná teplotní čidla, toto ale spíše postihlo první Penryny - viz Dufinos.
amrtin (68)|29.3.2009 16:07
Sandra je moloch,kterej ukazuje šílený věci(napětí -12V jako -0,14V,atd...).Everest ukazuje na CPU 35st.a SpeedFan taky,takže CoreTemp si nerozumí s mojí deskou :notsure .Takže už sem v klidu,ta teplota se mi zdá až příliš nízká,ale měla by odpovídat mýmu hw :D :thumb .Everest a SpeedFan se shodují na všech hodnotách! :thumb :)
Dufinos (422)|29.3.2009 16:47
Tak jenom aby se právě nepletli ten everest a speed fan... A aby neukazoval dobře CoreTemp :D :D Ne, dělám si srandu... Podle mého je everest velmi povedená utilitka. Už jenom proto, že jsem snad ještě ani nečetl negativní reakci. Jen samé pozitivní a hlavně doporučení snad v každé diskuzi, která se týče "diagnostiky" HW...