Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

koaxiální kabel

Marekdv (44)|24.10.2008 09:13
Ahoj.Vím že je to tady na forů trošku z jiného soudku ale třeba mi tady někdo pomůže.Jelikož jsem si koupil domů další telku tak jsem musel řešit i koaxiální kabel od antény.Mám to vedené přes 3 zdi a celková delka od zásuvky k telce je asi 17 metrů.Ted by mě zajímalo jak mám řešit ten kabel.20m jsem nikde na netu ke koupi nenašel.Nbo mám třeba koupit 2*10m a spojit je?Budou tam hodně velké ztráty?Nebo si koupit solo kabel a dodělat koncovky?Popř. doporučte nějakej koax.Díval jsem se že je jich více druhů.Jde mi hlavně oto aby ta šnůra byla kvalitní protože to budu asi za 2 měsíce připichovat na digitální signál ale boužel délka kabelu bude pořád 17m.Možná blbej dotaz každopádně dík za postřehy.
mstejska (2912)|24.10.2008 09:37
OBI, Baumax, tam ho maji na 100%. videl jsem ho tam.
matyyy (2527)|24.10.2008 09:45
obi baumax -- fuj
navštivte obchod s eletroinstačním materiálem obchod s tv technikou- budou mít jak metráž tak hotovej (u hotovýho si uvědomte že bude třeba do zdi vtrtat minimálně 12ku díru u metráže bude stačit 6-8mm)

od digitál bych se vůbec nebál nedávno jsem to instaloval u babičky: kabel je 15m dlouhý, anténa poské síto s vybraným zesilovačem schovaná pod střechou, zdálenost od vysílače 30km -- multiplex čt to chytilo úplně v pohodě + jsem chytil i jeden rakouský multiplex (tam už je vidět nějaký chyby v obraze)
mstejska (2912)|24.10.2008 09:51
[QUOTE=matyyy;173317]obi baumax -- fuj
navštivte obchod s eletroinstačním materiálem obchod s tv technikou- budou mít jak metráž tak hotovej (u hotovýho si uvědomte že bude třeba do zdi vtrtat minimálně 12ku díru u metráže bude stačit 6-8mm)

od digitál bych se vůbec nebál nedávno jsem to instaloval u babičky: kabel je 15m dlouhý, anténa poské síto s vybraným zesilovačem schovaná pod střechou, zdálenost od vysílače 60km -- multiplex čt to chytilo úplně v pohodě + jsem chytil i jeden rakouský multiplex (tam už je vidět nějaký chyby v obraze)[/QUOTE]

OT: kde jsi chytal ty rakusaky? Ja jsem az u Sternberka a taky me prekvapilo jaky maji dosah a kvalita je uchazejici (jak digitalni), ale horsi jak ze satelitu, asi mensi bitrate.
No obchod s elektro instalacnim materialem me vubec nenapadl, a to jsem tam ten kabel taky videl, protoze v OBI nemeli koncovky do L.
Dojigiri (1629)|24.10.2008 10:05
Koupit kabel a koncovky. Je dost jednoduchý je nasadit, můžeš si koupit přímý nebo zalomený apod.; já osobně rozváděl SDA po celým bytě pomocí odbočovacích zásuvek na zdi (jsou 2 druhy - průběžná a koncová, na konci musí bejt koncová, má jenom vstup, a odbočky průběžný, kde je vstup i výstup - musí na to člověk dávat pozor když je kupuje).

Pokud to potřebuješ do víc televizí, je nutný to "rozdvojit", prodávají se speciální rozdvojky (musí mít ze všech stran stejnou impedanci), buď pasivní (malý) nebo aktivní (se zesilovačem); přičemž výhoda průchozí zásuvky na zeď oproti pasivní rozdvojce je v tom, že má nižší útlum pro průběžnej signál (do další zásuvky) než pro výstup, takže nedochází tolik ke zhoršení signálu při řetězení několika zásuvek za sebou (pasivní rozdvojka je symetrická takže má stejnej útlum na oba výstupy). Akorát ty zásuvky na zeď jsou dost drahý (stojí okolo 300 jedna).
dkas (193)|24.10.2008 10:14
POzor pak na ten kabel, musíš vzít koax pro TV. Koaxů je více typů, tak ať se pak nedivíš :) Nicméně v nějakym kutilskym elektru to bude OK...
matyyy (2527)|24.10.2008 10:15
[QUOTE=mstejska;173319]OT: kde jsi chytal ty rakusaky? Ja jsem az u Sternberka a taky me prekvapilo jaky maji dosah a kvalita je uchazejici (jak digitalni), ale horsi jak ze satelitu, asi mensi bitrate.
No obchod s elektro instalacnim materialem me vubec nenapadl, a to jsem tam ten kabel taky videl, protoze v OBI nemeli koncovky do L.[/QUOTE]
v takový malý díře mezi třeboní a budějcema
ps omlouvám se za mystifikaci od Kleti je to tam jen 30km, 60km je to do JH :)