Prodává se někde prodloužení 8mi pinového napájení MB? Kabel od zdroje mi tam teď dosáhne jen tak tak a mám strach, že když přidám nějaký masivnější chladič na grafiku, tak už to nevyjde.
Hledal jsem po různých shopech, ale nikde jsem takový kabel nenašel :(
Hledal jsem po různých shopech, ale nikde jsem takový kabel nenašel :(
Pokud jsi aspoň trochu zručný, máš doma pájku, cín, kalafunu, kus drátu, štípačky a smršťovací bužírku tak to zvládneš sám. A pokud neni zdroj v záruce... Dráty cvakneš, kousek odizoluješ nožíkem, pocínuješ všechny konce, přetáhneš smršťovačku, nastavíš o potřebný kus, spájíš dohromady, přetáhneš bužírky přes spájené místa a pomocí nejlépe horkovzdušné pistole stáhneš, popřípadě zapalovačem....
co jsem se díval, tak jsem taky nic nenašel...
co jsem se díval, tak jsem taky nic nenašel...
[QUOTE=Zoidik;159530]Pokud jsi aspoň trochu zručný, máš doma pájku, cín, kalafunu, kus drátu, štípačky a smršťovací bužírku tak to zvládneš sám. A pokud neni zdroj v záruce... Dráty cvakneš, kousek odizoluješ nožíkem, pocínuješ všechny konce, přetáhneš smršťovačku, nastavíš o potřebný kus, spájíš dohromady, přetáhneš bužírky přes spájené místa a pomocí nejlépe horkovzdušné pistole stáhneš, popřípadě zapalovačem....
co jsem se díval, tak jsem taky nic nenašel...[/QUOTE]
Ano, to mě taky napadlo jenže:
1) zdroj je nový - tedy ještě v záruce
2) kabely jsou opletené, takže opletení bych musil odstranit (ale to by šlo asi taky)
šlo mi o nějaké řešení, abych nepřišel u zdroje o záruku
co jsem se díval, tak jsem taky nic nenašel...[/QUOTE]
Ano, to mě taky napadlo jenže:
1) zdroj je nový - tedy ještě v záruce
2) kabely jsou opletené, takže opletení bych musil odstranit (ale to by šlo asi taky)
šlo mi o nějaké řešení, abych nepřišel u zdroje o záruku
Hmm, takže to bude asi lehce problém no, jelikož jsem taky nic nenašel.... leda jestli máš nějaký starší zdroj a desku na které je potřebný konektor, tak si to vyrobit takto...
[QUOTE=jang;159555]nieco ako tieto 8 pin-y?[/QUOTE]
ano, to by mělo být ono ... musel bych ještě kouknout doma na zdroj, ale myslím, že je to ono
Může to někdo z místních odborníků potvrdit?
Kde se to dá sehnat?
ano, to by mělo být ono ... musel bych ještě kouknout doma na zdroj, ale myslím, že je to ono
Může to někdo z místních odborníků potvrdit?
Kde se to dá sehnat?
[QUOTE=simontpf;159627]Tak už je to OK ... už jsem našel shop kde to mají - díky všem co se pokoušeli pomoct[/QUOTE]
Kde jsi je prosím našel?
Kde jsi je prosím našel?
[QUOTE=SirAnthony;159816]Kde jsi je prosím našel?[/QUOTE]
Mají je jen v sadě - ne samostatně - ale nic jiného jsem nikde neobjevil
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Mají je jen v sadě - ne samostatně - ale nic jiného jsem nikde neobjevil
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jojo, sehnat se to dá ... akorát v obchodech moc vidět nebejvaj, moc lidí to nepotřebuje. Já ho taky sháněl, podařilo se mi sehnat redukci ze 4-pin na 8-mi pin, ale moh jsem jí použít, protože ze zdroje mám jenom 4pin a na desce 8mi pin tak se i hodila. Taky jsem měl krátkej kabel od zdroje :)
Bacha na levnější kabely – mají tenké vodiče a tudíž velký odpor při zátěži, vzniká na nich úbytek, a proto se zahřívají.
Proto bych se pokudmožno té redukci vyhnul.
Proto bych se pokudmožno té redukci vyhnul.
No tak to si musim fakt dát dost pozor, já ho totiž dostal zadarmo :D (tj. fakt hodně levně :D) - ho někde v krámě vyhrabal že mu tam zbyl z nějakýho kompu a neměl ho ani v účetnictví v počítači tak jsem ho dostal, no ale vodiče má stejně tlustý jako kabel ze zdroje tak snad v poho. Taky jsem ho nikde nemoh sehnat a bohužel to byla nutnost, káblu ze zdroje chybělo asi 5 cm (a přitom to byl seasonic, sice OEM, ale výrobci zdrojů někdy zdá se moc nepočítají s tím, že bude nutný vést 4pin přes celou desku - páč jsem ho dával do HTPC a tam je zdroj na druhý straně desky než obvykle).