Jeden muj znamej ma tak chytryho notebuka ktery si umi sam ridit spotrebu jednotlivych komponent a tudis pri nepripojenym sitovym kabelu se vypne i sitova karta. On ale kvuli necemu potrebuje aby sitovka byla porat zapnuta i kdyz neni pripojen do zadny site a proto by me zajimalo jestli lze nejakym zahadnym zapojenim/zkratovanim sitoveho konektoru dosahnout toho aby si sitovka myslela ze je k necemu pripojena. Myslite ze to nejak de?
Určitě se buď pomocí softwaru nebo případně i v biosu dá nastavit, aby síťová karta byla zapnuta stále. Není potřeba vymejšlet nic složitýho, jen je to potřeba tam někde najít.
to nevim presne, ale nejaky dost nabouchany HPcko. Videl sem ho jen par vterin, ale zaujalo me jak je velkej, ma sirokoulej display a jestli sem si dobre vsim, tak ze ma plnohodnotnou klavesnici (to sem to moc neupresnil - co?).
[QUOTE=Zeli]to nevim presne, ale nejaky dost nabouchany HPcko. Videl sem ho jen par vterin, ale zaujalo me jak je velkej, ma sirokoulej display a jestli sem si dobre vsim, tak ze ma plnohodnotnou klavesnici (to sem to moc neupresnil - co?).[/QUOTE]
Podle popisu to bude mozna nejaky HPcko z rady Pavillion. Zkousel jsi ve spravci zarizeni u te sitove karty, v zalozce napajeni, vypnout polozku "Povolit pocitaci vypinat zarizeni z duvodu uspory energie"?
Podle popisu to bude mozna nejaky HPcko z rady Pavillion. Zkousel jsi ve spravci zarizeni u te sitove karty, v zalozce napajeni, vypnout polozku "Povolit pocitaci vypinat zarizeni z duvodu uspory energie"?
To neni muj notbuk, ale myslim si ze jeho majitele to urcite napadlo a ze prave proto se me ptal jestli to nejde nako jinak vokseftovat.
Tak sem zkusil v konektoru zkratovat par dratku a kdyz to strcim do sitovky tak se pocitac opravdu tvari jako "pripojen k mistni siti". Jeste si pockam co to bude delat na tom notebooku a uvidim...
Tak na tom HaPecku to funguje. To znamena ze kdyz nekdo budete chtit aby se komp tvaril jako zapojeny do site, tak muzete pouzit toto:
Staci vzit konektor RJ45 a dvouma dratkama propojit 1. se 3. pinem a 2. se 6. pinem a zapojit konektor do sitovky. Tim padem si bude sitovka povidat jen sama se sebou ;)
Staci vzit konektor RJ45 a dvouma dratkama propojit 1. se 3. pinem a 2. se 6. pinem a zapojit konektor do sitovky. Tim padem si bude sitovka povidat jen sama se sebou ;)