Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Win XP 64b - rozsypaná diakritika

perun_x (2)|20.9.2008 09:36
Ahoj,
používám Win XP 64bit anglickou verzi. Na prvních 2 účtech, které jsem vytvořil všechno šlape ok. Teď ovšem, když vytvořím další účet, tak mají všechny programy s českou lokalizací rozsypané české znaky. Např. anglická verze firefoxu nedokáže správně zobrazit žádný český web, český office atd. A navíc teď koukám, že to dělají i některé anglické programy, které nemají s češtinou nic společného - po spuštění totalcmd se objeví prázdný formulář bez ničeho.
Pokud pustím aplikaci z fungujícího účtu s identitou nefungujícího uživatele (Run as..), tak aplikace funguje správně. Problém tedy bude někde okolo nastavení prostředí a desktopu. Ovšem nikde jsem nenašel, čím by se to mohlo napravit.

Děkuju za pomoc,
Perun
perun_x (2)|20.9.2008 10:50
Tak jsem na to přišel, problém je v přístupových právech. Když přiřadím uživateli skupinu Administrators, tak vše funguje. Co ale potřebuju:
1.Mám uživatele pouze ve skupině Users, kde vše funguje
2.Mám dalšího uživatele také pouze ve skupině Users, ale ten už nefunguje.
Takže: jak zjistit, v čem se liší přístupová práva obou uživatelů? Nějaká utilitka? Pak to budu moci dát dohromady, ale jak to zjistit?
Dojigiri (1629)|22.9.2008 10:58
To může bejt dost skrytý někde v systému, přičemž přístupový práva těch 2 uživatelů se nemusí lišit - protože to může být nastavený u konkrétních souborů, že nějakej uživatel tam přístup má a jinej ne, klidně ze stejný skupiny (a obzvlášť pikantní je oprávnění CREATOR_OWNER, kdy např. jeden uživatel z Users může vytvořit ve složce soubor a získá k němu plnej přístup jakožto ten, kdo soubor vytvořil, a jinej uživatel k němu pak přistupovat nemůže ani ho znova vytvořit [i když by k tomu měl oprávnění] protože soubor už existuje a nemůže ho smazat).

Pokud je to záležitost přístupu k souborům, můžeš zkusit použít třeba Process Monitor a zjistit, ke kterýmu souboru byl aplikaci odepřen přístup apod.

Pak je ještě možnost, že je nějak blbě nastavený národní prostředí - jsou 2 úrovně nastavení, jedna pro systém a druhá pro konkrétního uživatele. Můžeš třeba zkusit pod uživatelem, kde to nejde, otevřít Control Panel/Regional and Language options a tam si zkusit přepnout z English na Czech nebo naopak (a porovnat s nastavením pod uživatelem, pod kterým to jde).