Mám doma internetové pripojenie cez wifi a sieťovku v PC. Teraz som kúpil notebook a chcel by som ho pripojiť na internet, ale bez použitia PC. Existuje nejaký router (alebo niečo iné), ktorý má konektor na externú anténu a ďalšiu anténu na pokrytie okolia signálom?
No z vlastnich i cizich zkusenosti musim doporuci ASUS. Mam WL500g deluxe a maximalni spokojenost. Myslim, ze jeste to same, jen v jine krabici je neco od ovislinku. Co se tyka te dtuhe anteny...routr(co mam ja) ma 5 LAN portu, takze pokud ti nevadi kabely, tak to nemusis resit.
je to v podsatate tento:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jedine co je potreba je prehrat firmware, ktery splasis na netu. Original je routr nastaven jako accespoint(vysila pres wifi, ale neprijima). Mam ho jenom s malym pigtailem vrazeny za oknem a nemam primou viditelnost na antenu(je odeme asi 50m a jeste za rohem na strese) a chytam to bezproblemu.
je to v podsatate tento:
jedine co je potreba je prehrat firmware, ktery splasis na netu. Original je routr nastaven jako accespoint(vysila pres wifi, ale neprijima). Mam ho jenom s malym pigtailem vrazeny za oknem a nemam primou viditelnost na antenu(je odeme asi 50m a jeste za rohem na strese) a chytam to bezproblemu.
No mne práve káble vadia, ten notebook by som chcel pripojiť cez wifi.
Potrebujem teda zariadenie ktoré sa cez externú anténu pripojí k ISP a druhou anténou pokryje dom.
To pripojenie PC cez Ethernet nie je nutné, môže byť tiež wifi.
Potrebujem teda zariadenie ktoré sa cez externú anténu pripojí k ISP a druhou anténou pokryje dom.
To pripojenie PC cez Ethernet nie je nutné, môže byť tiež wifi.
[QUOTE=Fikus Kukis]No mne práve káble vadia, ten notebook by som chcel pripojiť cez wifi...[/QUOTE]
kdyby neco takoveho rozumneho existovalo, tak tahaci wifi nepouzivaji jeden ovis na prijem, a druhy na vysilani ale maji to vsechno reseno onou jednou krabickou ktera spolehlive umi oboje. mam obavy, ze neco takoveho neni a budes muset mit jedno zarizeni na prijem a druhe na vysilani po dome
[CODE]
PRIJEM---VESMER---PC (---drat)
-
-(wifi)
-
NB
[/CODE]
kdyby neco takoveho rozumneho existovalo, tak tahaci wifi nepouzivaji jeden ovis na prijem, a druhy na vysilani ale maji to vsechno reseno onou jednou krabickou ktera spolehlive umi oboje. mam obavy, ze neco takoveho neni a budes muset mit jedno zarizeni na prijem a druhe na vysilani po dome
[CODE]
PRIJEM---VESMER---PC (---drat)
-
-(wifi)
-
NB
[/CODE]
Potrebujes bridge pokud se nemylim...kouknu se ti
EDIT: tak myslim, ze by sel pouzit tenhle
s dvema routrama by to slo, ale zbytecne by se ti to komplikovalo a nema to cenu...navic kabel je kabel, takze ja bych asi stejne volil drat i pro ten notes...sam to tak doma mam
EDIT: tak myslim, ze by sel pouzit tenhle
s dvema routrama by to slo, ale zbytecne by se ti to komplikovalo a nema to cenu...navic kabel je kabel, takze ja bych asi stejne volil drat i pro ten notes...sam to tak doma mam
no kdyz se tomu podivam na cenu 3700,- tak za ty prachy mas ovisi 3 a jeste ti zustane kilo na draty
Zo skúseností viem, že s počtom zariadení narastá možnosť problémov exponenciálne, takže sa snažím ich počet minimalizovať.
[quote=mech13]no kdyz se tomu podivam na cenu 3700,- tak za ty prachy mas ovisi 3 a jeste ti zustane kilo na draty[/quote]
Zase ASUS je ASUS.....neznam cloveka ktery by si na treba WL500g stezoval, ba naopak...navic ja bych si ovislink za 1200,- nekopil (muj nazor, no flame pls)
Zase ASUS je ASUS.....neznam cloveka ktery by si na treba WL500g stezoval, ba naopak...navic ja bych si ovislink za 1200,- nekopil (muj nazor, no flame pls)
S tim ovislinkem jsem se sekl....promin...mel jsem na mysli Linksys.....vsechno to ma v sobe broadcom chipy a navic co ja mam asus, tak tam bezi mikrokernel linuxu:D
Nechcel som vytvárať dalšiu tému, tak snáď si to tu niekto všimne
Mám tam AP Ovislink WL-5460AP, ten funguje, mám ho nakonfigurovaný.
Potrebujem ale Wifi router, ktorý dokáže pracovať v režime Client, jasnejšie je to asi z obrázka. Dôležité je to, aby bolo navonok vidieť iba jednu IP adresu. Čo som pozeral, tak všetky routre maju WAN port, ale neviem či dokážu pracovať aj v režime keď vonkajšia sieť je pripojená cez wifi.
Našiel som konkrétne tieto:
Myslíte že to bude fungovať?
Prípadne nejaké iné návrhy?
Mám tam AP Ovislink WL-5460AP, ten funguje, mám ho nakonfigurovaný.
Potrebujem ale Wifi router, ktorý dokáže pracovať v režime Client, jasnejšie je to asi z obrázka. Dôležité je to, aby bolo navonok vidieť iba jednu IP adresu. Čo som pozeral, tak všetky routre maju WAN port, ale neviem či dokážu pracovať aj v režime keď vonkajšia sieť je pripojená cez wifi.
Našiel som konkrétne tieto:
Myslíte že to bude fungovať?
Prípadne nejaké iné návrhy?
No koukam, ze nikdo neodpovedel,a predpokladam, ze uz je pozde, ale jen pro uplnost, kdyby to tu nekdo hledal. Napriklad pro ASUSi routery existuje jiny firmware http://oleg.wl500g.info/ ktery umoznuje nastavit zarizeni v rezimu klient.....ja to tak presne pouzivam s WL500g. Standartni FW zarizeni totiz toto neumoznuje....nebo aspon neumoznoval :slug.
Verim, ze se prodava neco, co to umoznuje nativne, uvadim to spis jako moznost......
Verim, ze se prodava neco, co to umoznuje nativne, uvadim to spis jako moznost......