Samsung vs. Seagate
Čau všem,
rád bych se vás optal na vaše zkušenosti (pokud někdo máte) s tímhle konkrétním Samsungem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Plánoval jsem jeho nákup, ale jeden známý mi říkal, že Seagate jsou jednoznačně lepší. Máte s ním někdo nějaké zkušenosti?
Koukal jsem tedy po nějakých Seagate (např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]), ale jejich cena je jednou tak vysoká. Pro mě je každá stovka ušetřená velice dobrá, tak bych nerad vyhodil 1500,- navíc jen kvůli nějaké drobnůstce, která by Samsung předčila... Ptám se tedy také na poměr cena x výkon v příadě uvedených dvou disků...
Díky moc
rád bych se vás optal na vaše zkušenosti (pokud někdo máte) s tímhle konkrétním Samsungem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Plánoval jsem jeho nákup, ale jeden známý mi říkal, že Seagate jsou jednoznačně lepší. Máte s ním někdo nějaké zkušenosti?
Koukal jsem tedy po nějakých Seagate (např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]), ale jejich cena je jednou tak vysoká. Pro mě je každá stovka ušetřená velice dobrá, tak bych nerad vyhodil 1500,- navíc jen kvůli nějaké drobnůstce, která by Samsung předčila... Ptám se tedy také na poměr cena x výkon v příadě uvedených dvou disků...
Díky moc
vsechno spatne. bud samsung F1 320GB nebo samsung F1 640GB nebo WD 6400AAKS (taky 640GB)
nic jinyho dnes nekupovat (ani jine modely, ani jine kapacity). seagate v zadnym pripade neni jednoznacne lepsi
(seagate ma hromady modelu, moc se v nich ted nevyznam... asi budou mit taky jednoplotnovou 320 nebo dvouplotnovou 640 ale vedet tk ktery:notsure)
nejake info treba zde: https://www.svethardware.cz/recenze-jednoplotnove-pevne-disky-ktery-je-nejlepsi/24067-8
nic jinyho dnes nekupovat (ani jine modely, ani jine kapacity). seagate v zadnym pripade neni jednoznacne lepsi
(seagate ma hromady modelu, moc se v nich ted nevyznam... asi budou mit taky jednoplotnovou 320 nebo dvouplotnovou 640 ale vedet tk ktery:notsure)
nejake info treba zde: https://www.svethardware.cz/recenze-jednoplotnove-pevne-disky-ktery-je-nejlepsi/24067-8
Píšeš že ti jde o cenu, takže pro tebe bude nejlepší kandidát [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] o kterém psal mech. Na Seagate zapomeň (ta cenu o modelu co máš v linku je dost divná, stačí se podívat do historie - najednou je tam skok skoro na dvojnásobek :notsure). Ten WD je také dobrý, jen o něco dražší než Samsung.
Pokud by bylo i těch 1500,- moc, múžeš vzít ten samý Samsung ale jen [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale cena za GB je u něj o dost vyšší.
Pokud by bylo i těch 1500,- moc, múžeš vzít ten samý Samsung ale jen [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale cena za GB je u něj o dost vyšší.
Jeste bych u tech samsungu zminil ze netopi .. mam doma nejake starsi modely 320gb seagate a kdyz tomu dam kour teploty lezou az k 45 stupnum a to pred tema diskama mam vetrak .. u samsungu i pri dlouhodobem kopirovani teploty kolem 30 stupnu ale je dulezite vzit ty modely co zminoval mech .. jsou super a jsou tiche!
Přikloním se k většině. Mám osobní zkušenost s oběma. Kdysi jsem preferoval Seagate, nicméně po pár problémcích jsem zkusil Samsung, od té doby jej dávám všude a zatím spokojenost(navíc končívají i dobře v testech). Holt časy se mění ;)
Tak, tak, dnešní disky s hustotou 320GB na plotnu jsou prostě bezkonkurenční!
Mám ten WD 640GB a naprostá spokojenost - můžu doporučit.
Taková menší pomoc také tkví v datumu publikování... čím novější datum, tím zpravidla (v IT) lépe ;)
PS: Cenu toho Seagate 7200.10 400GB jsem také nepochopil :mistake :D
Mám ten WD 640GB a naprostá spokojenost - můžu doporučit.
Taková menší pomoc také tkví v datumu publikování... čím novější datum, tím zpravidla (v IT) lépe ;)
PS: Cenu toho Seagate 7200.10 400GB jsem také nepochopil :mistake :D
Zdravím,
neuděláš chybu koupí těchto disků:
Samsung Spinpoint F1 HD642JJ - 640GB SATA II
-vypadá dobře (alespoň v testech), ale teplotní čidla jsou nejspíš vadná (teplotu ukazují často špatně - výrazně nižší), otázka také je jak dlouho vydrží???
Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS - 640GB SATA II
-dost lidí s ním mělo problémy... tak nevím nevím.
Seagate Barracuda 7200.11 ST3640323AS - 640GB SATA II
-celkem solidní, výkonově průměrný (podle testů), osobně jsem s ním spokojen, teplota je nezvykle nízká (chlazen 120mm větrákem v Icase společne se 2 bratry - 32°C/35°C), dále je zde prodloužená záruka...
neuděláš chybu koupí těchto disků:
Samsung Spinpoint F1 HD642JJ - 640GB SATA II
-vypadá dobře (alespoň v testech), ale teplotní čidla jsou nejspíš vadná (teplotu ukazují často špatně - výrazně nižší), otázka také je jak dlouho vydrží???
Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS - 640GB SATA II
-dost lidí s ním mělo problémy... tak nevím nevím.
Seagate Barracuda 7200.11 ST3640323AS - 640GB SATA II
-celkem solidní, výkonově průměrný (podle testů), osobně jsem s ním spokojen, teplota je nezvykle nízká (chlazen 120mm větrákem v Icase společne se 2 bratry - 32°C/35°C), dále je zde prodloužená záruka...
2 pas!k "...U toho Samsungu byla při běžném používání teplota podle nezávislého čidla 39°C, zatímco disk ukazoval jen 33°C (A rozdíl 6 stupňů už je u HDD docela dost)!..."[SIZE="1"] (zdroj:internet)[/SIZE]