Jméno tazatele: Bořek
Znění dotazu:
Dobrý den,
sestavuji PC pro sebe na programování, internet a kancelářské prace.
Zvažuji koupi něčeho takového:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
či koupi levnějšího Dellu Vostro 200 s 19" či 20" LCD monitorem. Nevím však, zda GMA X3100 zvládá v pohodě rozlišení 1440x900 či ař 1650x1050. Tak beru v úvahu i 19" monitory.
Pracovat se bude na linuxu a ve virtuální mašině s Windows XP Professional.
U první sestavy jsem ochoten tolerovat cenu do 12.500 (ta naklikaná sestava v alfě je za +- 11k kč). U druhé tak do 13.500 Kč
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Znění dotazu:
Dobrý den,
sestavuji PC pro sebe na programování, internet a kancelářské prace.
Zvažuji koupi něčeho takového:
či koupi levnějšího Dellu Vostro 200 s 19" či 20" LCD monitorem. Nevím však, zda GMA X3100 zvládá v pohodě rozlišení 1440x900 či ař 1650x1050. Tak beru v úvahu i 19" monitory.
Pracovat se bude na linuxu a ve virtuální mašině s Windows XP Professional.
U první sestavy jsem ochoten tolerovat cenu do 12.500 (ta naklikaná sestava v alfě je za +- 11k kč). U druhé tak do 13.500 Kč
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Jo, vypada to celkem dobre, ta integrovana grafika Ti snad bude stacit.
Jenom disk bych vymenil za o neco vyhodnejsi 320GB variantu.
Jenom disk bych vymenil za o neco vyhodnejsi 320GB variantu.
Na programovani vem co vetsi monitor, at se ti na plochu vleze i IDE a vyvyjena aplikace zaroven. A jestli budes do toho monitoru hledet dlouho, tak radeji 22" s 1650x1050. A pokud planujes velke projekty, tak rychly disk. Cekat totiz, na zkompilovani projektu, je blbe.
Tak tak, 20/22" má oproti 19" wide 468000 pixelů navíc, to se rozhodně neztratí ;)
19" by tě imho nepříjemně omezovala.
19" by tě imho nepříjemně omezovala.
Ok, mám vybrat z LCD monitorů 20" Samsung (2xxx BW), či z jiné značky monitorů? Doplním to asi 320 GB Samsungem.
Zvládne ta GMA rozlišení 1650x1050?
Zvládne ta GMA rozlišení 1650x1050?
Ve 2D zvladne i vetsi.
LCD Samsung je docela dobry.
Disk samsung je velmi dobry. (mozna se mrkni na Samsung spinpoint 640GB)
LCD Samsung je docela dobry.
Disk samsung je velmi dobry. (mozna se mrkni na Samsung spinpoint 640GB)
desku bych vzal radsi s G45
CPU - treba E5200 ma o hodne lepsi pomer vykon cena - je o hodne vykonnejsi a stoji o par set vic
LCD - 19" bude strasne placaty, kup apson 22" nebo normalni pomer stran
enermax pro 82+ 385W stoji prakticky stejne a je o dost lepsi, ale stacil by i fortron za 800, nemas tam nic zravyho
a jako skrin si sezen Yeong Yang cetus 5601 ;o)
CPU - treba E5200 ma o hodne lepsi pomer vykon cena - je o hodne vykonnejsi a stoji o par set vic
LCD - 19" bude strasne placaty, kup apson 22" nebo normalni pomer stran
enermax pro 82+ 385W stoji prakticky stejne a je o dost lepsi, ale stacil by i fortron za 800, nemas tam nic zravyho
a jako skrin si sezen Yeong Yang cetus 5601 ;o)
Desky s G45 jsou docela drahé v poměru s 780G (i když srovnávám s AMD, tak ho nechci). Takže asi skočím po Intel Eva Cove G35 s E5200. Vlastně potřebuji desku jen s DVI, a aby to umělo nějaké to základní 3D rozšíření, nic víc.
K Yeong Yang - potřebuji mít sestavu z jednoho obchodu - všechen hardware musím mít na kupě na faktuře, jinak bych si ji koupil (asi hifishop.cz či lan-shop.cz)
K Yeong Yang - potřebuji mít sestavu z jednoho obchodu - všechen hardware musím mít na kupě na faktuře, jinak bych si ji koupil (asi hifishop.cz či lan-shop.cz)
AMD na sestavu na práci jako je tahle je myslím ideální,ale každý máme svůj názor..Záleží na tobě..Jinak kupoval bych to určitě na http://www.alfa.cz maj hodně slušný ceny i výběr..
Jestli mě něco štve na deskách od Intelu s integrovanou grafikou, tak je to ignorace DVI rozhraní. Monitor bych vzal 22". Jinak s tím rozlišením není problém, jen kvalita obrazu u D-SUB bývá různá, ale není to nějak hrozný (s vyjímkou grafik, které analogový výstup kazí snad schválně, aby vinikl rozdíl). Ale zas levné monitory DVI taky nemají...
Vezmu desku Eva Cove s DVI u toho GMA X3100, procesor E5200, Seasonic 350W OEM ci S12II 330W.
Jen nevim, zda vyuziji u harddisku 320GB, pro me je nemozne naplnit pri programovani, kancelarskem provozu a poslechu hudby vice nez 120 GB. Nevim jak je to u segmentu jeste mensich disku. Co mi zde doporucite? Koupit 320GB samsung F1 ci neco jineho mensiho? Kazda usetrena koruna je pro me dobra, i kdyz mi nevadi zaplatit si za kvalitu.
Jen nevim, zda vyuziji u harddisku 320GB, pro me je nemozne naplnit pri programovani, kancelarskem provozu a poslechu hudby vice nez 120 GB. Nevim jak je to u segmentu jeste mensich disku. Co mi zde doporucite? Koupit 320GB samsung F1 ci neco jineho mensiho? Kazda usetrena koruna je pro me dobra, i kdyz mi nevadi zaplatit si za kvalitu.
Osobně bych se také přiklonil k AMD řešení s výkonnější grafikou, nehledě na to, tam se DVI hledá líp.. Pokud ale chceš ten Intel, budiž.
Disk bych vzal tu 320GB Samung SpintPoint F1, má dobrej poměr cena/výkon, nehledě na tu vyšší hustotu záznamu a taky to, že spousta uživatelů je s nim spokojená..
Disk bych vzal tu 320GB Samung SpintPoint F1, má dobrej poměr cena/výkon, nehledě na tu vyšší hustotu záznamu a taky to, že spousta uživatelů je s nim spokojená..
Takže stojím před výběrem sestavy, kterou chci již dnes či zítra objednat
Intel
AMD
Chci, aby to vydrželo aspoň nějakou dobu, takové 3-4 roky minimálně s minimální obměnou HW. Co mi doporučíte? Obě desky mají DVI, obě budou docela topit (podle mně), a tak aspoň na tu napájecí kaskádu na desce dám nějaké pasivy a nechám to tam profučet větrníkem. Co byste vybrali na programování v Eclipse, práci v Linuxu a virtualizovaném Windows + nějaké kancelářské prace z výše uvedených řešení?
Intel
AMD
Chci, aby to vydrželo aspoň nějakou dobu, takové 3-4 roky minimálně s minimální obměnou HW. Co mi doporučíte? Obě desky mají DVI, obě budou docela topit (podle mně), a tak aspoň na tu napájecí kaskádu na desce dám nějaké pasivy a nechám to tam profučet větrníkem. Co byste vybrali na programování v Eclipse, práci v Linuxu a virtualizovaném Windows + nějaké kancelářské prace z výše uvedených řešení?
Ad: Virtualizace, amd ji ma. Pentimu dual core je o ni myslim orezano. (HW akcelerace by cpu). Urcite pridej 2GB pameti, zvlast pro virtualizaci. Vem 2 x 2GB.
Objednal jsem sestavu s AMD, nechám si ji i sestavit, jelikož nemám dostatek času. Nevíte asi, za jak dlouho by to mělo přijít? Doufám, že s tou sestavou budu spokojený, vyvíjet v Eclipse na 17"CRT na Pentiu III je docela masakr :)
Jenom bych si jeste dovolil upozornit na nedokonalost ATI ovladacu pro Linux, v tomhle ohledu je nVidia 100% lepsi ...
Ano, vím o problému, fglrx jede hrozně, a vesa jen v 1650x1050. Mám rezervní Radeon 9250 pro PCI a také S3 Trio64 pro PCI.
no, takze myslim, ze prece jenom by bylo i na ukor vykonu zvolit desku s integrovanou GF nVidia - kvuli Linuxu, pripadne pouvazovat o nejake low-end karte