Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

problem s HDD WD - chroustá

ondra697 (11)|18.10.2008 00:46
Dobrý den,
koupil jsem si uplně nový disk WD3201ABYS a chtel jsem na nej nainstalovat Visty. Jenomže po naformatovaní a nahrání potřebných souborů a rebootu začal disk divne chroustat a furt dokola a pc se zasekl. Tak jsem zkusil dat instalaci XP a zvolil jsem uplné formátování disku. To probehlo bez potíží a bez žádných divných zvuků, ale zase po dokončení formátování a následném kopírování souboru disk zase začal chroustat a ve 3 procentech se sekl.

Nevíte někdo jak by se tento problém dal řešit doma krom reklamace? Nejaký soft který přeskenuje disk a označí vadné sektory a ty vynechá?

Díky za rady.
johny__g (6387)|18.10.2008 08:52
REKLAMUJ! Snad nemyslíš vážně že by sis na vadný disk po "opravě" nějakým softem vesele nainstaloval systém a čekal až klekne úplně? Stáhni od WD nějakou diagnostiku, projeď tím disk, a s výsledkem ho zanes reklamovat.
ondra697 (11)|18.10.2008 10:56
nemužu reklamovat mám ho bez zaruky proto to řeším takto

co low level format?
ICEBOSS (3435)|23.10.2008 20:21
Koupil sis uplne novy disk bez zaruky a dela ti tohle? ===>>> nekdo te napalil.

pukud te stal hodne, bez pozadovat vymenu, pokud malo, hod ho do kose.

low level format ti pomoct muze, nejspis docasne a ja bych zadny data na tenhle disk nedaval.
mstejska (2912)|23.10.2008 20:25
Jde o to, ze i male poskozeni disku znamena problem. Casto je zpusobeno tim ze hlavicky chytaji mikroskopicky prach a delaji ryhy na povrchu plotny, a z ryh se uvolnuji odstepky "mikroskopicke" a ty delaji dalsi a dalsi ryhy. Proto se doporucuje co nejrychleji se takoveho disku zbavit, nebo dojde ke ztrate dat. A pokud jsou pro tebe data cennejsi nez disk, tak doporucuji novy.
kane.shw (1231)|23.10.2008 20:39
Přesně jak to tady popisují a vysvětlují kolegové - už tvá úvaha je chorá ;), takovému disku se prostě nedá věřit a k čemu pak je takový disk dobrý? Kapiš?

Zkus si stáhnout třeba HDTune a tam se mrkni na SMART toho disku, udělej si benchmark a projeť to třeba Error Scanem.

Ale osod toho disku už je teď jasný, smiř se s tím :shut :(