Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Monitory: Který monitor?

Neregistrovaný (0)|22.10.2008 18:13
Jméno tazatele: Underliner

Znění dotazu:
Dobrý den, chci se zeptat, jaký mám koupit monitor k mé grafické kartě? Neboli jaký až ta grafárna utáhne? Mám kartu GeForce 6200 Turbocache. Děkuji za odpovědi.

HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Grafická karta: NVIDIA GeForce 6200 TurboCache (128 MB)

Myslím, že to závisí převážně na grafice, ale případně sem můžu dopsat ostatní HW.
speedsnail (4876)|22.10.2008 18:16
Grafická karta omezuje jen výkon ve 3D aplikacích (hry, 3D grafika + modelování atd). Takže můžete použít jakýkoliv monitor.

Takový standard dnes tvoří 22" širokoúhlé monitory za cenu kolem 5-6tisíc (rozlišení 1680*1050).

Kdyžtak napište na co budete počítač (monitor) používat.
Underliner (0)|22.10.2008 19:25
Bude používán převážně na zpracování grafiky a animace, ale nejspíš i na příležitostné hraní her. Ony se s touhle grafikou + procesorem Intel Celeron D331 (2,6GHz) stejně novější hry hrát nedají, spíš staré klasiky. Ale chtěl bych se ještě zeptat právě na širokoúhlé monitory, jak je to s rozlišením apod. Jsem zvyklý na klasické monitory o typickém poměru obr. bodů, např. s rozlišením 1280x1024. A jak se pozná kvalita monitoru? Krom úhlopříčky a rozlišení.
ICEBOSS (3435)|22.10.2008 20:24
ahoj, grafiku bych hodil do kose. celeron D byl uz i trosku pouzitelny na hry (ne moc) a tahle grafika ho brutalne brzdi - jeste s turbo cache... na hry total nepouzitelny. sehnal bych si za par set ojetou 6600GT a byl happy.

v nativnim rozliseni vetsich LCD (1680x1050) si na tom PC ale stejne novy hry nezahrajes ani s 6600GT, windows ti pujdou v poradku na vsem.

kvalita monitoru: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/24992-monitory-lcd-monitor-rada-pred-koupi