Zdravím,
prosím o radu..koupil jsem si před nedávnem nové PC a je v něm tato grafická karta: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vzhledem k tomu, že karta docela dost hřeje, rozhodl jsem se koupit na ní jiný chladič, ale nevím kterému dát přednost, tak bych prosil o rady, příp.pokud některý z těchto kousků vlastníte jaké (ne)výhody mají a zda dostatečně chladí.
Vybírám mezi těmito:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
díky za jakékoliv rady.
prosím o radu..koupil jsem si před nedávnem nové PC a je v něm tato grafická karta: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vzhledem k tomu, že karta docela dost hřeje, rozhodl jsem se koupit na ní jiný chladič, ale nevím kterému dát přednost, tak bych prosil o rady, příp.pokud některý z těchto kousků vlastníte jaké (ne)výhody mají a zda dostatečně chladí.
Vybírám mezi těmito:
díky za jakékoliv rady.
Z tehle 2 urcite to Acellero Twin Turbo - jedinou alternativou vy mohl byt S1 rev.2 s nejakym 120mm vetrakem :thumb
[QUOTE=mstejska;165527]GFXChila taky neni spatna. Dobra je hlavne jeji vyska 30mm nezabira moc mista a v testech exceluje.[/QUOTE]
Takze v tom pripade zalezi jenom na maxmotozovi, ktery si vybere :)
At vyberes jeden nebo druhy, imho budes spokojenej :slug
Takze v tom pripade zalezi jenom na maxmotozovi, ktery si vybere :)
At vyberes jeden nebo druhy, imho budes spokojenej :slug
Presne tak To accelero S1 je taky dobre. A za polovicni cenu, kdyz nepocitas vetraky. Ale zase si muzes ty vetraky vybrat.
No já jsem na 4850 koupil Accelero S2 a v plné záteži a bez ventilátorů jádro nepřeleze 58°C. Při 3Dmark je ještě o 10°C nižší.... při nejhorším s turbo module je to levná a povedení varianta.. jo a azpomněl jsem na pasivky na regulátory za stovku.
Oba chladiče jsou dostatečně účinné a velký rozdíl mezi nimi nebude. Vybral bych si ten , který je méně hlučný. Chystám se koupit nový PC a uvažuji o téhle kartě [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale to ti moc nepomůže když už jednu máš .
[QUOTE=Millisx;165538]No já jsem na 4850 koupil Accelero S2 a v plné záteži a bez ventilátorů jádro nepřeleze 58°C. Při 3Dmark je ještě o 10°C nižší.... při nejhorším s turbo module je to levná a povedení varianta.. jo a azpomněl jsem na pasivky na regulátory za stovku.[/QUOTE]
Mám podobný problém :o) a proto bych se chtěla zeptat jaké(a kolik)pasivků mám koupit? Případně jakou pastu mám dokoupit, abych je nalepila na kartu a nepadaly?
Mám podobný problém :o) a proto bych se chtěla zeptat jaké(a kolik)pasivků mám koupit? Případně jakou pastu mám dokoupit, abych je nalepila na kartu a nepadaly?
Já koupil tyto: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pevně věřím, že je tam ta lepící páska tak vymyšlená, že to nespadne. Zatím 3 týdny drží jak má. Ale upozorňujum že sundat z nich tu ochrannou folii tak, aby se nepoškodila ta lepící vrstva je tak na 20 minut, je to strašné, chtěl jsem to někomu omlátit o hlavu:)....no ale zatím to drží...
Možná bych zkusil tyto: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , mohlo by to v tomto ohledu být leší než Primecooler
Pevně věřím, že je tam ta lepící páska tak vymyšlená, že to nespadne. Zatím 3 týdny drží jak má. Ale upozorňujum že sundat z nich tu ochrannou folii tak, aby se nepoškodila ta lepící vrstva je tak na 20 minut, je to strašné, chtěl jsem to někomu omlátit o hlavu:)....no ale zatím to drží...
Možná bych zkusil tyto: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , mohlo by to v tomto ohledu být leší než Primecooler
A co koupit rovnou pasivní Gigabyte? Nějakej 120mm fan pod kartu a ticho zaručený.... ;)
[QUOTE=husky14;166144]A co koupit rovnou pasivní Gigabyte? Nějakej 120mm fan pod kartu a ticho zaručený.... ;)[/QUOTE]
tak to už je trošku smolík, protože je koupena tato domácí pekárna :D ..aspoň pro příště vím, na co všechno mám koukat :D
tak to už je trošku smolík, protože je koupena tato domácí pekárna :D ..aspoň pro příště vím, na co všechno mám koukat :D
[QUOTE=husky14;166151]Tak on ten GB je stejně novinka, která imho ještě ani není skladem.... to bys musel zase čekat ;)[/QUOTE]
Skladem je.
Skladem je.
[QUOTE=husky14;166144]A co koupit rovnou pasivní Gigabyte? Nějakej 120mm fan pod kartu a ticho zaručený.... ;)[/QUOTE]
Ano, dobrá připomínka, bez ventilátoru totiž teplota na stole při zátěži jde přes 90°C , bez zátěže 70°C. Nějak mi uniká smysl takového pasivního chlazení...:(
Ano, dobrá připomínka, bez ventilátoru totiž teplota na stole při zátěži jde přes 90°C , bez zátěže 70°C. Nějak mi uniká smysl takového pasivního chlazení...:(
[QUOTE=Millisx;166428]Nějak mi uniká smysl takového pasivního chlazení...:([/QUOTE]Tak ono je konstruovaný na to, že v kompu budeš mít pořádnej podtlak a všechno utěsněný.... tím se bude vzduch z venku nuceně nasávat přes žebrování toho pasivu ;)
TO je samozřejmě pravda, ale v tom kejsu stejně ten průvan jde zepředu nad kartu, ne dolů. kde jsou ty pasivy. Takže o moc se to nesníží. I tak jsou ty teploty děsivé.
No u Gigabyte tomu věří.... ;)
A já to zas viděl na vlastní oči :cool: No každopádně Accelero S2 je mnohem lepší volba. Montoval jsem jej na 4850 1GB, a teplota bez chlaďáku nelezla přes 59°C .
Jinak pro zájemce, nakonec jsem zvolil ASUS s Glaciatorem .
Oproti Gigabyte se Zalanem je vážně tichounká, v plné zátěži max 69°C.
Oproti Gigabyte se Zalanem je vážně tichounká, v plné zátěži max 69°C.
z těchto dvou bych bral asi Acellero Twin turbo ... ale jak už tu psali ostatni levnější alternativou je Acellero S2. Ja jsem ho před nedávnem instaloval na GeForce 8800GT a se 120mm FANem zapojenym přímo na molex, takže se mi točí maximálkou a jsem spokojen. Kupoval jsem na to tichounkej větrák od Noctuy a ani to neni slyšet a teploty jsou max kolem 50° !!
Accelero S2 na HD4850 fakt nebrat. Chce to S1čku (má 2xvíce heatpipe, takže líp odvádí teplo=chladí lépe)
Jinak to twin turbo bych nebral
Jinak to twin turbo bych nebral
[QUOTE=alkaba;171762]Accelero S2 na HD4850 fakt nebrat. Chce to S1čku (má 2xvíce heatpipe, takže líp odvádí teplo=chladí lépe)
Jinak to twin turbo bych nebral[/QUOTE]
JJ mám S1, na 4850 od gainwardu + pasivy na mosfetech, před accelero jsem připevnil 80tku větrák (Modrej přes to žebrování krásně svítí) no a přes noc pustil 3Dmark 06, a ráno krásných 49 stupňů. Oproti 90 které byly s referenčním chladičem tomu říkám bomba.
Jinak to twin turbo bych nebral[/QUOTE]
JJ mám S1, na 4850 od gainwardu + pasivy na mosfetech, před accelero jsem připevnil 80tku větrák (Modrej přes to žebrování krásně svítí) no a přes noc pustil 3Dmark 06, a ráno krásných 49 stupňů. Oproti 90 které byly s referenčním chladičem tomu říkám bomba.
Tak mam toho pasivniho gb 4850 a pri hrani mam teplotu pres 100 °C.
To uz asi neni moc unosne ze?
Bude lepsi tam dat nejaky lepsi chladic?
Bude lepsi tam dat nejaky lepsi chladic?
[QUOTE=HFX9;197958]Tak mam toho pasivniho gb 4850 a pri hrani mam teplotu pres 100 °C.
Bude lepsi tam dat nejaky lepsi chladic?[/QUOTE]
jak mas vetranou skrin prosim Te (fotka ?)
motna by stacil na pasiv pridelat vetrak :notsure
Bude lepsi tam dat nejaky lepsi chladic?[/QUOTE]
jak mas vetranou skrin prosim Te (fotka ?)
motna by stacil na pasiv pridelat vetrak :notsure
[QUOTE=HFX9;197962]mam jeden 12cm vetrak vepredu pro nasavani vzduchu a pak mam vetrak uz jen na procesoru a ve zdroji[/QUOTE]
Takze na odvod horkeho vzduchu tam mas jenom vetrak ve zdroji ?
Takze na odvod horkeho vzduchu tam mas jenom vetrak ve zdroji ?
mam diry v bocnici na 2x 80mm vetraky a to stejny vzadu v case, ale vetraky tam nemam, takze odpoved je ano, horkej vzduch mi odvadi jen zdroj.
[QUOTE=HFX9;197965]mam diry v bocnici na 2x 80mm vetraky a to stejny vzadu v case, ale vetraky tam nemam, takze odpoved je ano, horkej vzduch mi odvadi jen zdroj.[/QUOTE]
To je fakt malo, Pokud muzes tak dozadu dej aspon OUT vetrak,
To je fakt malo, Pokud muzes tak dozadu dej aspon OUT vetrak,
možno by aj stačilo pripevniť na ten chladič od grafiky ventilátor... len urobiť malý prievan okolo pasívu
[QUOTE=Millisx;166693]Jinak pro zájemce, nakonec jsem zvolil ASUS s Glaciatorem .
Oproti Gigabyte se Zalanem je vážně tichounká, v plné zátěži max 69°C.[/QUOTE]
no,musím trošku nesouhlasit....mám pravě verzi od gigabyte a neslyším taky nic...možná mám jen dobrej kus,ale vůbec o té kartě nevím....
Oproti Gigabyte se Zalanem je vážně tichounká, v plné zátěži max 69°C.[/QUOTE]
no,musím trošku nesouhlasit....mám pravě verzi od gigabyte a neslyším taky nic...možná mám jen dobrej kus,ale vůbec o té kartě nevím....
Osobně se mi moc líbí tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Je sice dražší a v pasivním režimu ti kartu uchladí maximálně v 2D... Ale pokud na něj dáš 2x 92mm fan, tak se bude jednat o jeden z nejvýkonnějších chladičů na tuto GK vůbec. S jednou 120kou je srovnatelný s Accelerem osazeným stejně velkým fanem. No ale pokud na něj dáš nějaké dva kvalitní a tiché 92mm fany, tak ti bude chladit ještě lépe a hlučnost bude taky vynikající. Navíc bude i pěkně vypadat a nebude ti do všech směrů přesahovat tvoji grafickou kartu. Je +/- stejně vysoký jako PCB karty...