Jméno tazatele: Underliner
Znění dotazu:
Dobrý den, chci se zeptat, jaký mám koupit monitor k mé grafické kartě? Neboli jaký až ta grafárna utáhne? Mám kartu GeForce 6200 Turbocache. Děkuji za odpovědi.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Grafická karta: NVIDIA GeForce 6200 TurboCache (128 MB)
Myslím, že to závisí převážně na grafice, ale případně sem můžu dopsat ostatní HW.
Znění dotazu:
Dobrý den, chci se zeptat, jaký mám koupit monitor k mé grafické kartě? Neboli jaký až ta grafárna utáhne? Mám kartu GeForce 6200 Turbocache. Děkuji za odpovědi.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Grafická karta: NVIDIA GeForce 6200 TurboCache (128 MB)
Myslím, že to závisí převážně na grafice, ale případně sem můžu dopsat ostatní HW.
Grafická karta omezuje jen výkon ve 3D aplikacích (hry, 3D grafika + modelování atd). Takže můžete použít jakýkoliv monitor.
Takový standard dnes tvoří 22" širokoúhlé monitory za cenu kolem 5-6tisíc (rozlišení 1680*1050).
Kdyžtak napište na co budete počítač (monitor) používat.
Takový standard dnes tvoří 22" širokoúhlé monitory za cenu kolem 5-6tisíc (rozlišení 1680*1050).
Kdyžtak napište na co budete počítač (monitor) používat.
Bude používán převážně na zpracování grafiky a animace, ale nejspíš i na příležitostné hraní her. Ony se s touhle grafikou + procesorem Intel Celeron D331 (2,6GHz) stejně novější hry hrát nedají, spíš staré klasiky. Ale chtěl bych se ještě zeptat právě na širokoúhlé monitory, jak je to s rozlišením apod. Jsem zvyklý na klasické monitory o typickém poměru obr. bodů, např. s rozlišením 1280x1024. A jak se pozná kvalita monitoru? Krom úhlopříčky a rozlišení.
ahoj, grafiku bych hodil do kose. celeron D byl uz i trosku pouzitelny na hry (ne moc) a tahle grafika ho brutalne brzdi - jeste s turbo cache... na hry total nepouzitelny. sehnal bych si za par set ojetou 6600GT a byl happy.
v nativnim rozliseni vetsich LCD (1680x1050) si na tom PC ale stejne novy hry nezahrajes ani s 6600GT, windows ti pujdou v poradku na vsem.
kvalita monitoru: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/24992-monitory-lcd-monitor-rada-pred-koupi
v nativnim rozliseni vetsich LCD (1680x1050) si na tom PC ale stejne novy hry nezahrajes ani s 6600GT, windows ti pujdou v poradku na vsem.
kvalita monitoru: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/24992-monitory-lcd-monitor-rada-pred-koupi