Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ext. hardisk - WD My Book 500GB, USB - Problém se složkami

jedy357 (3)|29.10.2008 22:35
Ahoj,

mám už pár týdnů problém s mím ext. hardiskem. Jde mi na něj / z něj kopírovat vše, jde mi z něj mazat, ale nejde mi na něm vytvořit složky ( ani kopírovat soubory ve složkách ).

Když chci přímo ve WD vytvořit složku napíše mi to - Složku nelze vytvořit ( v rámu ) - Nelze vytvořit složku "Nová složka" ( a pod tím ) Soubor nebo adresář je porušen a není čitelný.

Když kopíruju soubor ve složce napíše mi to - Chyba při kopírování souboru nebo složky ( v rámu ) - Soubor Nová složka nelze vytvořit nebo nahradit: Soubor nebo adresář je porušen a není čitelný.

Co tedy s tim? Nezkoušel jsem ho ještě zformátovat. ( jelikož nevím kam dám 370GB dat. )

P.S. - Nemám ho plnej, takže místo tam minimálně na jednu složku opravdu je.
Pavel Boček (4169)|29.10.2008 22:47
Máš dobře nastavená oprávnění ? Jinak bych možná zkusil převést ho na NTFS, pokud jsi neformátoval, asi tam ještě bude FAT32, což by mohlo dělat problémy.
jedy357 (3)|29.10.2008 23:40
Tak to určitě zkusim, ovšem vůbec nevim jak to převést a jak si nastavit oprávnění :) Nějakej návod? :) Jinak dík za odepsání ;)
Pavel Boček (4169)|30.10.2008 00:19
Předpokládám budeš mít XP, ve Vistě to bude podobné. Pokud PC používáš jako uživatel, bez administrátorského oprávnění, tak by to mohlo být tím oprávněním. Napřed si tedy v možnostech složky vypni zjednodušené sdílení souborů a pak si pravým klikem na záložce zabezpečení či jak nastav pro uživatele úplné řízení. Pokud jsi přihlášen jako administrátor i tak to blbne, asi to nebude tímhle.

Převod z FAT32 na NTFS bych udělal nějakým programem jako např. Partition Magic (něco z toho je na Hiren's boot CD, které se dá stáhnout), ale je stejně lepší napřed zazálohovat a pak teprva dělat úpravy na disku. A při té příležitosti bys to mohl rovnou přeformátovat...
jedy357 (3)|30.10.2008 14:17
Administrátor jsem ( stejně se zkusim kouknout do těch možností složky), takže zkusím ten program. Moc dík za pomoc ;)