mohli byste mi poradit s chlazenim? chtěl bych do toho dát co nejmíň peněz ale zároveň bych rád celkem ticho a nějaká LEDka by se taky hodila, celkem se mi líbí:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nemáte někdo zkušenosti? nebo poradíte něco jiného?:)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nemáte někdo zkušenosti? nebo poradíte něco jiného?:)
Podobný model [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] som mal na svojej P4 2.4 GHz a na nízkych otáčkach bol nepočuteľný, na stredných sa to dalo rozoznať.
CPU chladič bol nastavený na minimu, čiže 2000 ot./m. Pri plnej záťaži narastú teploty na 36?C pre systém a 55?C pre CPU. Pri vyšších teplotách miestnosti (27?C - 29?C) dosiahli teploty, pri nečinnosti systému, 37?C a 42?C pre CPU.
CPU chladič bol nastavený na minimu, čiže 2000 ot./m. Pri plnej záťaži narastú teploty na 36?C pre systém a 55?C pre CPU. Pri vyšších teplotách miestnosti (27?C - 29?C) dosiahli teploty, pri nečinnosti systému, 37?C a 42?C pre CPU.
Arctic Cooling Super Silent 4 Ultra TCL vyzerá, že má väčší priemer vrtuľky (87 x 87 x 33mm), no zaráža ma hlučnosť, ktorú CZC uvádzajú na stránke. Regulovaný je čidlom, takže je otázne, ako ti pobeží, resp. na akých vysokých otáčkach, ak sa bude tvoj procák poriadne potit a s tým suvisí i hlučnosť.
Inak to uchytenie je možno lepšie, lebo u toho môjho som jaksi zlomil jednu nožičku, síce to držalo, no prekvapilo ma to, čakal som kvalitnejší materiál. A to som ten chladič mal dole len 1x.
Inak to uchytenie je možno lepšie, lebo u toho môjho som jaksi zlomil jednu nožičku, síce to držalo, no prekvapilo ma to, čakal som kvalitnejší materiál. A to som ten chladič mal dole len 1x.
no vzhledem k tomu ze odpoved prisla az po par dnech sem ho uz objednal a zitra ho du vyzvednout, tak az mi pride i ten procesor napisu jak sem s nim spokojeny:)
takze procesor uz bezi i s tim chladicem, teploty sou bez zateze asi 50-55 stupnu a v zatezi 65-70. neni to moc? chladic bezi na 1400-1600 otacek.
Hmmm, keď to porovnám, tak sa mi to skutočne zdá dosť vysoká hodnota, no teraz som si všimol z tvôjho popisku, že máš jadro Prescott, ktorý je veľmi známy vytápač.
Neviem, čo máš presne za model, resp. revíziu, no ty už sa blížiš k maximálnej doporúčanej teplote pri záťaži. Ak máš 2.8 A alebo E, tak si dosiahol maximum, takže pokiaľ sa ti PC nevypne, procesor sa chráni prázdnymi cyklami, takže strácaš výkon.
Neviem, čo máš presne za model, resp. revíziu, no ty už sa blížiš k maximálnej doporúčanej teplote pri záťaži. Ak máš 2.8 A alebo E, tak si dosiahol maximum, takže pokiaľ sa ti PC nevypne, procesor sa chráni prázdnymi cyklami, takže strácaš výkon.
Ten vetracek neni moc dobrej. Je sice levnej a sviti, ale kdyz mu stahnes otacky, tak ty teploty, ktery s nim mas jsou uz temer na hrane. Ja jsem kdysi mel jeho nesvitici verzi (AC Super Silent 4 Ultra) a na plny otacky mi muj P4 3.0 Ghz Prescott topil v zatezi kolem 60 stupnu. Kdyz sem snizil otacky, tak to bylo taky tech 65-70 stupnu a procesor zacinal vkladat prazdne cykly (throttlovat), jak pise eraser. Byt tebou tak ho dam taky pryc, trochu penez pridam a koupim aspon neco, jako treba tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Kdyz tomu nesnizis otacky uplne na minimum, ale dejme tomu na 1600, uvidis ze se ti snizi teplota a i hluk.
jujda tohle už je staré téma...takže ho jen trochu doplním.. po tom co jsem vyměnil přiloženou teplovodivou pastu za jinou dokoupenou, teploty nepřesahují 60°C v zátěži na nějakých 1500RPM, takže celkem spokojenost. samozřejmě by to mohlo být lepší:) na dražší chladič bohužel nejsou chechtáky (vim, nestojí to tolik ale prostě šetřim):)