Měli jste někdy grafickou kartu od 3Dfx?
mám doma stále voodoo 2 a plánuji ještě jednu a hodím je na staré mašině do páru, mimochodem je to můj první akcelerátor :)
voodoo2 (jednu mel bracha a jednu ja, v SLI jely jen na vyzkouseni), voodoo 3000
uz jsou davno vsechny pryc
uz jsou davno vsechny pryc
Jo jo, 3DFX jsme měli v prvním PC s procesorem Pentium 166MHz. Jednalo se o Voodoo 3 2000 pro PCI s 16MB pamětí (výměna za S3 Virge 2MB). Tehdy jsem na téhle zajímavé sestavě hrál i NFS 4: High Stakes. Díky té rychlé grafice a pomalému CPU se děla jedna zajímavé věc, hry stíhaly(nestíhaly) naprosto stejně pod rozlišením 400x300 jako pod 1024x768:D . Ale spíš nestíhaly, to je pravda:cool:. Pak se měnila deska, procesor, paměti, disk a s Celeronem 566MHz se toho už dalo docela dost podnikat:). Voodoo pak šlo do světa a nahradila ho tehdy GeForce 2MX 64MB.
v mojom prvom PC Pentium II MMX 233 MHz, som mal prave kartu od 3Dfx Voodoo 2. So 4 MB VRAM. Na to čo to bolo za kartu som na nej spúšťal veci o ktorych sa mi ani nesnívalo že by vobec šli :)
Mal som Voodoo 4 MB od Diamondu, následne som ho vymenil za 12 MB Voodoo II. Staré zlaté časy... ten skok v grafike bol skutočne šokujúci - žiadne štvorčeky, tá neskutočná rýchlosť, hehe. :)
Tieto dve karty som mal na Pentium MMX 233 MHz v kombe s legendárnou S3 Virge, hehe. Výhoda bola, že glide nebol náročný na RAM, dokonca si pamatám, že keď som prešiel na TNT2 Ultra 32 MB, tak moji kámoši veselo hrávali s Voodoo kartami Unreal Tournament, Quake III: Arena alebo Driver a mali len 64 MB operačnej pamäte, no mne tieto hry hrozne sekali, čo vyriešil až ďalší 64 MB RAM modul.
Tieto dve karty som mal na Pentium MMX 233 MHz v kombe s legendárnou S3 Virge, hehe. Výhoda bola, že glide nebol náročný na RAM, dokonca si pamatám, že keď som prešiel na TNT2 Ultra 32 MB, tak moji kámoši veselo hrávali s Voodoo kartami Unreal Tournament, Quake III: Arena alebo Driver a mali len 64 MB operačnej pamäte, no mne tieto hry hrozne sekali, čo vyriešil až ďalší 64 MB RAM modul.
Klasika - VooDoo 2 12MB :) spolecne s Pentium 200 MHZ a 64 MB RAM jsem si zahral i NFS - Porsche ... ale bylo to tedy na hrane hratelnosti :D
Mel jsem nejdrive Voodoo I na pretaktovanym Pentiu 120Mhz (na 133Mhz :D ). Pozdeji jsem od zakoupil nefunkcni Voodoo II, stacilo dopajet jeden vytrzenej odpor a zase jela v pohode. Skoda, ze jsem pri stehovani prisel o svoji sbirku, mohlo dneska muzeum komponent vypadat trosicku jinak :(
Já měl (vlastně ještě mám) všemi haněnou Voodoo Rush, konkrétně Venus 3D od Biostaru. Měla 4 MB VRAM, a mohly se přikoupit, což jsem záhy udělal, další 2 MB. Spolu se Cyrixem 686 na 166MHz to byla vražedná kombinace. :)
klasika S3 Virge + Voodoo II. Prv to bola len ta S3 Virge a po pridany Voodoo II to bola poriadna zmena.
Mel jsem S3 Trio 64V2+ a k ni Voodoo 1 pozdeji Voodoo II a pozdeji i v SLI Pak NVIDIA TNT 2 Ultra 32MB, Radeon 7500(128MB);9800Pro(128MB) a nyni Asus X1950Pro :D
Já konkrétně jsem ji neměl, ale moje sestra ji má v pc (voodoo3 16MB), a můj kámoš měl voodoo 8MB a druhej kámoš měl voodoo2 12MB. V mém okolí to bylo celkem rozšířené, já v té době vlastnil 486 s GK trident3 :)
v době nějakých voodoo jak tady píšete sem ještě neměl moc potuchy co je to počítač:) a jestli sem nějakou dynu nebo wormsy hral na něčem takovém tak už si to opravdu nepamatuju:)
jojo měl jsem jak původní přídavnou kartu do pci k grafice, tak 3dfx 3000, nutno dodat že jsem byl veliký fanda a byl jsem spokojený, nutno dodat že 3dfx 3000 se hřála na krásných 100 stupňů :-)
[QUOTE=eraser]Hmm, tak na tom si už mohol robiť smaženicu z vajíčok. :)[/QUOTE]
jo to byly kamínka, no běželo to bez problémů problémů a mám jen dobré vzpomínky :-)
hele dotaz. Co jsou to ty reputační body a o co přesně jde?? mám jich najednou 14 a netuším jak jsem k nim přišel, jak se udělujou a po kolika, prosím vysvětlete mi ten system dík...
jo to byly kamínka, no běželo to bez problémů problémů a mám jen dobré vzpomínky :-)
hele dotaz. Co jsou to ty reputační body a o co přesně jde?? mám jich najednou 14 a netuším jak jsem k nim přišel, jak se udělujou a po kolika, prosím vysvětlete mi ten system dík...
[quote=salat]jo to byly kamínka, no běželo to bez problémů problémů a mám jen dobré vzpomínky :-)
hele dotaz. Co jsou to ty reputační body a o co přesně jde?? mám jich najednou 14 a netuším jak jsem k nim přišel, jak se udělujou a po kolika, prosím vysvětlete mi ten system dík...[/quote]
Není to tak složité, stačí se podívat do pravidel.
Jinak doporučuji přečíst i ostatní pravidla SHW. Imho, k těm bodíkům jsi mohl dostat i komentář, zjistíš to, když přejdeš na svůj uživatelský panel:idea
hele dotaz. Co jsou to ty reputační body a o co přesně jde?? mám jich najednou 14 a netuším jak jsem k nim přišel, jak se udělujou a po kolika, prosím vysvětlete mi ten system dík...[/quote]
Není to tak složité, stačí se podívat do pravidel.
Jinak doporučuji přečíst i ostatní pravidla SHW. Imho, k těm bodíkům jsi mohl dostat i komentář, zjistíš to, když přejdeš na svůj uživatelský panel:idea
pentium mmx 166mhz, 32mbram, disk 1,6G a voodoo 1 se 4mega paměti§ Když jsem si pustil Croca nebo NFS3 ( dodneška nejlepší závodní hra ) tak jsem civěl na monitor jak dement! Nádherná grafika a myslel jsem si že nic lepšího bejt nemůže :D !
mel jsem doma kdysi v1 4mb pci diamond,pak kratkou dobu diamonda v2 12mb pci, v soucasne dobe mam stb v3 2000 16mb agp + stb velocity 8mb agp,chtel by jsem si poridit 3dfx banshee idealne pci verzi ....
Bohužel jsem jí nikdy nevlastnil, ale u kámoše sem na 12MB Voodo2 pařil Halfa, já si o chvíli pozdějc koupil Matroxe G400..jojo, tenkrát to sem měl nejlepší komp na sídlišti, AMD K6II-500, 128RAM!!!, toho matroxe, a 10GBHDD
Jeden kousek VoodooII 12MB mam doma v supliku...zbyla po upgradu pocitace, tak jsem si ji nechal :D.....chtel bych nekdy zkusit zapojit do SLI, ale chybi me 2
Hmmm, SLI s Voodoo kartami ma vždy lákalo, no dospel som časovo do takého štádia, že TNT II Ultra spravila svoje, no a skorej mi zase vadila cena za dve Voodoo II karty, bol som rád, že som si mohol dovoliť aspoň jednu, hold v tej dobe som ešte nebrigádoval, takže kapsa bola prázdna. :)
v dobe prvnich 3Dfx jsem pracoval v pocitacove prodejne, v ukazkovym kompu jsme meli napred prvni a pak i druhou verzi Voodoo, vzdy jsem lidem na tom ukazoval, jak krasne muzou vypadat NFS a tusim ze Turok. a oni si pak ty pocitace kupovali... :) jinak doma jsem mel V2.
mel jsem voodoo banshee, I, II, III . Nalsedovala Riva TNT 2 Potom jsem koupil za 12k Geforce 256 tusim s oznaceni anilhation pro a to byl panecku skok kupredu:-) Ach ty casy
[QUOTE=boboco]Jo jo, 3DFX jsme měli v prvním PC s procesorem Pentium 166MHz. Jednalo se o Voodoo 3 2000 pro PCI s 16MB pamětí (výměna za S3 Virge 2MB). Tehdy jsem na téhle zajímavé sestavě hrál i NFS 4: High Stakes. Díky té rychlé grafice a pomalému CPU se děla jedna zajímavé věc, hry stíhaly(nestíhaly) naprosto stejně pod rozlišením 400x300 jako pod 1024x768:D . Ale spíš nestíhaly, to je pravda:cool:. Pak se měnila deska, procesor, paměti, disk a s Celeronem 566MHz se toho už dalo docela dost podnikat:). Voodoo pak šlo do světa a nahradila ho tehdy GeForce 2MX 64MB.[/QUOTE]
Taky jsem mel Celerona 566, tenkrat to byl vyborne taktovatelny procesor. Mel jsem ho stabilne na 850 Mhz:)
Taky jsem mel Celerona 566, tenkrat to byl vyborne taktovatelny procesor. Mel jsem ho stabilne na 850 Mhz:)
Mel jsem PII 300@450 a 128MB ram a napred jednu Voodoo II 8MB a pak casem i druhou Voodoo II taky 8MB s integrovanou SIS 6325 nebo nejak tak. Ale hral jsem NFS High Stakes a pak NFS porsche a nadhera. Mrzi me ze jsem je prodal. Byly to krasne krarty. Pak jsem mel GeForce 2 MX 400 32MB a pak GeForce 2 TI 64MB pak GeForce 3ti 200 64MB dalsi byla GeForec 4ti 4200 64MB AGP8 a pak prisla GeForce 5900XT 128MB + artic chladic a vcera jsem prodal svoji X800 256MB a dnes uz mam ASUS X1950pro! Ach jo tech penez pryc
Ja jsem priblizne rok vlastnil Voodoo 1, nemohl jsem si ji vynachvalit, ale jak me buh nema rad tak z nejakeho duvodu odesla zelena barva, takze letela pryc :(
Ano, měl jsem Voodoo 3 a do dnes nevím, že by ji někdo překonal. Celeron 444MHz 128 MB RAM a k tomu 3Dfx. To co dokázala ta karta s pasivním chlazením to sem už nechápal. Ta jela ikdyž už nemohla. Bohužel už si nepamatuju co jsem tenkrát hrál, ale voodoočko bylo nahrazeno až Pentiem IV o několik let později! Škoda, že kvalitu nahradila cena. Dneska už se tak dobrý karty nevyrábí...
Měl jsem 3Dfx Voodoo od Diamondu blahe pameti (asi bych ji nasel jeste nekde v supliku), mel jsem Voodoo II posleze rozsirene na SLI provenience Creative Labs, mel jsem Voodoo 3 2000 a nasledne i 3500 s integrovanym TV tunerem (a otresnym break boxem). V dobach Voodoo 4 a 5 jsem jiz jel na GeForce 3, nasledovane GeForce 4600 Ti( ta sla hodne rychle z domu), pote dlouho Ati (9700, 9800Pro, X800 pri prechodu na PCI-E nasledovana X1900XT 512MB), nyni zpatky u Nvidie (N8800 GTX). Cekame na R600, pak se uvidi....
Na Voodocka nevzpominam s nostalgii, nicmene mely ve sve dobe takrka vysadni a monopolni postaveni. Dnes je to ovsem dead wood a cekat na reinkarnaci je hloupost. Vyvoj jest nekde zcela uplne jinde jak hardwarove, tak softwarove.
Na Voodocka nevzpominam s nostalgii, nicmene mely ve sve dobe takrka vysadni a monopolni postaveni. Dnes je to ovsem dead wood a cekat na reinkarnaci je hloupost. Vyvoj jest nekde zcela uplne jinde jak hardwarove, tak softwarove.
Ano, měl jsem v bývalé pc sestavě:
3Dfx Voodoo 2 (12 MB RAM od Diamondu), Intel Pentium 133 Mhz, 64 MB SD-RAM, neznámá zvuková karta...
Na kartu jsem si nemusel nikdy vyloženě stěžovat, spíše mě svým výkonem občas překvapovala :) Za vzpomenutí stojí NFS 4 a NFS HP2, které se ještě daly hrát (při středních detailech).
3Dfx Voodoo 2 (12 MB RAM od Diamondu), Intel Pentium 133 Mhz, 64 MB SD-RAM, neznámá zvuková karta...
Na kartu jsem si nemusel nikdy vyloženě stěžovat, spíše mě svým výkonem občas překvapovala :) Za vzpomenutí stojí NFS 4 a NFS HP2, které se ještě daly hrát (při středních detailech).
No kamos mal Diamond Monster 3D2 12MB (3 chipi od 3DFX Voodo 2) fakt na tu dobu sila karta :)
Ja som mal Voodo 3 2000 PCI 16 MB
Ja som mal Voodo 3 2000 PCI 16 MB
Riva TNT 2, na tu vzpomínám do teď. Když mi ji naši koupili, byl jsem největší machr v tý době v celým městě :D ale jinak úplný podrobnosti si nepamatuju.
voodoo banshee v pci verzi. Bezel mi na ni krasne tusim dark forces 2 a turok. v te dobe uzasna vec. kdo by si pomyslel jakym smerem se to cele vyvine :)
Ano měl jsem voodoo 3 16mb gf 3 200ti, gf 4200ti, gf FX 5700, gf 6600GT, gf 6800GT vse agp a ted mam x1950XT 256MB pci-e v nejblizší době řešit novou GK nemusím, ale docela se teším co udělá s trhem R600
furt v jednom z kompu provozuju voodoo1 taky sem jeste mel voodoo 3 do PCI protoze sem v ty dobe jeste nemel agp desku ale tu uz jsme strelil :p
Kdysi dávno jsem měl 3DFx Voodoo3 3000 :)... mela celkem hezkou krabici, tehdy to byla celkem dobra karta:)... ale následně má kdysi přenádherná tehdy zcela perfektní nVidia GeForce3 Ti 128MB AGP byla naprosto někde jinde, to mi ji lidé záviděli ach jo:)... na skříni ji mám ještě v krabici od R9800PRO, který ji nahradil:) a který také někde bude:))...
Já mám v PC asi 4 roky Voodoo 3 2000 PCI ze 143 MHz jsem ji přetaktoval na 200MHz a stále běží (4 roky), je to držák. Ta Voodoo3 zvládá i HDTV satelitní vysílání (1980x1024). Měl jsem V1 a V2 8MB je ještě ve starém PC (P233).
Áno, mám doma 2 ks 4MB Voodoo 1 (prídavné akcelerátory) a 1 ks Voodoo Velocity 100 8MB. Zbieram ich, neviem prečo ma tak fascinujú. A hodlám si aj postaviť starú mašinku na báze 3Dfx...
měl jsem Diamond Monster 3D II - Voodoo2 12MB na p150@200, 64MBRAM, 4MB ATI Rage pro...
hrál jsem na tom skvěle Need for Speed Hot Pursuit, Aliens vs Predator, Driver...parádní grafika
hrál jsem na tom skvěle Need for Speed Hot Pursuit, Aliens vs Predator, Driver...parádní grafika
Taky sem měl Diamond Monster 3D II s K6-2 333Mhz. V tý době to byla hodně nabušená karta, vim jak spolužáci se chodili koukat jak má vypadat Unreal :)