Zdravim,
prosim o radu, zakoupil jsem si PrintServer Edimax PS-1206U a chci se poptat, zad podporuje tiskarnu HP LaserJet 1020?
Nejak mi to nebezi... nastaveni IP adres si myslim, ze mam v pohode, protoze ping projde 1-5ms. Ale jakmile poslu tisk... tak se nic nedeje, napise to ze tisk selhal, ve webovem nastaveni mi napise, ze je pripojena tiskarna HP LaserJet1020... coz je spravne...
Myslim si, ze problem bude v portech... ty jsem se pokousel nastavit podle navodu, ale nejak nevim, zda je to dobre... muzete mi nekodo poradit prosim.
Na vsech PC je windows xp SP2 - tisk povolen ve firewallu...
Predem moc diky za rady...
prosim o radu, zakoupil jsem si PrintServer Edimax PS-1206U a chci se poptat, zad podporuje tiskarnu HP LaserJet 1020?
Nejak mi to nebezi... nastaveni IP adres si myslim, ze mam v pohode, protoze ping projde 1-5ms. Ale jakmile poslu tisk... tak se nic nedeje, napise to ze tisk selhal, ve webovem nastaveni mi napise, ze je pripojena tiskarna HP LaserJet1020... coz je spravne...
Myslim si, ze problem bude v portech... ty jsem se pokousel nastavit podle navodu, ale nejak nevim, zda je to dobre... muzete mi nekodo poradit prosim.
Na vsech PC je windows xp SP2 - tisk povolen ve firewallu...
Predem moc diky za rady...
mam to dane na port prin -hp popis: PrintServer Network port.... v nastaveni tiskarny to mam prepnuty na ten port print serveru... ale i tak to nebezi...
To chce screenshoty z toho printservera a taktiež z Windows nastavení tlačiarne. Ja mám tiež printserver a používam Standard TCP/IP Port, protokol Raw s portom 9100 a funguje.
Dobre...
Tady jsou obrazky z printServeru a jeden obrazek z nastaveni tiskarny... snad to bude stacit :-)
Tady jsou obrazky z printServeru a jeden obrazek z nastaveni tiskarny... snad to bude stacit :-)
Zruš všetky tlačové módy, nechaj len RAW, nastav ho tak, ako som písal (cez IP port), no a taktiež je zbytočné zadávať bránu v nastavení tlačiarne, ak chceš tlačiť len v LAN.
vsechno co slo, jsem povypinal a predelal jsem to na tcp/ip port a stale to nejede...
a nastaveni te brany udelal router.. mam tam zarezervovanou MAC adresu print serveru a prideluji mu ip (stale stejnou samozrejme).
nove obrazky nastaveni
A kdyz dam tisk nejakeho dokumentu, tak to v polozce stav pise: Nečinná.
a nastaveni te brany udelal router.. mam tam zarezervovanou MAC adresu print serveru a prideluji mu ip (stale stejnou samozrejme).
nove obrazky nastaveni
A kdyz dam tisk nejakeho dokumentu, tak to v polozce stav pise: Nečinná.
To vyzerá na tri možnosti:
1. odoslané dáta pre tlač daný printserver neobdrží (napr. firewall)
2. raw printer nepodporuje
3. printserver je jednoducho nefunkčný
Aké IPčky má PC, z ktorého žiadaš o tlač?
1. odoslané dáta pre tlač daný printserver neobdrží (napr. firewall)
2. raw printer nepodporuje
3. printserver je jednoducho nefunkčný
Aké IPčky má PC, z ktorého žiadaš o tlač?
Ja bych to videl na bod 1, cili firewall. Mas tam nastaveny port 9100 na tisk, takze pingnout muzes, ale pokud ten port blokuje firewall, tak se tisk neuskutecni. ;)
1. mam v pc jen firewall od windows a ten kdyz to nastavuje mam vypnuty
2. tiskarna je HP LaserJet 1020 - netusim zda to podporuje :-(
3. printServer nekdy kdyz zapnu, tak se chova zajimave.. nejde pingnout a tak ho musim znova vypnout a zapnout...
IP print serveru : 192.168.1.33
IP pc1 : 192.168.1.34
IP pc2: 192.168.1.35
IP notebook: 192.168.1.36
Jak jsem to nastavil na ten IP port, tak se tisk odesle a zmizi z fronty.. jako kdyz tisk skonci.. ale s tiskarnout to ani nehne.. :-(
Uz vim, kde je problem, mam jeste jednu tiskarnu, foto tiskarnu Epson stylus photo r300 a kdyz jsem to nastavil, tak jako u toho HPcka, tak to tiskne bez problemu, problem je v HP :-( problem je v tom, ze jsem PrintServer kupoval kvuli tisku na HP, jde to nejak jinak nastavit, asi blba otazka? Budu to muset vyresit asi sitovou tiskarnou
Mam jeste jednu otazku, kdyz mam toho epsona pripojeneho, neukazuje hladinu barev.. to je asi tim, ze print server neumi komunikovat obracenym smerem?
2. tiskarna je HP LaserJet 1020 - netusim zda to podporuje :-(
3. printServer nekdy kdyz zapnu, tak se chova zajimave.. nejde pingnout a tak ho musim znova vypnout a zapnout...
IP print serveru : 192.168.1.33
IP pc1 : 192.168.1.34
IP pc2: 192.168.1.35
IP notebook: 192.168.1.36
Jak jsem to nastavil na ten IP port, tak se tisk odesle a zmizi z fronty.. jako kdyz tisk skonci.. ale s tiskarnout to ani nehne.. :-(
Uz vim, kde je problem, mam jeste jednu tiskarnu, foto tiskarnu Epson stylus photo r300 a kdyz jsem to nastavil, tak jako u toho HPcka, tak to tiskne bez problemu, problem je v HP :-( problem je v tom, ze jsem PrintServer kupoval kvuli tisku na HP, jde to nejak jinak nastavit, asi blba otazka? Budu to muset vyresit asi sitovou tiskarnou
Mam jeste jednu otazku, kdyz mam toho epsona pripojeneho, neukazuje hladinu barev.. to je asi tim, ze print server neumi komunikovat obracenym smerem?
No, je to možné, že danú featuru blokuje print server, resp. je to obmedzenie sieťového tlačového protokola, cez ktorý sa komunikuje.
Tento typ nepodporuje tiskárnu LaserJet 1020.
http://www.edimax.com/images/Image/CompatibleList/PS-1206U/1206-PS-WIN_MAC-Compatibility-List.zip
http://www.edimax.com/images/Image/CompatibleList/PS-1206U/1206-PS-WIN_MAC-Compatibility-List.zip
Zkus aktualizovat firmware. Jinak má to jenom 2MiB RAM, takže něco jinýho, než oficiální firmware tam asi nepůjde.