pročetl jsem celé vlákno a zajímalo by mě, jestli máš v PC nějaký fan (větrák)
ideální je mít 2 - jeden na intake (vepředu) a outtake (vzadu - vyfukuje)
ideální je mít 2 - jeden na intake (vepředu) a outtake (vzadu - vyfukuje)
Nj zadnej vetrak ve skrini.
Minimuj je to co radil Raziel .. navic bych mozna jeste vymenil zdroj .. ec zdroje jsou jednak poruchove druhak smejdy .
Minimuj je to co radil Raziel .. navic bych mozna jeste vymenil zdroj .. ec zdroje jsou jednak poruchove druhak smejdy .
mám tam jen u zdroje, procu a grafiky.. jinak o žadnych nevim :-D
nějake doporučení? nejlépe odkaz.. moc se v tom neorientuji
fun větrák slyším poprvé
nějake doporučení? nejlépe odkaz.. moc se v tom neorientuji
fun větrák slyším poprvé
a pak řekni, jak to vypadá (změř a napiš)
/edit: hups, tak to dopadá, když na mě někdo mluví a snažim se něco napsat :D
ta skříň podporuje jeden 120mm a jeden 92mm - kup ty větráky, co jsou níže
/edit: hups, tak to dopadá, když na mě někdo mluví a snažim se něco napsat :D
ta skříň podporuje jeden 120mm a jeden 92mm - kup ty větráky, co jsou níže
[quote=Razi3L;158361]/edit: 120mm ne, tvoje skříň podporuje jen 80mm[/quote]
Jestli je to ta skrin co hazel dean tak dopredu muze dat 120 a dozadu 92 nebo 80
Jestli je to ta skrin co hazel dean tak dopredu muze dat 120 a dozadu 92 nebo 80
Mírně OT: tu sestavu jsi kupovaj vcelku? Psal jsi, že tam máš zdroj Fortron 450W a na fotce je EC 550W. Tak mě napadá, jestli s tebou nevy***ali...:notsure
BTW, ty perforace, na který maj přijít větráky, jsou šílený, ty si říkaj o odstranění. I když ten na čele stejně nebude mít moc odkud brát. Abych ti to vysvětlil, jde o to, aby fan na čele natáhl chladný vzduch zvenku ke komponentám a ten byl potom vytlačen ven tím fanem vzadu.
BTW, ty perforace, na který maj přijít větráky, jsou šílený, ty si říkaj o odstranění. I když ten na čele stejně nebude mít moc odkud brát. Abych ti to vysvětlil, jde o to, aby fan na čele natáhl chladný vzduch zvenku ke komponentám a ten byl potom vytlačen ven tím fanem vzadu.
nevim kam bych je měl umístit.. vzadu je mřížka, ale vpředu nic... akorat na te bočnici co mam odmontovanou
mezi těma zdrojema je nějaky veliky rozdil?
perforací máš na mysli co?
mezi těma zdrojema je nějaky veliky rozdil?
perforací máš na mysli co?
[quote=UmbertoArmani;158371]nevim kam bych je měl umístit.. vzadu je mřížka, ale vpředu nic... akorat na te bočnici co mam odmontovanou[/quote]
Přímo pod harddiskem. Akorát tam bude spíš jen vířit vzduch, IMHO nemá odkud brát.
Přímo pod harddiskem. Akorát tam bude spíš jen vířit vzduch, IMHO nemá odkud brát.
[quote=UmbertoArmani;158373]mezi těma zdrojema je nějaky veliky rozdil?[/quote]
Hlavně v účinnosti a použitých součástkách. EC se na těch 550W IMHO nedostane. Po zahřátí, při výkonu na hraně už nemusí stíhat rovnoměrně krmit tu GPU. Ale na to jsou tu jiní odborníci.
[quote=UmbertoArmani;158374]perforací máš na mysli co?[/quote]
Děrovaný plech.
Hlavně v účinnosti a použitých součástkách. EC se na těch 550W IMHO nedostane. Po zahřátí, při výkonu na hraně už nemusí stíhat rovnoměrně krmit tu GPU. Ale na to jsou tu jiní odborníci.
[quote=UmbertoArmani;158374]perforací máš na mysli co?[/quote]
Děrovaný plech.
[quote=UmbertoArmani;158376]už to vidim, ale tam je z venku kryt, kde je tlačitko na zapnuti pc[/quote]
O tom jsem právě mluvil. Tyhle skříně jsou, co se chlazení týče, na dvě věci...
O tom jsem právě mluvil. Tyhle skříně jsou, co se chlazení týče, na dvě věci...
ten zdroj dám v řešení...
ale co teda se skříní? mám si pořídit jinou? (akorat nevim jak to přemontuju, abych s tim neudělal)
ale co teda se skříní? mám si pořídit jinou? (akorat nevim jak to přemontuju, abych s tim neudělal)
[quote=UmbertoArmani;158385]ten zdroj dám v řešení...
ale co teda se skříní? mám si pořídit jinou? (akorat nevim jak to přemontuju, abych s tim neudělal)[/quote]
Zdroj...Jestli můžeš, kup rovnou nový, kvalitní. Je to jedna z nejdůležitějších komponent. Dovolil bych si navrhnout Corsair ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) nebo Enermax ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]).
Skříně... Podívej se sem: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/22670-jakou-skrin.
Je to hlavně o penězích. Pokud jde o stavbu, resp. přestavbu počítače, viz www.svethardware.cz/svuj-pocitac-si-postavim-sam/23615
ale co teda se skříní? mám si pořídit jinou? (akorat nevim jak to přemontuju, abych s tim neudělal)[/quote]
Zdroj...Jestli můžeš, kup rovnou nový, kvalitní. Je to jedna z nejdůležitějších komponent. Dovolil bych si navrhnout Corsair ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) nebo Enermax ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]).
Skříně... Podívej se sem: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/22670-jakou-skrin.
Je to hlavně o penězích. Pokud jde o stavbu, resp. přestavbu počítače, viz www.svethardware.cz/svuj-pocitac-si-postavim-sam/23615
Skříň je fakt blbě vyřešená, není odkud brát vzduch a vzhledem k nepropustnýmu děrování zadního otvoru není ani kudma vyhánět ten teplý. Buď by potřebovala upravit (minimálně vyřezat zadní mřížku a osadit do té pozice ventilátor), ale já bych radši vzal Yeong Yang Cetus YY-5601, za svoji cenu geniální kousek s dobře řešeným chlazením v základu.
Dál zdroj - EC550 s tvojí sestavou je předurčený k rychlému konci, ještě když se mu tak přitápí, je jen otázka času kdy odejde a otázka štěstí kolik komponent vezme sebou do křemíkového nebe. Nejlevnější co může tvoji sestavu bezpečně utáhnout je Corsair VX450, já bych ale radši vzal Enermax 82+ 525W (jestli MODU s odnímatelnými kabely nebo trochu levnější PRO je na tobě) nebo Corsair TX650.
Dál zdroj - EC550 s tvojí sestavou je předurčený k rychlému konci, ještě když se mu tak přitápí, je jen otázka času kdy odejde a otázka štěstí kolik komponent vezme sebou do křemíkového nebe. Nejlevnější co může tvoji sestavu bezpečně utáhnout je Corsair VX450, já bych ale radši vzal Enermax 82+ 525W (jestli MODU s odnímatelnými kabely nebo trochu levnější PRO je na tobě) nebo Corsair TX650.
Mno, abych pravdu rek, myslim ze mas problem spis tou grafarnou.. Me kdyz se u L2 prehral procak (pusteno nekolik oken najednou), tak se mi sekl zvuk, problikla modra obrazovka a sel sem do restartu. Kdyz se ti takhle rozhodi obraz, nebo meni barvy, je to vetsinou grafarnou..