Jméno tazatele: petiny
Znění dotazu:
Zdravím, mám problém se SATA diskem, začalo to včera, když jsem přišel k notebooku a viděl modrou smrt bez výpisu souborů (jen řady jako x0.0000004...). Restartoval jsem ho a všechno se zdálo být ok. Dneska mi ntb po zapnutí skoro okamžitě padl (modrá smrt) a stalo se následující:
-při startu se objeví uvítací grafika biosu, chvilku to stojí a pak se buď:
1) začne načítat systém a přitom to padne nebo
2)se mi zobrazí možnosti spuštění systému (safe, safe+MS DOS..), která se při spouštění zasekne a libovolnou klávesou spustím BSOD.
-bios disk občas vidí, občas ne
-při vložení cd s XP a pokusu o naformátování/opravu C: se instalace zasekne buď při načítání disku, když nezobrazí diskový jednotky, nebo je zobrazí a při výběru naformátování C: mi vyhodí hlášku o tom, že nelze naformátovat -> BSOD.
-při vložení dvd s Vistama nenajde oddíly
-disk občas vydá podivnej zvuk, jako kdyby se o sebe dřely kovový plošky.
-jedinej systém, co funguje (a co mám po ruce) je Slax, kterej občas disky vidí (a to v odpojeným režimu, připojí je když do nich vlezu), nebo je nevidí (momentální stav).
-slax mi nechce Cčko "naformátovat" (dd if=/dev/zero of=/dev/hda1)
Jediný co jsem na ntb v tomhle týdnu instaloval byl Google Chrome a nějakej spořič.
Nevím co s tím, nejsem si vědom toho, že bych někdy s diskem měl potíž (ať už při prvotní instalaci systému nebo při používání)
Pokud by někdo věděl co s tím, budu rád za každou pomoc.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Asus F5VL (kupovaný bez systému)
WinXP profi SP2
SATA 160GB 5400rpm
kompletní specifikace:
http://asus.katalognotebooku.cz/notebook/asus-f5vl-ap031p/
Znění dotazu:
Zdravím, mám problém se SATA diskem, začalo to včera, když jsem přišel k notebooku a viděl modrou smrt bez výpisu souborů (jen řady jako x0.0000004...). Restartoval jsem ho a všechno se zdálo být ok. Dneska mi ntb po zapnutí skoro okamžitě padl (modrá smrt) a stalo se následující:
-při startu se objeví uvítací grafika biosu, chvilku to stojí a pak se buď:
1) začne načítat systém a přitom to padne nebo
2)se mi zobrazí možnosti spuštění systému (safe, safe+MS DOS..), která se při spouštění zasekne a libovolnou klávesou spustím BSOD.
-bios disk občas vidí, občas ne
-při vložení cd s XP a pokusu o naformátování/opravu C: se instalace zasekne buď při načítání disku, když nezobrazí diskový jednotky, nebo je zobrazí a při výběru naformátování C: mi vyhodí hlášku o tom, že nelze naformátovat -> BSOD.
-při vložení dvd s Vistama nenajde oddíly
-disk občas vydá podivnej zvuk, jako kdyby se o sebe dřely kovový plošky.
-jedinej systém, co funguje (a co mám po ruce) je Slax, kterej občas disky vidí (a to v odpojeným režimu, připojí je když do nich vlezu), nebo je nevidí (momentální stav).
-slax mi nechce Cčko "naformátovat" (dd if=/dev/zero of=/dev/hda1)
Jediný co jsem na ntb v tomhle týdnu instaloval byl Google Chrome a nějakej spořič.
Nevím co s tím, nejsem si vědom toho, že bych někdy s diskem měl potíž (ať už při prvotní instalaci systému nebo při používání)
Pokud by někdo věděl co s tím, budu rád za každou pomoc.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Asus F5VL (kupovaný bez systému)
WinXP profi SP2
SATA 160GB 5400rpm
kompletní specifikace:
http://asus.katalognotebooku.cz/notebook/asus-f5vl-ap031p/